Τροφή και μάδημα

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Γεια σας παιδιά! Το τζακ ρασελ μου ο Έκτωρας ειδικά τώρα το καλοκαίρι, βγάζει πάρα πολύ τρίχα. Από την μια σκέφτομαι μήπως φταίει η αλλαγή τρίχας. Από την άλλη όμως σκέφτομαι και το ενδεχόμενο της τροφής που τον ταίζω. Και επίσης θέλω προτάσεις για τι τροφή να του πάρω, καθώς αυτήν την είχα προσωρινά (δεν είναι και καμιά καλή, μια απλή συντήρησης είναι, και την τρώει με το ζόρι...)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Για την τρίχα υπάρχουν πολλοί παραμέτροι.
Δες πχ με εκτροφέα(η στο google αν δεν υπάρχει εκτροφέας),αν η συγκεκριμένη φυλή αλλάζει τρίχωμα και αν ναι πόσες φορές.Ορισμένες φυλές πέρα από τα stadar 1 η 2 φορές το χρόνο μάδημα,αλλάζουν κ τρίχωμα εντελώς γύρω στην ενηλικίωση και μπορεί να φαίνεται κ σαν σκοροφαγωμένο το ζώο.
Κάλυψε αυτές τις εκδοχές πρώτα και μετά αν παρατηρήσεις να χάνει τρίχωμα κ να φαίνεται δέρμα,τράβα στο γιατρό.Εκεί θα κάνει διάφορα τεστ κ αν δε βρεθεί κάτι εργαστηριακό,μπορείς να οδηγηθείς με σχετική ασφάλεια στο ενδεχόμενο της αλλεργίας.
Τροφές υπάρχουν πάρα πολλές,ψάξε να δεις πια σου αρέσει.Στα κριτήρια που πρέπει να κοιτάς είναι η χαμηλή πρωτεινή (κάτα τη δική μου άποψη),η πηγή της πρωτείνης αυτής,να έχει αρκετή ποσότητα κρέατος(πρώτο συστατικό κρέας αλλά να έχει κ στην συνέχεια γεύματα κρέατος),να μην έχει δημητριακά(grain free) και επίσης να μην έχει γλουτένη(η γλουτείνη).
Αυτά.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Εκτροφέας δεν υπάρχει, καθώς είναι υιοθετιμένο και είναι ιμίαιμο τζακ ρασελ (δεν με πειράζει καθόλου βέβαια :) ). Εξωτερικά, είναι ίδιο τζακ, απλά η τρίχα του είναι λίγο πιο χοντρή από τα καθαρόαιμα. Πάντως θα κρατήσω και τα συστατικά που λες για την κατάλληλη τροφή!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog