Το σκυλί μου το υπεραγαπώ.........

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Το σκυλί μου το υπεραγαπώ αλλά τα αδέσποτα τα συμπονώ περισσότερο ξέροντας ότι δεν έχουν την ίδια τύχη με το σκυλί μου και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν επέλεξαν αυτά να είναι στο δρόμο, αλλά κάποιος που νόμιζε πως ήξερε τι κάνει , κάποιος που έπραξε χωρίς να ξέρει , κάποιος που η αγάπη του για τα σκυλιά χωρούσε ίσα ίσα μέσα στο σπιτάκι του δικού του σκύλου.
Με αφορμή αυτό που κάποια στιγμή είχε γραφτεί στο forum σκέφτηκα να πω το εξής.
Σίγουρα δε μας περισσεύουν , σίγουρα όλο και κάπου θα μας χρειαστούν αν υπάρχουν.
Στη περίπτωση όμως που υπάρχει κάτι που μπορεί να θελήσετε να προσφέρεται ,απλά σκεφτείτε .
Σκεφτείτε μια στέγη ζώων , μια στέγη όποια εσείς νομίζετε , μια στέγη που σίγουρα μας χρειάζεται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό που κάνει.
Ξέρω πως κάποιοι το κάνουν και μάλιστα με το καλύτερο δυνατό τρόπο .
Απλά θέλησα να δώσω ένα μήνυμα σε όλους όσους μπορούν να κάνουν κάτι.
Ίσως τελικά και να θέλω έμμεσα να το πω στον εαυτό μου .

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Και αν δεν περισσεύουν χρήματα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, σίγουρα θα περισσεύουν κάποια φαγητά και χάδια για τα αδέσποτα σκυλάκια της γειτονιάς μας

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Βαγγέλη, θα σου περιγράψω τη δική μου περίπτωση. Εγώ πέρυσι απέκτησα το Μπουμπάκη μου κι από τότε άλλαξε η ζωή μου όλη προς το καλύτερο...Μαζί όμως με το Μπούμπη , ήρθαν και μια σειρά φίλοι.Λέω "όμως" γιατί δεν ξέρω αν κάνω σωστά για τον Μπούμπη , δηλ. μερικές φορές αισθάνομαι λες και τον βάζω σε κατώτερη θέση, λες και τον υποβιβάζω. δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πως το εννοώ. Γιατί την υπόλοιπη παρέα που μας ακολουθεί μαζί στη βόλτα και πρωι και βράδυ , επίσης την αγαπώ. Έχει ο καθένας το χαρακτήρα του.Αρχικά ήρθε ο Αζούρ. Δεν 'ήξερα από σκύλους. Νόμιζα ότι ήθελε να φάει γι αυτό ερχότανε στο σπίτι μου. Σιγά σιγά του έβαλα ένα περιλαίμιο, και το παλιό σκάλιμπορ του Μπούμπη, αμπουλα για κάνα 4μηνο τα είχε ..μετα εξαφανίστηκαν.(τα έχασε? του τα κλέψανε? ). Ο Αζούρ στις βόλτες πρώτος και καλύτερος , οπότε δοκίμασα να του περάσω λουρί μόλις μπαίναμε στο δάσος (φοβάμαι μη φάνε τίποτα). Κύριος ο Αζούρ. Λες και είναι οδηγός τυφλών. Επειδή έχει σίγουρα από Βέλγικο μέσα κι από Κόλει, είναι Φοβερός χαρακτήρας. Ανεξάρτητος αλλά και πιστός με σχεδόν τηλεπαθητική σχέση μαζί μου Μετά όμως από τον Αζούρ, ήρθε και η Ασπρούλα (λίγο τσοπανάκος και ριτριβερ αλλά καθαρόαιμο street dog !) . Η Ασπρούλα είναι περίπου 1 χρονών και με την πρώτη ευκαιρία που θα πέσουνε χρήματα στα χέρια μου την έχω πάει για στείρωση. Ο Αζούρ και η Ασπρούλα γυρόφερναν στην περιοχή(ευτυχώς είναι και κάνα - δυο άνθρωποι ακόμα και τους ταιζουν) ώσπου τελικά κατέληξαν στο σπίτι μου....Εδώ και 2 βδομάδες εμφανίστηκε κι άλλη φιλενάδα.. Κυνηγόσκυλο θηλυκό που μόλις του έδωσα λίγο τόστ , αυτό ήταν.Τώρα μόλις μας δει έξω έρχεται και μας γλύφει τα χέρια.Περιμένουνε πως και πως να βγούμε έξω με τον Μπούμπη και ξεκινάνε να παίζουνε, να δαγκώνονται, τρελαίνονται γενικώς όλα μαζί.
Εν τω μεταξύ καθώς πηγαίνω στη δουλειά, και περνώντας από την Ιτέα (= παραθαλάσσια) εκεί ταίζω τον Τσιλιμπίκο/ Κατσουλίνι, ο οποίος έχει μάθει το αυτοκίνητο και έρχεται σφαίρα μόλις σταματάω. Αν και υπάρχουν ακόμη άλλοι 3 που τον ταίζουνε ωστόσο το μόνο που έχει επιτρέψει μετά από 1 χρόνο σχεδόν είναι να τον πλησιάζουμε στο 1 μέτρο.
Και συνεχίζω.. Στη δουλειά, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο λεωφορείο. Εκεί μέσα ζει η Ασμαρούλα.. Τι φοβερό σκυλί είναι κι αυτό.... Με εμπιστεύτηκε μετά από αρκετό καιρό και δεν επιτρέπει σε κανένα να την πλησιάσει. Πρέπει να έχει πρόβλημα στα αυτιά , και πιθανών να είναι κωφή.Είναι φοβερό να σε εμπιστεύονται έτσι κάποια πλάσματα. Μακάρι να είμαι πάντα άξια της εμπιστοσύνης τους. Λίγο φαγητό και αγάπη δίνεις και σε εμπιστεύονται για πάντα. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι θα ήθελα να έχω ένα μεγάλο χώρο και να είμαστε όλοι μαζί .

και επειδή μπορεί να ρωτήσει κάποιος, εδώ στην περιοχή τώρα ξεκίνησε να στήνεται μια υποτυπώδης φιλοζωική, αυτή τη στιγμή έχουν 16 σκύλους και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν άλλους. Έτσι θεωρώ καλύτερο μαζί με 2-3 ανθρώπους που νοιαζόμαστε μαζί να φροντίζουμε όσο μπορούμε (στείρωση, εμβόλια κλπ) τα σκυλαράκια - φιλαράκια μας. Αυτά...

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