Καλησπέρα σας,
Είμαι νέο μέλλος στο φόρουμ και άπειρος. Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι ευθύνη που αφορά τα επόμενα 10 με 15 χρόνια και καθώς δεν είχα ποτέ σκύλο, θα ήθελα να σας θέσω κάποιες ερωτήσεις που εσείς ως έμπειροι μπορείτε να μου απαντήσετε. Με ενδιαφέρει να αποκτήσω έναν γερμανικό ποιμενικό καθώς τόσο οπτικά όσο και από πλευράς χαρακτήρα είναι ο σκύλος που εκτιμώ περισσότερο (αν μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο).
Θέλω να δώσω αγάπη και φροντίδα στον σκυλάκο αν το αποφασίσω και θέλω να το κάνω υπεύθυνα και σωστά για αυτό χρειάζομαι την βοήθεια σας για να ενημερωθώ. Συγχωρήστε μου τις πολλαπλές ερωτήσεις. Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα σκύλο τους επόμενους μήνες και θέλω πρώτα να ενημερωθώ και να προετοιμαστώ καλά πριν πάρω την απόφαση.
Ζητώ συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων, όμως μόνο σοβαρά και ώριμα μπορώ να δω την απόκτηση ενός σκυλάκου και θέλω ν το κάνω σωστά.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας,
Είμαι νέο μέλλος στο φόρουμ και άπειρος. Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι ευθύνη που αφορά τα επόμενα 10 με 15 χρόνια και καθώς δεν είχα ποτέ σκύλο, θα ήθελα να σας θέσω κάποιες ερωτήσεις που εσείς ως έμπειροι μπορείτε να μου απαντήσετε. Με ενδιαφέρει να αποκτήσω έναν γερμανικό ποιμενικό καθώς τόσο οπτικά όσο και από πλευράς χαρακτήρα είναι ο σκύλος που εκτιμώ περισσότερο (αν μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο).
Θέλω να δώσω αγάπη και φροντίδα στον σκυλάκο αν το αποφασίσω και θέλω να το κάνω υπεύθυνα και σωστά για αυτό χρειάζομαι την βοήθεια σας για να ενημερωθώ. Συγχωρήστε μου τις πολλαπλές ερωτήσεις. Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα σκύλο τους επόμενους μήνες και θέλω πρώτα να ενημερωθώ και να προετοιμαστώ καλά πριν πάρω την απόφαση.
- Τι μηνιαία έξοδα απαιτεί για μία ισορροπημένη διατροφή ενός ενήλικα γερμανικού ποιμενικού;
- Tι ετήσια έξοδα απαιτεί η βασική κτηνιατρική φροντίδα;
- Αρκούν 2 καλές βόλτες την ημέρα και 1-2 φορές την εβδομάδα παιχνίδι και τρέξιμο σε πάρκο για να είναι υγιής και να εκτονώνεται; (Μένω σε διαμέρισμα)
- Είναι απαραίτητη επαγγελματική εκπαίδευση για να μην εξελιχθεί σε επιθετικό ενήλικα δεδομένου του ένστικτου για προστασία που έχει;
- Θα είναι δυστυχισμένος ένας σκυλάκος εάν λείπω στη δουλειά και μένει μόνος του παρότι θα του δίνω άπειρη αγάπη όταν θα επιστρέφω; (Είμαι τελειόφοιτος στην ιατρική και ανησυχώ γιατί θα πρέπει να λέιπω στο νοσοκομείο).
- Θα πρέπει να λάβω κάποιες παραμέτρους υπόψη μου στην απόφαση να αποκτήσω θυληκό ή αρσενικό εάν τελικα το αποφασίσω;
- Έχετε να προτείνετε αξιόπιστο εκτροφέα στη κεντρική ή βόρεια Ελλάδα; (Μένω στη Θεσσαλία).
Ζητώ συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων, όμως μόνο σοβαρά και ώριμα μπορώ να δω την απόκτηση ενός σκυλάκου και θέλω ν το κάνω σωστά.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας,