Και με αυτο το θεμα εχω αναφερει ολα τα προβληματα που εχω δει στο μικρο και νομιζω ειναι το πιο σηματικο αυτο... Σας γυριζω παλι πισω τη βδομαδα που μας δαγκωσανε και βγηκε ο δευτερος εαυτος του.. Υπενθυμιζω (οσο κ αν θελω να το ξεχασω) τα δυο περιστατικα που γινανε λιγες μερες μετα το δαγκωμα. Πρωτον ενας φιλος μου τον ειχε στο κατσε κ πηγε να του πιασει το ποδι, ο δικος μου γρυλισε κ γαυγισε.Δευτερον, την επομενη μερα μια φιλη μου τον ειχε στο κατσε και τον χαιδευε, εβαλε το χερι της κατω στο πατωμα μπροστα του για να ξαπλωσει ο Ερμης και την δαγκωσε! Ενω λοιπον εχουμε αρχισει κ κανουμε παλι απο την αρχη ολες τις εντολες, δεν εχει μαθει ποτε με εντολη να ξαπλωνει κατω. Εχω αρχισει εδω και αρκετες μερες, κατσε και με λιχουδια 'ξαπλα' (για να ξαπλωσει, γιατι το 'κατω' τοχουμε καψει). Δειχνει να το μαθαινει ευκολα. Σημερα ομως μου τα γυρισε! Τον ειχα στο κατσε, και λεω να τον βαλω στο ξαπλα χωρις λιχουδια για να αρχισω χαδια. Κανονικα το χερι μου μπροστα του οπως κανω κ με τη λιχουδια κ τσιτωσε! Γρυλισε πολυ ελαφρα (οπως κανει μερικες φορες με τα παιχνιδια του) κ εβγαλε δοντια!! Εννοειται δεν τον φοβηθηκα κ εμεινα ακινητος. Με ακουμπησε με τα δοντια του ομως γρυλιζοντας (να πω οτι λογω κρυου το χερι μου αγριευει κ ανοιγει πολυ ευκολα κ μονο αν ξυστω, απλα με ακουμπησε δεν δαγκωσε, δεν μου αφησε καν σημαδι). Αυτο που σκεφτομουν ειναι τι πρεπει να κανω. Απλα του φωναξα, τον αρπαξα απο το κολαρο κ τον πεταξα. Μετα τον εδεσα για λιγο... Δεν δικαιολογω και δεν επιτρεπω με τιποτα να γρυλισει σε μενα ποσο μαλλον να με ακουμπισει με τα δοντια του γρυλιζοντας!! Ειχα το χερι μου εκει, δεν το τραβιξα και καταλαβαινα οτι δεν ηθελε να δαγκωσει (θα τοχε κανει) απλα ηθελε να το βγαλω απο μπροστα του. Τι κανω εδω? Συνεχιζω με το χερι μου μπροστα του κατω στο πατωμα κ με λιχουδια μεσα για να καταλαβει οτι ειναι καλο ή απλα τον κρεμαω αναποδα απο το φωτιστικο? Καταλαβαινετε οτι δεν μπορω να δωσω πολλες ευκαιριες αν τυχον ξαναβγαλει συμπεριφορα τετοια σε ανθρωπο...