Τρέμετε εκτροφείς........

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Γενικα το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα αυτο απλα οταν ειδα κι αυτο το site,
σκεφτηκα οτι ηρθε το τελος........ειδικα οταν ειδα τις τιμες:eek::eek::eek:

http://www.hisacrelabradoodles.com

βοηθεια μας............:mad:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ΠΟΟΟΣΟ???:eek:
Εγκλημα.
(Με τα δικα τους δεδομενα εγω το εχω αφησει υπερβολικα...:paja1::maria:)

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
θα σου κανω τη χαρη ...δες εκει που λεει adoption info λεει 2500 dollars,

αυτο που θελω να προσθεσω ειναι οτι προσφατα επεσε στα χερια μου ενα περιοδικο απο αυτα για νεους γονεις (το δευτερο κατα σειρα που ειχε παρομοιο αρθρο και ηταν φουλ στην παραπληροφοριση) οπου στο εξωφυλλο ειχε αρθρο για τα σκυλακια......ειναι το αμερικανικο parents αν δεν κανω λαθος το οποιο εχει ερθει και στην χωρα μας.

Ενω λοιπον το ξεκινανε ωραια κανοντας μια εισαγωγη με συμβουλες και υποδειξεις για τις οικογενειες που σκεφτονται μετα απο παροτρυνση των παιδιων τους να αποκτησουν σκυλακι για κατοικιδιο μετα το χαλανε,
προτεινοντας απερισκεπτα τετοιου τυπου labradoodle,υβριδια και περιεργες διασταυρωσεις.........στο τελος παλι τις σελιδας αναφερουν τα σωματεια οπως stays.gr,adespoto.gr και λιγο τους εκτροφεις και λιγο τα petshop (ευτυχως δεν τα υποστηριζουν και πολυ) αλλα τι να το κανεις?

η ζημια εχει γινει.......

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Στην Ελλάδα δεν το έχουν ανάγκη το labradoodle!
Υπάρχει πάντα το "καθαρόαιμο" γκριφόν κανίς (και τελευταία το... κανίς τερριέ).
Κατά τα άλλα κανείς δε θέλει κανίς!!!
Έχει φύγει κι απ' τη μόδα :p

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πάνε να κάνουν νέα φυλή (μάλλον το έχουν καταφέρει με συλλογική δουλειά αρκετών εκτροφείων).
Δεν βλέπω κάποια "ζημιά" εγώ προσωπικά, αλλά δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να δικαιολογήσω αυτές τις τιμές...
... προφανώς έχουν μεγάλη ζήτηση (και λίγους σκύλους), αλλά και πάλι δεν συμφωνώ πως αξίζουν τόσα λεφτά.

Ωραία φυλή μοιάζει. Λίγο πιο βαρύ (και μακρύ) από το μεγάλο Κανίς... σαν μεγάλο Πορτογαλέζικο του Νερού.

Μακάρι να αναγνωριστεί σύντομα να τα δούμε και στις εκθέσεις!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Νομίζω ότι παίζουν ακόμα το χαρτί της αποκλειστικότητας, οπότε ζητάνε τα άντερά τους. Πραγματικά οι τιμές είναι υψηλές, εδώ ένας μέσος καθαρόαιμος Αυστραλός και με αληθινό pedigree δεν κάνει τόσα. Φυσικά άμα θέλεις συγκεκριμένο Αυστραλό, έχω δει να ζητάνε και 25.000 δολλάρια για ενήλικο όμως και με περγαμηνές και βραβεία.

Τώρα βέβαια αυτό που με κάνει προσωπικά να αναρωτιέμαι είναι ο στόχος του να αναπτύξει κανείς μια καινούρια φυλή. Π.χ. οι Ελληνικοί Ποιμενικοί αναπτύχθηκαν στην αρχαιότητα συστηματικά διότι τους ήθελαν για κάτι συγκεκριμένο. Οι Αυστραλέζοι το ίδιο και φυσικά η κάθε φυλή, ακόμα και ποιμενικών, είναι διαφορετική ανάλογα με το τι "δουλειά" καλείται να κάνει το σκυλί. Τώρα θα μου πείτε, σκυλί συντροφιάς είναι και ο καινούριος ξανθόμαλλος αλογοκόκορας (ΤΜ)...

Τώρα το πότε θα αναγνωριστεί, αν αναγνωριστεί, είναι άλλο καπέλο. Οι Αυστραλοί κάνανε δεκαετίες. Απαντούν από τις αρχές του 20ου αιώνα, υπάρχουν και φωτογραφίες και περιγραφές και μαρτυρίες κι όμως έγινε αγώνας για ν' αναγνωριστούν μόλις το 1994....

Για τη στείρωση έχετε πάντως δίκιο. Υπάρχουν πολιτείες που απαγορεύουν τη στείρωση πριν τις 8 βδομάδες και αυτό μόνον άμα αποφανθεί κτηνίατρος ότι γίνεται διότι έχουν "κατεβεί" τελείως οι όρχεις (έτσι μου έγραψε όμιλος από Virginia όταν ζήτησα πληροφορίες πέρσυ για ένα αυστραλεζο-κουτάβι.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τώρα βέβαια αυτό που με κάνει προσωπικά να αναρωτιέμαι είναι ο στόχος του να αναπτύξει κανείς μια καινούρια φυλή.
Υποτίθεται πάντως ότι το εν λόγω είναι ιδανικός σκύλος-οδηγός τυφλών. Φυσικά μόνο γι' αυτό δεν το θέλουν.
Έχουμε κάνει ωραίες σχετικές συζητήσεις:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=579
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1929

Κάπως σχετικό:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5477

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τώρα βέβαια αυτό που με κάνει προσωπικά να αναρωτιέμαι είναι ο στόχος του να αναπτύξει κανείς μια καινούρια φυλή.

Υπάρχουν αρκετές πολύ πιο "άχρηστες" φυλές κατά τη γνώμη μου.
Κι εγώ συνήθως πρώτα αναρωτιέμαι ποιός είναι το στόχος του να κάνεις νέα φυλή αλλά μετά βλέπω πως δεν μου πέφτει και πολύ λόγος...
Οι περισσότερες φυλές ξεκίνησαν ως κοπράκια που σιγά, σιγά σταθεροποιήθηκαν και μετά "βαπτίστηκαν" φυλή. Βλέπε το Ντόμπερμαν: άσυλο αδεσπότων είχε ο δημιουργός της φυλής και έκανε "πείραμα" ο άνθρωπος, ή το Τσιόρνι, το αποτυχημένο πείραμα του Ρώσσικου στρατού που έχει αρκετό θαυμασμό σήμερα ως φυλή.

Αν υπάρχει μεγάλος σεβασμός για την υγεία της φυλής (που ΔΕΝ υπάρχει σε αρκετές πολυαγαπημένες παλαιότερες φυλές!) και αρέσει σε αρκετούς, ποιά είμαι εγώ να πω πως η φυλή δεν έχει λόγο ύπαρξης; Έχει λόγο ύπαρξης όσο έχει κι η φυλή που έχω εγώ (και η Σάρα και πολύ άλλοι εδώ μέσα)!

Όσο το αν κινδυνεύουν οι ριζικές φυλές της (το Κανίς και το Λαμπραντόρ) από την καινούργια, αυτό είναι πραγματικά αστείο. Είναι από της 2 πιο δημοφιλείς φυλές στον πλανήτη.

Μόνο σε μιά δυό περιπτώσεις, μοιάζει να έχει χαθεί φυλή από "καλύτερη" καινούργια αλλά δεν έφταιγε σε καμία περίπτωση ΜΟΝΟ αυτό, άρα ΔΕΝ έχει συμβεί ούτε μία φορά αυτό στην ιστορία της κυνοφιλίας. Παρ' όλο που υπάρχουν ένα σωρό "νέες φυλές" των τελευταίο αιώνα.

Να το πάρουμε αλλιώς δηλαδή. Κάποτε, αν ήθελες Κανίς, ΕΠΡΕΠΕ να πάρεις το μεγάλο, το Standard Poodle. Δεν ΥΠΗΡΧΕ άλλο.

Όταν κάποιοι άρχησαν να το μικραίνουν με την επιλεκτική εκτροφή, φαντάζομαι ΦΡΙΚΑΡΑΝ οι Κανισάδες και έλεγαν : "Μα αφού υπάρχει το Μπισόν και το Μπολονέζ, ΠΟΙΟΣ ο λόγος ΥΠΑΡΞΗΣ μικρότερου Κανίς; "
ΔΕΝ είχαν δίκιο; Μάλλον είχαν δίκιο αρχικά.

Μόνο όταν τελικά εξελίχτηκαν τα μικρότερα Κανίς σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ συντρόφους (με μεγάλη διαφορά από όλες τις παρόμοιες φυλές και στην μορφολογία αλλά ακόμη περισσότερο στον χαρακτήρα) τα ΛΑΤΡΕΨΕ ο κόσμος.

Τα λάτρεψε τόσο που τώρα κάνεις "αμάν" να δεις Κανονικό Κανίς. Δεν νομίζω όμως πως κινδύνεψε οι αρχική φυλή από τις επόμενες ποτε. Αν δεν κινδύνεψε μία φυλή που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν τόσο διαδεδομένη παγκοσμίως (το Στάνταρτ Κανίς) ΠΩΣ θα συμβεί σε φυλές που είναι ΤΟΠ στις λίστες των προτημίσεων όλου του κόσμου;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε καμιά "ζημιά" έχει γίνει πουθενά.
(Εκτός από στα πορτοφόλια μερικών).

Όσο για την ζημιά της πρόωρης στείρωσης το κάνουν ΠΟΛΛΟΙ Αμερικάνοι εκτροφείς αυτό (με παλιές γνωστές αναγνωρισμένες φυλές). Είναι πράγματι απαράδεκτο, αλλά δεν είναι προνόμιο των Λαμπραντουρολάδων (πες αυτό 7 φορές γρήγορα!).

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αγόρασα σήμερα το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Popular Dogs που βγαίνει μόνο ως αφιέρωμα σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα του αυτή τη φορά είναι τα λεγόμενα "Designer Dogs". Σκέφτομαι να κάνω post με αυτά, εννοείται χωρίς να αντιγράψω τίποτα από μέσα που θα σας έφερνε σε μπελάδες για πνευματικά δικαιώματα και έτσι. Φωτογραφίες δε είμαι σίγουρη ότι θα βρω και στο ίντερνετ. Πείτε μου μόνο πού να ανοίξω το θέμα.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Στο "Εκτροφή , Αναπαραγωγή και Επιλογή", αν παρουσιάζει ή αναφέρετε και σε ήδη αναγνωρισμένες φυλές.

Αλλιώς στο "Άλλες φυλές - Ημίαιμα", αν γίνετε αναφορά μόνο σε νέες φυλές, που δεν έχουν αναγνωριστεί από τον Δ.Κ.Ο..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δε νομίζω να έχουνε αναγνωριστεί. Ωστόσο το θέμα ασχολείται καθαρά με τα "ηθικά" διλήμματα της εκτροφής, αναπαραγωγής και επιλογής, αφού ασχολείται και με τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του "νέου" είδους. Εν πάση περιπτώσει αφήνω την επιλογή στους administrators. Εξεπλάγην πάντως πολύ διότι δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά "νέα" είδη!

Επιπλέον, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς επισυνάπτουμε φωτογραφίες που να φορτώνουν μαζί με το κείμενο? Μέχρι τώρα ξέρω να επισυνάπτω φωτογραφίες που παρουσιάζονται ως thumbnails.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι