Τσακωμός για σκυλί σε παραλία

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
Γειά σας.

Ημουν με ένα φίλο ο οποίος έχει ενα πιτμπουλάκι σε μία παραλία. Λόγω εγκάυματος απαγορέυεται να φορέσει παπούτσια και να περπατήσει. Ετσι είπαμε να τον πάμε εκεί που είναι ωραία να τον αφήσουμε να μπεί λίγο μέσα με εμένα φυσικά μαζί του.

Βλέπουμε μία οικογένεια να ερχεται, εγώ με το Jake στη θάλασσα και ο φίλος μου εξω. Αφου τους ρωτήσαμε μας είπαν οτι δεν είχανε πρόβλημα αρκεί να το δέσουμε. Φυσικά του έβαλα το λουρί και κουβεντιάζοντας μαζι τους είδανε περί τι σκυλιού προκειται κ μας είπανε να τον αφήσουμε ελέυθερο να πλατσουρίζει.

Μετά απο λίγη ώρα ήρθαν άλλοι δυο με καλάμια και πλησιάζουν εκεί που καθόμασταν. Με την χαρακτηριστικη κίνηση "φύγε" γυρνάει σε εμένα και μου λέει ο ένας τι θα γίνει τώρα? Του λέω σε εμένα μιλάτε; Ναι ρε μεγάλε μου λεει σε εσενα μιλαω.Δεν ξερω για έσενα του λέω αλλα εγώ εδώ θα καθησω.

Θα φοβόμαστε να βγούμε και να ψαρέψουμε μ λεει με τα κοπρόσκυλα; Δεν μιλάς ωραία φίλε μου του λέει ο φίλος μου, δικό μου είναι το σκυλί, ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα σου; Να το μαζέψεις του λέει ρε τι ποιο είναι το πρόβλημα μου; Ο πατέρας της οικογένειας μίλαγε με τον άλλο που ήταν μαζί του ο οποίος ήταν κατα πολύ πιο ήρεμος. Μαζεμένο είναι ρε φιλε του απαντάει, δίπλα μου δεν είναι δεμένο;.....

Αυτός να ορίεται και να μην ξέρει τι λέει το στόμα του. Του λέω πολύ ηρεμα να σου πω δεν ηρεμείς τώρα λίγο γτ έχουνε παιδί δίπλα και δέν ειναι ωραίο?
Μετά απο κάποιες κουβέντες που είπε ανέβηκε κατά πολύ η ένταση και χάσαμε την υπομονή μας αλλά μόνο σε λεκτικό επίπεδο. Μισο λεπτό του λέω θα καλέσω την αστυνομία να πούμε τι ακριβώς έγινε και θα το πάμε νομικά που σε ενοχλεί το σκυλί. Προθυμοποιήθηκε και ο κύριος που ήταν με την οικογένεια του να καταθέσει και αυτός στην αστυνομία. Μόλις άκουσε για αστυνομία φυσικά καί αποχώρησε λέγωντας οτι τελευταία φορά που γίνεται αυτό.

Πέραν του ότι βρήκα νέο μέρος για τις καθημερινές βολτούλες με τον δικό μου παιχνιδιάρη γνώρισα και μία εξαίρετη οικογένεια οι οποίοι λόγω φόρτου εργασίας γνωρίζουν πως δεν θα είναι χαρούμενο το σκυλί τους και προτιμούν να φροντίζουν αδέσποτα και μάλιστα έχουνε στειρώσει και πέντε.

Μιλάμε για τέρμα χαδιάρικο και παιχνιδιάρικο σκυλί.

Γιατί τόση κακία;;;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι ζώα. Την επόμενη φορά μην μιλάς πολύ, γραφε τον στα παλαιά σου υποδήματα και ξηγησου αυτοάμυνα όταν έρθει η αστυνομία.

• Like
Reactions: Asmodeus

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ψάξε λίγο το θέμα σχετικά με τη νομοθεσία και σκύλους στην παραλία (είχε συζητηθεί κι εδώ, αλλά θα βρεις τις εγκυκλίους και στο διαδίκτυο), αν θυμάμαι καλά επιτρέπεται η παραμονή του σκύλου στην παραλία αλλά απαγορεύεται να μπει στη θάλασσα αν υπάρχει λουόμενος που διαμαρτυρηθεί (ή αν υπάρχει λουόμενος γενικότερα και χωρίς διαμαρτυρία, ειλικρινά δεν το θυμάμαι - είχαν βγει 1-2 διευκρινιστικές και καλά εγκύκλιοι, που έκαναν ακόμα πιο ακατανόητο τον αρχικό νόμο).

Γενικά το θέμα σκύλος και παραλία είναι πονεμένο, απλά ενημερωθείτε τι ακριβώς ισχύει, για να είστε καλυμμένοι - ή τουλάχιστον να ξέρετε τι μπορεί να πάει στραβά.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:

• «Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»
  • «Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».
  • «Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
@d3ac0n Συμφωνώ μαζί σου στο να μην μιλάς πολύ γτ δέν αξίζει αλλά υπάρχει και ένα όριο πιστέυω. Δέν γίνεται εγώ που είναι μεγάλο το σκυλί μου ή ο φίλος μου που εχει "αγριο σκυλί" να δεχόμαστε το στραβοκοίταγμα και να μήν μιλάμε. Ούτε απατεώνες είμαστε ουτε κλέφτες ούτε πολίτες "δέυτερης κατηγορίας"και τα σκυλιά μας είναι ΑΡΙΣΤΑ στην υγεία τους. Και ο κύριος που ηρθε νωρίτερα μας ζήτησε να το δέσουμε μιλώντας στον πληθυντικό και μετά ρώτησε αν μπορεί να το πλησιάσει για να το γνωρίσουν και όπως έγινε. Λες να κάνω έτσι την επόμενη;

@sis Επιτρέπεται υπό όρους αλλά θα πάω σε ενα Α.Τ όταν μπορέσω να δω αν είμασταν κάπου παράνομοι. Να σημειώσω οτι οταν είδαμε να έρχονται σε απόσταση 100+μέτρα τον δέσαμε αμέσως πριν κάν τους δεί. Πονεμένο όσο δεν πάει θα έλεγα!!

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Πολύ ωραία τ χειρίστηκες, μόνο μείον ότι χάλασε η χαλαρή σου διάθεση. Από εμπειρίες μου ρισκάρεις στο τ λοξό αγενή πρόκειται ν συναντήσεις. Τ ότι υπάρχει πλέον ένα νομικό πλαίσιο (άσχετο αν τηρείται!!!!) είναι καλό. Κακία που ρωτάς απαντώ ότι βρίσκεται παντού, είναι θέμα χαρακτήρα

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
Πολύ ωραία τ χειρίστηκες, μόνο μείον ότι χάλασε η χαλαρή σου διάθεση. Από εμπειρίες μου ρισκάρεις στο τ λοξό αγενή πρόκειται ν συναντήσεις. Τ ότι υπάρχει πλέον ένα νομικό πλαίσιο (άσχετο αν τηρείται!!!!) είναι καλό. Κακία που ρωτάς απαντώ ότι βρίσκεται παντού, είναι θέμα χαρακτήρα

Σαφώς και ήταν μείον η διάθεση μου που άφησα να χαλάσει αλλά είπαμε... Τουλάχιστον βρίσε μόνο εμένα και μείνε εκεί... Και όχι να πεί οτι είπε μπροστά σε παιδάκι 9 χρονών!! Δεν έχω πρόβλημα με τον κάθε λοξό ίσα ίσα που γελάω!!

Ζήτησαμε συγνώμη για ότι έγινε στόν κύριο καί χαμογελώντας μας είπε πως δεν ευθύνομαστε εμείς αλλά η παιδεία και ο πολιτισμός που έχει ο κάθε άνθρωπος εννοώντας αυτόν.

Παρεπιπτόντως ο Jake σε όλο αυτό είχε σηκωθεί και κοίταγε χωρίς όμως να γαυγίσει. Δεν έχει επιτεθεί ποτέ και πουθενά αλλά επειδή μου έχει και του έχω απίστευτη αδυναμία δεν κρύβω οτι αγχώθηκα για λίγο. ( Φυσικά και τον κράταγα σε απόσταση ασφαλείας).

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Μικρή απορία...το ψάρεμα με καλάμι επιτρέπεται δίπλα σε λουόμενους;;
Μικρή απορία 2: πως γίνεται και όλοι αυτοί που απλώνουν αθερινόδιχτα, κολυμπούν δίπλα σου με οπλισμένο ψαροντούφεκο, να είναι τόσο επιθετικά κάφροι στη συμπεριφορά τους, αν ευγενικά τους ζητήσεις να απομακρυνθούν από εκεί που κάνει μπάνιο κόσμος;

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δε ξερω αν απαγορεύεται ή όχι
Αλλα καποιος που ψαρευει απτην ακτη απο μονος του αποφευγει τους λουομενους,
γιατι κάνουν φασαρια,
γιατι μπορει οπως κοβουν βολτες να μπερδευτουν στις πετονιες τους κλπ κλπ
Τωρα υποθέτω η συγκεκριμενη παραλία πρεπει να ταν απτις απομερες για να βρεθηκαν όλες κ ολες 3 παρεες εκει.
Δίχτυα εκει που κολυμπαει κοσμος δεν εχω δει ποτε μου,ουτε ψαροντουφεκαδες,κ οι δυο προτιμάνε βάθος
Αλλα αμα πεσεις σε καναν τετοιο κουλο εχεις νομιζω καθε δικαιωμα να διαμαρτυρηθεις,κ αν δεν περνει με το καλο,μπορεις παντα να καλέσεις κ το τοπικο λιμεναρχείο.

Μη πεσεις σε ψαρα κ κυνηγο
Ειδικα αμα εχουν βαλει τιποτα στο ματι

• Like
Reactions: zerom0

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
@zerom0 Κοίταξα λίγο και είδα ότι επιτρέπεται η πετονιά αν δεν υπάρχουν λουόμενοι σε απόσταση 200 μέτρων... Για το ψαροντούφεκο απαιτείται να έχεις σημαδούρα και απόσταση βέβαια... Τα δίχτυα και αυτα σε απόσταση και με ερασιτεχνική αδεια αν καταλαβα καλά.

Ολα αυτά τα λέω με κάθε επιφύλαξη.

@Μαρια&Ηρα Ναί είναι αρκετά ερημική παραλία. Αλλες 2-3 φορές που έχω πάει δεν ήταν κανένας.
Θα συμφωνήσω στο θέμα της ησυχίας γτ ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την κατάδυση και το ξέρω καλά...

• Like
Reactions: zerom0

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Τη στιγμή που ήρθαν όμως, υπήρχαν λουόμενοι και νομίζω δια νόμου, πρέπει να έχουν προτεραιότητα αυτοί. Εστω 2-3 νοματαίοι αρκούν για να σεβαστεί κάποιος και να μην καταπατήσει τα δικαιώματα του άλλου.
@Μαρια&Ηρα πρέπει να είσαι τυχερή. Στην παραλία που συχνάζω, αν κολυμπάς κατά μήκος, σε βάθος μόλις 2.5 μέτρων (και λιγότερο) μπορείς να έρθεις μούρη με μούρη με ψαροντουφεκά (εννοείται χωρίς σήμανση) επειδή σε ένα μεγάλο κομμάτι υπάρχουν βράχια ρηχά και οι μάγκες κυνηγάνε baby χταποδάκια:mad: ή κανένα μουγγρί ή ξεπαστρεύουν αστερίες για το τζάκι της συζύγου και μέχρι πρότινος (πριν απαγορευτούν δια ροπάλου) επίσης μπορούσες να σκοντάψεις σε αόρατα ψιλά αθερινόδιχτα (1.5 μέτρο βάθος κ πέρα). Το ίδιο ισχύει και για τους καλαμιάδες, δίπλα στην ψαθούλα σου, βγάζουν δόλωμα, μαζεύουν και σφηκούλες, κόβουν καμιά μπερδεμένη πετονιά κ την αφήνουν εκεί που σκάει το κύμα μαζί με το αγκίστρι επάνω κ φυσικά ψαρεύουν μισό μέτρο από σένα. Για τόλμα να πεις κάτι όμως...

• Like
Reactions: l.Kyveli

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
Πέρα και απτο θέμα της νομοθεσίας να το δείς πάντως το ψάρεμα μόνο φασαρία δεν θέλει. Δεν ασχολούμαι με το ψάρεμα ούτε γνωρίζω και την ανάλογη νομοθεσία αλλά έτσι είναι όσο αφορά την ησυχία. Το μόνο που γνωρίζω σίγουρα είναι οτι ψαροντούφεκο και μπουκάλα κατάδυσης είναι το κλειδί για το κρατητήριο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ετσι ειναι..τρομαζουν λεει τα ψαρια...
Εμενα μου απαγόρευαν ακομη κ να μιλαω :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Μην αναφερω που παραλιγο να με λιντσαρουν οταν πηγα να βάλω μουσική :LOL:

• Like
Reactions: Giwrgosm

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Καταλαβαινω τι λες, οι δικοι μου ψαρευαν πολυ, οποτε εχω καποια εικονα. Περα της γενικης καφριλας κ ως προς τους λουομενους κ ως προς το τι, πως κ ποσο αλιευουν, μου εκανε "κλικ" η επιθετικη συμπεριφορα αυτων με τα καλαμια που ετσι κι αλλιως απο τη στιγμη που βρισκοσασταν εκει, δεν ειχαν περιθωρια για πολλα, αναρωτηθηκα αν ειναι τυχαιος αυτος ο τροπος αντιδρασης και ποιος τελικα θα ηταν ο παρανομος στη δικη σας περιπτωση.
Οσα παρεθεσα πιο πανω, ειναι γεγονοτα που βλεπω με τα ιδια μου τα ματια, μιας κ μου αρεσει πολυ να χαζευω βυθο με τα γυαλακια μου (cressi παρακαλω:p ) οχι σε τρελο βαθος, μη φανταστεις και δυστυχως καταληγω να χαλιεμαι οταν πλακωνει κοσμος και δη, τετοιος κοσμος... Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω τρακαρει οπλισμενο ψαροντουφεκο στο 1 μετρο, πρεπει να εχεις διαθεση και χερι κολλημενο στο νουμερο του λιμενικου, μονο χαλαρωση κ απολαυση δεν ειναι αυτο βεβαια :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Πολύ ωραίο το χειριστήκατε, ο τύπος ήταν κάφρος και μόνο από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσε και την επιθετικότητα που έδειξε από την αρχή, τώρα για τα υπόλοιπα ποστς που διάβασα για ψαροντουφεκάδες εγώ παιδιά καλώ την αστυνομία κατευθείαν και ας συγκρίνουν τους νόμους μεταξύ τους.

• Like

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν και το ψάρεμα μου αρέσει καφρος δεν έχω γίνει ποτέ. Απεναντίας γίνομαι καφρος όταν ακούσω κανένα χαρά να διαμαρτύρεται να κάνουμε ησυχία.

-Μην μιλάς δυνατά θα φοβηθουνε τα ψάρια.
5 λεπτά μετά
-Και που λες ρε φίλε (Φωνασκωντας) τελικά το μπαρμπούνι είναι κόκκινο επειδή δεν κλάνει ή επειδή έχει πίεση που έχει μπατζανακι ψαρά;
-Τι θες τώρα δηλαδή να αρπαχτουμε;;; Μην φωνάζεις!
-Υπόθετο καλάμι σου έχουν βάλει; Όπως θέλω θα μιλάω αν έχεις πρόβλημα να ρωτήσουμε τους λιμενικούς σχετικά με την άδεια ερασιτέχνη ψαρά που έχεις.

Εκεί συνήθως η φεύγει πολύ πιο πέρα ή εντελώς.

• Like

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τσακωμός θα ήταν αν έπεφτε καμιά ψιλή ή κανα δάγκωμα έπειτα από εντολή «attack»!:)

Αυτό που μας εξιστορείς είναι μια καθημερινότητα κατά την καλοκαιρινή περίοδο!

Έχε τον σκύλο σου στο λουρί ή σε ιμάντα λίγων μέτρων όταν είστε παραλία και μάζευε τυχόν ακαθαρσίες του και είσαι καλυμένος από τον νόμο!
Δεν χρειάζεται να εκθέτεις τον σκύλο σου στους διπλανούς λουόμενους για να τους αποδείξεις ότι είναι ένας ήρεμος σκύλος και να «εισπράξεις» την συγκατάθεση τους! Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως το λέω! Δεν έχεις καμία ανάγκη να το κάνεις, ούτε ηθικά, ούτε νομικά!

Άνθρωπε, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες! Αν είσαι σωστός, λες απλά:
«Θέλετε να τα πείτε στα παιδιά της αστυνομίας που θα έρθουν οσονούπω?»
Και κάπου εκεί ο κουτός* έλληνας ημιμαθής σταματά. Αν συνεχίσει, κάνεις μόκο και περιμένεις την αστυνομία!

Είναι χαζομάρα να προσπαθείτε να μεταπείσετε ότι αυτό που κάνετε είναι σωστό!
Χάνετε φαιά ουσία!
Αν θέλει κάποιος άνθρωπος να αλλάξει πραγματικά κάποια πιστεύω του θα έρθει αυτός κοντά σας να μάθει, εφόσον είστε σωστοί!

*κουτός: μακράν η χειρότερη βρισιά για την νοητική κατάσταση του έλληνα δεν υπάρχει!

E

Emma89

Guest
Να μην δίνετε σημασία και να μην πέφτετε στο επίπεδο τους, μερικοί είναι ζώα και δεν καταλβαίνουν τίποτα. Από την στιγμή που είχε λουρί δεν μπορούσε να σου κάνει απολύτως τίποτα! Ήθελε να το παίξει νταής ο βλάχος. Αδιαφορία εντελώς! Κ εγώ προχθές που ήμουν στο χωριό με την σκυλίτσα μου, μου την είπε μια γριά γιατί ούρησε η Νταϊάνα μου στις πέτρες (την είχα με λουρί κανονικά) λες και όσοι κατουράνε μέσα στην θάλασσα δεν την ενοχλούν, για το σκυλάκι βρήκε να μου την πει που ήταν κ πεντακάθαρη και με λουρί. Ούτε που την ενόχλησε. Αυτή δλδ που κατρουράει στη θάλασσα;! Ζώα εντελώς!

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.552
Athens
Πολύ ασχολείστε. Καλά τα λέει ο Στέλιος. Οδηγός, σακουλακια, ο σκύλος δίπλα και αστους να τρώνε τα άντερα τους μόνοι τους. Και αστους να φωνάξουν και αστυνομία για να ξεφτυλιζονται.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Τσακωμός θα ήταν αν έπεφτε καμιά ψιλή ή κανα δάγκωμα έπειτα από εντολή «attack»!:)

Αυτό που μας εξιστορείς είναι μια καθημερινότητα κατά την καλοκαιρινή περίοδο!

Έχε τον σκύλο σου στο λουρί ή σε ιμάντα λίγων μέτρων όταν είστε παραλία και μάζευε τυχόν ακαθαρσίες του και είσαι καλυμένος από τον νόμο!
Δεν χρειάζεται να εκθέτεις τον σκύλο σου στους διπλανούς λουόμενους για να τους αποδείξεις ότι είναι ένας ήρεμος σκύλος και να «εισπράξεις» την συγκατάθεση τους! Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως το λέω! Δεν έχεις καμία ανάγκη να το κάνεις, ούτε ηθικά, ούτε νομικά!

Άνθρωπε, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες! Αν είσαι σωστός, λες απλά:
«Θέλετε να τα πείτε στα παιδιά της αστυνομίας που θα έρθουν οσονούπω?»
Και κάπου εκεί ο κουτός* έλληνας ημιμαθής σταματά. Αν συνεχίσει, κάνεις μόκο και περιμένεις την αστυνομία!

Είναι χαζομάρα να προσπαθείτε να μεταπείσετε ότι αυτό που κάνετε είναι σωστό!
Χάνετε φαιά ουσία!
Αν θέλει κάποιος άνθρωπος να αλλάξει πραγματικά κάποια πιστεύω του θα έρθει αυτός κοντά σας να μάθει, εφόσον είστε σωστοί!

*κουτός: μακράν η χειρότερη βρισιά για την νοητική κατάσταση του έλληνα δεν υπάρχει!
Η συμβουλή σου είναι πολύ σωστή κ απολαυστική διαβάζοντας τν. Όντως ημιμαθής κουτοί χαχαχα

• Like