Υπαρχει ελπιδα να τα πανε καλα ?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Γεια χαρα ,

Εχω τον παρακατω προβληματισμο και θα ηθελα τη βοηθεια σας ...δεν περιμενω σιγουρη συμβουλη αλλα μαζευω γνωμες.

-Η κοπελα μου εχει ενα ημιαιμο pointer 12 ετων θυληκο ...το εχουν απο κουταβι και ζει σε μονοκατοικια ολα αυτα τα χρονια ...ειναι στειρωμενη.Γενικα προκειται για σκυλι που δεν κοινωνικοποιηθηκε σωστα με αλλα ζωα οταν ηταν μικρη ...δεν ειναι επιθετικη με αλλα σκυλια ή ανθρωπους , αρκει αυτα να μην εχουν παρε-δωσε με την κοπελα μου/αδερφη της ...γενικα ειναι ζηλιαρα και προστατευτικη με το χωρο της.Επειδη μενω αρκετα βραδια σπιτι της εδω και πολλα χρονια, με εχει μαθει πλεον και εμενα ...την παω βολτα κλπ

-Σκεφτομαι να υιοθετησω ενα σαρπει 7 μηνων , θηλυκο το οποιο θα ζει μαζι μου επισης σε μονοκατοικια κοντα στην μονοκατοικια της κοπελας μου.

Ερευνω την πιθανοτητα τα δυο σκυλια αυτα να τα πανε καλα και να περνανε χρονο στον ιδιο κηπο ...το δικο μου ή της κοπελας μου (τα σπιτια απεχουν 5 λεπτα περπατημα).Δεν περιμενω να τα πανε καλα απο την πρωτη ωρα αλλα φοβαμαι μηπως τελικα ισχυσει το ''you can't teach an old dog ... ''

Αν προσπαθησω εξαρχης να φερω το σαρπει στο σπιτι της κοπελας μου , ειναι σιγουρο οτι θα εχουμε κλαμματα ... σκεφτομαι να ξεκινησουμε με κοινες βολτες ...μετα να ερθει το ημιαιμο ποιντερ στο σπιτι μου οπου θα ειναι ηδη το σαρπει , και εκει θα μπορουμε να τα εχουμε λυμμενα μαζι ...ισως να περασουν εκει ενα βραδυ μαζι και στα καπακια ,το πρωι, να τα παμε προς στο σπιτι του ποιντερ ...

Πως το φανταζεστε ? Υπαρχει ελπιδα ? Προβληματιζομαι επειδη ειναι και τα δυο θυληκα και εχουν μεγαλη διαφορα ηλικιας ...το σαρπει λογικα θα δεχθει αλλα φοβαμαι πως το ποιντερ θα σκυλιασει :) ....
δεν θελω ουτε να σφαχτουν αλλα και ουτε να υποβαλλω τα σκυλια σε ψυχολογικη πιεση και στρες ...καποιοι λενε οτι αν τα σκυλια καταλαβουν οτι τα αφεντικα τους θελουν να κανουν παρεα , τελικα θα ανεχθουν το ενα το αλλο ...δεν περιμενω να παιζουν μαζι στο χορταρι αλλα να συμβιωνουν στον ιδιο χωρο.

Ευχαριστω ,
Βασιλης

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορεί να γίνει. Και θα γίνει όπως περιέγραψες. Δεν θα τρώνε από το ίδιο πιάτο, αλλά μπορεί να έχεις ήρεμα και τα δύο σε μερικές εβδομάδες. Στις κοινές βόλτες αλλά και μετά φρόντισε το κουτάβι να είναι ήδη κουρασμένο όταν συναντά το πόιντερ. Ετσι θα αποφύγεις τα πολλά καβαλικέματα , που λογικά θα κάνουν την γριά ''τούρκο'' ... :)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ευχαριστω πολυ ...

Οποιος αλλος εχει καμμια γνωμη επι του θεματος , θα ηθελα να την ακουσω ...
Υπαρχει κανεις που να πιστευει πως οτι και αν γινει (οτι και αν κανουμε) δεν προκειται ποτε να δεχθει η μια σκυλα την αλλη ?

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρεις το κουτάβι στο σπίτι που ζει το πόιντερ. Η συνάντηση πρέπει να γίνει σε "ουδέτερο" χώρο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε το κουτάβι να ενοχλεί τον μεγαλύτερο σκύλο. Αν η πρώτη συνάντηση πάει καλά, βάλετε όρια στους σκύλους και τηρείτε τους βασικούς κανόνες η συμβίωση μπορεί να δουλέψει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog