Τροφή και ποσότητα

aggpap

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2011
77
0
Πατρα
καλησπερα! εχω ενα jack russell 4 μηνων και το ταιζω royal cannin junior και του αρεσει πολυ. το σκυλι μου ειναι 4 κιλα .. η συσκευασια γραφει να το ταιζω ολη μερα 6/8 απο το κυππελακι . δηλαδη 2/8 3 φορες την ημερα. αυτη η ποσοτητα μου φαινεται υπερβολικα λιγη!!!! ειναι οντως τοσο η ποσοτητα που πρεπει να το ταιζω? να σας ενημερωσω οτι το σκυλι εχει ΠΟΛΥ ενεργεια τρεχει πολυ καθημερινα ,βγαινουμε βολτες κλπ. οποτε τα καιει γρηγορα...ευχαριστω

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
κοίτα ήρθα σε συνεννόηση με τον γιατρό για να αυξήσω την τροφή, γιατί ήταν πολύ αδύνατη όταν την πήρα - πάνω στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα να έχει άλλες ανάγκες. Δεν ξεκίνησα να δίνω ότι πίστευα εγώ πως είναι το σωστό.
Το τι φαίνεται σε εμάς ότι είναι λίγο - ή πολύ , ορισμένες φορές απέχει με το αν τελικά είναι αυτό που πρέπει να λαμβάνουν!
Λογικά το σκυλί σου θα σου πει αν χρειάζεται παραπάνω από το σώμα του! το βλέπεις πολύ αδύνατο; ξεχωρίζουν τα κόκαλα του πίσω στην λεκάνη ή στα πλευρά του;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δίνεις μια πολύ καλή τροφή κ ακολουθώντας τις οδηγίες ως τώρα έχεις ένα Ρασελάκι μια χαρά! (Αλήθεια είναι αγοράκι ή κοριτσάκι?)
4 κιλά 4 μηνών όταν ενήλικο θα είναι 5-9 ανάλογα το φύλο κ το σουλούπι του, είναι πολύ καλά.
Γτ ανησυχείς?
Επειδή φαίνεται λίγο το φαγητό στο μάτι?
Ή σου φαίνεται αδύνατο το μικρό?
Σε αυτή την ηλικία θα έχει την περισσότερη κοιλιά που θα δεις ποτέ πάνω του! :p

aggpap

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2011
77
0
Πατρα
αγορι ειναι .τα κοκαλλα φαινονται μονο στα πλευρα οχι πολυ εντονα ομως.... οποτε τι μου λετε να κανω? ποσο να του δινω?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Για να σου λυθεί κάθε απορία κάνε το εξής πείραμα θυσιάζοντας λίγη από την τροφή , ρίξε την προβλεπόμενη ποσότητα σε νερό και δες πόσο θα γίνει.
Βέβαια τον πρώτο λόγο για την σωστή αναλογία βάρους μεγέθους και ηλικίας του σκύλου την έχει ο γιατρός.
Συνέχισε την ποσότητα που αναγράφει η συσκευασία.
Σωστή δοσολογία θεωρούμε αυτή που αναγράφεται στη στήλη με το τελικό βάρος που ορίζει η φυλή .

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
αγορι ειναι .τα κοκαλλα φαινονται μονο στα πλευρα οχι πολυ εντονα ομως.... οποτε τι μου λετε να κανω? ποσο να του δινω?
Αν λες για το κάτω μέρος του θώρακα που πετάει λίγο προς τα έξω, είναι φυσιολογικό κ θα "καλυφθεί" όσο θα μεγαλώνει, μην ανησυχείς.
Ποτέ δν θα έχεις σκύλο μπαμπάτσικο... Είναι ξερακιανά από τη φύση τους :p

Κάνε αυτό που σου λέει ο Βαγγέλης να δεις γιατί πρέπει να δίνεις όσο αναγράφεται και ότι είναι αρκετό ;)

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Δεν ξέρω ποιά συσκευασία της royal έχεις αλλά 4 μηνών και 4 κιλά είναι 95γρ. όλη την ημέρα. Νομίζω είναι πολύ καλό.Ετσι τάιζα την δικιά μου και όλα ήταν μια χαρά.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
απλά από ότι κατάλαβα πρέπει να τον προβληματίζει το ότι έχει πολύ ενέργεια και πως τρέχει πολύ όλη μέρα!
Μάλλον φοβάται μήπως κάνει πολλές καύσεις και δεν του "μένει" η τροφή ώστε να πάρει βάρος...
Υποθέτω το ότι έχει ενέργεια... σημαίνει ότι τρέφεται καλά, απλά δεν ξέρω αν 4 μηνών είναι καλό να τρέχει τόσο πολύ (αν εννοείς τρέξιμο έξω το λέω αυτό)

aggpap

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2011
77
0
Πατρα
μια συνθεση αυτων που ειπατε ισχυει...εχει πολυ ενεργεια τρεχει πολυ γυρω γυρω στο σπιτι.δηλαδη και να μην θελω να τρεχει αυτοσ τρεχει!!!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
<<Όταν ο Τζακ Νόρις έγινε διάσημος για τους γνωστούς λόγους>> ,:D το τζακ ράσελ είχε γράψει ήδη ΙΣΤΟΡΙΑ:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog