Το τέλειο παιχνίδι..!!!

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
παιδια καλησπερα!βρηκα ενα φοβερο παιχνιδι και παμφτηνο και ειπα να το μοιραστω μαζι σας!συγουρα ειναι κατι που πολλοι μπορει να γνωριζετε!λεγετε ρετερν μπολ το πηρα απο τα τζαμπο ενα μισι ευρω!μπαλακι δεμενο με σκοινι ελαστικο το πετας και κανει γκελ!εχει ξετρελαθει ο μικρος μου!μιλαμε για κολοτουμπες στον αερα!και γυμναζετε και δεν χρειαζεσε μεγαλο χωρο για να παιξει!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Φιλικά να σου πω ότι καλό είναι να αναπτύξεις ωραία σχέση με τον σκύλο σου!

Πάρε δώσε πρέπει να είναι η σχέση σας...με αυτό το μπαλάκι μόνο εσύ περνάς καλά και ο μικρός τώρα μπορεί να του αρέσει επειδή κάτι κινείται αλλά πιο μετά μπορεί να βαρεθεί και όταν χρειαστεί να σου κάνει επαναφορά κανονική ένα πράγμα να μην το κάνει επειδή έχεις συνδυάσει ότι δεν του πετάς κάτι για να το φέρει παρά μόνο κάτι που κινείται και παραμένει στα χέρια σου...

Εγώ κάπως έτσι το βλέπω και το σκέφτομαι...

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
και παλι το φερνει πισω.ειναι πολυ μακρι το σκοινι και παει μακρια για να γυρισει μονο του το τραβας εσυ!αμα θες δηλαδη το αφηνεις να το πιασει κατευθειαν οπως ενα κανονικο μπαλακι και να στο φερει!(δεν παραμενει στα χερια σου)!εσυ το καθοριζεις οποτε μπορεις να το κανεις μια ετσι μια αλλιως.ασε που ο δικος μου δεν τρελενετε με το πεταω φερνω δηλαδη μετα τις 6 φορες βαριετε ενω με αυτο επειδη πρεπει να το κυνηγησει πιο πολυ και μετα να το πιασει και να το φερει του κινει πιο πολυ το ενδιαφερον.
καλα το σκεφτεσε καταλαβα τι θες να πεις απλα πιστευω οτι μπορεις να συνδιαζεις διαφορα παιχνιδια ο δικος μου ειναι ενα σκυλι που εχει πολυ ενεργεια και του αρεσουν τα εντονα παιχνιδια να χοροπηδαει κτλ.οποτε προσπαθω και εγω να βρω διαφορους τροπους(εκτος απο μεγαλη βολτα)για να διωχετευει αυτην την ενεργεια!george θα βαλω φωτο το απογευμα!
Φιλικά να σου πω ότι καλό είναι να αναπτύξεις ωραία σχέση με τον σκύλο

Πάρε δώσε πρέπει να είναι η σχέση σας...με αυτό το μπαλάκι μόνο εσύ περνάς καλά και ο μικρός τώρα μπορεί να του αρέσει επειδή κάτι κινείται αλλά πιο μετά μπορεί να βαρεθεί και όταν χρειαστεί να σου κάνει επαναφορά κανονική ένα πράγμα να μην το κάνει επειδή έχεις συνδυάσει ότι δεν του πετάς κάτι για να το φέρει παρά μόνο κάτι που κινείται και παραμένει στα χέρια σου...

Εγώ κάπως έτσι το βλέπω και το σκέφτομαι...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το να πετάς το μπαλάκι δεν είναι μόνο μια κίνηση!
Κρύβει από πίσω πολλά πολλά πολλά πολλά άλλα πραγματάκια που είναι ευεργετικά για να καθιερώσεις την πιο ωραία σχέση!
Δείχνει την σχέση που έχεις με τον σκύλο, την προσήλωση του σε αυτό που κάνει, την προσήλωση του σε σένα, τον σεβασμό, την συνεργασία, την εκμάθηση συμπεριφορών!

Ίσως να το βλέπω έτσι εγώ!Έτσι μεγάλωσα τον δικό μου σκύλο!Εγώ προσωπικά τον δουλεύω έτσι σε κάθε βόλτα!Μέσα από το πέταγμα του μπαλακίου ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έμαθε πως θα τον μαλώσω, πως θα τον διορθώσω, πως θα τον ευχαριστήσω, πως θα το τον ανταμείψω, πως θα πρέπει να φέρεται, πως θα πρέπει να υπακούει, πως θα πρέπει να δουλεύει, πως θα πρέπει να συγκεντρώνεται σε μένα, πως να είναι δίκαιος, πως να είμαι εγώ δίκαιος, πως να διορθώνομαι από τυχόν λάθη που κάνω εγώ, πως να μην αναπτύσσει λάθος συμπεριφορές κτλ κτλ...

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι απλά τα πράγματα από το πέταγμα και μόνο του μπαλακίου ή του frisby ή της ξεφούσκωτης ποδοσφαιρικής μπάλας ή του λουκάνικου κτλ κτλ...

Εν τέλει μέσα από αυτό σου λέω να πετάξεις αυτήν την μπάλα, να πάρεις μια κανονική μπάλα, να πάρεις έναν ιμάντα 10-15 μέτρων να δέσεις την μια άκρη στο στηθόλουρο και την άλλη ασ'την κάτω να σέρνεται, να βγείτε στο γκαζόν και να παίξετε, και αντί να πάτε μια βόλτα 1 ώρας περπατητοί στο λουρί που δεν θα αποκομίσει σχεδόν τίποτα και ΔΕΝ θα εκτονωθεί να τον στίψεις 30 λεπτά στο γκαζόν με παιχνίδι και μπάλα!Να κάνεις ουσιαστική δουλειά...

...φιλικές συμβουλές...!

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
ναι καταλαβαινω τι λες και πολυ σωστες οι συμβουλες σου!υπαρχει ενα μικρο θεμα βεβαια..ο σκυλος δεν ειναι ποτε λιτος εξω απο το σπιτι ουτε καν οταν τον παω στην θαλασσα τον εχω δεμενο με ενα πολυ μακρι σκοινι και ο λογος ειναι οτι δεν εχει καθολου καλη σχεση με τα υπολοιπα αρσενικα..την εχω πατησει 2 φορες με ιδιοκτητη που δεν ερχοταν καν να πιασει τον σκυλο του.
οποτε καταλαβενεις οτι οι χωροι που μπορω να παιξω ανετα και ελευθερα μαζι του ειναι περιορισμενοι..εχω μπαλα κανονικη και του την πεταω και πεζει κτλ αυτο το εχω δεμενο ψηλα γιατι του αρεσει να πηδαει και να το πιανει.εκτος αν τον εχω δεμενο και του πεταω και την μπαλα!γκαζον..?δεν υπαρχουν τετοια πραγματα εδω που μενω.
Το να πετάς το μπαλάκι δεν είναι μόνο μια κίνηση!
Κρύβει από πίσω πολλά πολλά πολλά πολλά άλλα πραγματάκια που είναι ευεργετικά για να καθιερώσεις την πιο ωραία σχέση!
Δείχνει την σχέση που έχεις με τον σκύλο, την προσήλωση του σε αυτό που κάνει, την προσήλωση του σε σένα, τον σεβασμό, την συνεργασία, την εκμάθηση συμπεριφορών!

Ίσως να το βλέπω έτσι εγώ!Έτσι μεγάλωσα τον δικό μου σκύλο!Εγώ προσωπικά τον δουλεύω έτσι σε κάθε βόλτα!Μέσα από το πέταγμα του μπαλακίου ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έμαθε πως θα τον μαλώσω, πως θα τον διορθώσω, πως θα τον ευχαριστήσω, πως θα το τον ανταμείψω, πως θα πρέπει να φέρεται, πως θα πρέπει να υπακούει, πως θα πρέπει να δουλεύει, πως θα πρέπει να συγκεντρώνεται σε μένα, πως να είναι δίκαιος, πως να είμαι εγώ δίκαιος, πως να διορθώνομαι από τυχόν λάθη που κάνω εγώ, πως να μην αναπτύσσει λάθος συμπεριφορές κτλ κτλ...

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι απλά τα πράγματα από το πέταγμα και μόνο του μπαλακίου ή του frisby ή της ξεφούσκωτης ποδοσφαιρικής μπάλας ή του λουκάνικου κτλ κτλ...

Εν τέλει μέσα από αυτό σου λέω να πετάξεις αυτήν την μπάλα, να πάρεις μια κανονική μπάλα, να πάρεις έναν ιμάντα 10-15 μέτρων να δέσεις την μια άκρη στο στηθόλουρο και την άλλη ασ'την κάτω να σέρνεται, να βγείτε στο γκαζόν και να παίξετε, και αντί να πάτε μια βόλτα 1 ώρας περπατητοί στο λουρί που δεν θα αποκομίσει σχεδόν τίποτα και ΔΕΝ θα εκτονωθεί να τον στίψεις 30 λεπτά στο γκαζόν με παιχνίδι και μπάλα!Να κάνεις ουσιαστική δουλειά...

...φιλικές συμβουλές...!

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
αν μπορεις εξηγησε μου πιο καλα αυτο με τον υμαντα!μπορω να τον εχω δεμενο και να παιζει?στο σπιτι εχω αυλη και παιζει με μπαλα την πεταω και την φερνει κτλ αλλα δεν ειναι πολυ μεγαλος ο χωρος.
ευχαριστω.
ναι καταλαβαινω τι λες και πολυ σωστες οι συμβουλες σου!υπαρχει ενα μικρο θεμα βεβαια..ο σκυλος δεν ειναι ποτε λιτος εξω απο το σπιτι ουτε καν οταν τον παω στην θαλασσα τον εχω δεμενο με ενα πολυ μακρι σκοινι και ο λογος ειναι οτι δεν εχει καθολου καλη σχεση με τα υπολοιπα αρσενικα..την εχω πατησει 2 φορες με ιδιοκτητη που δεν ερχοταν καν να πιασει τον σκυλο του.
οποτε καταλαβενεις οτι οι χωροι που μπορω να παιξω ανετα και ελευθερα μαζι του ειναι περιορισμενοι..εχω μπαλα κανονικη και του την πεταω και πεζει κτλ αυτο το εχω δεμενο ψηλα γιατι του αρεσει να πηδαει και να το πιανει.εκτος αν τον εχω δεμενο και του πεταω και την μπαλα!γκαζον..?δεν υπαρχουν τετοια πραγματα εδω που μενω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν χρειάζεται ο σκύλος σου να κάνει παρέα με όλα τα σκυλιά!Καλά κάνει κάνεις και τον έχεις δεμένο!Άλλο δεμένο σε 1,5 μετρό λουρί και άλλο δεμένο σε ιμάντα 10-15 μέτρων με την μια άκρη πιασμένη στο στηθολουρο και την άλλη να σέρνεται κάτω ώστε να έχεις και τον έλεγχο αν θα γίνει κάτι!

Ο ιμάντας είναι αυτό που λες και συ,σχοινί πολλών μέτρων που μόνο σκοπό έχει πρώτα την προστασία του σκύλου μην φύγει, την εκμάθηση, την προσοχή του σένα και σε αυτό που κάνετε μαζί,την εξάσκηση κτλ κτλ!Ο σκύλος και είναι ελεύθερος και εκπαιδεύεται ευκολότερα και δεν χαζεύει!

Ε εκεί που μένεις δεν έχετε καθόλου καμία αλάνα να πατέ?

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
σε νησι μενω!εχει αλανες. το χειμωνα τον πηγαινα στο βουνο.τωρα εχει παρα πολυ κοσμο παντου..και στην θαλασσα που τον πηγαινα τωρα εχει κοσμο και πολλα σκυλια ελευθερα..ειναι και η ζεστη τωρα που πρεπει να πεσει ο ηλιος για να τον παω!ειμαι λιγο υποχονδρια το ξερω αλλα επειδη μου εχουν κατσει 2 περιστατικα ειμαι αρκετα προσεκτικη!θα κανω αυτο που ειπες θα αγορασω ενα πιο μεγαλο ιμαντα και θα βρω καποιο μερος πιο απομερο..ευχαριστω πολυ για γτις συμβουλες σου!
Δεν χρειάζεται ο σκύλος σου να κάνει παρέα με όλα τα σκυλιά!Καλά κάνει κάνεις και τον έχεις δεμένο!Άλλο δεμένο σε 1,5 μετρό λουρί και άλλο δεμένο σε ιμάντα 10-15 μέτρων με την μια άκρη πιασμένη στο στηθολουρο και την άλλη να σέρνεται κάτω ώστε να έχεις και τον έλεγχο αν θα γίνει κάτι!

Ο ιμάντας είναι αυτό που λες και συ,σχοινί πολλών μέτρων που μόνο σκοπό έχει πρώτα την προστασία του σκύλου μην φύγει, την εκμάθηση, την προσοχή του σένα και σε αυτό που κάνετε μαζί,την εξάσκηση κτλ κτλ!Ο σκύλος και είναι ελεύθερος και εκπαιδεύεται ευκολότερα και δεν χαζεύει!

Ε εκεί που μένεις δεν έχετε καθόλου καμία αλάνα να πατέ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν είναι υποχόνδριος αυτός που προσέχει για να έχει!Καλά κάνεις και είσαι προσεκτική!Έτσι πρέπει!
Το καλοκαίρι όλοι όσοι έχουμε σκυλιά μεγαλόσωμα τα βγάζουμε το πρωί πριν σηκωθεί ο ήλιος μια βόλτα, το μεσημέρι ίσα ίσα για την ανάγκη τους και το σούρουπο μόλις πέσει ο ήλιος για παιχνίδι!

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Δεν είναι υποχόνδριος αυτός που προσέχει για να έχει!Καλά κάνεις και είσαι προσεκτική!Έτσι πρέπει!
Το καλοκαίρι όλοι όσοι έχουμε σκυλιά μεγαλόσωμα τα βγάζουμε το πρωί πριν σηκωθεί ο ήλιος μια βόλτα, το μεσημέρι ίσα ίσα για την ανάγκη τους και το σούρουπο μόλις πέσει ο ήλιος για παιχνίδι!
και εγω καπως ετσι το κανω!τον βγαζω το πρωι πριν παω στην δουλεια και και αργα το απογευμα για μεγαλη βολτα παιχνιδι θαλασσα κτλ.το μεσημερι οχι ειναι ελευθερος σε κηπο μεγαλο και μπορει να κανει την αναγκη του.Λειπω και εγω ωρα γιατι δουλευω μεχρι αργα αλλα το καλο ειναι οτι ειναι σε κηπο με αλλο ενα σκυλι που εχω και παιζουν μαζι ειναι και η μητερα μου δεν ειναι μονος.
Ευχαριστω για τις διευκρινησεις!