Το τσιμπουρι μου....

xrisanthi

Active Member
4 Αυγούστου 2013
34
0
Καθομαι καθεται , σηκωνομαι σηκωνεται, ξαπλωνω ξαπλωνει, κοιμαμαι κοιμαται( οχι παντα) παω στο ψυγειο με ακολουθει , πλενω πιατα ξαπλωνει πισω απο τα ποδιαμου, καθομαι στο υπολογιστη ξαπλωνει κατω απο τα γονατα μου, κανει τα παντα για να ακουμπαει η μουσουδα τα ποδια μου, παω τουαλετα ,απο πισω και αυτος, περπαταμε και μπερδευεται στα ποδια μας, η μανα μου δεν τον αντεχει αλλο , μπερδευεται στα ποδια της και κοντεψε να σωριαστει τις προαλλες.....ο λογος για τον 6 μηνων και 28 περιπου κιλων ημιαιμο λυκοσκυλακο μας τον Μρουνο (προσπαθησα να ανεβασω φωτο δεν το καταφερα) απιστευτα καλο σκυλι ,τωρα τελευταια λιγο πεισμωνει , εφηβεια βλεπετε ....μαθαινει απιστευτα γρηγορα τις εντολες, δεν κανει ζημιες , ειναι φιλικος με ολους ,υπερβολικα φιλικος εως χαζοβιολης θα ελεγα .Ερωτηση ,θα σοβαρεψει ποτε? ειναι της ηλικιας η θα παραμεινει χαζοβιολης για παντα . Εχω ακουσει οτι τα σκυλια μεγαλωνοντας αλλαζουν χαρακτηρα, δηλαδη υπαρχει περιπτωση σε 2 χρονια απο τωρα να εχω εναν αλλο σε χαρακτηρα σκυλο, τελειως διαφορετικο? περιμενω αποψεις ,ευχαριστω...

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Σιγουρα θα ωριμασει! Τωρα απο αποψη παιχνιδιου,ενεργειας κατα την βολτα και στο σπιτι...μην περιμεννεις δραματικες αλλαγες...μονο στο σπιτι...επειδη θα μαθει πλεον την χρησιμοτητα καθ πραγματος...οταν πας στο ψυγειο αν ειανι ξαπλωμενος...μπορει να σε ακολουθει με το βλεμα χωρις να αλλαζει θεση...επισεις οταν θα αλλαζεις δωματια ισως να μην σε ακολουθει σε ολα...1 Αυτα σε πολυ γενικες γραμμες....αλλα θα το δεις και στην πορεια!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Καθομαι καθεται , σηκωνομαι σηκωνεται, ξαπλωνω ξαπλωνει, κοιμαμαι κοιμαται( οχι παντα) παω στο ψυγειο με ακολουθει , πλενω πιατα ξαπλωνει πισω απο τα ποδιαμου, καθομαι στο υπολογιστη ξαπλωνει κατω απο τα γονατα μου, κανει τα παντα για να ακουμπαει η μουσουδα τα ποδια μου, παω τουαλετα ,απο πισω και αυτος, περπαταμε και μπερδευεται στα ποδια μας, ..
τυχερή είσαι......:D
αξιοποίησε το δέσιμο που έχει μαζί σου για να του μάθεις πράγματα.....

marietakii

Member
24 Ιουνίου 2013
13
0
Χαχα και η δικιά μου τα ίδια κάνει (6 μηνών 3,5 κιλά) αλλά μου αρέσει πολύ... έχω μία ουρά συνέχεια από πίσω μου ελπίζω να μην αλλάξει..!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
εδω τα κάνει το δικο μου ποντικι που ειναι και 18 μηνων! Και "τρεμω" μην αλλάξει και ωριμάσει!

xrisanthi

Active Member
4 Αυγούστου 2013
34
0
Αλλο ειναι το μικρο σκυλακι σαν τα δικα σας και αλλο ενας σκυλαρος που σε λιγο θα με φτανει μεχρι την μεση......οταν περναει απο διπλα μου και κουναει την ουρα προσπαθω να μην με χτυπησει γιατι ειναι σαν μαστιγιο, τοσο δυνατη!!! μια φορα κοιμομουν στον καναπε και αυτος απο κατω, καποιος ηρθε και απο την πολυ χαρα του μου εριξε μια μετην ουρα του μεσα στην μουρη, τα ειδα ολα......:eek:. γενικα δεν γαυγιζει οποτε ναναι αλλα οταν δει κατι τα ντεσιμπελ βαρανε κοκκινο,σπανε τυμπανα!!! Τον αγαπω πολυ αλλ φοβαμαι οτι το οτι ειναι υπερβολικα φιλικος με τους ξενους ισως ειναι επικυνδινο για αυτον, υπαρχουν και κακοβουλοι ανθρωποι που δεν ξερουμε πως σκευτονται , προσπαθω να μην ενοχλουμε κανεναν αλλ ποτε δεν μπορεις να ξερεις......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αλλο ειναι το μικρο σκυλακι σαν τα δικα σας και αλλο ενας σκυλαρος που σε λιγο θα με φτανει μεχρι την μεση......οταν περναει απο διπλα μου και κουναει την ουρα προσπαθω να μην με χτυπησει γιατι ειναι σαν μαστιγιο, τοσο δυνατη!!! μια φορα κοιμομουν στον καναπε και αυτος απο κατω, καποιος ηρθε και απο την πολυ χαρα του μου εριξε μια μετην ουρα του μεσα στην μουρη, τα ειδα ολα......:eek:. γενικα δεν γαυγιζει οποτε ναναι αλλα οταν δει κατι τα ντεσιμπελ βαρανε κοκκινο,σπανε τυμπανα!!! Τον αγαπω πολυ αλλ φοβαμαι οτι το οτι ειναι υπερβολικα φιλικος με τους ξενους ισως ειναι επικυνδινο για αυτον, υπαρχουν και κακοβουλοι ανθρωποι που δεν ξερουμε πως σκευτονται , προσπαθω να μην ενοχλουμε κανεναν αλλ ποτε δεν μπορεις να ξερεις......
Στο σκυλαρο ομως δεν μπουρδουκλώνεσαι οταν περπατάς. Και για μεγάλα και για μικρά σκυλια, οι κινδυνοι ειναι ιδιοι. Σε εσάς μηπως σας θεωρησουν αγριους και αρχισουν να σας "επιτιθενται', σε εμας με τα μικρα ορμάνε γιατι παραειμαστε γλυκουλια. Το κακο ομως αν ειναι να το κάνει καποιος, δεν θα μετρησει κιλα. Οποτε ειμαστε διαρκώς από πανω για να παρακολουθουμε τα πάντα που συμβαίνουν και να προλάβουμε.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
χιχιχι εμένα είναι 5 χρονών και είναι τόσο τσιμπούρι ... που έχω μάθει να πλένω τα πιάτα κάνοντας μπαλέτο!!! Προσωπικά θεωρώ ευτυχία τη χαδιάρικη διάθεση με τους ανθρώπους και μακάρι να την κρατήσει. Εμένα είναι ένας κλόουν. Απλά έχω τα μάτια μου 14 για τους κακόβουλους και τους περίεργους.

xrisanthi

Active Member
4 Αυγούστου 2013
34
0
Να ρωτησω κατι ασχετο? Οταν του δινω να φαει κατι που του αρεσει πολυ, πχ κονσερβα η μαγειρεμενο φαγητο (δεν του δινω καθε μερα) μου αγριεβει και οταν περναω απο διπλα,.Το ξερω οτι ειναι ενστικτο αλλα μηπως σημαινει και κατι αλλο, υπαρχει πιθανοτητα αργοτερα μεγαλωνοντας να αγριευει και για αλλα πραγματα ? Οταν ηταν κουταβι 2 μηνων, τον καθαριζα με μηλοξιδο αλλα δεν του αρεσε καθολου, μου αγριευε και γρυλιζε βγαζοντας δοντια ,μηπως ειναι κακο σημαδι για το μελλον? γενικα ειναι πολυ χαδιαρης και φιλικο με ολους,υπερβολικα φιλικος μπορω να πω ,μονο να γαυγιζει ξερει......

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Να ρωτησω κατι ασχετο? Οταν του δινω να φαει κατι που του αρεσει πολυ, πχ κονσερβα η μαγειρεμενο φαγητο (δεν του δινω καθε μερα) μου αγριεβει και οταν περναω απο διπλα,...
Αυτο θα πρέπει να το σταματησεις ....οχι απαραιτητα οτι θα σε δαγκώσει στ αλήθεια αλλα αν ανεχεσαι αυτη την συμπεριφορά δεν θα την αλλάξει ποτέ και ίσως να την μεταφέρει και σε αλλα πραγματα. Μου το εκανε το κοκκερ μου απο κουταβι ....αγριάδα να δεις - οτι ηχος γρυλίμσατος υπάρχει τον έκανε :) !!! Τυλιγα μια χοντρή πετσέτα στα χέρια μου ( φοβομουν ειλικρνά οτι θα με δαγκώνε) και την εκπαιδευα στο να με αφήνει να της παιρνω το πιάτο ή να την σταματαω την ωρα που ετρωγε .... εεε ειχαμε λίγα ζορια στην αρχή ...αλλα τωρα μπορώ να κάνω οτι θέλω με το πιάτο της...κατα την γνώμη μου το φαγητό πρεπει να το ελέγχεις εσυ .....μην το αφήσεις να τραβήξει .

xrisanthi

Active Member
4 Αυγούστου 2013
34
0
Αυτο θα πρέπει να το σταματησεις ....οχι απαραιτητα οτι θα σε δαγκώσει στ αλήθεια αλλα αν ανεχεσαι αυτη την συμπεριφορά δεν θα την αλλάξει ποτέ και ίσως να την μεταφέρει και σε αλλα πραγματα. Μου το εκανε το κοκκερ μου απο κουταβι ....αγριάδα να δεις - οτι ηχος γρυλίμσατος υπάρχει τον έκανε :) !!! Τυλιγα μια χοντρή πετσέτα στα χέρια μου ( φοβομουν ειλικρνά οτι θα με δαγκώνε) και την εκπαιδευα στο να με αφήνει να της παιρνω το πιάτο ή να την σταματαω την ωρα που ετρωγε .... εεε ειχαμε λίγα ζορια στην αρχή ...αλλα τωρα μπορώ να κάνω οτι θέλω με το πιάτο της...κατα την γνώμη μου το φαγητό πρεπει να το ελέγχεις εσυ .....μην το αφήσεις να τραβήξει .

Boss τι εκανες ακριβως για να το σταματησεις αυτο? το τιμωρουσες? γιατι προσπαθω και εγω, του βαζω ενα λουρι και οταν παω να βαλω το χερι μου κοντα και αγριευει το τραβαω απο το λουρι και του περνω το φαγητο για λιγο ,οταν δεν αγριευει τουτο ξαναβαζω επιβραβευοντας ,ειναι μηπως λαθος? δεν βαζω πετσετες γιατι ξερω οτι δεν δαγκωνει . Ενας πολυ γνωστος μας παλι μας ελεγε οτι ειχε εναν σκυλο ποιμενικο που τον ειχε φαει τα πλευρα μια μερα που προσπαθησε απλα να σπρωξει το μπολ λιγο πιο καντα στον σκυλο ,τον βουτηξε απο το χερι και μετα του επιτεθηκε τραυματιζοντας το πολυ, δεν ξερω τι επαιζε μεταξυ τους ,αλλα μαλλον τον ειχε αχτι, δεν τον ρωτησα πως του συμπριφεροταν για να μην τον προσβαλω, αν και θα επρεπε....αλλα παιζει να εχεις πολυ καλη σχεση με το σκυλι και να σου το κανει αυτο?

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Boss τι εκανες ακριβως για να το σταματησεις αυτο? το τιμωρουσες? γιατι προσπαθω και εγω, του βαζω ενα λουρι και οταν παω να βαλω το χερι μου κοντα και αγριευει το τραβαω απο το λουρι και του περνω το φαγητο για λιγο ,οταν δεν αγριευει τουτο ξαναβαζω επιβραβευοντας ,ειναι μηπως λαθος? δεν βαζω πετσετες γιατι ξερω οτι δεν δαγκωνει . Ενας πολυ γνωστος μας παλι μας ελεγε οτι ειχε εναν σκυλο ποιμενικο που τον ειχε φαει τα πλευρα μια μερα που προσπαθησε απλα να σπρωξει το μπολ λιγο πιο καντα στον σκυλο ,τον βουτηξε απο το χερι και μετα του επιτεθηκε τραυματιζοντας το πολυ, δεν ξερω τι επαιζε μεταξυ τους ,αλλα μαλλον τον ειχε αχτι, δεν τον ρωτησα πως του συμπριφεροταν για να μην τον προσβαλω, αν και θα επρεπε....αλλα παιζει να εχεις πολυ καλη σχεση με το σκυλι και να σου το κανει αυτο?
ξεκινησα με χαιδεμα στην πλατη προς τα πισω ......μερα με την ημερα πηγαινα προς το κεφαλι και σιγα σιγα κοντα στο στομα μεχρι που ακουμπησα πίατο , και το κουνησα και το πηρα...ολα αυτα βεβαια σε διαστημα ημερων... .....καμια τιμωρια εκτος απο ενα επιμονο οχι καθε φορα που γρυλιζε ....επισης βολικο και πρακτικο της εδινα τ πιατο και απο την αρχη ειχα το χερι μου μεσα -χωρις να την ενοχλω - και δεν το εβγαζα μεχρι να τελειωσει το φαι ....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα