Μοιάζουν οι σκύλοι στους πιθήκους? ένα ερώτημα που φαντάζει βγαλμένο από ανέκδοτο και πλανάται σε πολλές κυνοφιλικές κουβέντες εννοώντας πως άλλο μου 'δειξε και άλλο μου 'δωσε. Λίγο πιο λιανά να το κάνουμε τώρα, τι εννοούμε με τον όρο "μαϊμού" σκύλος ? απλά το σκυλί εκείνο που έχει pedigree πχ Γερμανικός ποιμενικός γονείς-πατέρας τάδε μητέρα τάδε και στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ αυτοί οι γονείς !!Μα καλά τώρα θα μου πείτε πως δεν υπήρξαν αυτοί οι γονείς ποτέ? Υπήρξαν μόνο στα χαρτιά όταν γεννήθηκαν (μπορεί και να μην γεννήθηκαν ποτέ) και μετά επειδή είτε πουλήθηκαν χωρίς pedigree είτε χαρίστηκαν είτε χάθηκαν γενικά , ο ιδιοκτήτης των κράτησε τα pedigree (προφανώς δεν ήταν και ο πιο τίμιος άνθρωπος) και προκειμένου να κάνει γέννες από διάφορα σκυλιά κατοχής του ή όχι και να ωφελείτε από οικονομικής πλευράς συνήθως δηλώνει με εξαφανισμένα σκυλιά γέννες.
Ξέρετε και κάτι δεν υπάρχουν μόνο ασυνείδητοι εκτροφείς αλλά υπάρχουν και ασυνείδητοι αγοραστές που τους δίνουν και αυτοί το δικαίωμα να κάνουν "μαϊμού εκτροφή" Κάποιος βάζει αγγελία ζητείται επειγόντως pedigree τάδε ράτσας για ζευγάρωμα και δήλωση στον ΚΟΕ !! συνήθως βρίσκει αυτό που ζητάει με ένα ποσό της τάξεως 200-300 €. Εδώ λοιπόν ποιός είναι ο ένοχος ο αγοραστής ο πωλητής ή ο κυνολογικός όμιλος κάθε χώρας που δεν μπορεί να πατάξει το φαινόμενο αυτό? Κύριοι βιαστείτε γεμίσαμε "μαϊμούδες" και μάλλον έχουμε γεμίσει και μαϊμουδίσια-σκυλάκια!!
Επιτέλους κατά την ταπεινή γνώμη μου υποχρεωτικό Test DNA ανεξαρτήτου κόστους-τρόπου-μέρους ( αρκεί να εξασφαλίζεται η ποιότητα παροχής του) Νομίζω -μακάρι να κάνω λάθος -αν θα γίνει αυτό πολλά σκυλιά θα πεταχτούν έξω από ΚΟΕ μήπως όμως τότε μειωθούν οι γέννες και υπάρχουν και άλλου είδους επακόλουθα?
Σας ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη για το ύφος της επιστολής-διαμαρτυρίας μου
Ξέρετε και κάτι δεν υπάρχουν μόνο ασυνείδητοι εκτροφείς αλλά υπάρχουν και ασυνείδητοι αγοραστές που τους δίνουν και αυτοί το δικαίωμα να κάνουν "μαϊμού εκτροφή" Κάποιος βάζει αγγελία ζητείται επειγόντως pedigree τάδε ράτσας για ζευγάρωμα και δήλωση στον ΚΟΕ !! συνήθως βρίσκει αυτό που ζητάει με ένα ποσό της τάξεως 200-300 €. Εδώ λοιπόν ποιός είναι ο ένοχος ο αγοραστής ο πωλητής ή ο κυνολογικός όμιλος κάθε χώρας που δεν μπορεί να πατάξει το φαινόμενο αυτό? Κύριοι βιαστείτε γεμίσαμε "μαϊμούδες" και μάλλον έχουμε γεμίσει και μαϊμουδίσια-σκυλάκια!!
Επιτέλους κατά την ταπεινή γνώμη μου υποχρεωτικό Test DNA ανεξαρτήτου κόστους-τρόπου-μέρους ( αρκεί να εξασφαλίζεται η ποιότητα παροχής του) Νομίζω -μακάρι να κάνω λάθος -αν θα γίνει αυτό πολλά σκυλιά θα πεταχτούν έξω από ΚΟΕ μήπως όμως τότε μειωθούν οι γέννες και υπάρχουν και άλλου είδους επακόλουθα?
Σας ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη για το ύφος της επιστολής-διαμαρτυρίας μου