Τροποποίηση νομου!!!! ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4235/2014

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Μάλιστα.
Το ξεπέταξα για να είμαι ειλικρηνής, γιατί είμαι στην δουλειά μου.
Κι επειδή ο καθένας με τον πόνο του με μία καταγγελία από οποιονδήποτε ο Τζιμάκος θα θεωρηθεί επικίνδυνος αφού γαυγίζει ανθρώπους στον δρόμο.
Αλλά αυτό που με τρόμαξε ιδιαίτερα είναι η ευθανασία για την λεισμάνια..

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
απαγορεύεται η αναπαραγωγή ακρωτηριασμένου σκύλου.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε καταγγελία σε κάθε αγγελία πώλησης σκύλου που βρίσκουμε στο internet και δεν έχει αριθμό chip?

Last edited:

D

Deleted member 14614

Guest
Σε περίπτωση που θεωρείται μη ιάσιμη η ασθένεια για αδέσποτα ή καταφυγίων, τότε θανατώνονται. Άρα κάνεις το σταυρό σου ο κτηνίατρος που θα τα εξετάσει να είναι καλός... Για τα δεσποζόμενα, ναι, μόνο με συναίνεση.

Επίσης, η διαδικασία σήμανσης ήταν πάντα υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή τώρα έγινε αυτό? Η ίδια απορία και για το τέλος που "τσιμπάει" το Υπουργείο.

Σημαντικό, πάντως, το ότι επιτέλους βάσει νόμου πρέπει τα σκυλιά να κυκλοφορούν σε λουρί και (δεν ξέρω αν ίσχυε και πριν) ότι δεν επιτρέπεται η επίδειξη ζώων στα τσίρκο...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Γιατί σε ορισμένους σας φαίνεται φυσιολογικό ο σκύλος σας να γαβγίζει σε ανθρώπους ή σε άλλα σκυλιά?
Γιατί αποδέχεστε τέτοια συμπεριφορά και συνειδητά ή υποσυνείδητα την καλλιεργείτε με την ανοχή ή και την επιβράβευση της?

Κάποιοι (λίγοι) σκύλοι, είναι επιθετικοί λόγω κυριαρχικότητας, οι περισσότεροι είναι επιθετικοί από φόβο. Εκπαιδεύστε τα σκυλιά σας κι εκπαιδευτείτε και οι ίδιοι, και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τον νόμο. Και τα κυριαρχικά σκυλιά μπορούν να συμπεριφερθούν καλά, αλλά και τα φοβικά να μην ξεκινάνε καυγάδες.

Πριν απαγορεύσουν την κυκλοφορία ενός σκύλου χωρίς λουρί, να μεριμνήσουν να υπάρχουν παντού χώροι που να μπορούμε να παίξουμε και να εκπαιδεύσουμε τα σκυλιά μας, να τα κοινωνικοποιούμε με τους ομοίους τους, κλπ.

• Like
Reactions: Anniegr