Καλήσπερα σε όλους και ... βοήθεια!! Είμαι ιδιοκτήτης ενός πανέμορφου, φιλικοτατου και ατίθασου labrador. Είναι 10μηνών, εκπαιδεύεται στα βασικά τους τελευταίους 2 μήνες, και μένει μαζί με εμένα και την αρραβωνιαστικιά μου σε ένα διαμέρισμα 55 τετραγωνικών. Μέχρι προ 1 μήνα όταν έπρεπε να μένει μόνος του σπίτι (ελεύθερος πάντα) γυρίζαμε και όλα ήταν οκ, πέρα των παιχνιδιών που του αφήναμε. Τον τελευταίο μήνα δυστυχώς ξεκίνησε μια πολυ κακή συνήθεια και ακόμα και μισή ώρα να τον αφήσουμε τρώει τα έπιπλα. Να αναφέρω εξ αρχής οτι δουλεύω στο σπίτι οπότε και είμαστε μαζί σχεδόν όλη τη μέρα. Το να τον μαλώσω αφού γυρίσω ο εκπαιδευτής μου είπε οτι είναι ανώφελο γιατί δεν καταλαβαίνει το γιατί. Να τον βάλω σε κλουβί δε θέλω όπως και δεν το έκανα την περίοδο της εκμάθησης για την ανάγκη του. Σκέφτηκα το φύμωτρο αλλά δε ξέρω μην τον εκνευρίσει! θα ήθελα πολύ να μου δώσετε αν έχετε υπόψη σας μια λύση!! Το κακό στην όλη υπόθεση είναι οτι όταν τον μαλώνω πλέον (έντονα & δυστυχώς καμία φορά και καμιά ξυλιά με το χέρι) βγάζει δόντια και είναι έτοιμος να αρπάξει, ενώ κατά τα άλλα είναι αρνί και φιλικότατος. Όταν αντιληφθεί οτι βγαίνω από τα ρούχα μου αντιδρά πλέον έτσι. Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.