Το σκυλάκι μου βήχει σαν να έχει κολλήσει κάτι στο λαιμό του

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Καλησπέρα παιδιά.Είμαι νέα στη παρέα σας.Έχω λοιπόν ένα Υorkie 14 μηνών,έχει κάνει όλα τα εμβόλια της,παίρνει κανονικά το χάπι (milbemax) για τα σκουλήκια στη καρδία κάθε μήνα.Χθες όμως αργά το βράδυ άρχισε να βήχει πολύ έντονα σαν κάτι να ήθελε να βγάλει απο το λαιμό της,κάποιες φορές έβγαλε και σάλια.Να προσθέσω όμως εδώ πως έχω ακόμη ενα σκύλο,rottweiler,το οποίο εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει ακριβώς τον ίδιο βήχα.Ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε πως το ροτβαιλερ εχει πιθανως σκουλικι στη καρδια και μου εδωσε καποια αντιβιοτικά για να ηρεμήσει λίγο ο βήχας πριν την εξετάσει.Το yorkie πηγαίνει πολύ συχνά κοντα στο ροτβαιλερ και παιζουν συνέχως και μετά απο 2-3 μέρες απο τη τελευταία τους "επαφή" το yorkie μου άρχισε αυτό τον ίδιο βήχα με το ροτβαιλερ.Ρώτησα τον κτηνίατρο μου και μου είπε πως είναι ενας απλος βηχας και εδωσε και σε αυτήν τα ιδια αντιβιοτικα.Είχα μια σκέψη οτι πρόκειται για kennel cough καθώς έχω ακούσει πως ο βήχας αυτός είναι μεταδοτικός αλλά πραγματικά με έχει λούσει κρύος ιδρώτας και έχω τρομάξει παρα πολυ.Είμαι συναισθηματικά πολυ δεμένη με τα σκυλάκια μου και δεν θα το αντέξω αν πάθουν κάτι..Τι να κάνω παιδια?Ανησυχώ πολύ και για τα 2 μου σκυλάκια.Αλλά πως εχουν σκουλήκι στη καρδια εφόσον παίρνουν και τα 2 προληπτικά χαπάκια κάθε μήνα (Μάρτιος-Οκτώβριος).Και κάτι τελευταίο εαν διαγνωστεί τελικά πως έχουν και τα δυο σκουλικι στη καρδια μπορουν να σωθουν με την κατάλληλη θεραπεία ή αυτή η νόσος δεν θεραπεύεται με τίποτα?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Kαλησπερα,
Για το σκουληκι της καρδιας υπαρχει εξεταση και συγκεκριμενη θεραπεια.
Ο κτηνιατρος σου δινει αντιβιοτικα χωρις να εχει εξετασει τα σκυλια?
Το ροτ βηχει εβδομαδες και θεραπεια ξεκινησε τωρα?

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Καλησπέρα.Βασικά το ροτβαιλερ άρχισε να βήχει πριν απο 10-12 μέρες συγκεκριμένα και ναι είπε πως πρωτα πρέπει να ηρεμησει ο βηχας του και στη συνέχεια θα το εξετάσει (αιματολογικές εξετάσεις,ακτινογραφίες).Μπορώ να πω όμως πως απο τοτε που πηρε τα αντιβιοτικά ο βηχας της σταμάτησε σχεδόν τελείως.Επίσης δεν εχω παρατηρήσει καποια διαφορετικη συμπεριφορα και στα δυο σκυλια πέρα του βηχα.Είναι και τα 2 ευδιάθετα,μεσα στην ενεργεια,τρώνε κανονικα.δεν υπάρχει καμία δυσκολια και διαφορά στο γάβγισμα τους.μήπως να πάρω τη γνώμη και ενός άλλου κτηνιατρου?To ροτβαιλερ ξεκίνησε αμέσως τη θεραπεια με τα αντιβιοτικα για αυτό και εχει απαλλαγεί απο το βηχα σχεδον.Το ιδιο κ με το γιορκι.Χθες αρχισε το βηχα σημερα πηρε το αντιβιοτικο για το βηχα

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το πιο πιθανο ειναι να εχουν βηχα του κυνοκομειου.
Αλλα κτηνιατρος που λεει οτι μπορει να εχει σκουληκι της καρδιας αλλα παρε αντιβιωση και μετα θα κανω αιματολογικες.....τι να σου πω.....

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Ναι και εμένα μου φάνηκε πολυ περίεργο.Μαλιστα οταν του ειπα πως εγω νομιζω οτι εχει βηχα του κυνοκομειου αυτος με αποπηρε και μου ειπε με σιγουρια οτι προκειται για σκουλήκι στη καρδια.Αλλα το οτι είπε για το yorkshire οτι εχει απλά εναν βηχα ενω στο ροτβαιλερ ειπε οτι εχει σκουληικι στη καρδια (και εχει ακριβως τον ιδιο βηχα) δεν ξερω με μπέρδεψε πολύ.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κατερινα μου,
δεν ειναι θεμα μπερδεματος!
Αν οντως το ροτ σου ειχε σκουληκι της καρδιας θα μπορουσες να το "χασεις"αφου δεν θα εκανε την σωστη θεραπεια.

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Δεν θα μπορουσα ομως να παω κοντρα σε αυτα που λεει και κρινει πιο σωστα ο κτηνιατρος.Κατι παραπανω ξερει αλλα μεσα στις επομενες ημερες θα παω οπωσδήποτε και τα δυο σκυλια εκει για εξετασεις.Ευχαριστω πάντως για την απαντηση .Απλα ο κτηνιατρος θεωρησε πρωτα πιο σωστο ο σκυλος να ηρεμήσει απο τον βήχα πριν κάνει τη διάγνωση.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Πρωτη φορα ακουω σοβαρο κτηνιατρο να περιμενει να περασει ο βηχας και μετα να κανει διαγνωση αφου πρωτα χορηγει αντιβιωση χωρις να εχει κανει διαγνωση.

Περαστικα στα σκυλακια σου και καλη τυχη!:)

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Πάντως μου είπε πως ετσι κανει συνεχεια με ολα τα σκυλακια που εχουν παρομοιο θεμα με εμενα,δινει πρωτα αντιβιοτικα και στη συνεχεια βλεποντας και κρινοντας προχωρα σε θεραπειες και οι πελατες του εχουν μεινει ευχαριστημένοι.Τον εμπιστεύονται αρκετοί πελάτες και ως τώρα δεν εχω ακόυσει κάτι αρνητικό για αυτόν,έχει σώσει και θεραπεύσει πολλά ζωάκια.Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πρώτον το σκουλήκι είναι πολύ επικίνδυνο και αν δεν γίνει θεραπεία, θα το χάσεις το σκυλάκι. Δεύτερον είναι πολύ εύκολο να το βρούνε με μια απλή αιματολογική εξέταση που παίρνει μερικά λεπτά. Τρίτον η bordetella (kennel cough) περνάει με αντιβίωση. Όταν πήρα τον Panda Panda πριν από δυο μήνες είχε κολλήσει kennel cough από το καταφύγιο, αφού ο προηγούμενος ηλίθιος που τον είχε δεν τον είχε εμβολιάσει πριν του τον πάρει ο σερίφης. Το πιάσαμε όμως στην αρχή του και πέρασε σε πέντε μέρες κι ας του έκλεψε το Μουφ την πρώτη δόση της αντιβίωσης! Του έδωσα αντιβίωση για 10 μέρες και είναι τώρα μια χαρά. Θέλει όμως πολύ συγκεκριμένο αντιβιωτικό.

Θα πρέπει να δεις άλλον κτηνίατρο.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Καλησπέρα παιδιά.Είμαι νέα στη παρέα σας.Έχω λοιπόν ένα Υorkie 14 μηνών,έχει κάνει όλα τα εμβόλια της,παίρνει κανονικά το χάπι (milbemax) για τα σκουλήκια στη καρδία κάθε μήνα.Χθες όμως αργά το βράδυ άρχισε να βήχει πολύ έντονα σαν κάτι να ήθελε να βγάλει απο το λαιμό της,κάποιες φορές έβγαλε και σάλια.Να προσθέσω όμως εδώ πως έχω ακόμη ενα σκύλο,rottweiler,το οποίο εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει ακριβώς τον ίδιο βήχα.Ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε πως το ροτβαιλερ εχει πιθανως σκουλικι στη καρδια και μου εδωσε καποια αντιβιοτικά για να ηρεμήσει λίγο ο βήχας πριν την εξετάσει.Το yorkie πηγαίνει πολύ συχνά κοντα στο ροτβαιλερ και παιζουν συνέχως και μετά απο 2-3 μέρες απο τη τελευταία τους "επαφή" το yorkie μου άρχισε αυτό τον ίδιο βήχα με το ροτβαιλερ.Ρώτησα τον κτηνίατρο μου και μου είπε πως είναι ενας απλος βηχας και εδωσε και σε αυτήν τα ιδια αντιβιοτικα.Είχα μια σκέψη οτι πρόκειται για kennel cough καθώς έχω ακούσει πως ο βήχας αυτός είναι μεταδοτικός αλλά πραγματικά με έχει λούσει κρύος ιδρώτας και έχω τρομάξει παρα πολυ.Είμαι συναισθηματικά πολυ δεμένη με τα σκυλάκια μου και δεν θα το αντέξω αν πάθουν κάτι..Τι να κάνω παιδια?Ανησυχώ πολύ και για τα 2 μου σκυλάκια.Αλλά πως εχουν σκουλήκι στη καρδια εφόσον παίρνουν και τα 2 προληπτικά χαπάκια κάθε μήνα (Μάρτιος-Οκτώβριος).Και κάτι τελευταίο εαν διαγνωστεί τελικά πως έχουν και τα δυο σκουλικι στη καρδια μπορουν να σωθουν με την κατάλληλη θεραπεία ή αυτή η νόσος δεν θεραπεύεται με τίποτα?
Τώρα να κόλλησε το ένα από το άλλο το σκουλήκι, και σε 3 μέρες να αρρώστησε, δε νομίζω ότι βγάζει νόημα. Ούτε βγάζει νόημα ο γιατρός να έγραψε φάρμακα για μια ασθένεια που δε πιστέυει ότι έχει ο σκύλος, ώστε να τον εξετάσει μετά για να επαληθεύεσει την ασθένεια που υποπτεύεται. Οπότε, δύο ενδεχόμενα μπορώ να σκεφτω: Η υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης και δεν έχει εξηγήσει ο άνθρωπος το σκεπτικό του καλά, ή προσπαθεί να ανοίξει μια φανταστική ιστορία με άχρηστες εξετάσεις για να σου φάει χρήματα.

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Εχω ήδη συννενοηθεί με αλλον κτηνίατρο.ναι για αυτό και εγω νόμιζα στην αρχή οτι το ροτβαιλερ εχει kennel cough αλλα ο κτηνιατρος μου το ειπε με σιγουρια (χωρις εξετασεις) και τετοια οτι ειναι σκουληκι στη καρδια γιατι μου ειπε πως καμια αλλη νοσος στο σκυλο δεν εχει συμπτωματα βηχα (lol) και οπως ειπα και παραπανω μονο που δεν με εβρισε οταν το αμφισβήτησα και του ειπα για πιθανοτητα βηχα του κυνοκομειου.Και παει μετα και το μικρο παιζει εκει με την μεγαλη και μετα απο 3 μερεσ αρχισε τον ιδιο βηχα ακριβως και μου εδωσε αντιβιοτικο.Να ρωτησω και κατι ακομα,ειναι δυνατον εφοσον και τα 2 σκυλια να παιρνουν τα χαπια προληψης για τη διροφιλαριωση και παλι να αρρωστησουν?Μηνιαια τους τα δινω χωρις καμια καθυστερηση.Και εγω που ρωτησα ατομα που τα σξυλια τους ειχα οντως σκουληκι στη καρδια ο γιατρος τους ειπε ακριβως το ιδιο,πρωτα με αντιβιοτικα για τον βηχα ξεκινα η θεραπεια κατα αυτον...τι να πω θα παρω και μια δευτερη γνωμη απο αλλον κτηνιατρο φυσικα.

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Sara το σκυλακι σου ειχε αυτον τον εντονο βηχα σαν να θελει να βγαλει κατι απο το στομα του και εβγαζε και καποια σαλια μερικες φορες ετσι?O κτηνιατρος επιμενει (για το ροτβαιλερ) οτι εχει σκουληκι στη καρδια ενω για το γιορκι ειπε οτι ειναι ενας απλος ξεροβηχας καθως το θεωρησε λιγο παραξενο να εχει προσβληθεί η μικρή απο τη διροφυλαριωση μιας και ειναι μονο 14 μηνων και παιρνει τα χαπια της μηνιαια για την προληψη.Αλλα εφοσον το μικρο αρχισε να εχει τον ιδιο ακριβως βηχα με την μεγαλη μετα απο πολυ στενη επαφη θεωρω,με επιφυλαξεις οτι προκειται για kennel cough που ο συγκεκριμενος κτηνιατρος δεν το δεχεται με τιποτα.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Όταν η μικρή ήταν κουτάβι είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που περιγράφεις και μάλιστα νόμιζα της είχε κάτσει κάτι στο λαιμό. Τελικά ήταν kennel cough και πέρασε με αντιβίωση, δεν είναι τόσο σοβαρό με την κατάλληλη αγωγή. Να πας και αλλού άμεσα..έλεος με τους κτηνίατρους τελευταία

• Like
Reactions: l.Kyveli

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
@hollywoodbrn της εδωσε αντιβιοτικο για τον βηχα αλλα οπωσδηποτε θα ζητησω τη γνωμη και αλλου γιατρου. @sea-mol ασχετο το ποστ σου αλλα τεσπα