Υπάρχει "μαϊμού" σκύλος ?

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Μοιάζουν οι σκύλοι στους πιθήκους? ένα ερώτημα που φαντάζει βγαλμένο από ανέκδοτο και πλανάται σε πολλές κυνοφιλικές κουβέντες εννοώντας πως άλλο μου 'δειξε και άλλο μου 'δωσε. Λίγο πιο λιανά να το κάνουμε τώρα, τι εννοούμε με τον όρο "μαϊμού" σκύλος ? απλά το σκυλί εκείνο που έχει pedigree πχ Γερμανικός ποιμενικός γονείς-πατέρας τάδε μητέρα τάδε και στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ αυτοί οι γονείς !!Μα καλά τώρα θα μου πείτε πως δεν υπήρξαν αυτοί οι γονείς ποτέ? Υπήρξαν μόνο στα χαρτιά όταν γεννήθηκαν (μπορεί και να μην γεννήθηκαν ποτέ) και μετά επειδή είτε πουλήθηκαν χωρίς pedigree είτε χαρίστηκαν είτε χάθηκαν γενικά , ο ιδιοκτήτης των κράτησε τα pedigree (προφανώς δεν ήταν και ο πιο τίμιος άνθρωπος) και προκειμένου να κάνει γέννες από διάφορα σκυλιά κατοχής του ή όχι και να ωφελείτε από οικονομικής πλευράς συνήθως δηλώνει με εξαφανισμένα σκυλιά γέννες.
Ξέρετε και κάτι δεν υπάρχουν μόνο ασυνείδητοι εκτροφείς αλλά υπάρχουν και ασυνείδητοι αγοραστές που τους δίνουν και αυτοί το δικαίωμα να κάνουν "μαϊμού εκτροφή" Κάποιος βάζει αγγελία ζητείται επειγόντως pedigree τάδε ράτσας για ζευγάρωμα και δήλωση στον ΚΟΕ !! συνήθως βρίσκει αυτό που ζητάει με ένα ποσό της τάξεως 200-300 €. Εδώ λοιπόν ποιός είναι ο ένοχος ο αγοραστής ο πωλητής ή ο κυνολογικός όμιλος κάθε χώρας που δεν μπορεί να πατάξει το φαινόμενο αυτό? Κύριοι βιαστείτε γεμίσαμε "μαϊμούδες" και μάλλον έχουμε γεμίσει και μαϊμουδίσια-σκυλάκια!!
Επιτέλους κατά την ταπεινή γνώμη μου υποχρεωτικό Test DNA ανεξαρτήτου κόστους-τρόπου-μέρους ( αρκεί να εξασφαλίζεται η ποιότητα παροχής του) Νομίζω -μακάρι να κάνω λάθος -αν θα γίνει αυτό πολλά σκυλιά θα πεταχτούν έξω από ΚΟΕ μήπως όμως τότε μειωθούν οι γέννες και υπάρχουν και άλλου είδους επακόλουθα?
Σας ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη για το ύφος της επιστολής-διαμαρτυρίας μου

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σκύλος μαιμού δεν υπάρχει. Και εξηγώ.

Συμφωνούμε στο τί είναι ένα κουτάβι από μία καλή γέννα ?

Ενα κουτάβι από μία καλή γέννα είναι ένα υγειές - χαρούμενο - μορφολογικά υποσχόμενο κουτάβι οι γονείς του οποίου είναι εξαίρετα δείγματα της φυλής τους με τυπικό χαρακτήρα (πιστοποιημένο στις φυλές που χρειάζεται) - και πιστοποιημένα καλή υγεία ώς πρός τις κληρονομικά μεταδιδόμενες ασθένειες και όχι μόνο. Το pedigree εξυπακούεται. Υπάρχει καλό - κακό - και μέτριο pedigree ?

Υπάρχει. Ενα pedigree γίνεται κακό όταν τα σκυλιά στα οποία ανφέρεται υπολείπονται σε πολλά θέματα από ένα τυπικό δείγμα της φυλής τους. Γίνεται καλό όταν τα σκυλιά είναι αντίστοιχα υγιή - με υγιείς προγόνους - πιστοποιημένα τυπικού χαρακτήρα και πιστοποιημένα εξαίρετα μορφολογικά.

τί θέλω να πώ με όλα αυτά ...

Αν κάποιος είχε κάπου ένα pedigree με το οποίο εγγράφει γέννες σκύλων που δεν έχουν pedigree δεν είναι εκτροφέας είναι μικροαπατεώνας. Και μάλιστα ευκαιριακός γιατί το να αναζητήσεις ένα pedigree τυχαίο - να το πληρώσεις - και να το κολλήσεις σε έναν σκύλο χωρίς pedigree είναι κίνηση ΜΟΝΟ ιδιοκτήτη ενός σκύλου που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την εκτροφή και πάει να κάνει μία γέννα που του είπανε ότι με χαρτιά θα βγάλει καλύτερο χαρτζιλίκι. Ενας εκτροφέας έχει στην διάθεσή του ΑΠΕΙΡΑ pedigree συνήθως με σκυλιά που πληρούν όλες τις παραπάνω προυποθέσεις, και όπως έχει η κατάσταση είναι ελεύθερος να τα χρησιμοποιήσει.

Αρα η αναζήτηση ενός pedigree με σκοπό να το κολλήσουμε σε ένα σκυλί που δεν έχει είναι καταρχάς ενάντια σε κάθε έννοια της εκτροφής - άκυρη πράξη και ανούσια για κάποιον που ασχολείται με την εκτροφή. Είναι πράξη μόνο ενός ΒΥΒ .

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γιατί δεν υπάρχει μαιμού σκύλος ...

Ενας σκύλος προερχόμενος από 2 γονείς που έτυχε να έχουν ένα pedigree δεν είναι ένας καλός σκύλος.

Ενας καλός σκύλος πρέπει να κατέχει και ο ίδιος αλλά και οι γονείς του όλα τα προηγούμενα (και άλλα που δεν ανέφερα) ... Οι προσδοκίες ενός ανενημέρωτου και άσχετου με το αντικείμενο αγοραστή σκύλου - να είναι ο σκύλος καλός επειδή έχει χαρτιά είναι μεγάλες προσδοκίες - επιεικώς μπαρούφες :)

Ενας σκύλος με pedigree και δή τυχαίο pedigree με σκυλιά μέτριας ή κακής ποιότητας μέσα στο μόνο που διαφέρει από έναν σκύλο χωρίς pedigree είναι καμιά 150αριά ευρώ στην αξία αγοράς του - και άν ...

Ο σκύλος λοιπόν δηλώνει τί είναι. Και εμφανισιακά - μορφολογικά - και με τον χαρακτήρα του, με την υγεία και με το pedigree του - όλα μαζί και σε συνδυασμό, με κανένα να μην είναι πιο σημαντικό από τα άλλα.

Αν εμείς από έλλειψη γνώσεων στο αντικείμενο περιμένουμε κάτι άλλο, δεν φταίει ο σκύλος που είναι μαιμού, αλλά εμείς.
Είναι σαν να έχουμε ακούσει ότι το Autobianchi πιάνει 280χλμ την ώρα, να ξέρουμε ότι υπάρχει μία Ferrari, να μην αναγνωρίσουμε την διαφορά, και όταν τελικά οδηγήσουμε το Autobianchi να μας φαίνεται ότι μας κορόιδεψαν. Δεν κατακρίνω μία έλλειψη γνώσεων για το αντικείμενο σκύλος, αλλά μία έλλειψη διάθεσης αυτοκριτικής που ΠΑΝΤΑ υπάρχει πρίν - κατά - και μετά την αγορά του σκύλου.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πάμε στην περίπτωση (που μάλλον αυτήν έχεις στο μυαλό σου) υψηλής ποιότητας pedigree που δηλώνεται ψευδώς στην γέννα από τον εκτροφέα ενώ τα σκυλιά είναι άλλα.

Κατ'αρχήν μιλάμε για εκτροφέα της κακιάς ώρας. Ενας γνώστης του τί σημαίνει pedigree υψηλής ποιότητας και σκύλος υψηλής ποιότητας - αντιστοίχως αναγνωρίζει και έναν τέτοιον εκτροφέα - μέσα στις άκρες και χωρίς να του πεί κανείς τίποτα. Ενας "παντογνώστης" που ψάχνει την ευκαιρία ή ένας BYB που ψάχνει για νέο αίμα -ή ένας φαντασμένος που ψάχνει ότι βρεί ακριβότερο στην αγορά πάλι έχει ευθύνη αν πέσει σε τέτοιον. Εσύ πώς δεν μπορείς να πέσεις σε κάποιον τέτοιον ? Είναι κοινή λογική επίσης αν εγώ βγώ για ένα ζευγάρωμα στο εξωτερικό πληρώνοντας 1000-3000 ευρώ έξοδα με μία σκύλα που έπρεπε να κάνει 3-6-16.000 ευρώ, και βγάλω αγγελία την γέννα, και με πάρει κάποιος που θα θέλει ένα σκυλί για συντροφιά και ακούσει "φίλε μου 5 έχω όλα ελεύθερα έλα να διαλέξεις 1000 ευρώ" ότι κοροιδεύω - κάτι δεν πάει καλά - άρα αφού δεν έχει λογική πάλι έχει ευθύνη - όση (άντε λίγο λιγότερη) από τον απατεώνα.

Εδώ δεν έχουμε έλλειψη από κανονισμούς και νόμους έχουμε έλλειψη από εφαρμογή - όπως σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Δές τους κανονισμούς του ΚΟΕ και πές μου αν μπορεί κάποιος να δηλώσει ψευδή γέννα σύμφωνα με τους κανονισμούς αν τηρηθούν ... η απάντηση είναι ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα.

Στην πράξη τί γίνεται ? ¨Ο,τι θα γίνει και αν επιβληθεί DNA δηλαδή μία τρύπα στο νερό. Χωρίς έλεγχο όλοι οι κανονισμοί και νόμοι είναι άκυροι. ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog