Τσιουάουα!!!!

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Γεια σας,
Είμαι η Αλεξάνδρα και έχω ένα θηλυκό τσιουαουα toy.Είναι 4 χρονών και την λένε Κόκι. Το πρόβλημα είναι ότι τρώει ασταμάτητα,είναι λαίμαργη.Ο γιατρός μου πρότεινε δίαιτα αλλά πως μπορείς να κάνεις δίαιτα σε ένα σκυλί που μόλις βγούμε στον κήπο ή βόλτα θα φάει ότι βρει μπροστά του(κουτσουλιές,κουκούτσια,χόρτα,θα ξεθάψει ότι έχει θάψει εδώ και χρόνια).Απελπισία....:rolleyes:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς όρισες Αλεξάνδρα με την λαίμαργη Κόκι.
Εγώ πιστεύω ότι σε "δύσκολες" περιπτώσεις, σαν αυτή που μας περιγράφεις, απλά παίρνεις δραστικά μέτρα πχ φίμωτρο (τουλάχιστον για την βόλτα).

ΥΓ και για να μην ξεχνιόμαστε βάλε μας φωτογραφίες να απολαύσουμε και εμείς την λαίμαργη φίλη σου:):)

Last edited:

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Το ξέρω αλλά το θέμα είναι οτι αν δεν φάει είναι ικανή να κλαίει όλη μέρα και να είναι μελαγχολική....Πες μου υπάρχει!!!!και επειδή ζω και με τους γονείς μου, μόλις δει η μάνα μου οτι η Κόκι είναι στεναχωρημένη την ταίζει αμέσως...Οπότε έχω δυο προβλήματα.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Το ξέρω αλλά το θέμα είναι οτι αν δεν φάει είναι ικανή να κλαίει όλη μέρα και να είναι μελαγχολική....Πες μου υπάρχει!!!!και επειδή ζω και με τους γονείς μου, μόλις δει η μάνα μου οτι η Κόκι είναι στεναχωρημένη την ταίζει αμέσως...Οπότε έχω δυο προβλήματα.
Συγνώμη λάθος συμβουλή σου έδωσα . Η σωστή είναι όποτε κλαίει η μικρή να βάζεις χειροπέδες στη μάνα σου για να μην μπορεί να την ταίση:D.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς τη! Επίσης τσιουάουα toy δεν υπάρχει :) Δες το πρότυπο της φυλής σου από τη FCI.
Τώρα μ' όλα αυτά που μαζεύει από κάτω το σκυλάκι το πρόβλημα δεν είναι βέβαια μην παχύνει...
Μην της το επιτρέπεις, πειθαρχία στη βόλτα, πάντα με λουράκι υπό τον έλεγχό σου και να της μάθεις τις βασικές εντολές. Να ξέρει και το "άστο". Καλύτερα να δουλέψεις με έναν εκπαιδευτή γι' αυτό το πρόβλημα και όχι να έχεις μια ζωή το σκυλάκι στο φίμωτρο, αν δεν μπορείς να το ελέγξεις.
Όσο για το κλάμα είναι η μέθοδος της σκυλίτσας να αποκτά αυτό που θέλει.
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να την ταϊζετε αυστηρά την τροφή της (μια καλή ξηρά π.χ) σε συγκεκριμένες ώρες, να της αφήνετε το πιάτο για συγκεκριμένη ώρα και να της το δίνετε αφού εκτελέσει μια εντολή (π.χ κάτσε). Δεν πρέπει να διεκδικεί το φαγητό της αλλά να ξέρει ότι θα το πάρει από σας όταν εσείς θέλετε και να μπει σιγά σιγά σε πρόγραμμα.
Έτσι θα αδυνατίσει κιόλας.
Για το κλάμα να αδιαφορείτε παγερά και μέχρι τελικής πτώσης.

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Κοίταξα σε ένα site πριν πάρω τσιουάουα και είδα οτι υπάρχουν τσιουάουα μεγαλόσωμα έως 5 κιλά τα ενδιάμεσα έως 2,5 κιλά και τα ονόμαζε toy και τα ενός κιλού που τα ονόμαζε μινι η τσέπης.Το κακό είναι ότι περισσότερο χρόνο περνάει η μητέρα μου μαζί της και μάλλον το πιο σωστό θα ήταν να πειθαρχήσω την μάνα μου αφού όταν είμαι εγώ στο σπίτι η Κόκι είναι υπόδειγμα σκύλου!!!!Να φανταστείτε έχω πει ψέματα στην μάνα μου οτι αν συνεχίσει έτσι το σκυλί θα ψοφήσει σε κανένα μήνα το πολύ.Που στην ουσία δεν είναι και το τόσο ψέμα γιατί αυτό θα γίνει αν συνεχίσει έτσι....Για να σας κατατοπίσω για το πόσο σοβαρό είναι το θέμα η Κόκι έπρεπε να είναι 2,5 κιλά και έχει φτάσει 3,900 κιλά..

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Δεν έχουμε πρόβλημα με την σκυλοτροφή την τρώει και αυτή όπως και όλα τα υπόλοιπα.Το σκυλί μου είναι παμφάγο....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κοίταξα σε ένα site πριν πάρω τσιουάουα και είδα οτι υπάρχουν τσιουάουα μεγαλόσωμα έως 5 κιλά τα ενδιάμεσα έως 2,5 κιλά και τα ονόμαζε toy και τα ενός κιλού που τα ονόμαζε μινι η τσέπης.
Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι βλακεία του ΄ρθει, δε σημαίνει ότι ισχύει. Όλες οι φυλές έχουν ένα πρότυπο μορφολογίας, όπως και το τσιουάουα. Σύμφωνα λοιπόν με τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία το τσιουάουα είναι ένα και δεν διαχωρίζεται σε μεγέθη. Όπως λέει στο πρότυπό του:

SIZE AND WEIGHT : In this breed only the weight is taken into consideration, not the height.
Weight :Ideal weight : between 1.5 and 3 kgs. Weight between 500 gr. and 1.5 kgs tolerated.
Subjects weighing less than 500 gr and more than 3 kg shall be disqualified.

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
:Οκ!! αυτό δεν το ήξερα είναι η αλήθεια αλλά δεν θα με πείραζε όποιο σκυλί και να είχα και γι΄' αυτό δεν το έψαξα και πολύ.Αλλά όταν ήμουν φοιτήτρια δεν μπορούσα να έχω μεγάλο σκυλί και γι΄αυτό επέλεξα ένα μικρόσωμο. Ηθελα να πάρω ένα από το δρόμο που ούτε ράτσα είναι ,ούτε έχει κάποιο πρότυπο.Αλλά δεν βρίσκεις εύκολα μικρόσωμο στο δρόμο.¨Οταν γύρισα πίσω στην Ζάκυνθο βρήκα και άλλα δυο που δεν ξέρουμε ακριβώς τι ράτσα είναι και ζουν μαζί μας....:)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μπράβο σου για αυτό... όσον αφορά στο μέγεθος (γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί να ακούω κι εγώ τέτοιου είδους διακρίσεις και για το σκυλί μου που επίσης του έχουν βρει του κόσμου τα μεγέθη teacup, τσέπης, μίνι, toy καιδεν ξέρω και γω τι άλλη χαζομάρα θα σκαρφιστούν) είναι μια πολύ ωραία ευκαρία τώρα που έμαθες να ενημερώνεις κι εσύ όσους μπορείς να μην τους πουλάνε οι σκυλέμποροι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Λοιπόν τα chiu έχουν τάση για παχυσαρκία και το να πεθάνει είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει. Μπορεί να παρουσιάζει πολλές επιπλοκες στην υγεία του πρινκαταλήξει στο θάνατο.

Επίσης είναι σκυλιά ακριβώς όπως ένα Γερμανικός Ποιμενικός ή ένα Κόλευ ή ένα Κόκερ... που σημαίνει ότι θέλει εκπαίδευση και πειθαρχία σε ορισμένα θέματα. Εσύ έχεις δύο δεδομενα την ηλικία και τη μαμά.

Όσον αφορά το πρώτο: τα σκυλιά δεν είναι ποτέ αργά να μάθουν τα βασικά. Απλά επειδή δεν είναι κουτάβι ώστε να είναι ευπλαστο θα συναντήσεις περισσότερη αντίσταση και παράπονο/κλάμμα/διαμαρτυρίες από ότι σε μικρότερες ηλικίες. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όμως. Αγνοείς και εμμένεις σταθερή στη στάση σου.

Όσον αφορά τη μαμά: Πρέπει να σου πω ότι από ό,τι καταλαβαίνω έχει βρει τα κουμπιά σας και τα πατάει μετά μανίας! Ένας φίλος πήρε chiu και το φωνάζω Βασιλάκι Καήλα... έλεος παιδιά μιλάμε για πολύ παραπονιάρικο υφάκι όταν θέλει κάτι!! Λοιπόν για βάλε τους σε τάξη εκεί μέσα...
Δούλεψε πολύ στο "όχι" όταν βλέπει κάτι κάτω και πάει να το φάει. Βάλε κάτι κάτω και με το που πάει να το φάει μπλόκαρε το δρόμο της και πες της "όχι". Ξανά και ξανά μέχρινα ακούει το όχι και να μην διανοείται να πλησιάσει....

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Το θέμα είναι οτι η Κόκι με ακούει κάνει οτι της λέω δεν κλαίει σε εμένα γιατί ξέρει οτι δεν θα της δώσω παραπάνω φαγητό.Είναι πολύ ήρεμη δεν είναι σαν όλα τα τσιουάουα και μου το έχουν πει και οι δύο κτηνίατροι που την πήγαινα.δεν γαβγίζει όλη την ώρα,δεν είναι νευρική δεν δαγκώνει κανέναν,της αρέσει να κάθεται στον ήλιο και να κοιμάται!!!!και να παίζει όταν έχει όρεξη η ίδια.Με την μάνα μου μεταμορφώνεται..αλλά δεν μπορώ να κάνω την μάνα μου να καταλάβει το έχω προσπαθήσει άπειρες φορές...Οταν λείπω από το σπίτι η Κόκι κλαψουρίζει στην μάνα μου και η μάνα μου στεναχωριέται που την βλέπει με αυτά τα κλαμένα ματάκια και την ταίζει..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εξήγησέ της τι μπορεί να πάθει ημικρή σου και ότι εκεί θα στενοχωριέται περισσοτερο... βάλε λίγο σάλτσα εν ανάγκη, αρκεί να φοβηθεί και να ην την ταίζει ότι να ναι... μπορείς να αγοράσεις υγιηνές λιχουδιές για παχύσαρκους σκύλους και όταν κλαίει να τις δίνει μία τέτοια η μαμά σου (μία όχι το κουτί!) και στη συνέχεια εσύ αφαιρείς ό,τι ποσότητα της έδωσε από την τροφή της!
Ελληνίδα μάνα παιδί μου, αν δεν έχει εγγόνι να στουμπώσει στομπώνει το σκύλο!! Το χουμε ζήσει όλοι αυτό! :D

Επίσης όλα τα τσιουάουα είναι ήρεμα και καλά σκυλιά όταν ξέρουν να τους φερθούν οι ιδιοκτήτες του σωστά, σαν σκυλιά και όχισαν τετράποδη μπάρμπη που την έχουμε στην τσάντα και μόνο για να της αλλάζουμε ρουχαλάκια! ;)
Kαι στο λέω εγώ αυτό με Yorkie που αν τα αφήσεις είναι από τα πλέο κυριαρχικά μικρόσωμα. Με σταματάνε στο δρόμο για να μου πούν πόσο στριμένα είναι...
Και τέλος την επόμενη φορά να πεις στους κτηνίατρους να μην το παίζουν κριτές των φυλών αλλά να συμβουλεύουν τους άσχετους ιδιοκτήτες που έχουν κάνει τα σκυλιά τους να χρειάζονται ταβορ να πάνε σε κανέναν εκπαιδευτή να τους ξεστραβώσει...!!

Εσύ, από την άλλη να τη χαίρεσαι... βάλε λίγοπρόγραμμα στη ζωή της μικρής και πείσε τη μαμά να ακολουθήσει και διάβασε όσο μπορείς εδώ μέσα έχει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματαγια να μάθεις! :)

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Crysoula,η Κόκι όταν είναι μαζί μου δεν βγάζει καμία από αυτές τις συμπεριφορές...Με εμένα είναι απλά τέλεια...Γενικά είναι πολύ ήρεμη έχουν να το λένε και οι δύο κτηνίατροι και όλοι όσοι έχουν τσιουάουα και την ξέρουν.Δεν γαβγίζει όλη την ώρα,δεν είναι νευρική.Αυτό που της αρέσει είναι να κάθεται στον ήλιο,να κοιμάται και να τρώει.Δεν ξέρω τι να άλλο να πω στην μάνα μου μήπως και την τρομάξω λίγο και καταλάβει ότι πρέπει να κοπεί αυτό που γίνεται.Έναν ψυχολόγο παρακαλώ;;;;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν είναι περίεργο αυτό που περιγράφεις, το έχω ζήσει με Yorkie το οποίο όταν ήταν η κοπέλα που το πήρε στο σπίτι ήταν παναγία... στη μάνα της όμως έβγαζε άλλο χαρακτήρα.
Παίζουν πολλά, η ιεραρχία το μυαλό του σκύλου μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη, επίσης απλά μπορεί να έχει βρει πως να την τουμπαρει και το χρησιμοποιεί...

Λοιπόν πες της ότι θα πάθει ζάχαρο, θα τυφλωθεί και όπως και στους ανθρώπους μετά από λίγο καιρό θα αρχίσει ο κτηνίατρος να κόβει κομμάτια όπως στους ανθρώπους! (δλδ... κατάντησα χίτσκοκ με τη μικρή σου... τόσα θρίλερ κυκλοφορουν...βρε κάτι :D )

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Τα χω ξαναπεί και με σάλτσες και χωρίς μέχρι και 6 μήνες διορία έχω στο σκυλί...μέχρι και στον κτηνίατρο την έστειλα την μάνα μου για να την ενημερώσει για το σκυλί(είχα πει πριν στο γιατρό να βάλει αυτές τις σάλτσες που λέγαμε)....δεν ξέρω τι άλλο μένει..Εχω σκεφτεί να στείλω να μείνει με μία φίλη μου αλλά έχει τύχει να την αφήσω και να μην φάει τίποτα όλη μέρα επίτηδες!!!!!Κάτι θα βρώ ακόμα για να μην πάθει τίποτα το Κοκάκι... Ευχριστώ πολύ για τις συμβουλές....ελπίζω να τα καταφέρω...:rolleyes: