Τροφή για bull terrier

Sed Firestarter

New Member
19 Μαρτίου 2012
4
0
Καλησπέρα σας.

Έχω ένα bull terrier, θηλυκό, 11 μηνών. Έχω μεγάλο πρόβλημα με τις τροφές της. Της πήρα Eukanuba και όλα μια χαρά. Μετά την βαρέθηκε. Πήρα Royal Canin και την έφαγε και αυτή. Αλλά τώρα τελευταία δεν τρώει τίποτα. Ρώτησα έναν γνωστό μου, που έχει πολλά pittbull και μου είπε ότι τους δίνει μια τροφή που λέγετε ACC. Μου είπε ότι τόσα χρόνια δίνει στα δικά του σκυλιά και ότι είναι μία χαρά γι'αυτές τις ράτσες. Η τροφή περιέχει τα συστατικά: Πρωτεΐνες 30%, Λιπαρά 13%, Κυτταρίνη 3%, Τέφρα 5,8%, Υγρασία 10%, Ασβέστιο 1,4%, Φώσφορο 1,1%, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι: Σιτηρά, ρύζι, κρέας και παράγωγα κρέατος, ψάρι και υποκατάστατα ψαριού, ζωικά λίπη και φυτικά έλαια, μαγιά και μεταλλικά άλατα και οι βιταμίνες που περιέχει είναι A, D-3 και E. Μήπως ξέρει να μου πει κανείς αν είναι καλή τροφή και αν αξίζει να την πάρω για το σκυλί μου;

Ευχαριστώ πολύ.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Πρωτο συστατικο τα σιτηρα δεν θα ελεγα οτι ειναι και πολυ καλη h τροφη.

Μια τροφη δεν την διαλεγεις με βαση την ρατσα του σκυλου. Ο καθε οργανισμος
ειναι διαφορετικος. . . Μπορει στο bt σου να καθεται η royal και στο bt ενος
φιλου σου να μην ειναι οτι καλυτερο.

Πρεπει να διαλεξεις μια τροφη και εφοσον της ταιριαζει να παραμεινεις σε αυτην και
ας σου κανει τσαλιμια. Εχεις αποκλεισει τυχον παθολογικες αιτιες? Εκτος απο ξηρα τροφη
αν της δωσεις κανα μεζεδακι το τρωει?

Μπορεις να δοκιμασεις
Acana,
Arden Grange
Belcando
Dog lovers

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Mε τριτο συστατικό το κρέας ποσο καλή μπορεί να είναι ?
Για ριξε μια ματιά στην Dog lovers.

Kαλως ηρθες.

Sed Firestarter

New Member
19 Μαρτίου 2012
4
0
Λοιπόν. Από παθολογικής άποψης το σκυλί μόλις τελείωσε μία θεραπεία με αντιβιώσεις γιατί τρώει ότι βρεί ελεύθερο στο σπίτι και δεν άντεξε το στομάχι του και είχε και ένα θέμα με τις καινώσεις του. Τώρα, για τις τροφές, δεν ξέρω αν είναι θέμα το ότι έχει καταλάβει ότι έχει επιλογές αλλά εμένα θα με γονατίσει οικονομικά αν δεν τρώει τις τροφές που τις παίρνω. Και δεν μου αρέσει να την αφήνω νηστική για δύο ή τρείς μέρες, γιατί είναι ξεροκέφαλη και κάνει και απεργία πείνας :D Οπότε, θα ρίξω μία ματιά στην Dog lovers και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
γεια σας παιδιά!!! περιμένω να μου έρθει ο κουταβος ΒΤ έχετε να προτείνεται καμία καλή για κουτάβια?εχω κ ενα french bulldog και της δίνω ACANA αρνί με μήλο,είναι πολύ καλή αλλά επειδή την πήρα ενός χρονών δεν ξέρω απο papy food

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
ακανα να συνεχισεις να δινεις και στο b.t .
Ειναι καλη τροφη απλα θα πρεπει να παρεις puppy medium breed.

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
από γέννα στη Βουλγαρία.Η μητέρα έχει τίτλους σε εκθέσεις κ την ζευγάρωσαν με αρσενικό από Βέλγιο

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
AAAAAAAAAA ΖΗΛΕΥΩΩΩΩ!!!Θέλω φωτογραφίες μόλις σου έρθει :)

Σου έστειλα και email. Πώς λέγεται το εκτροφείο;

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
καλως να το δεχτεις !

πες μας αν θες περισσοτερες πληροφοριες,ποιοι ειναι οι γονεις του,ποιο ειναι το εκτροφειο;

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
βασικά παιδιά δεν είναι εκτροφείο!απλώς οι άνθρωποι κατεβαίνουν σε εκθέσεις μα τα σκυλιά τούς κ μάλιστα η κυρία είναι πρόεδρος στον σύλλογο η τι είναι αυτό που έχουν τέλος πάντων!Να κ μερικές φώτο με την μητέρα(ασπρόμαυρη) τον πατέρα (λευκός)ο οποίος είναι από Βέλγιο,τον δικό μου τον ασπρουλι με την μια του αδερφή!╨╝╨░╨╝╨░ ╨╕ ╤Γ╨&#96.jpg╬╕╬╖╬╗╧Ζ╬║╬┐ ╬&#955.jpg╬▒╧Β╧Δ╬╡╬╜╬╣╬║.jpgFifi & Daiko.jpgP5095909.jpg

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
AAAAAAAAAA ΖΗΛΕΥΩΩΩΩ!!!Θέλω φωτογραφίες μόλις σου έρθει :)

Σου έστειλα και email. Πώς λέγεται το εκτροφείο;
αυτός που τον πείρα εγώ έχει ακόμα δυο θηλυκές η μια φαίνεται στις φώτο που ανέβασα κ α άλλη είναι στα ιδία χρώματα, μια ζουν στη μαμά!Ο άνθρωπος θα μου τον κατεβάσει Βόλο τέλος του μήνα αυτοπροσώπως!!Υπάρχει κ άλως ένας από Bουλγαρια κ αυτός, μου τoν συστήσανε από το cerwyn του οποίου η γέννα είναι μεταξύ τις θηλυκιας του κ του τρίχρωμου από το cerwyn!! όμως ο τύπος δεν κατεβαίνει Ελλάδα πρέπει να πας Βουλγαρία!κ από cerwyn μου είπαν δεν έχουν καμιά ανάμιξη με την γέννα αυτή στο πάρε δώσε!να κ μερικές φώτο απο τα κουτάβια κ την μάνα, αυτά είναι κ τα δυο αρσενικά δεν ξέρω αν έχει θηλυκά εγώ για αρσενικά ενδιαφέρθηκα,τώρα ειναι 2,5 με 3 μηνών περίπου6.jpgs8.jpgNazars Bull KIlling Speel.jpgLuger x Aera.jpg

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Άρα τα κουτάβια δεν έχουν χαρτιά, αλλά οι γονείς είναι υγιέστατοι, οπότε θεωρείται ότι είναι μια υγιής γέννα. Για να κάνω σύγκριση, πόσο πήγε το μαλλί μαζί με τη μεταφορά ως το Βόλο; Για να ξέρω αν με συμφέρει να πάω εγώ η ίδια Βουλγαρία μιας και έχω σχετικά εύκολη πρόσβαση, αν μου το φέρουν αυτοί ή αν πάρω από Έλληνα τελικά..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Άρα τα κουτάβια δεν έχουν χαρτιά, αλλά οι γονείς είναι υγιέστατοι, οπότε θεωρείται ότι είναι μια υγιής γέννα.
Αυτο το συμπέρασμα πως το εβγαλες?... εγω βλεπω ενα γενεαλογικο δεντρο.
Δε νομιζω οτι ο ανθρωπος κατεβαζει τα σκυλια του σε Εκθεσεις και δε δηλωνει τις γεννες ... θελω να πιστευω οτι δε το κανει.
Επισης, τα "χαρτια" δεν ειναι κατι περιττο ακομα και αν ο σκυλος προερχεται απο απολυτα και αποδεδειγμενα υγιης γονεις.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε θέλω να θίξω επαγγελματίες και να αναφερθώ ονομαστικά, αλλά μου έτυχε προσωπικά να ρωτήσω τον ΚΟΕ και να μου πει ότι ο εκτροφέας (πασίγνωστος στο χώρο) που είχε κουτάβια δεν τα δήλωσε, ενώ στη σελίδα του φαινόταν ότι είχε γέννα πριν δύο μήνες ας πούμε.
Αν θέλεις μπορώ να σου πω σε pm και να σου στείλω και τα αντίστοιχα μηνύματα που ανταλλάξαμε. Δεν ξέρω πως λειτουργούν ακριβώς τα πράγματα από νομικής άποψης, αλλά με το μικρό μου μυαλό θεωρώ ότι αν κάποιος ζευγαρώσει δύο σκυλιά που λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς, το αποτέλεσμα θα είναι υγιή κουτάβια. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
Τα χαρτιά δεν είναι περιττό φυσικά, αλλά από τη μία είμαστε υπέρ αξιόπιστων εκτροφέων και γνησιότητας, κτλ κτλ κι από την άλλη μαζεύουμε αδέσποτα χωρίς χαρτιά. Για μένα τα χαρτιά πιστοποιούν ότι δεν πηγαίνουν χαμένα τα λεφτά μου, κατά τα άλλα λίγο με νοιάζουν.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε θέλω να θίξω επαγγελματίες και να αναφερθώ ονομαστικά, αλλά μου έτυχε προσωπικά να ρωτήσω τον ΚΟΕ και να μου πει ότι ο εκτροφέας (πασίγνωστος στο χώρο) που είχε κουτάβια δεν τα δήλωσε, ενώ στη σελίδα του φαινόταν ότι είχε γέννα πριν δύο μήνες ας πούμε.
Ο πασιγνωστος στο χωρο εκτροφεας δεν ειναι απαραιτητα και υπευθυνος και σωστος...

Δεν ξέρω πως λειτουργούν ακριβώς τα πράγματα από νομικής άποψης, αλλά με το μικρό μου μυαλό θεωρώ ότι αν κάποιος ζευγαρώσει δύο σκυλιά που λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς, το αποτέλεσμα θα είναι υγιή κουτάβια. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
Λαθος. Το αποτελεσμα ΜΠΟΡΕΙ να ειναι κουταβια με καλη μορφολογια. Αλλα και παλι.. παιζεται αυτο.

Τα χαρτιά δεν είναι περιττό φυσικά, αλλά από τη μία είμαστε υπέρ αξιόπιστων εκτροφέων και γνησιότητας, κτλ κτλ κι από την άλλη μαζεύουμε αδέσποτα χωρίς χαρτιά. Για μένα τα χαρτιά πιστοποιούν ότι δεν πηγαίνουν χαμένα τα λεφτά μου, κατά τα άλλα λίγο με νοιάζουν

Τι σχεση εχουν τα αδεσποτα ?
Δε νοειται αγορασμενος καθαροαιμος σκυλος χωρις χαρτια. Και οχι γιατι δεν θα πανε χαμενα τα λεφτα σου αλλα γιατι αλλιως μπορει να ειναι καθαροαιμος μπορει και οχι. Το αν θα ειναι υγιης ή οχι, το αν θα είναι εξαιρετος μορφολογικα, πολυ καλός ή οχι , δε στο πιστοποιουν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog