Το Yeti(Ακίτα Ίνου)

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Όνομα: Yeti (θηλυκό Ακίτα Ίνου)
Ημ/νία Γέννησης: 05/11/2010
Ύψος: 51 εκ (4 μηνών)
Βάρος: 18,6 kg

Το Yeti μας το πήραμε 2 μηνών από εκτροφέα από την Ουγγαρία. Τώρα είναι 4 μηνών και είναι το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας!

Είναι ένα πανέμορφο κουτάβι με πολύ λαμπερό βλέμμα, παιχνιδιάρα και κοινωνική, εκπαιδεύεται πολύ εύκολα, έχει μάθει ήδη τα όριά της μέσα στο σπίτι, δε μπαίνει στο υπνοδωμάτιο, δεν ανεβαίνει στους καναπέδες. Υπακούει στο "Όχι", στο "Κάτσε", "Ξάπλωσε", το "Άσ'το", το "Ρίχτο", το "Φέρτο!" και στη βόλτα της είναι κυρία (εκτός από ένα πραγματάκι, που θα επισημάνω παρακάτω). Γαυγίζει ελάχιστα ενώ χρησιμοποιεί γρυλισματάκια (γουουουου!!!). Επίσης οι μόνες στιγμές που θα κλάψει είναι από ανυπομονησία, όταν μας βλέπει να ντυνόμαστε για να την πάμε βόλτα!
Ζούμε σε νησί, δίπλα σε βουνό και το Yeti απολαμβάνει τη φύση κάθε μέρα.

Ελαττωματάκια τώρα: Δε δαγκώνει δυνατά (της το κόψαμε από την αρχή αυτό), αλλά έχει τη συνήθεια να κάνει mouthing και μπορεί να της ξεφύγει καμμιά δυνατή. Επίσης, δυσκολευόμαστε στο να της κόψουμε το πήδημα πάνω στον κόσμο (σε εμάς κάτι καταφέρνουμε, αλλά με τους ξένους ενθουσιάζεται και είναι σχεδόν αδύνατο να τη συγκρατήσεις). Είναι άσχημο γιατί είναι μεγαλόσωμη.

Λόγω περιορισμού στις βόλτες (περιμέναμε να ολοκληρωθούν όλα τα εμβόλια), "τα κάνει" και στην εφημερίδα της. Πώς θα της το κόψουμε αυτό; Έχουμε crate, αλλά είναι σωστό για μια βδομάδα να την έχω περιορισμένη στο crate και να την κατεβάζω μόνο για να μάθει να "τα κάνει" έξω; Δε θέλω να αισθάνεται περιορισμένη συνέχεια...

Την ταίζουμε royal canin maxi junior, το γυρίσαμε για λίγο σε Hill's, κάτι που θα σταματήσει μόλις παραλάβουμε την παραγγελία μας σε Royal Canin. Υπάρχει κάποια άλλη τροφή που θα μπορούσαμε να λάβουμε υπ'όψιν;

Αυτά!

yeti2..jpg
yeti1..jpg
yeti3..jpg

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κούκλα!!
Η τροφή royal canin είναι εξαιρετική,οπότε αν της ταιριάζει κιόλας μην ψάχνεις για άλλες :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καλώς ήρθες και να την χαίρεσαι :)

Αν θέλεις πες μας και από ποιό εκτροφείο την πήρες;
Θα βοηθήσεις όσους ψάχνουν να αποκτήσουν κι εκείνοι, ένα Ακίτα Ινου και δεν ξέρουν που να στραφούν.
Το επίσημο όνομά της;

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Πανέμορφη. Τι κούκλα είναι αυτή? Είστε πολύ τυχερή που έχετε τόσο όμορφη κουτάβα. Αναφορικά με τις ακαθαρσίες στην εφημερίδα αρχίστε να πηγαινετε τακτικά βόλτα κάθε 2-3 ώρες ή γενικώς όταν έχετε υπολογίσει ότι ενεργείται. Οταν τα κάνει έξω να την επιβραβεύετε. Αφού τελειωσει την αφόδευση...γιατι πολλοί με το που δουν ότι ο σκύλος παίρνει στάση να ... αρχιζουν τα μπράβο τι καλο παιδι κλπ και εξιτάρεται ο σκύλος και σταματάει! Βαθμιαία θα το μαθει. Αμα γίνει η αρχή και αρχίζει να τα κάνει έξω τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποφεύγει να τα κάνει μέσα. Μονο που πρέπει να εξαφανίσετε τις μυρωδιές (δλδ εκει π ακουμπάει η εφημερίδα και ενδεχομένως υπάρχει μυρωδιά)

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Μας την έστειλε Τσέχος φίλος μας που πήρε και αυτός ένα από τα αδερφάκια της, αυτή τη στιγμή το όνομα του εκτροφέα δεν το έχω πρόχειρο, θα ρωτήσω το φίλο μας και θα το γράψω!
Επίσημο όνομα εννοείς τη φυλή; Δεν είμαι και πολύ σχετική, διαφώτισέ με!

Καλώς ήρθες και να την χαίρεσαι :)

Αν θέλεις πες μας και από ποιό εκτροφείο την πήρες;
Θα βοηθήσεις όσους ψάχνουν να αποκτήσουν κι εκείνοι, ένα Ακίτα Ινου και δεν ξέρουν που να στραφούν.
Το επίσημο όνομά της;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Επίσημο όνομα είναι αυτό που αναγράφεται πάνω στο pedigree της και το έχει δώσει ο εκτροφέας της.

Θα ήθελα να μάθεις σε παρακαλώ πολύ, από ποιό εκτροφείο είναι.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Ήρθατε :)
Κούκλα η Yeti.

Όσο για το εκτροφείο βρες το όνομα του, και ψάξε, αν και αυτό θα έπρεπε να το κάνεις από την αρχή πριν πάρεις το σκύλο.
Η Ουγγαρία, αν και έχει και κάποια πολύ καλά εκτροφεία, έχει και πάρα πολλά puppy mills (γράψε στο google να δεις τι είναι),
και αν λάβεις υπόψιν σου ότι κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν δίνει σκύλο σε μεσάζοντα για να το δώσει σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει καν,
τότε θα πρέπει να προβληματιστείς πολύ, και να ψάξεις να δεις από που είναι ο σκύλος σου.

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Καλώς Ήρθατε :)
Κούκλα η Yeti.

Όσο για το εκτροφείο βρες το όνομα του, και ψάξε, αν και αυτό θα έπρεπε να το κάνεις από την αρχή πριν πάρεις το σκύλο.
Η Ουγγαρία, αν και έχει και κάποια πολύ καλά εκτροφεία, έχει και πάρα πολλά puppy mills (γράψε στο google να δεις τι είναι),
και αν λάβεις υπόψιν σου ότι κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν δίνει σκύλο σε μεσάζοντα για να το δώσει σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει καν,
τότε θα πρέπει να προβληματιστείς πολύ, και να ψάξεις να δεις από που είναι ο σκύλος σου.
Έχεις δίκιο! Κι εμείς, σαν πολλούς άλλους, δεν κάναμε την απαιτούμενη έρευνα ΠΡΙΝ παραλάβουμε την κουτάβω μας! Βέβαια, ο φίλος μας δεν ενέργησε ως μεσάζων, πήρε δύο κουτάβια για εκείνον και μετά μας έστειλε το Yeti. Να φανταστείς, ότι δε μας ενδιέφερε καθόλου αν είναι καθαρόαιμη, απλά την είδαμε σε φωτό μαζί με το αδερφάκι της και του τη ζητήσαμε! Το μόνο που θέλαμε είναι να είναι υγιής και τσιπαρισμένη.

Τώρα εκ των υστέρων το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να της παρέχουμε μια όμορφη ζωή για να μεγαλώσει ευτυχισμένη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ολοι σου ευχόμαστε να είναι υγιής. Και σίγουρα θα περάσει μια καλή ζωή μαζί σας.
Μόνο που είναι ανακριβές, να λες ότι είναι από εκτροφείο. Εκτός αν όντως είναι...

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Ολοι σου ευχόμαστε να είναι υγιής. Και σίγουρα θα περάσει μια καλή ζωή μαζί σας.
Μόνο που είναι ανακριβές, να λες ότι είναι από εκτροφείο. Εκτός αν όντως είναι...
Ευχαριστώ! Μόλις επικοινωνήσω με το φίλο μας (σήμερα-αύριο) θα ανεβάσω το όνομα του εκτροφέα (ή, αν δε διασταυρώσω την πληροφορία, θα επανορθώσω!)

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
να σου ζησει Ο σκυλαρος! να τον χαιρεσαι και να τον προσεχεις! οσο, για την τροφη, οπως προαναφερθηκε, εφοσον σας κανει η RC μη την αλλαξεις, μια χαρα τροφη ειναι, εγω τετοια δινω στα δικα μου, και μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα. Βεβαια, η τροφη ειναι κ αναλογα με το σκυλο, σε αλλους δε κανει, σε αλλους κανει! αρα εφοσον δεν ειχατε προβλημα,μη μπαινεις σε πειραματισμους!

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
να σου ζησει Ο σκυλαρος! να τον χαιρεσαι και να τον προσεχεις! οσο, για την τροφη, οπως προαναφερθηκε, εφοσον σας κανει η RC μη την αλλαξεις, μια χαρα τροφη ειναι, εγω τετοια δινω στα δικα μου, και μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα. Βεβαια, η τροφη ειναι κ αναλογα με το σκυλο, σε αλλους δε κανει, σε αλλους κανει! αρα εφοσον δεν ειχατε προβλημα,μη μπαινεις σε πειραματισμους!
Ευχαριστώ!!! Σχετικά με την τροφή, θέλω να εξασφαλίσω (όσο γίνεται δηλαδή) ότι θα έχει ένα υγιές μέλλον, γι'αυτό θέλω να το ψάξω όσο γίνεται (ήδη ξεψαχνίζω σχετικά θέματα εδώ). Χαίρομαι πολύ που συναντώ έτερους σκυλοπατέρες/μαμάδες! Εύχομαι το καλύτερο και για τα δικά σας "μωρά".

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Να τη χαιρεστε,ειναι κουκλα και σχεδον ιδια ηλικια με τη δικια μας(καμια σχεση με ρατσα και κιλα φυσικα,εμας ειναι 1,5κιλο ισα ισα)..Και γω royal canin δινω,ειναι οντως πολυ καλη τροφη,αρα αν δεν σας δημιουργει προβληματα,συνεχισε την..

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Να τη χαιρεστε,ειναι κουκλα και σχεδον ιδια ηλικια με τη δικια μας(καμια σχεση με ρατσα και κιλα φυσικα,εμας ειναι 1,5κιλο ισα ισα)..Και γω royal canin δινω,ειναι οντως πολυ καλη τροφη,αρα αν δεν σας δημιουργει προβληματα,συνεχισε την..
Χαχα η δικιά μου έχει φτάσει 23,5 κιλά ζωή να 'χει!!! Κτήνος!

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Κουκλαρα μπραβο!!! εινε 15 μερες μεγαλητερη απο την δικια μου.Αν θες τη γνωμη μου για τροφη κ εχεις κ της "δραχμες" pro plan solomon εινε οτι καλητερο για ακιτα.Κ εγω RC της δινω κ πριν απο αυτη την proformance την οποια την τσακιζε αλλα ηταν μια σκαλα κατω απο την RC.Να σου ζησει κ μην αγχονεσαι για το εκτροφειο....η ουγγαρια εχει καλα εκτροφεια.

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Κουκλαρα μπραβο!!! εινε 15 μερες μεγαλητερη απο την δικια μου.Αν θες τη γνωμη μου για τροφη κ εχεις κ της "δραχμες" pro plan solomon εινε οτι καλητερο για ακιτα.Κ εγω RC της δινω κ πριν απο αυτη την proformance την οποια την τσακιζε αλλα ηταν μια σκαλα κατω απο την RC.Να σου ζησει κ μην αγχονεσαι για το εκτροφειο....η ουγγαρια εχει καλα εκτροφεια.
Ευχαριστώ! Της έδινα από την αρχή RC, της άλλαξα σε Hill's και ΜΕΤΑ διάβασα εδώ ότι η Hill's είναι κακής ποιότητας, οπότε και την ξανα-άλλαξα σε RC (η αλλαγές σταδιακά πάντα). Το καλό με τη RC ότι κάνει πολύ λιγότερα κακάκια και σκουρόχρωμα σε σχέση με την άλλη. Pro Plan δεν έχω βρει ακόμα στη Ρόδο, έχω βρει όμως Orijen (!!!) που θα τη σκεφτούμε όταν πια η μικρή ενηλικιωθεί.
Εσύ μαγειρευτό της δίνεις; Εγώ της φτιάχνω και κάνα ρυζάκι / κοτόπουλο / μοσχάρι / αυγό / σέλινο αλλά σποραδικά.

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Οχι ακομα.Μου ειπανε μεχρι 14~ μηνων καλη τροφη.Αργοτερα ξεκινας τα μαγειρευτα για να παρει κ αντισωματα.Δοκιμασε καρδια βοδινου με μακαρονι.2 τροφες εμπιστευομε RC k Pro plan ελα ομως που εινε 80αρι στο 10κιλο.....να μας ζησουν λοιπον :D