Τρώει τα πάντα στο σπίτι!!!

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Καλησπέρα.Εδώ κ μια εβδομάδα ο Kobi κάνει το σπίτι άνω κάτω όταν φεύγουμε..... Βασικά τρώει τα πάντα ανεβαίνει πάνω σε τραπέζια κ κουζίνες (δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνει) δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Όταν είμαστε μαζί του ασχολείται μόνο με τα παιχνίδια του αλλά όταν μένει μόνος του........ Δεν ξέρω πως μπορώ να τον σταματήσω!!! Καμιά ιδέα κανείς?

Υ.Γ. Επειδή μάλλον δεν μπορεί να τα χωνέψει αυτά που καταπίνει κάνει εμετό......

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Μένει περίπου 6-7 ώρες... Είναι 9 μηνών! Σκέφτηκα να πάρω πάρκο σκύλου αλλά δεν θέλω να τον εχω κλεισμένο τόσες ώρες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Μένει περίπου 6-7 ώρες... Είναι 9 μηνών! Σκέφτηκα να πάρω πάρκο σκύλου αλλά δεν θέλω να τον εχω κλεισμένο τόσες ώρες.
Πρέπει γιατί αλλιώς κινδυνεύει να καταπιεί κάτι που δεν θα μπορέσει να το βγάλει και είναι επικίνδυνο.
Μια εναλλακτική επίσης είναι να τον περιορισεις σε ένα χωρό όπως είναι ένας διαδρομος με τα παιχνίδια του.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Σωματική και κυρίως νοητική εκτόνωση.

ΥΓ:Τσέκαρε και για άγχος αποχωρισμού.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Αυτό ακριβώς που είπε και ο DOG.CRIME!Βόλτες βγαίνει?
Προσπάθησε κάθε φορά που φεύγεις, πριν να τον έχεις βγάλει μια μεγάλη βόλτα και να παίζεις μαζί του!Ώστε μετά να είναι κουρασμένος!
Μετά απο το γεύμα του ο σκύλος πρέπει να μένει "ήσυχος" για τουλάχιστον 1 ώρα γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος συστροφής στομάχου!Ίσως να οφείλεται εκεί ο εμετός!Καλύτερα όμως να μιλήσεις και με τον κτηνίατρο!!

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Πηδάει μεγάλα ύψη για το μπόι του... Σε διάδρομο δεν μπορώ να τον περιορίσω. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα να μένει στο πάρκο τόσες ώρες? DOG.CRIME εκτονώνεται καθημερινά ( σωματική εκτόνωση) πως θα μπορέσω να ''τσεκάρω'' το άγχος αποχωρισμού?

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Όλη μέρα έξω είναι κ τρέχει κ παίζουμε μαζί του συνέχεια. Μετά το φαγητό τον βγάζω μια μικρή βόλτα με το λουρί κ συνήθως κοιμάται... Σήρα για παράδειγμα είχε ανεβεί στον πάγκο της κουζίνας είχε ανοίξει το κλιματιστικό κ άραζε στον καναπέ μασουλώντας τα handsfree μου αφού πρώτα είχε φάει κάτι μωρομάντιλα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Κανε μια αναζητηση στο φορουν σχετικα με το τι ειναι crate και ποια ειναι η χρησιμοτητα του. Καλυτερα περιορισμενο παρα τουμπανιασμενο. Ξερεις ποσα σκυλια εχουν χασει τη ζωη τους απο τις αηδιες που τρωνε μεσα στο σπιτι;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συμφωνώ μαζί σου, δεν θα άφηνα το σκύλο σε crate τόσες ώρες επουδενί. Σε πάρκο ίσως αλλά με τίποτα κάθε μέρα. Κλείστον σε ένα δωμάτιο που θα έχεις διαμορφώσει ώστε να μην μπορεί να πάρει τίποτα επικίνδυνο. Εγώ π.χ χρησιμοποιώ την κουζίνα, αλλά εσένα μπορεί να φτάνει τους πάγκους. Ε... αν τους φτάνει πριν φύγει άδειαζέ τους και σύντομα θα μάθει ότι δεν έχει νόημα να κάνει τον κόπο να ανέβει, εφ' όσον δεν βρίσκει τίποτα.
Όταν λείπεις άφηνέ του 2-3 kong γεμάτα λιχουδιές και τα παιχνίδια του (τα kong να τα παίρνει μόνο όταν λείπεις αλλά και τα παιχνίδια του μην τα έχει συνέχεια διαθέσιμα, ώστε να του προξενούν συνεχώς ενδιαφέρον).

Τσέκαρε αν αγχώνεται όταν φεύγεις γράφοντάς τον με κάμερα. Αν κλαψουρίζει, γαυγίζει απελπισμένα, αν κάθεται πίσω από την πόρτα - πέρα από την καταστρεπτική συμπεριφορά. Τέτοια σημάδια.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Φίλε crate η μόνη λύση. Να προσέξεις μόνο στην αρχή να το συνηθίσει ανώδυνα, έχει θέμα στο site. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθει ζημιά από αυτά που τρώει.