Τροφη platinum κοτοπουλο

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Πωλειται τροφη platinum κοτοπουλο, 3 συσκευασιες των 5kg ξεχωριστα ή ολες μαζι.
Δυστυχως για καποιους μηνες πρεπει να τρωμε αυστηρα υποαλλεργικη.. οποιος ενδιαφερεται πμ.

Attachments

• Like
Reactions: Asmodeus

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Σιγα κανενα προβλημα!! Νεας γης εγω ειμαι ναι:DΡε μου εκανε για ενα διαστημα μαλακα κοπρανα και γενικα εβλεπα ότι πρωτεινη ετρωγε για πολυ, ξαφνικα ολο κατι τον ενοχλουσε απο το πουθενα! Φαντασου το τελευταιο διαστημα του εβραζα κοτοπουλο και του εδινα με γκαστρο και τα εκανε πουρε! Τον πηγα στον γιατρο, δεν εχει κατι αλλο, μου λεει υποαλλεργικη για 10 βδομαδες να στρωσει καλα καλα και αν οντως στρωσει μπορω να αρχισω πειραματα με πρωτεινη σκετη.. ισως εχει δυσανεξιες.. το ιδιο βραδυ με υποαλλεργικη τα κακα εγιναν σουπερ:eek: αφου δεν το πιστευα.. αρα ή τροφικη αλλεργια ή δυσανεξιες εχει στανταρ.. κ στις δυο περιπτωσεις η υποαλλεργικη βοηθαει γιατι εχει διασπαστει ηδη η πρωτεινη στην τροφη..

Η γατα μου που παει 20χρονων τρωει εδω και χρονια μονο gastro.. ο σκυλος αρχισε hypoal.. την πιο φθηνη τροφη στο σπιτι την τρωω εγω:mad:

Αν τις θες παντως ελα σου κανω και δυο μωρα γατια δωρο:ROFLMAO:

• Like

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Περαστικα σου ευχομαι , γατια? Δεν τα βλεπω καλα με το καννιβαλο που εχω εδω ειλικρινα. Μολις εδωσα 270ε για τη παρραγγελια που παρελαβα χθες , οποτε ειμαι ταπι και ψυχραιμος προς το παρον δυστυχως :p

Τι τρως εσυ? Pro Plan? :p

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Παντως εχε στο νου σου να μειωσεις την ποσοτητα που τρωει (θυμαμαι που ελεγες οτι ειναι τεμπελακος) , προσωπικα θα ελεγα οτι αν δεν ειναι δραστηριος + δεν κανει καυσεις λογο μεταβολισμου , απο τις αναγραφομενες ποσοτητες τροφης (ασε τη plati chicken που εχει κοτοπουλο και καλαμποκι τα οποια ειναι αλλεργειογονα) να μειωσεις 20% την ποσοτητα και να δεις πως παει , εννοειται θα ακουσεις το γιατρο σου απλα εχε στο νου σου και τη μειωση της τροφης.

• Like

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εγω ουτε φρισκις:cry:

Ναι εχεις δικιο ολο αυτο το διαστημα ειχα κανει και αυτο με την μειωση. Ειχε τρελαθει στην πεινα ο καημενος! Τωρα του δινω λιγο λιγοτερο απο αυτο που θα επρεπε αλλα φαντασου πολλα πρωινα θα κολυμπησει στην θαλασσα και καθε απογευμα οταν πεσειο ηλιος μια πολυ μεγαλη βολτα και καφε:D τα νεας γης απ οσα διαβαζω αλλα και βλεπω αν δεν τα ξεκουνησεις εσυ καθονται αραχτα και ολη μερα:cool:
Παντως σου λεω με το που εφαγε υποαλλεργικη τετοια αποτομη αλλαγη προς το καλο δεν θα την πιστευε κανεις! Την ιδια μερα!!πιο ξεκαθαρο δεν μπορουσε να μας το κανει ποιο ηταν το θεμα του!
Κ ο κτηνιατρος μου ειπε οτι κοτοπουλο οντως αμα ειναι ευαισθητος κ ο σκυλος μπορει να προκαλεσει διαφορα.. επισης σε ευαισθητους σκυλους τα κοκαλα ειναι απαγορευτικα.. στ μπαρφ εβλεπα δεν τα χωνεψε με τιποτα. Αν και οι διαφορετικες πρωτεινες του ειχαν κανει καλο.ωστοσο κοκαλα εγω δεν ξαναδινω ποτε και σε καμια μορφη:D
Οταν με το καλο περασουν καποιοι μηνες οπως ειπε ο γιατρος θα πρεπει να αρχισω να το ψαχνω ποια υλικα τον ενοχλουν..

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Παντως για ευαισθητα σκυλια το αρνι κατα κυριο λογο και κατα 2ο λογο το μοσχαρι ειναι οι πιο ευπεπτες μορφες πρωτεινης (και το κουνελι αλλα δεν υπαρχει σε τροφες η ειναι εξαιρετικα σπανιο) , τα πουλερικα στον αντιποδα επειδη εχουν χρησιμοποιηθει κατα κορον ειναι αλεργειογονες πηγες πρωτεινης , και στη δικια μου εχω δει μαλακα κοπρανα με τροφη με βαση το κοτοπουλο και φαγουρα (την Acana Adult Large Breed)

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Γενικά οι σκύλοι σπάνια έχουν αλλεργίες του τύπου να παθαίνουν αλλεργικό σοκ. Συνήθως είναι δυσανεξίες. Στο κρέας θα αποκτήσει δυσανεξία αν το τρώει συνέχεια κάθε μέρα επί χρόνια. Αλλιώς τις περισσότερες φορές είναι κάποιος υδατάνθρακας που δεν τους κάθεται καλά ή κάποιο υλικό υψηλού γλυκαιμικού δείκτη ή κάποιο που ο σκύλος είναι γενετικά προδιατεθειμένος να μην το μεταβολίζει καλά. Το κακό με τις κλινικές ξηρές τροφές είναι ότι είναι τίγκα στα σιτηρά και τα διάφορα υποπροϊόντα ενώ κρέας δεν έχουν καθόλου οπότε δεν είναι και ό,τι καλύτερο για χρόνια διατροφή. Δίαιτα αποκλεισμού όταν ξεκινήσετε καλό είναι να γίνει με μαγειρευτό για να δεις πρώτα απ όλα ποια πρωτείνη τον πειράζει. Εκτός από αρνί, πάπια, κουνέλι και μοσχάρι που ανέφερε ο @Asmodeus κοίτα και πρόβατο, γίδα κλπ και από ξηρά καλύτερα να πάτε σε κάποια που να μην έχει καλαμπόκι και ρύζι (και τα δύο ανεβαζουν τον γλυκαιμικό δείκτη) και διαλέξτε κάποια που να έχει βρώμη (πχ N&D), κολοκύθα ή γλυκοπατάτα

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ναι αυτα εχω σκεφτει και εγω για μετα.. χοιρινο;;
Αλλα φαντασου να θελω εναμιση κιλο αρνι την ημερα:eek::confused:o_O στο νησι ειναι πανακριβα τα κρεατα.. αλλα οι κλινικες και σε μενα δεν αρεσουν.. ο γιατρος πχ μ ειπε.. βρασε κρεας εμα συγκεκριμενο κ δινε το ενα μηνα πχ.. αν δειε ολα καλα προσθεσε γλυκοπατατα ή κολοκυθα πχ.. μετα αλλη πρωτεινη.. οτι βλεπω οτι αρχιζει και ενοχλειται να μην την ξαναδωσω.. και να βρω οντως οπως λες και μια ξηρα με παρα πολυ λιγα συστατικα ή αυτες που λενε naturally hypoallergenic; Πχ naturea salmon.. πρεπει να ψαξω καλα παντως.. επισης και με βραστη σαρδελα εκανε τα καλυτερα κοπρανα..

