Τρίψιμο στο χώμα

poim

New Member
7 Ιανουαρίου 2013
3
0
καλησπερα :) Θα ηθελα να σας εκφρασω μια απορια που εχω. οταν παω την σκυλιτσα μου βολτα στο δασος (ελευθερη την εχω) σε ενα συγκεκριμενο σημειο παει και τριβεται ασταματητα. Την τελευταια φορα που πηγαμε το εκανε παλι και κοιταξα καλυτερα μην εχει τιποτα εκει. Τελικα κατω απο τα χωματα και καποιες πετρες βρισκοταν ενα τσουβλαλι το οποιο περιηχε καποιο ψοφιο ζωο μεσα. Η απορια μου ειναι για ποιον λογο παει και τριβετε εκει?

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Το ίδιο ακριβώς έκανε και η δική μου σε ένα γηπεδάκι που πάμε για τρέξιμο(όχι σε χώμα,σε τσιμέντο).Ευτυχώς την είχα ακόμη με λουρί και την τράβηξα.Έπεφτε με την πλάτη και προσπαθούσε να τριφτεί.Ύστερα είδα ότι είχε μία στάμπα εκεί(ίσως κανένα περιστέρι να είχε σκοτωθεί αλλά υπήρχε πλέον μόνο η μυρωδιά).

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Tα κυνηγοσκυλε τυπου (ημιαιμα η καθαροαιμα) το κανουνε για να πιασουνε (πανω τους -μπλιαχ) την μυρωδια του πτωματος.....
Τωρα γιατι ακριβως..... υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι θελουνε να "σταμπαριστουνε" με την ευρεση του νεκρου ζωου.....
Επισης τα εχω συλλαβει να το κανουνε εκτος απο πτωματα, σε κοπρια.....

Ειδικα οταν το κανουνε (με επιτυχια) 3 ταυτοχρονα..... εκει να δεις χαρες κ ....αρωματα.....!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν το κάνουν μόνο τα "κυνηγοσκυλέ" σκυλιά!

Αυτό είναι ενστικτώδες για να καλύψουν την μυρωδιά τους και να μην γίνονται αντιληπτοί από το θήραμα!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Γ.Π. . της γειτονιας το κανει αυτο πανω σε ψοφια ψαρια που πετουν οι ψαραδες στην οχθη της λιμνης ,
(τωρα αν ειναι θηραμα το ψαρι για τον συγκεκριμενο σκυλο δεν το ξερω !!! ) αλλα και ο δικος μου οταν πλησιαζει κατι αντιστοιχο βλεπω οτι "μπαταρει " και "παραπαταει " προς τα εκει και με κοιταζει περιεργα (σαν να τον σπρωχνει καποιος απο την αλλη πλευρα , μεγαλη φαση σας λεω ,επειδη ομως ειναι γνωστα τα σημεια με τετοιου ειδους "ευρηματα" , με το που βλεπω κατι το υποπτο απλως του ριχνω μια "ματια" και συνεχιζουμε αλοβητοι την βολτα μας.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Πολλοί σκύλοι το κάνουν σε παντός είδους ψοφίμια και υπάρχουν διάφορες θεωρίες για αυτό

- Ότι καμουφλάρονται με τη μυρωδιά του ψοφιμιού
- Ότι χαίρονται επειδή βρήκαν "λεία" και θεωρούν την περιοχή (τους) "εύφορη" δεδομένου ότι παλιότερα έτρωγαν και ψοφίμια
- Ότι απλώς τους αρέσει η μυρωδιά όπως αρέσει σε εμάς η μυρωδιά του σανέλ Νο5, του τζατζικιού, κοκ.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
1 γνωστος μου εχει 2 σκυλια,το 1 ειναι αρσενικο ημιαιμο κολευ με γκριφον(απ'οσο τουλαχιστον εχει συμπερανει και του εχουν πει) και το αλλο καθαροαιμο Σετερ θυληκο. Αρκετες φορες το Σετερ εχει κυλιστει σε ανθρωπινα κοπρανα και ειναι σκετο μαρτυριο να την πλυνει και να φυγει η τεραστια μποχα.Ο αλλος σκυλος δεν νομιζω να το εχει κανει ποτε.Ισως τα κυνηγοσκυλα το κανουν πιο συχνα αυτο.Τα κοπρανα αλλων σκυλων τα μυριζουν απλα αλλα δεν κυλιουνται πανω τους παρα μονο στα ανθρωπινα και φυσικα σε πεθαμενο ζωο.Τουλαχιστον ετσι εχουμε συμπερανει με το παιδι. Ο δικος μου εχει κυλιστει σε σημεια οπου δεν υπηρχε κατι αλλα λογικα ειχε μεινει η μυρωδια.1 φορα που τον ειχα λυτο σε 1 μικρη παιδικη χαρα κυλιστηκε σε ανθρωπινα κοπρανα και φρικαρα λιγο.Καποιος καφρος ειχε κανει την αναγκη του εκει.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
το γλυκό μου το σκυλάκι σήμερα που το έκανα μπάνιο θεώρησε οτι δεν μύριζε όπως έπρεπε και είπε να κυλιστεί στις καβαλίνες....:mad: Και δεν είναι κυνηγόσκυλο και δεν ξεβρώμιζε με τίποταααααα τελικά την έκανα μπάνιο και με ντομάτοπελτέ για να φύγει η μπόχα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul