Καλησπέρα παιδιά.Είμαι νέα στη παρέα σας.Έχω λοιπόν ένα Υorkie 14 μηνών,έχει κάνει όλα τα εμβόλια της,παίρνει κανονικά το χάπι (milbemax) για τα σκουλήκια στη καρδία κάθε μήνα.Χθες όμως αργά το βράδυ άρχισε να βήχει πολύ έντονα σαν κάτι να ήθελε να βγάλει απο το λαιμό της,κάποιες φορές έβγαλε και σάλια.Να προσθέσω όμως εδώ πως έχω ακόμη ενα σκύλο,rottweiler,το οποίο εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει ακριβώς τον ίδιο βήχα.Ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε πως το ροτβαιλερ εχει πιθανως σκουλικι στη καρδια και μου εδωσε καποια αντιβιοτικά για να ηρεμήσει λίγο ο βήχας πριν την εξετάσει.Το yorkie πηγαίνει πολύ συχνά κοντα στο ροτβαιλερ και παιζουν συνέχως και μετά απο 2-3 μέρες απο τη τελευταία τους "επαφή" το yorkie μου άρχισε αυτό τον ίδιο βήχα με το ροτβαιλερ.Ρώτησα τον κτηνίατρο μου και μου είπε πως είναι ενας απλος βηχας και εδωσε και σε αυτήν τα ιδια αντιβιοτικα.Είχα μια σκέψη οτι πρόκειται για kennel cough καθώς έχω ακούσει πως ο βήχας αυτός είναι μεταδοτικός αλλά πραγματικά με έχει λούσει κρύος ιδρώτας και έχω τρομάξει παρα πολυ.Είμαι συναισθηματικά πολυ δεμένη με τα σκυλάκια μου και δεν θα το αντέξω αν πάθουν κάτι..Τι να κάνω παιδια?Ανησυχώ πολύ και για τα 2 μου σκυλάκια.Αλλά πως εχουν σκουλήκι στη καρδια εφόσον παίρνουν και τα 2 προληπτικά χαπάκια κάθε μήνα (Μάρτιος-Οκτώβριος).Και κάτι τελευταίο εαν διαγνωστεί τελικά πως έχουν και τα δυο σκουλικι στη καρδια μπορουν να σωθουν με την κατάλληλη θεραπεία ή αυτή η νόσος δεν θεραπεύεται με τίποτα?