Τραβολογήματα στη μέση του δρόμου

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πήγαμε σε ένα κλαμπ τώρα το βράδυ και φεύγοντας έγινε νταβαντούρι στον από πίσω δρόμο που είχαμε παρκάρει. Ήταν ένας ηλίθιος με ένα σκύλο δεν ξέρω αν ήταν ράτσας και τι πάντως φαινόταν φροντισμένος. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο τύπος έσερνε το σκύλο μόνος του μες στη νύχτα και σφίγγοντας τα δόντια τον τράβαγε βάναυσα και του λέγε ''κάντα μακάκα''. Δεν είδα να το δέρνει μην πω υπερβολές πάντως το έσερνε πολύ βάναυσα.
Πήγα δίπλα του με το κινητό στο χέρι, όπως γυρνάει και με βλέπει χ..στηκε ο βλάκας, του γνωστοποίησα πως αν υπάρχει πρόβλημα παίρνω τώρα τηλέφωνο ένα φιλαράκι στη φιλοζωική και λύνεται διαπαντώς. Παίχτηκε ψιλοεπεισόδιο, είπε τα γνωστά πως είναι δικός του ο σκύλος και θα τον κάνει ό,τι θέλει, απάντησα πως μένω λίγο παραπέρα (γύρω στα δεκαπέντε χιλιόμετρα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) και θα τον έχω το νου μου κι αν το ξανακάνει θα πάρω την αστυνομία και θα σκάσει τριάντα χιλιάρικα πρόστιμο, άλλαξε δεκαπέντε χρώματα κι αφού με είπε λαλάκα δυο τρεις φορές και είδε ότι δεν πτοούμαι κάτι πρέπει να τον συγκράτησε και άρχισε να μου λέει ότι έχει προβλήματα κι ο σκύλος δεν τα κάνει και νυστάζει πιάσαμε μια άλλη κουβέντα σχετικά με το τι τον θέλει το σκύλο αφού μόνο σε μπελάδες τον βάζει και του κοστίζει και λεφτά, καλύτερα να τον βάλει μια αγγελία να τον χαρίσει, μου είπε ότι θα το σκεφτεί, τον παρακάλεσα κι εγώ πιο όμορφα να μην τον τραβάει κι όπου φύγει φύγει κι οι δυο μας.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ρε φιλε! Καλημερα! . :D

Τι σκηνικο ηταν αυτο που παιχτηκε ; :p

Ενα νυσταγμενο ζομπι, που εβριζε το σκυλο του μακακωφα, ειπε εσενα λαλακα, γλυτωσε τις φαπες και το προστιμο, δεν του πηρε το σκυλο η φιλοζωικη, παιζει να τον βαλει αγγελια, κακα εκανε τελικα το σκυλακι ; :D

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στη τέταρτη σειρά από το τέλος είχα αρχίσει να πιστεύω ότι η ιστορία θα τελείωνε κάπως έτσι:

... και του εξήγησα που βρίσκεται το υπόμνημα "πώς να τον μάθω να τα κάνει έξω" και μου είπε ευχαριστώ πολύ, θα το διαβάσω :D

Και μια πιο σοβαρή σκέψη... Με έκανες να αναρωτιέμαι, μέχρι που άραγε πιστεύει ο καθένας ότι έχει δικαίωμα να επέμβει στο τι κάνει κάποιος με τον σκύλο του? Αν το παραπάνω συνέβαινε επειδή κάποιος
-Φοράει πνίχτη στον σκύλο του?
-Χρησιμοποιεί prong?
-Του φωνάζει?
-Τον ταίζει μπριζολοκόκαλα στην ταβέρνα?
-Δεν τον αφήνει να παίξει με τα άλλα σκυλάκια?
-Δεν τον αφήνει ελεύθερο να τρέξει?
-Του έχει αφήσει (ή δεν του έχει αφήσει) τα μπαλάκια του στη θέση τους?
-Έχει σκύλο με κομμένη ουρά/αυτιά?
-Του φοράει φιογκάκια/φορεματάκια κλπ?

Δεν ήμουν μπροστά ώστε να ξέρω πόσο βάναυσο ήταν το τράβηγμα και να κρίνω το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν κρίνω αυτό, απλά σκέψεις κάνω.

κακα εκανε τελικα το σκυλακι ; :D
Σωστά, το σημαντικότερο δεν μάθαμε! :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εαν σαν ανθρωπος εχεις μετρο και δεν εισαι υπερβολικος νομιζω οτι ειναι ευκολο να διακρινεις αν η αυμπεριφορα του ιδιοκτητη αγγιζει τα ορια της κακοποιησης ή οχι. Τα φιογκακια δεν ειναι κατι που θα με εκανε ποτε να κριτικαρω καποιον, εχω δει newfoundland με φιογκακια και ηταν απιστευτη εικονα.
Ουτε ο πνιχτης ειναι κακοποιηση αν κάποιος ξερει την χρήση του.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κάποιος που φορά prong και το χρησιμοποιεί σωστά δεν το θεωρώ κακοποίηση.
Κάποιος που έχει μόνιμα τον σκύλο του να τραβά και του φορά prong για μένα είναι κακοποίηση.

Το συγκεκριμένο θέμα που ανέδειξε η Xotikouli θέλει μεγάλη συζήτηση.
Όσο για τον άνρθωπο που ασκούσαι σωματική δύναμη πάνω στο σκυλί, φωνάζοντας/βρίζοντας το δημιουργώντας άγχος και φόβο, και χωρίς ο σκύλος να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να σταματίσει αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους του ιδιοκτήτη για μένα είναι βία.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
κακοποιηση ειναι επισης το να φορας στον σκυλο σου νταλα καλοκαιρι ρουχαλακια ,αυτο και αν ειναι κακοποιηση ,δες τηλεοραση και θα καταλαβεις

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αν το σκυλάκι ήταν τόσο μεγάλο ώστε να το τραβάει κ ήταν βόλτα για να τα κάνει ξημερώματα κ όχι μια φυσιολογική ώρα σημαίνει μάλλον ότι το καημενο δν ήξερε γτ βγήκε έξω αχαραγα! Άρα εκπαίδευση τουαλέτας ασορτι με αυτο που τόσο απαιτητικα ζητούσε ο κυριουλης...;) γτ παίρνουν σκυλιά τέτοιοι τύποι παραμένει μυστήριο για μένα...

ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα στην παρέα..!!
Οπως η τρίχα πάει σχεδόν πάντα στο φαγητό του σιχασιάρη....έτσι και οι άσχημες συμπεριφορές πρός τους τετράποδους φίλους μας, γίνονται κατά τραγική σύμπτωση κυρίως μπροστά στα μάτια των φιλόζωων..!!

Δεν ξέρω τι να πώ...καμμιά φορά νοιώθω ότι δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα προς το καλό αυτόν τον κόσμο.....το κακό είναι σαν την Λερναία Υδρα....1 κεφάλι κόβεις..και 10 ξεπετιούνται.

Εύχομαι στον Grifos να είναι μάρτυρας λιγότερων τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ενδιαφέρον πάντως θα είναι να συναντήσεις κάποιον που θεωρείς ότι κακοποιεί τον σκύλο του και πηγαίνοντας να του "την πεις" αυτός ευγενικά και ήρεμα να σε παραπέμψει να "γραφτείς" στο dogforum και να πληροφορηθείς κάποια πράγματα σχετικά με το σκύλο...:)

Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...Μπορεί να ήταν κάτι, μπορεί και όχι, αλλά εξελίχθηκε καλά και σχετικά πολιτισμένα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Διαβαζοντας το.. θυμηθηκα οτι και σε μενα μια φορα την εχει πει ενας ανθρωπος... εχασα την ψυχραιμια μου :(
ο Ντιεγκο βλεπει γατα (εγω οχι, ηταν κρυμενη σε ενα θαμνο)... κανει ενα μπαμ... σκιζεται το σανδαλι μου... πεφτω κατω...αρχιζει το συρσιμο... βριζω-φωναζω, του σκαω μια μπουνια στη μουρη.. σταματαει και με κοιταει με απορια... σηκωνομαι και τον τραβολογαω... εκεινος μουλαρωνει και δεν κουνιεται...τραβαω εγω... ενας κυριος απεναντι μου φωναζει "γιατι το χτύπησες το σκυλο, τι τον τραβας ετσι?" ... Η αληθεια ειναι οτι ηθελα να το σκοτωσω το κοπροσκυλο:mad::(:rolleyes:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Και εγω στο νεαρο της ηλικιας μου , αναγκαστικα να ''συμμαζεψω'' εναν ηλιθιο που κακοποιουσε τον σκυλο του.
Τι να πεις , αναλογα τις περιστασεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros