Το σκυλάκι μου δεν με θέλει...

alexianna

Member
1 Φεβρουαρίου 2012
9
0
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ γιατί πριν λίγες μέρες απέκτησα σκυλάκι και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Το σκυλάκι ήταν αδέσποτο, ήρθε μια μέρα σπίτι μου και επειδή του έβαλα φαγητό έμεινε. Έμαθα από αγγελίες που έβαλα μήπως τον είχε χάσει κάποιος ότι τριγυρνούσε εδώ και ένα μήνα μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου και επειδή δεν τον τάιζε κανείς περπατούσε και λίγο λίγο η τύχη τον έφερε έξω από το σπίτι μου. Είναι 2-3 χρονών ημίαιμο λυκόσκυλο. Τον έχω να μένει στον κήπο γιατί μέσα στο σπίτι έχω δύο γάτες. η πόρτα είναι κλειστή και ο χώρος περιφραγμένος, ωστόσο επειδή το σπίτι μου είναι διώροφο και από κάτω μένει μια άλλη οικογένεια δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρη ότι η πόρτα θα είναι 24 ώρες το 24ωρο κλειστή, παρόλο που τους το έχω επισημάνει. σήμερα έφυγε και με πηρε μια κυρία που τν βρήκε αρκετά μακριά και στεναχωρήθηκα πολύ. Υπάρχει τρόπος να του μάθω να μην βγαίνει έξω; Ξέρω, θα μου πείτε να παρω εκπαιδευτή και θα έχετε δίκιο, απλά επειδή τα οικονομικά μου είναι λίγο δύσκολα, σκεφτόμουν μήπως μπορούσα να τον μάθω εγώ. Μόνο αυτό θέλω να του μάθω, για να μην τον χάσω, δεν με νοιάζει να τον μάθω τίποτα άλλο..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Να τον κρατησεις μεσα στο σπιτι δεν το εχεις σκεφτει? Στην αρχη μπορει να εχεις καποιο προβλημα με τις γατες αλλα θα συνηθισουν. Θα απομονωνεις στην αρχη ή τις γάτες ή το σκύλο και θα τα φερνεις κοντα σιγα σιγα.

alexianna

Member
1 Φεβρουαρίου 2012
9
0
Όχι δυστυχώς αυτό το ενδεχόμενο δεν παίζει, αφενός δεν θέλουν οι γονείς μου με τίποτα και αφετέρου το σπίτι είναι μικρό και το σκυλί τεράστιο..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όχι δυστυχώς αυτό το ενδεχόμενο δεν παίζει, αφενός δεν θέλουν οι γονείς μου με τίποτα και αφετέρου το σπίτι είναι μικρό και το σκυλί τεράστιο..
πόσο μικρό; το δικό μου είναι 55 τετραγωνικά και μένω με δυο τεράστια :)

alexianna

Member
1 Φεβρουαρίου 2012
9
0
Καλησπέρα σας! δεν ξέρω αν γράφω στο κατάλληλο σημείο, απλά μια γνώμη θέλω, μιας και οι περισσότεροι από εσάς λογικά έχετε εμπειρία από σκυλιά και μάλιστα αδέσποτα. Πριν δύο εβδομάδες εμφανίστηκε στο σπίτι μου ένα αδέσποτο 2-3 χρονών πολύ φιλικό (μένω στον πάνω όροφο ενός διώροφου σπιτιού με κήπο). Αυτοί που μένουν στον κάτω όροφο έχουν ένα σκυλάκι ήδη και έτσι έβαζαν και στο αδεσποτάκι λίγο φαγητό και τελικά αυτό περνούσε την περισσότερη ώρα της μέρας στον κήπο και όταν κλείναμε το βράδυ την πόρτα του κήπου αυτό ερχόταν και έκλαιγε απέξω. Ωστόσο ήταν ώρες που έφευγε αλλά γυρνούσε.Τελικά αποφάσισα να το κρατήσω μιας και η τύχη το έφερε έξω από την πόρτα μου και έδειχνε να το έχει τόσο ανάγκη. Έβαλα αγγελίες μην το έχει χάσει κανείς και βρέθηκε μια κυρία, η οποία μου είπε ότι το σκυλάκι αυτ...ό είχε εμφανιστεί πριν ένα μήνα στου Παπάγου ψηλά στο βουνό αλλά δεν το τάιζε κάποιος συστηματικά και έτσι περπάτησε μέχρι Μεσογείων ακολουθώντας μια κοπέλα και τελικά έφτασε σε μένα (Ψυχικό). Φυσικά όταν αποφάσισα να το κρατήσω ειδοποίησα όλους τους ενοίκους να κλείνουν την πόρτα του κήπου, μιας και θα έμενε στον κήπο, αφού μέσα στο σπίτι έχω δύο γάτες. Τις πρώτες μέρες ήταν όλα οκ, μου έκανε χαρούλες, κοιμόταν έξω από το χαλάκι του σπιτιού και αν έβγαινε καμιά φορά από τον κήπο π.χ. από κάποια τρύπα του φράχτη, σε λίγη ώρα γυρνούσε και γαύγιζε, για να μπει μέσα. Από χτες η συμπεριφορά του άλλαξε άρδην. Το πρωί έφυγε από την τρύπα του φράχτη και εξαφανίστηκε για ώρες και με πήραν τηλέφωνο (ευτυχώς του είχα βάλει λουρί με τα στοιχεία του), ήταν 3 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι. Τον πήρα με τα χίλια ζόρια, δεν ήθελε να έρθει και μετά ξαναέφυγε. Σήμερα έκλεισα την τρύπα, αλλα βγήκε τρόπο να ξαναβγεί και πάλι με πήραν τηλέφωνο, πήγα τον μάζεψα και μου είπαν ότι απλά ακολούθησε ένα αγοράκι και έφτασε πάλι μακριά. Είχα σκεφτεί ότι μπορεί να τον έχει πιάσει αυτή η μανία να φεύγει λόγω οίστρου (δεν έχει στειρωθεί ακόμα γιατί κάνει θεραπεία για ερλείχια), αλλά τελικά απλά ακολούθησε έναν άγνωστο, λες και δεν του φτάνουν τα δικά μου χάδια. Παράλληλα, δεν μου κάνει χαρούλες, κοιμάται στο χαλάκι του κάτω σπιτιού και φα΄νεται στεναχωρημένος! Δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι ότι το ζώο δεν είναι ευτυχισμένο μαζί μου, ότι δεν είναι ευχαριστημένο με τη νέα του ζωή. Έχετε καμιά ιδέα πώς εξηγείται αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς και τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ ούτε να τρέχω να τον μαζεύω κάθε μέρα από αλλού και ούτε να νιώθω ότι τον έχω φυλακισμένο και ότι κανονικά θα ήθελε να φύγει μακριά!

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Καλησπερα ! Πολυ ειχαν αρχικα προβληματα με τα αδεσποτα, αυτα που περιγραφεις εσυ. Κοιτα πρεπει να σε συνηθισει. Μπραβο που το πηρες, δεν ειναι οτι δεν σε θελει αλλα εχει μαθει αλλιως. Δεν ειναι τιποτα βαλω τον σπιτι σου αρχικα.. :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
δεν εχω καταλαβει, ειναι αρσενικο ή θηλυκο? οπως και να εχει ειναι πολυ πιθανο να ζευγαρωσει αν τριγυρναει στους δρομους. επισης κινδυνευει απο αυτοκινητα και αγελες αδεσποτων. αν πραγματικα θελεις να ειναι το σκυλακι σου, πρεπει να του δωσεις την ευκαιρια να δεθει μαζι σου...και αυτο δεν μπορει να γινει με εσενα στον 2ο και εκεινο στον κηπο. θελει υπομονη και ενασχοληση για να συνηθισει τον καινουριο τροπο ζωης.
αφου αποφασισες να το κρατησεις και εχεις βαλει και τα στοιχεια σου πανω του εισαι υπευθυνη για αυτο. για οτι του συμβει εισαι υπαιτια. παρτο στο σπιτι σου.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Το λες με πολυ σιγουριά...
το πιστευω γτ δεν εχει παρει χαδια και ειναι ενα σκυλι το οποιο μπορει να εχει κακοποιηθει. λογικο ειναι να θελει χαδια και την ζεστασια του σπιτιου

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχεις δει αν έχει τσιπάκι?
Έχεις ενημερώσει τον κτηνιατρικό σύλλογο αν έχει δηλωθεί η απώλεια ?
Μήπως το σκυλί απλά ψάχνει τα αφεντικά του..

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Έχεις δει αν έχει τσιπάκι?
Έχεις ενημερώσει τον κτηνιατρικό σύλλογο αν έχει δηλωθεί η απώλεια ?
Μήπως το σκυλί απλά ψάχνει τα αφεντικά του..

παραλειψαμε κατι σημαντικο.. λογικα θα το εχει κανει..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Aν είναι αρσενικός έχει σταμπάρει θηλυκιά με οίστρο για αυτό και σου παρουσιάζει αυτή την περίεργη συμπεριφορά. Κατ'αρχάς στείρωσε τον. Εάν θα τον έχεις στο κήπο μόνιμα και εφόσον μπορεί να το σκάει να ξέρεις ότι δεν θα είναι ασφαλής ποτέ..
Και κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Επειδή αποφάσισες να τον μαζέψεις και να είναι σκύλος σου δεν σημαίνει ότι και στο μυαλό του είσαι ο άνθρωπος του..Δεν υπάρχουν τέτοιοι αυτοματισμοί στους σκύλους. Πρέπει να κερδίσεις το δέσιμο και την αγάπη του.

Last edited:

alexianna

Member
1 Φεβρουαρίου 2012
9
0
Οχι τσιπάκι δν ειχε κ εννοειται εβαλα αγγελία αλλα δεν ενδιαφερθηκε κανείς!σήμερα τον είχα δέσει επειδή ξαναέφυγε κ περιμένα μεχρι να ανοιξει ο κτηνιατρος να το παω για στειρωση. Αλλα βγηκε απο το περιλαίμιο του κ πηδηξε το φράχτη...:( δεν μπορώ να καταλάβω γιατι τέτοιος πανικός,τις πρώτες μέρες ήταν όλα οκ!ίσωσ τα πήρε όταν καταλαβε οτι τον περιόρισα..κ βεβαια δν το ειχα παρατημενο στον κηπο,ασχολουμουν μαζι του,τον πηγαινα βολτες..ας ελπισουμε θα γυρισει.. Πάντως όλοι μου είπαν ότι το χουι να φευγει κ να βολτάρει δν θα του φυγει ποτέ..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ξέρεις πως κάνει ένας αρσενικός σκύλος αν μυρίσει θηλυκιά σε οίστρο; Kάτι τέτοιο συμβαίνει στον σκύλο σου, δεν τα πήρε ούτε τίποτα απλά θέλει κοκό..απλό..Και το χούι θα του φύγει, λάθος σου είπανε. Υιοθέτησα σκύλο τον Δεκέμβριο γέννημα δεν ξέρω αλλά θρέμμα του δρόμου και στην αρχή ήθελε όλο να το σκάει το οποίο γίνεται όλο και αραιότερα πλέον.
Όμως αν θέλεις να κάνεις μια σωστή υιοθεσία πρέπει να φροντίσεις να μην το σκάει από τον κήπο, αύριο μπορεί να τον πατήσει αυτοκίνητο.

View Weim

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2011
101
0
Νέα Σμύρνη
Είναι αξιέπαινο αυτό που κάνεις και μπράβο σου.
Πιθανά ο σκυλάκος είναι καιρό στους δρόμους γι'αυτό δυσκολεύεται στην προσαρμογή.
Κι εμένα η γνώμη μου είναι οτι αν κοιμόταν μέσα στο σπίτι στα ζεστά, σίγουρα θα ξαναγύριζε τα βράδια και με πολύ προσπάθεια & υπομονή θα καταπολεμούσες τις τασης φυγής. Ελπίζω να γυρίσει και να έχεις κουράγιο να ασχοληθείς μαζί του. Χρειάζεται χρόνο να σε εμπιστευτεί ο σκύλος, ειδικά ένα αδέσποτο που έχει ζήσει την κακία του ανθρώπου απο πρώτο χέρι. Όσα περισσότερα μοιράζεστε θα δένεστε πιο πολύ.
Έχεις κάνει πολλά για το σκυλάκι σου, δώστου χρόνο να τα αναγνωρίσει. Καλύτερα να μην τον ξαναδέσεις αφού δεν είναι μαθημένος και για να τον περιορίσεις καλύτερα να μπαίνει στο σπίτι (φαντάζομαι οτι είναι δύσκολο αλλά αφού οι γονείς σου έχουν γάτες σημαίνει οτι αγαπάνε όλα τα ζωάκια, σωστα;).
Πές μας, είναι ο πρώτος σου σκύλος;
Αν ναί θα χρειαστείς πολλές συμβουλές οπότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο site! Κράτα μας ενήμερους!
Μπράβο και πάλι για την κινησή σου!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97