Τσάμπα μάγκας....

18 Απριλίου 2013
9
0
Γεια σας ,ειμαι νεο μελος με αρκετες αποριες. Εχω εναν κουταβο 2μηνων τον Μπρουνο ,ημιαιμο ,τυπου Ροτβαιλερ. Τον βρηκα πριν ενα μηνα κατω απο την αυλη μας στον δρομο,τυχερος ηταν που δεν τον πατησε αυτοκινητο, ισα που μπορουσε να περπατησει, λοιπον,ειμαστε μαζι ενα μηνα τωρα και τα παμε πολυ καλα, εχει γενικα πολυ καλο χαρακτηρα δεν ειναι το τρελαμενο κουταβι που γαυγιζει ολη την ωρα ,γενικα γαυγιζει σπανια ,μονο οταν παιζει μαζι μου η οταν κανει σπασιμο στην γατα μας . Το θεμα μου ειναι οτι το παιχνιδι τουειναι αρκετα αγριο δαγκωνει χερια ποδια, δεν μπορω να το χαιδεψω χωρις να γυρισει να με δαγκωσει εστω και πολυ μαλακα, εδω και λιγες μερες εχει βγαλει και μια αλλη συμπεριφορα,οταν κανω κατι που δεν του αρεσει πχ οταν τον τριβω με το βιτεξ με νερο και μηλοξυδο συνηθως το κανω μετα το μπανιο για να μαλακωσει και να γυαλισει το τριχωμα, δεν του πολυαρεσει και αρχιζει τις απειλες , γρυλιζει και γαυγιζει τοσο αγρια μερικες φορες γυρναει να με δαγκωσει που λεω οτι αν ηταν μεγαλο ,ενηλικο σκυλι θα με ειχε κανει κομματακια,για πολυ αγριοτητα μιλαμε και σοβαρα οχι παιχνιδιαρικα, αυτο το κανει και οταν προσπαθω να του βγαλω τα κολλιτσιδια η κανενα τσιμπουρι που κολλησε παιζοντας στον κηπο. Πως να συμπριφερομαι σε τετοια περιπτωση να το αφηνω ησυχο να γινεται το δικο του η να το μαλωνω και να επιμενω , ειναι δειγμα αυτη η συμπεριφορα οτι δεν με σεβεται με βλεπει σαν κατωτερο , αν και προσεχω πολυ απο τωρα να τον κανω να καταλαβει ποιος ειναι ο αρχηγος , εννοω με το φαγητο και τις λοιπες μεθοδους ......ειναι μικρουλης ακομα και φοβαμαι μην του δημιουργησω ψυχολογικα με λανθασμενους χειρισμους. Ευχαριστω εκ των προτερων....

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Πόσες φορές τον κάνεις μπάνιο..? Πρέπει να δουλέψεις για να καταλάβει ποιος είναι κάτω από σένα γι να μην έχεις θέματα πιο μετα. Άλλα μέλοι πιο εμπειρα θ σου πουν. Απλά είναι λογικό να μη του αρεσει κάτι αλλά περίεργο που το δείχνει με τόση αγριάδα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Χρυσάνθη καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μπράβο σου που μάζεψες τον μικρούλη και του έδωσες μια ευκαιρία να ζήσει.

Αν είσαι σε μεγάλη πόλη, καλό θα ήταν να ψάξεις να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή, να σου δώσει οδηγίες χρήσεως. Στο μεταξύ...μην δίνεις ερμηνείες τέτοιες, σ'αυτή του την συμπεριφορά. Είναι κλασσική συμπεριφορά κουταβιού, που έφυγε σε πολύ μικρή ηλικία, από μάνα και αδέλφια και δεν έμαθε πως να φέρεται. Δεν μαλλώνεις, αλλά...δεν του δίνεις και "τροφή" σ'αυτή του την συμπεριφορά. Το καλύτερο είναι, να τον αγνοείς. Δεν προσφέρεις τα χέρια σου για παιχνίδι και δεν απαντάς στα νεύρα του, με νεύρα γιατί μπορεί όντως, να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα. Εχε του 1-2 ασφαλή παιχνίδια, να μασουλάει και να χρησιμοποιεί για τα δόντια του και σκέψου την λύση του crate, που είναι σωτήριο για άπειρες των περιπτώσεων. Δύο μηνών, δεν έπρεπε καν, να έχει κάνει μπάνιο. Δεν χρειάζονται μπάνιο τα σκυλιά. 3-4 φορές τον χρόνο, κι αν. Ενα απαλό πέρασμα με το βετεξάκι, είναι καλή ιδέα, αλλά μέχρι εκεί. Και δεν χρειάζεται τρίψιμο!

Στον γιατρό τον πήγες; Αποπαρασίτωση; εμβόλια;
Ενημερώθηκες για τσιπάκι, ταυτότητα, προληπτικές εξετάσεις και όλα αυτά τα πολύ σημαντικά;

18 Απριλίου 2013
9
0
Εοταν λεω οχι τρελαμενο εννοω ναμ ην γαυγιζει ολη την ωρα να μην καταστρεφει το σπιτι να μην ορμαει σεολους και τετοια. Η αληθεια ειναι οτι για κτηνιατρους δεν εχω χρηματα, τον πηγα μονο για να μου πει την ηλικια του ,τοτε ηταν περιπου 6 ευδομαδων ,μου ειπε στις 8 εβδομαδες να κανω το 5απλο εμβολειο και να του δωσω 1/4 του χαπιου για τα σκουλικακια, τα καναμε αυτα, τωρα για τσιπακια δεν ξερω ,αν χαθει μπορει να αντοπιστει απο το τσιπακι ? Μενω σε χωριο και την περισσοτερη ωρα ειναι στον κηπο και παιζει με τα χωματα, και κυλιεται μεσα στα χορτα, προχθες πηγε σε ενα λοφακι με ψιλο χαλικι ,εσκαβε και κυλιοταν ,γινεται μετα να μην τον κανω μπανιο? αποφευγω να βαζω σαπουνι μονο νερο και μετα ξυδακι με το βετεξ, Τρωει μονο κροκετα 4 φορες τ ην ημερα οσο θελει, δεν θελει και πολυ βεβαια, συγκεκριμενες ωρες ,αλλα εχω ενα θεμα που απασχολει πιο πολυ την μανα μου μιας που εχει πιο ευαισθητη μυτη, αεριζεται πολυ συχνα κυριος οταν κοιμαται, και βρωμαει ολο το σπιτι :eek:..χχεχεχεχεεεχ ,εχει τυχει να ξυπνησω απο την βρωμα μιας που κοιμαται διπλα στο κρεβατι μου.... εδω και μια βδομαδα φοραει scalibor αν και τα τσιμπουρια δεν μασανε απο τετοια, καθομαι καθε βραδυ και το ξεψυριζω ,βγαζω πολλα νεκρα βεβαια αλλα και τα ζωντανα δεν ειναι λιγα ,φοβαμαι για ερλιχιωση ,δεν υπαρχει εμβολειο γιαυτην την αρρωστεια?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Οχι δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο πρόληψη.
Αν δεν ξέρεις πως να βγάζεις τα τσιμπούρια, δεν πρέπει να το κάνεις.
Ειναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα έχει ερλίχεια σε λίγο καιρό. Χρήματα για την θεραπεία του, θα έχεις;

Το τσιπ, είναι υποχρεωτικό από τον Νόμο.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Χρυσάνθη καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Δεν χρειάζονται μπάνιο τα σκυλιά. 3-4 φορές τον χρόνο, κι αν. Ενα απαλό πέρασμα με το βετεξάκι, είναι καλή ιδέα, αλλά μέχρι εκεί. Και δεν χρειάζεται τρίψιμο!
;
Αυτα ισχυουν για αυτους που εχουν μαυροσκυλα, ή για αυτους που θελουν οι σκυλοι τους απο την βρωμα να πλησιασουν το μαυρο:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Για όλους ισχύουν :)

Εκτός ίσως, από αυτούς που θέλουν να κοιμούνται στο ίδιο μαξιλάρι, με τον σκύλο τους.
Αλλά και πάλι...όχι μπάνιο. Πιο συχνό βετεξάκι :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Για τα βρωμερά του αέρια φταίει η τροφή. Κάτι δεν του έχει κάτσει καλά, δοκίμασε κάποια άλλη. Στο φόρουμ θα βρεις πολλά θέματα για ξηρές τροφές και πολλές εναλλακτικές.
Για τα τσιμπούρια το μαρέκο έχει δίκιο, σχεδόν σίγουρα θα πάθει ερλίχεια, αν δεν έχει ήδη. Εδώ έπαθε η δικιά μου που δεν της βρήκα ποτέ τσιμπούρι πάνω της .
Η μόνη λύση γι'αυτό είναι εξετάσεις αίματος ώστε να το προλάβεις στην αρχή. Μήπως πρέπει να ψεκάσεις και το χώμα με κάτι, εφόσον έχετε τόσα τσιμπούρια.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
2 μηνών δεν είναι λίγο μκρό για σκάλιμπορ? Για τα τσιμπούρια πρέπει να το ψεκάζεις μια φορά το μήνα τώρα που είναι μικρό, ρώτα τον κτηνίατρο τώρα που θα πάς για το εμβόλιο.

18 Απριλίου 2013
9
0
του εχω αλλαξει τροφη και μετα απο λιγες μερες παλι τα ιδια, με τα τσιμπουρια δεν μπορω να κανω και πολλα του εβαλα σκαλιμπορ γιατι λεει απο 7 εβδοαμδων αλλα απ οτι καταλαβενω τωρα δεν βοηθαει στο να μην τον δαγκωνουν ,ψωφανε αφου δαγκωσουν, σκευτομαι να το βγαλω , εκανε και 18ευρω..... μαλλον θα παρω σκονη, θα την τρωω ολη στην μαπα αλλα τι να κανω απο το να υποφερει ,δεν μπορω να του κοψω τις βολτες στην φυση ειναι τοσο ευτυχισμενο οταν βολταρει εξω στα λουλουδια και στα χορτα, να το κλεισω μεσα σε ενα δωματιο? τωρα για εξετασεις και λοιπα δεν μπορω καθολου ειδη εχω δωσει αρκετα για φαρμακα εμβολεια κτλ ,απλωνω τα ποδια μεχρι εκει που φτανει το παπλωμα που λενε, δεν μπορω κατι καλυτερο, το σκυλακι ειναι ευτυχισμενο μαζι μου ,το τι θα γινει στο μελλον δεν το ξερω ,αν και παλιοτερα ειχμε σκυλους ,κλασικα δεμενους στο δεντρο με το βαρελι διπλα...αλλα ερλιχειωσεις και τετοια δεν ξεραμε αν πολλα τα τσιμπουρια μια σκονη τους ριχναμε που και που χωρις εμβολεια χωρις τιποτα και εζησαν αρκετα χρονια ,πεθαναν γερικα δηλαδη απ οτι θυμαμαι, πιστευω οτι οσοσ ποιο πολλα φαρμακα ριχνουμε στα ζωα τοσο πιο ανθεκτικα γινονται και οι αρρωστειες και τα παρασυτα γιαυτο ολος αυτος ο χαμος σημερα δεν τολμας να βγαλεις τον σκυλο βολτα και θελει θεραπειες εκατονταδων ευρω.......

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
για τα τσιμπουρια sebacil υγρο βαζεις λιγες σταγωνες και το ανακατευεις με νερο μεσα σε ενα ψεκαστηρακι πλαστικο σαν αυτο που ψεκαζεις τα ρουχα στο σιδερωμα,, αναλογα την αραιωση τα τσιμπουρια θα εξαφανιστουν απο μιση ωρα μεχρι μιση ημερα... και ψεκαζεις και το χωρο που κοιμαται με αυτο που θα περισεψει,,, 18 ευρω το πηρα αλλα θα κρατησει πανω απο ενα χρονο,,, ισως και δυο,,, ειναι παρα πολυ δυνατο... και δεχεται μεγαλη αραιωση,,

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
βασικα ουτε καν σε ψεκαστηρι!καντον μουσκεμα με το νερο κ το φαρμακο!αυτο ειναι καλο κ για τους τοιχους του σπιτιου κ γενικα εκει που καθεται ο σκυλος.

18 Απριλίου 2013
9
0
Το sebacil εχω ακουσει οτι ακρως καρκινογονο ,εχουν πεθανει πολλα σκυλια μετα απο χρηση αυτου του φαρμακου, το ειχα παρει παλαιοτερα χωρις να ξερω, και το χρησειμοποιεις μονο6μηνες μετα το ανοιγμα ,εται λεει πανω στο μπουκαλακι.Η pubex ειναι καλη την εβαζα στις γατες μου, και καθαριζαν αμεσως, αλλα θελω κατι πιο φυσικο ,εχω ακουσει για το σκορδο ξερει κανεις πως να το δινω?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το σκορδο το τρωει,,, για τα σκουληκια του στομαχου ειναι... sebacil ειναι για τσιμπουρια,,, οσο για το αν ειναι καρκινογονο η οχι ασε την επιστημη να αποφασισει και τους οργανισμους που εδωσαν την αδεια κυκλοφοριας του,, και οχι τους διπλα και τους παραδιπλα ==)) αλλοιως ριξε μια σταγονα πετρελαιο σε καθε τσιμπουρι και θα ψοφησει.. το στιμουρι οχι ο σκυλος ==))

18 Απριλίου 2013
9
0
Να αφησουμε τις φαρμακοβιομηχανιες να μας που τι ειναι καλο και τι οχι? χμ δεν νομιζω ,μονο το κερδος τους κοιτανε και οχι την υγεια του ζωου η την δικη σου ......το σκορδο εχω ακουσει οτι βγαινει και σαν μυρωδια στο δερμα και απωθει τα παντα αλλα δεν ξρω τι ποσοτητα πρεπει να του δινω, και για τα εσωτερικα φυσικα, αν δεν συμβουλευτω ανθρωπους με εμπειρια ποιον θα συμβουλευτω ,γιαυτο εξαλου εχω μπει και σε αυτο το φορουμ και κανω ερωτησεις......