• Like
Reactions: noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Συνήθως οι σκύλοι με δυσανεξιες τα πανε καλά με πρωτότυπες πρωτεινες πχ αρνί, ψάρι, πάπια, αγριόχοιρο(την τελευταία με αγριόχοιρο την έχει η n&d) και με υδατάνθρακες εκτός ρυζιού και καλαμποκιού. Η γλυκοπατάτα είναι πάντα καλά το ίδιο και η κολοκύθα που και οι δύο χρησιμοποιούνται και για τις διαρροιες. Πχ μαγειρευτο που της κάνω λίγες φορές τη βδομάδα βάζω κρέας 70%, συκωτάκια 5%, γλυκοπατάτα 10%, κόκκινη φακή 10% και λαχανικά (κυρίως πράσινα) το υπόλοιπο.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Κι εμεις με gastro ειμαστε, εχουμε περασει και απο υποαλλεργικη, τωρα συνεχιζουμε με gastro σε συνδυασμο με στηθος γαλοπουλας και συκωτακια πουλερικων. Και με μοσχαρισιο κιμα τα παμε καλα και με σαρδελογαυρους. Που κ που μας σκαει καμια βλεννιτσα η γενικα νερουλα κοπρανα αλλα δε μασαμε πλεον. Επισης του δινω σαν σνακ αρνι-ρυζι της platinum απο κατι δειγματα δωρακι που μου εστειλαν μαζι με το τζελ τους. Δν εχει δειξει να τον ενοχλει αλλα δεν εχει φαει κ καμια τρελη ποσοτητα. Του αρεσει πολυ ομως! Αποφευγουμε τα λιπη, το κοτοπουλο τα λαχανικα-φρουτα κ μεχρι στιγμης τα παμε γενικα καλα. Καθε σκυλος διαφερει στο τι ανεχεται αλλα ειπα να μοιραστω τη δικη μας περιπτωση που ειχε κ αρκετους εμετους εκτος των αλλων...Ριγανη, λαδι καρυδας και λιγος κουρκουμας ειναι το ελαχιστο μαριναρισμα μας κι απο τοτε που τα ξεκινησαμε, εχει καλυτερεψει πολυ.

Υγ: γλυκοπατατα κ κολοκυθα που ανεφερε κ η noni σε μας δεν εκατσαν καλα πχ ενω γενικα κανουν καλο. Επισης το μελος elpinor εχει αναφερει οτι το μπασματι ρυζι ειναι πιο υποαλλεργικο και σε ελαχιστες ποσοτητες, επισης δε μας εχει ενοχλησει

• Like

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Κάπου είχα διαβάσει ότι το θαλασσινό νερό είναι πολύ συχνά αιτία διαρροιών, πάντως. Ελπίζω να μη τη πειράζει αυτό - Νέας γης έχεις άλλωστε, τι πλάκα θα είχε δίχως κολύμπι? :love:

Η Farmina έχει βγάλει σειρά κλινικών τροφών, τη vetlife, και με χαρά ανακάλυψα ότι τουλάχιστον έχει λίγο κρέας... στα τρία πρώτα συστατικά... Δεν λέω πως είναι σούπερ, πάντως εάν συγκρίνεις με τις αντίστοιχες κλινικές... Αν μη τι άλλο δεν έχει μόνο "υδρολυμένες ζωικές πρωτείνες".

Αλλά ναι, δεν είναι για μόνιμη διατροφή.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Κάπου είχα διαβάσει ότι το θαλασσινό νερό είναι πολύ συχνά αιτία διαρροιών, πάντως. Ελπίζω να μη τη πειράζει αυτό - Νέας γης έχεις άλλωστε, τι πλάκα θα είχε δίχως κολύμπι? :love:

Η Farmina έχει βγάλει σειρά κλινικών τροφών, τη vetlife, και με χαρά ανακάλυψα ότι τουλάχιστον έχει λίγο κρέας... στα τρία πρώτα συστατικά... Δεν λέω πως είναι σούπερ, πάντως εάν συγκρίνεις με τις αντίστοιχες κλινικές... Αν μη τι άλλο δεν έχει μόνο "υδρολυμένες ζωικές πρωτείνες".

Αλλά ναι, δεν είναι για μόνιμη διατροφή.
Το θαλασσινο νερο οχι ευτυχως δεν ειναι απ οτι φαινεται! Αλλιως θα ηταν πολυ ρεζιλι για τ φυλη:LOL: σ λεω με το που αλλαξε τροφη λες κ δεν ειχε παθει ποτε τιποτα!!
Να σου πω την αληθεια τωρα δεν θελω να τον ξανα αλλαξω τροφη γιατι σκεφτομαι οτι αφου ξεκινησε αυτη την κλινικη και ειναι για 10 βδομαδες ας συνεχισουμε ετσι να στρωσει καλα καλα.. και ας πουμε οτι αυτος ειναι ο χρονος μου να ψαξω τι προγραμμα μπορω να του ξεκινησω μετα ωστε να δω τι τον ενοχλει και με τι ειναι ανετος.. σε ευχαριστω πολυ για το μνμα!!

** Παντως τις κοιταω τωρα οντως περιεργως καλες για κλινικες ε.. αν δεν με επιαναν στον υπνο θα το εψαχνα για αυτες(n)

Last edited:

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Παιδια ακυρο.. δεν δεχομαι αλλες παραγγελιες:ROFLMAO: θα τα δωσω στην φιλοζωικη συρου σκεφτηκα σημερα. κατι γεροντακια εχουν μεινει εκει τα ερμα. και δεν δεχονται αλλα σκυλια νομιζω πια..

Ωστοσο αφου τα λεγαμε εδω να πω και τα εξης:

βλεπω τα συστατικα υποαλλεργικης της royal και της farmina vetlife.. η δευτερη εχει πραγματικα πολυ λιγη πρωτεινη αλλα ψαρι.. απ την αλλη ομως η royal λεει ρυζι και υδρολιμενη σογιαo_O
Απο τιμες η farmina πιο ακριβη αλλα οκ για λιγο.. δλδ και οι δυο κανουν 83€ περιπου αλλα η royal στο 14kg ενω η farmina 12kg. Γενικα ο κυριος 7€/κιλο τρωει αυτο το διαστημα:cautious:

Και επειδη παλευω να του κανω λιγο πιο νοστιμο το φαι επειδη τον βλεπω να δυσκολευεται οσο περναει ο καιρος εψαχνα κονσερβες υποαλλεργικες ή sensitive, αυτες τις εχετε δει;

Screenshot_20170808-120506-1-1.jpg
Screenshot_20170808-151149-1.jpg

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Παιδια ακυρο.. δεν δεχομαι αλλες παραγγελιες:ROFLMAO: θα τα δωσω στην φιλοζωικη συρου σκεφτηκα σημερα. κατι γεροντακια εχουν μεινει εκει τα ερμα. και δεν δεχονται αλλα σκυλια νομιζω πια..
(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

• Like

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εγω στη θεση σου θα δοκιμαζα να βρω τι δεν τον πειραζει (απο κρεας υποααλεργικες τροφες ειναι το κουνελι , το μοσχαρι και το αρνι) και θα εβαζα μαγειρευτο με λιγα υλικα 4-5 υλικα πλουσια σε βιταμινες και στοιχεια. ΠΧ τα κρεατα που ανεφερα + μια πηγη υδατανθρακων που δεν το ενοχλει πχ γλυκοπατατα , πατατες , βρωμη , και φρουτακι και κανα λαχανικο (πχ καροτακι). Σε κοστος ιδια θα σου βγαινει / κιλο και πολυ πιο ποιοτητκα και υγειηνα θα τρωει. Που και που και κανα συμπληρωμα διατροφης και εισαι κομπλε

Δεν θα του βαλεις 70% κρεας , ξεκινα με 50% αν επιλεξεις να του δωσεις μαγειρευτο , 40% γλυκοπατατα πχ και 10% φρουτο - λαχανικα

Last edited:
  • Like

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω ναι.. σιγουρα να περασει το διαστημα που μ ειπε ο γιατρος των 10 βδομαδων που θελει το γασττεντερικο να επανελθει πληρως με την υποαλλεργικη.. κ απο εκει κ περα μου ειπε να πειραματιατω με μαγειρευτο αλλα ΕΝΑ υλικο για ενα διαστημα! Μου το τονισε αυτο αυστηρα ενα υλικο για 20-25 μερες.. δλδ για αρχη μια πρωτεινη σκετη ή με την υπαρχουσα υποαλλεργικη ξηρα μαζι για να τον παει κ πιο ηπια κ που ξερουμε οτι δεν τον ενοχλει. Μετα απο 20 μερες προσθηση ενος κ μονο υλικου πχ γλυκοπατατα ή κολοκυθα.. κανω αυτο ενα εναμιση μηνα βλεπω οτι ειναι οκ, αλλαζω πρωτεινη.. το ιδιο πχ με ψαρι.. κ παει λεγοντας..:cautious: ε τι να κανουμε.. στην υποαλλεργικη δεν τον αφηνω. Στο μαγειρευτο θελω να καταληξω.. και επισης μ ειπε οτι μπορει εκει που ολα πανε καλα ξαφνικα καποια μερα κτ να τον πιασει (αυτα μου παθαινε) ξανα υποαλλεργικη σκετη και παλι απ την αρχη.. γιατι λεει αλλαζουν οι δυσανεξιες. Απ την αρχη δλδ λαμβανουμε υπ οψη οτι μιλαμε για ευαισθητο σκυλο. Αλλα κ αυτο που λες οτι ότι προσθετω σιγα σιγα σε ποσοτητα οχι ξαφνικα 70% κρεας..

• Like