Τσιτωνει με χερι μπροστα του

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Και με αυτο το θεμα εχω αναφερει ολα τα προβληματα που εχω δει στο μικρο και νομιζω ειναι το πιο σηματικο αυτο... Σας γυριζω παλι πισω τη βδομαδα που μας δαγκωσανε και βγηκε ο δευτερος εαυτος του.. Υπενθυμιζω (οσο κ αν θελω να το ξεχασω) τα δυο περιστατικα που γινανε λιγες μερες μετα το δαγκωμα. Πρωτον ενας φιλος μου τον ειχε στο κατσε κ πηγε να του πιασει το ποδι, ο δικος μου γρυλισε κ γαυγισε.Δευτερον, την επομενη μερα μια φιλη μου τον ειχε στο κατσε και τον χαιδευε, εβαλε το χερι της κατω στο πατωμα μπροστα του για να ξαπλωσει ο Ερμης και την δαγκωσε! Ενω λοιπον εχουμε αρχισει κ κανουμε παλι απο την αρχη ολες τις εντολες, δεν εχει μαθει ποτε με εντολη να ξαπλωνει κατω. Εχω αρχισει εδω και αρκετες μερες, κατσε και με λιχουδια 'ξαπλα' (για να ξαπλωσει, γιατι το 'κατω' τοχουμε καψει). Δειχνει να το μαθαινει ευκολα. Σημερα ομως μου τα γυρισε! Τον ειχα στο κατσε, και λεω να τον βαλω στο ξαπλα χωρις λιχουδια για να αρχισω χαδια. Κανονικα το χερι μου μπροστα του οπως κανω κ με τη λιχουδια κ τσιτωσε! Γρυλισε πολυ ελαφρα (οπως κανει μερικες φορες με τα παιχνιδια του) κ εβγαλε δοντια!! Εννοειται δεν τον φοβηθηκα κ εμεινα ακινητος. Με ακουμπησε με τα δοντια του ομως γρυλιζοντας (να πω οτι λογω κρυου το χερι μου αγριευει κ ανοιγει πολυ ευκολα κ μονο αν ξυστω, απλα με ακουμπησε δεν δαγκωσε, δεν μου αφησε καν σημαδι). Αυτο που σκεφτομουν ειναι τι πρεπει να κανω. Απλα του φωναξα, τον αρπαξα απο το κολαρο κ τον πεταξα. Μετα τον εδεσα για λιγο... Δεν δικαιολογω και δεν επιτρεπω με τιποτα να γρυλισει σε μενα ποσο μαλλον να με ακουμπισει με τα δοντια του γρυλιζοντας!! Ειχα το χερι μου εκει, δεν το τραβιξα και καταλαβαινα οτι δεν ηθελε να δαγκωσει (θα τοχε κανει) απλα ηθελε να το βγαλω απο μπροστα του. Τι κανω εδω? Συνεχιζω με το χερι μου μπροστα του κατω στο πατωμα κ με λιχουδια μεσα για να καταλαβει οτι ειναι καλο ή απλα τον κρεμαω αναποδα απο το φωτιστικο? Καταλαβαινετε οτι δεν μπορω να δωσω πολλες ευκαιριες αν τυχον ξαναβγαλει συμπεριφορα τετοια σε ανθρωπο...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Νομίζω πως δεν είμαι και ο πιο ειδικός για να σου απαντήσω αλλα θα σου πώ την γνώμη μου!Εμείς όταν πήραμε τον ενήλικα σκύλο μας 3 χρονών είχαμε επίσης κάποια μικροπροβλήματα τέτοιου είδους,δόντια,γρύλιζε δεν ορμούσε όμως!Αυτό τότε που κάναμε ήταν το εξής,για να μας εμπιστευτεί λοιπόν τον ταίζαμε εμείς οι ίδιοι με το χέρι την ξηρά τροφή σε καθημερινή σχεδόν βάση!Είχαμε και μικρά παιδιά στο σπίτι οπότε έπρεπε να προσαρμοστεί άμεσα!!Υπομονή κάναμε και πολλές λιχουδιές και χαρές,ποτέ κάτι αρνητικό ωστε να μην έχουμε και τα αντίθετα αποτελέσματα!Βέβαια δε σου κρύβω πως καμιά φορά τον τιμωρούσαμε,είχαμε καταλάβει πως δεν του άρεζε καθόλου το μπαλκόνι οπότε και τον βάζαμε εκεί όταν έκανε κάτι περίεργο!Με άλλο τρόπο δεν μπορω να σε βοηθήσω δυστυχως!Ίσως κάποιοι πιο γνώστες του θέματος σε συμβουλέψουν καλύτερα!
Μήπως τον έχει τρομοκρατήσει κάποια συγκεκριμένη κίνηση που πιθανόν να είχες κάνει στο παρελθόν;Κάποια κίνηση που να την έχει συνδέσει με το χέρι κάτω;Οπότε κάθε φορά που το επαναλαμβάνεις να του το θυμίζει;

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Δεν αγριευει ή δεν φαινεται να τον δυσαρεστει καμια αλλη κινηση. κατι θαχει συμβει που οσο κ αν προσπαθω να σπασω το κεφαλι μου δεν μπορω να συσχετισω κατι. και μονο οταν παει να πλησιασει το χερι στο πατωμα μπροστα του οσο ειναι καθιστος... και χερι πχ να πλησιασεις οταν τρωει δεν τον πειραζει! (δυο φορες τοχω κανει μονο, ολες οι υπολοιπες ειναι για προσθηκη φαγητου την ωρα που τρωει)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τι ηλικία έχει ο σκύλος σου?

Δηλαδή το κάνει μόνο εαν πλησιάσει κάποιος το χέρι του?

Γρυλίζει επειδή δεν θέλει να εκτελέσει ή επειδή είναι κάποιος μπροστά του και απλώνει το χέρι?

Πως τον κόβεις?

Σκέφτεσαι να συμβουλευτείς κάποιον εκπαιδευτή?Νομίζω ότι είναι πιο σωστό!Γιατί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ξανά και προκειμένου να χειριστείς να λάθος και να το πάρει λάθος ο σκύλος καλύτερα είναι να ρωτήσεις κάποιον επαγγελματία!

Ωστόσο προσπάθησε να αποφύγεις να του δίνουν εντολές άλλοι!Κακώς τον μαθαίνεις έτσι!
Και προσπάθησε αν ξανασυμβεί να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος!

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Ειναι 3 χρονων κ κατι.. Εντολες δινανε οι φιλοι μου που κ που αλλα αφοτου δαγκωσε ο Ερμης τους τα κοψα μαχαιρι.Πρωτη φορα που τον ειδα να τσιτωνει ηταν μια μερα πριν δαγκωσει, με τον φιλο μου που τον εβαλε να κατσει κ τουρθε (!?) να του πιασει το ποδι...Δεν θα το λεγα οτι δεν θελει να εκτελεσει εντολη τσαντιζεται με την κινηση που παει να ακουμπισει το χερι στο πατωμα μπροστα του.Και, ναι σκεφτομαι για γνωμη ειδικου και ναι, ημουν ψυχραιμοτατος σημερα...! απλως δεν ηξερα τι τιμωρια πρεπει να του δωσω. (δεν του φωναξα, απλα ενα 'επ' του ειπα, δεν εδειρα και απλως τον επιασα απο το λουρι και τον τραβιξα προς τα πισω οταν ειδα οτι δεν σταματαει..)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι δεν θα τον κάνεις τίποτα!Και προπαντώς τραβολογήματα,ούτε κίνηση να σηκώσεις χέρι όσο και αν αναστατωθείς!

Απέφυγε να ξανασυμβεί για να μην δημιουργηθεί καμιά κατάσταση μέχρι να μιλήσεις με εκπαιδευτή!

Πολύ σωστή πάντως η αντιμετώπιση σου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97