Τρίχες και αυγά...




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τι να πω και για το σχόλιο που ακολουθεί τα τριχωτά αυγά ότι τάιζε μια το σκυλί της 30 αυγά τη βδομαδα για πρωινό.....
 






takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
  • Το κέλυφος ΔΕΝ αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Έχει κυρίως (95%) ανθρακικό ασβέστιο, νερό και κολλαγόνο
  • Το κέλυφος ενοχοποιείται για την μετάδοση σαλμονέλας
  • Δεν βράζουμε το κέλυφος
  • Δεν είναι εξ ορισμού ανθυγιεινό και παχυντικό το λάδι, το βούτυρο και η μαργαρίνη
  • Το μελάτο φτιάχνεται διαφορετικά από το σφιχτό;
  • Προτείνει να αποφεύγουμε τα ωμά αυγά αλλά είναι και λίγο large λέγοντας ότι ρε παιδάκι μου "αν, όμως καταναλώσει ένα που και που, δεν υπάρχει λόγος για πανικό"
  • Οι περισσότεροι κτηνίατροι είναι ανεπαρκείς σε θέματα διατροφής (επιεικώς μιλώντας)
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορούν να υπάρχουν τόσα λάθη σε ένα τόσο μικρό και απλό κείμενο για τα αυγά
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
"Γενιές και γενιές τετράποδων μεγάλωσαν «κλέβοντας» αυγά απευθείας απ΄τη φωλιά ή το κοτέτσι, χωρίς να προβληματίζονται για τη θρεπτική τους αξία, την τοξικότητα ή να ανησυχούν μήπως τους κάτσει το τσόφλι στο λαρύγγι. Και επιβίωναν μια χαρά."
Ενδεικτικά.... μια μικρή παράγραφος από το "άρθρο"....
Επιβίωναν μια χαρά...από πού προκύπτει; υπάρχουν στατιστικές ή απλά τα λόγια του μπατζανάκη του θείου του τριτοξάδερφου της γυναίκας του κουμπάρου μας; Τα σκυλιά για τίποτα δεν ανησυχούν δεδομένου ότι είναι όντα που δεν αντιλαμβάνονται το απώτερο μέλλον αλλά το παρόν και ενδεχομένως το άμεσο μέλλον. Άρα να μην αγχωνόμαστε και εμείς, όταν τρώνε ό,τι βρουν... γιατί "επιβίωναν μια χαρα" κάποτε.

Πολλά έκαναν τα σκυλιά στο παρελθόν που έθεταν σε υψηλό ρίσκο την επιβίωση τους, δεν είναι δυνατόν να το θεωρούν επιχείρημα όταν γράφουν "άρθρα" μαζικής κατανάλωσης. Το κλασικό -απαράδεκτο- επιχείρημα "μα στη φύση πώς ήταν τα σκυλιά".
 
  • Like
Reactions: anastasiak


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γιατί δεν βράζουμε το κέλυφος?Μια χαρά τα βράζουμε τα τσόφλια κ μπορεί να μην έχει πρωτείνη όπως λέει το άρθρο αλλά το ασβέστιο είναι απορροφήσιμο σε πολύ μεγάλα ποσοστά από τα οστά.
Το τσόφλι είναι από τους καλύτερους συμμάχους της άρθρωσης.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν αντιλέγω για την αξία του κέλυφους των αυγών. Ίσα - ίσα το έχω δώσει πολλές φορές.
Δεν ξέρω πως το κατάλαβες αυτό.

.
 
  • Like
Reactions: anastasiak


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μηνύματα
897.715
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog