Το να πετάς το μπαλάκι δεν είναι μόνο μια κίνηση!
Κρύβει από πίσω πολλά πολλά πολλά πολλά άλλα πραγματάκια που είναι ευεργετικά για να καθιερώσεις την πιο ωραία σχέση!
Δείχνει την σχέση που έχεις με τον σκύλο, την προσήλωση του σε αυτό που κάνει, την προσήλωση του σε σένα, τον σεβασμό, την συνεργασία, την εκμάθηση συμπεριφορών!
Ίσως να το βλέπω έτσι εγώ!Έτσι μεγάλωσα τον δικό μου σκύλο!Εγώ προσωπικά τον δουλεύω έτσι σε κάθε βόλτα!Μέσα από το πέταγμα του μπαλακίου ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έμαθε πως θα τον μαλώσω, πως θα τον διορθώσω, πως θα τον ευχαριστήσω, πως θα το τον ανταμείψω, πως θα πρέπει να φέρεται, πως θα πρέπει να υπακούει, πως θα πρέπει να δουλεύει, πως θα πρέπει να συγκεντρώνεται σε μένα, πως να είναι δίκαιος, πως να είμαι εγώ δίκαιος, πως να διορθώνομαι από τυχόν λάθη που κάνω εγώ, πως να μην αναπτύσσει λάθος συμπεριφορές κτλ κτλ...
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι απλά τα πράγματα από το πέταγμα και μόνο του μπαλακίου ή του frisby ή της ξεφούσκωτης ποδοσφαιρικής μπάλας ή του λουκάνικου κτλ κτλ...
Εν τέλει μέσα από αυτό σου λέω να πετάξεις αυτήν την μπάλα, να πάρεις μια κανονική μπάλα, να πάρεις έναν ιμάντα 10-15 μέτρων να δέσεις την μια άκρη στο στηθόλουρο και την άλλη ασ'την κάτω να σέρνεται, να βγείτε στο γκαζόν και να παίξετε, και αντί να πάτε μια βόλτα 1 ώρας περπατητοί στο λουρί που δεν θα αποκομίσει σχεδόν τίποτα και ΔΕΝ θα εκτονωθεί να τον στίψεις 30 λεπτά στο γκαζόν με παιχνίδι και μπάλα!Να κάνεις ουσιαστική δουλειά...
...φιλικές συμβουλές...!