Τρώει χόρτα σαν κατσίκι και μετά τα κάνει εμετό

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λοιπόν τι με απασχόλησε σήμερα

είμουν σε δουλειές στην εξοχή και βέβαια είχα την Αργώ παρέα.δεμένη με φλέξι που στην άκρη έχω δυό μέτρα κανονικό λουρί στην κοτσαδούρα του αυτοκινήτου και εγώ δούλευα κοιτώντας την βέβαια συνεχώς

έφαγε χορταράκια όπως πάντα και έκανε εμετό όπως πάντα
όλα καλά μέχρι εδώ
απο ότι ξέρω ξέρουν μόνα τους γιατί το κάνουν αυτό
μετά έφαγε πάλι και ξανά μετό και μετά πάλι και ξανα μανα τα ίδια

Γιατι να επιμένει λέω...
μήπως να την βοήθήσω κι εγώ?
τι έχει και επιμένει τόσο πολύ?
της συμβαίνει κάτι να ανησυχώ?
μήπως νομιζε ότι είναι μυρηκαστικό?να την πάω σε ψυχολόγο?:D

α ναι-τα χορταράκια στον εμετό ήταν αμάσητα κι ολόκληρα -όπως πάντα
αλλά μέχρι τώρα το έκανε πολύ αραιά και πού,ας πούμε μιά φορά τον μήνα άντε δύο.
σήμερα τρείς φορές απανωτές...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
άρα τίποτα
πλήν της ανίας
αλλά δεν μπορούσε να κουβαλήσει ξύλα να με βοήθαγε λίγο:D

και γιατί προκαλούν αυτό το πράγμα με αυτά τα χορταράκια τελικά?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι, βόσκουν από ένστικτο όταν έχουν ενόχληση στο στομάχι, κυρίως, αλλά και γενικά μπορεί να προτιμούν κάποια είδη αγριόχορτων σαν έδεσμα. Εμετός προκαλείται αν φάνε πολύ - και πάλι ορισμένα είδη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ναι σε παρακολουθώ

πάντως όποτε τρώει έτσι χόρτα μετά απο λίγο έχουμε και την αποβολή τους και είναι πάντα αμάσητα- το περί ενστίκτου και ενόχλησης στο στομάχι ήξερα κι εγώ

και τις λέω σήμερα αφού είχαμε και την τρίτη έξωση

"αφού σε χαλάει μωρή!τι θές και το τρώς? κατσίκα,είσαι?
θα ρωτήσω τα παιδιά στο φόρουμ να δούμε τι θέλεις πάλι και τρώς και ξανατρώς..."

γιατί στο μυαλό μου βόσκουν για να προκαλέσουν την εκένωση του στομαχιού απ την ενόχληση-
και όχι ότι προκύπτει αν το πολλιοκάνουν με την βοσκή

στην έκθεση πάντως δεν βόσκησε καθόλου όλη μέρα εκεί-αλλά εκεί μόνο ανία δεν μπορούσε να την πιάσει:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συνειδητά εννοείς ? Οχι σίγουρα ...

Σαν μηχανισμός ναι, κόλπο της φύσης ας πούμε - ενοχλούμαι - τρώω - αν δεν ενοχλούμαι πολύ δεν τρώω και πολύ - δεν ξερνάω - αν φάω περισσότερο (άρα ενοχλούμαι και περισσότερο) - ξερνάω και ΙΣΩΣ νιώσω καλύτερα. :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Χμμμ το μετέφερα στη "συμπεριφορά" γιατί νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα εδώ και οι περισσότεροι το έχουμε δει.
Σωστά αυτά που λέτε, αλλά έχω δει και τα εξής:
Ο δικός μου τρώει χόρτα στη βόλτα όταν στρεσάρεται από κάτι. Π.χ αν πάω και χαϊδέψω άλλο σκύλο μπορεί να τον δω σε λίγο να βόσκει (δεν τον αφήνω για να είμαι ειλικρινής).
Έχω δει επίσης:
Την Ήρα την αγελαδίτσα (δεσποζόμενο πάνχοντρο ημίαιμο - σε δίαιτα τώρα) να προσπαθεί να φάει την τροφή των αδέσποτων κι όταν δεν την αφήνουμε να αρχίζει με τα χόρτα.
Απ' όσο ξέρω οι γάτες συχνά το κάνουν για να προκαλέσουν εμετό, όπως και τα σκυλιά.
Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν είναι το στρες και η λαιμαργία.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ναι και οι γατες το κανουν νομιζω για να βγαλουν τριχες που μαζευονται απο γλυψιμο! Η χρυσα μου πχ κανει ντου στα μαρουλια χορτα κλπ

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
καλο τους κανει και η χορτοφαγια :maria: και περιστασιακα ο εμετος, αποβαλλουν και τα υγρα του στομαχου που μαζευονται οταν ειναι νηστικα...πιστευω οτι και τα ζωα παθαινουν καουρες κλπ και τα χορτα ειναι η φυσικη τους αντιμετωπιση στη δυσπεψια...:) δεν μπορουν να σου πουν τρεχα να μου παρεις τα χαπια μου γιατι εχω κατι καουρες παλι (μ' αυτα που με ταισες!) :)

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Εμένα τρώει τα λουλούδια μου...,:maria:πράσινα φύλλα κυρίως:maria:, με μανία μέχρι να βρεί χώμα και να γίνει η μουσουδίτσα του χάλια!!! :p :p :p

Το κάνει όταν κάθομαι στον καναπέ για να χαλαρώσω...ΕΛΕΟΣ!!!!

Τον έχω μαλώσει...τπτ αυτός! Προσπαθώ να του αποσπάσω την προσοχή δίνοντάς του παιχνιδάκια...αλλά πάλι τπτ!!! :shock: :shock: :shock: Κόλλημα αιώνιο σας λέω!!! :D :D :D

Και πραγματικά, ενώ στην αρχή γέλαγα με το θέαμα της μουσούδας του, τώρα έχει αρχίσει και μου σπάει τα νεύρα!!! :mad: :mad: :mad:

Ένα ωραίο γλαστράκι να μου φέρει κάποιος και να του γυαλίσει...το σκότωσε!!! :paja1:

Τί να κάνω βρε παιδιά για να σταματήσει :confused:???:confused:
Να τα πετάξω όλα???
Πρέπει να βγαίνει στο μπαλκόνι για την ανάγκη του...δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό!!!

Litsaki

Active Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
32
0
Χανιά - Κρήτη
Εμένα τρώει τα λουλούδια μου...,:maria:πράσινα φύλλα κυρίως:maria:, με μανία μέχρι να βρεί χώμα και να γίνει η μουσουδίτσα του χάλια!!! :p :p :p
Έχω το ίδιο πρόβλημα ....έχει φάει σχεδόν όλα τα λουλούδια της μαμάς μου και τώρα άρχησε και τρώει τα κλαδάκια απο την κλιματαριά:(:(:mad::mad:

Last edited by a moderator:

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Καλα....του εχω μαθει το "μη"
Είμαστε στην διαδικασια του "αστο" τωρα...αλλά δεν του αρέσει μάλλον σαν λέξη συγκεκριμένα ....ότι και να του πώ εκείνη την ώρα ....δεν λέει να σταματήσει....ή σταματάει για λίγο και όταν μπώ μέσα...ξανά τα ίδια!!!

Litsaki

Active Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
32
0
Χανιά - Κρήτη
Καλά και εγώ που έχω λαμπραντόρ την λέξη άστο δεν την ακούει καθόλου απο την λαιμαργία του. ..όταν του λέω άστο τον πιάνει κουφίαση...:p:p:p

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Καλά και εγώ που έχω λαμπραντόρ την λέξη άστο δεν την ακούει καθόλου απο την λαιμαργία του. ..όταν του λέω άστο τον πιάνει κουφίαση...:p:p:p

:D:D Και εμάς όταν έχει σχέση με φαί: κουφίαση, κουφίαση :D:D
Αλλά για ότι άλλο, το "άστο" το ακούει μια χαρά!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog