Το σκυλάκι που βρήκαμε κλαίει όταν το αφήνουμε μόνο του!

almalibre

New Member
30 Δεκεμβρίου 2009
3
0
θα ζητήσω τη γνώμη σας για κάτι.. πριν από μια βδομάδα βρήκαμε με τον άντρα μου ένα κανις σε κεντρική λεωφόρο θεός ξέρει πως τη γλύτωσε γιατί φαίνεται ότι είναι μεγαλωμένο σε σπίτι ούτε να σταθεί δεν ήξερε.. θέλουμε τόσο να το κρατήσουμε, του κάναμε τα εμβόλια,πήραμε τη φιλοζωική μάθαμε για οικογένειες που ψάχνουν τα σκυλάκια τους αλλά τίποτα..δεν έχουμε βρει κάποιον.. το αγαπήσαμε κιόλας είναι ένας κούκλος 2,5 ετών κάτασπρο.. το πρόβλημα είναι ότι αν και έχουμε μεγάλη αυλή του πήραμε και σπιτάκι τα πρωινά δουλεύουμε και το σκυλάκι κλαίει όταν γυρίζουμε βέβαια όλα καλά.. τα οικονομικά μας δε μας επιτρέπουν να προσλάβουμε κάποιον για φύλαξη.. τι να κάνουμε?? ευχαριστώ πολύ..

Last edited by a moderator:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αλμαλιμπρε...
καλώς ήλθατε κι εσείς...
αν θελετε ανοιξτε καινουριο τοπικ, έτσι ώστε οποιοσδήποτε με παρόμοιο προβλημα με το δικο σας αν βοηθηθείτε να μπορει να βρει την λύση...

σε παρακαλούμε γραφε ελληνικα κι όχι γκρικλισ γιατι δεν διαβαζονται ευκολα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
ta oikonomika mas de mas epitrepoun na proslavoume kapoion gia fylaxh..
Να προσλάβετε κάποιον για φύλαξη;;; Δηλαδή;;; Ψάξατε μήπως το σκυλάκι είναι τσιπαρισμένο; Περιλαίμιο φόραγε;

almalibre

New Member
30 Δεκεμβρίου 2009
3
0
χίλια συγνώμη

πήγαμε στον κτηνίατρο και μας είπε οτι δεν έχει τσιπ, περιλαιμιο δε φορούσε , μονο ενα ζωνάκι με κρικο για το λουρι είχε

κλαιει συνεχεια οταν μενει μονος του και δεν ξέρω αν είναι πολυ μεγαλος για να εκπαιδευτει να μένει μόνος του για καποιες ωρες.. έχετε να μου προτείνετε κάτι?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν χρειάζεται να προσλάβετε κάποια νταντά για το μικρούλη..
Είναι φυσιολογικό να κλαίει για πολλούς λόγους
1. Αν ήταν σε σπίτι μπορεί να είχε συνηθήσει να μένει ΄μέσα.
η
2. Ακόμα δεν έχει προσαρμοστει στο καινούργιο περιβάλλον του.

Να ρωτήσω αν τον αφήνετε όλη μέρα έξω και τον βάζετε μέσα στο βράδυ η μένει μόνο έξω???
Γιατί δεν τον κρατάτε μέσα??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σημαντικές πληροφορίες θα βρείς εδώ

Το σκυλάκι πρέπει να βρεί χρόνο να συνηθίσει το καινούριο περιβάλλον του και την καινούρια αγέλη του..
Η απομόνωση (ειδικά στην περίπτωση ενός σκυλιού που υιοθετήθηκε σε μεγάλη σχετικά ηλικία) καθηστερεί ή και αναβάλει το δέσημο με την οικογένεια καθώς και να ξεπεραστούν πιθανά προβλήματα συμπεριφοράς που ίσως έχει.

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται κάθε μέρα και ποτέ δεν επιβάλλεται..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήλθατε κατ' αρχήν και μπράβο που πήρατε το σκυλάκι. Μην ανησυχείς για τα κλάματα, πάντα έτσι γίνεται στην αρχή και σε άγνωστο σπίτι, κυρίως δε αν έχει αλλάξει κιόλας αφεντικό. Όλα θα περάσουν μόλις θα περάσει καιρός και μάλιστα το σκυλάκι θα σας αγαπήσει διότι εσείς το μαζέψατε και το φροντίζετε. Αυτό που μάλλον έχει είναι άγχος αποχωρισμού. Απλώς μην το λυπάστε και το παίρνετε αγκαλιά όταν έρχεστε πίσω διότι είναι σα να επιβραβεύετε τα κλάματά του. Γυρνάτε πίσω σα μα μη συμβαίνει τίποτα (π.χ. αγνοείστε το, γυρίστε του την πλάτη και χασμουρηθείτε) ώστε να μην το πιάνει άγχος όταν φεύγετε και έρχεστε πίσω. Μόλις ηρεμεί, τότε αρχίστε να του λέτε μπράβο και χαϊδεύετέ το. Για κοίταξε κιόλας μερικές πληροφορίες στο ίντερνετ και φυσικά σ' αυτό το φόρουμ.

Και το δικό μου σκυλί (το περίφημο Μουφ) έκλαιγε και είχε άγχος αποχωρισμού στην αρχή (το πήρα από καταφύγιο και ήτσν περίπου 2 χρονών). Στην αρχή μάλιστα έκλαιγα κι εγώ μαζί του και έλεγα στο σύμπαν ότι είμαι μια άκαρδη και εγωίστρια στρίγγλα που το βασανίζω Ουδέν ψευδέστερον. Σιγά-σιγά του πέρασε και τώρα είμαστε μια χαρά.

Πρόσεχε μόνο μην την πατήσεις κι εσύ όπως κι εγώ και από τις τύψεις αρχίσεις και το ταΐζεις μπιφτέκια διότι άντε μετά να του τα κόψεις...;):eek::eek::p:p:D:D:D

Last edited:

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
΄Ολα τα σκυλάκια (όπως και τα παιδάκια, άσχετο αλλά θυμήθηκα την εποχή των παιδικών σταθμών) κλαίνε όταν μείνουν μόνα τους! Δεν είναι τίποτα, θα το συνηθίσει. Κάνε ότι σου είπαν οι προηγούμενοι και σε λίγο δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα!
ΥΓ: Χίλια μπράβο, ευτυχισμένη συμβίωση σας εύχομαι:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
.. το πρόβλημα είναι ότι αν και έχουμε μεγάλη αυλή του πήραμε και σπιτάκι τα πρωινά δουλεύουμε και το σκυλάκι κλαίει όταν γυρίζουμε βέβαια όλα καλά..
Μην ανησυχειτε ...και η δικια μου (την υιοθετησα 2 ετων) εκλαιγε συνεχεια στην αρχη.Με εβλεπε να φευγω και νομιζε πως δεν θα γυρισω ποτε πισω :D

Πλεον (15 μερες μετα) ειναι ενταξει :)

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Καλωσήλθατε κατ' αρχήν και μπράβο που πήρατε το σκυλάκι. Μην ανησυχείς για τα κλάματα, πάντα έτσι γίνεται στην αρχή και σε άγνωστο σπίτι, κυρίως δε αν έχει αλλάξει κιόλας αφεντικό. Όλα θα περάσουν μόλις θα περάσει καιρός και μάλιστα το σκυλάκι θα σας αγαπήσει διότι εσείς το μαζέψατε και το φροντίζετε. Αυτό που μάλλον έχει είναι άγχος αποχωρισμού. Απλώς μην το λυπάστε και το παίρνετε αγκαλιά όταν έρχεστε πίσω διότι είναι σα να επιβραβεύετε τα κλάματά του. Γυρνάτε πίσω σα μα μη συμβαίνει τίποτα (π.χ. αγνοείστε το, γυρίστε του την πλάτη και χασμουρηθείτε) ώστε να μην το πιάνει άγχος όταν φεύγετε και έρχεστε πίσω. Μόλις ηρεμεί, τότε αρχίστε να του λέτε μπράβο και χαϊδεύετέ το. Για κοίταξε κιόλας μερικές πληροφορίες στο ίντερνετ και φυσικά σ' αυτό το φόρουμ.

Και το δικό μου σκυλί (το περίφημο Μουφ) έκλαιγε και είχε άγχος αποχωρισμού στην αρχή (το πήρα από καταφύγιο και ήτσν περίπου 2 χρονών). Στην αρχή μάλιστα έκλαιγα κι εγώ μαζί του και έλεγα στο σύμπαν ότι είμαι μια άκαρδη και εγωίστρια στρίγγλα που το βασανίζω Ουδέν ψευδέστερον. Σιγά-σιγά του πέρασε και τώρα είμαστε μια χαρά.

Πρόσεχε μόνο μην την πατήσεις κι εσύ όπως κι εγώ και από τις τύψεις αρχίσεις και το ταΐζεις μπιφτέκια διότι άντε μετά να του τα κόψεις...;):eek::eek::p:p:D:D:D
Sara Μπραβο αυτο ειναι που σας λει η σαρα ειναι οτι καλυτερο.Να συμπλιρωσο κατι οταν θα φευγεται να το δινεται ενα παιχνιδη, κοκαλακι κτλ. κατι να ασχολειτε να φευγει το στρες

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επίσης δουλεύει το να του δώσεις ένα παλιό σου μπλουζάκι φορεμένο για να σε μυρίζει όσο λείπεις. Το ηρεμεί αυτό. Θυμάμαι ότι αν και το είχα διαβάσει πριν πάρω το Μουφ, το ξέχασα τελείως. Μια μέρα που γύρισα σπίτι βρήκα το Μουφ να έχει βρει από μόνο του μια παλιά μου μπλούζα και να την έχει πάρει αγκαλιά. Θα του δώσω μάλιστα μια τώρα που θα το αφήσω στην πανσιόν διότι πρέπει να πάω σε δυο συνέδρια την άλλη βδομάδα.

DaLiDa

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2010
60
0
Andros
Καλησπέρα!
Λοιπόν...Είναι λογικό που κλαίει...Θα σου παραθέσω μια μικρή άσκηση να του κάνεις ελπίζω να βοηθήσει..Θα συμφωνήσω με την Sara καθως ένα μλουζάκι πάντα βοηθάει!
Ενα απόγευμα λοιπόν που θα έχεις χρόνο ξεγέλασε τον!Ενω καθόσαστε(Στην αυλή ή και μέσα στο σπίτι)σήκω ξαφνικά βάλε παλτο(η ότι κάνεις πριν φύγεις από το σπίτι)Άνοιξε την πόρτα κ κλείσε την χώρις να βγεις...Παρατήρησε αντιδράση που θα έχει...χαιδεψε τον και ξανά κάντο.Συνέχισε να το κάνεις 3-4 φορές(χωρίς να βγεις από το σπίτι)
Στη συνέχεια εμπλούτισε την διαδικασία με το να βγεις από το σπιτι..Κατσε μερίκα δεπτερόλεπτα απ έξω και ξαναμπες,επιβραβεύσέ τον...Επανέλαβε 2-3 φορές..Κ με την πάροδο του χρόνου μεγάλωνε την ώρα που κάθεσαι έξω(ελπίζω να μην κάνει κρυο!)
Η ιδέα της άσκησης αύτης είναι να χαλαρώσει το σκυλι και να καταλάβει οτι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να μένει μόνο του!Κ με τα χάδια που του δίνεις κάθε φορά που θα μπαίνεις θα μπει στο νόημα κ αυτος!
Ελπίζω να βοήθησα!!!!!!Να τον χαίρεσαι και μπράβο σου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul