Το πρώτο μου Boxer!

Gioventu

Member
17 Σεπτεμβρίου 2011
14
0
Καλημέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ και απο εμένα.Με λένε Αντρέα και σε 15 μέρες θα έχω το πρώτο μου λευκό Boxer.
Μετά απο πολύ ψάξιμο και διάβασμα στο φόρουμ αποφάσισα να παρω ένα μικρό boxeraki!Πιο παλία είχαν οι γονείς μου έναν γερμανικό ποιμενικό,τον Μάρξ ο οποίος μας πέθανε απο γηρατειά.Εγω βέβαια ήμουν πολύ μικρός και τον φοβόμουν γιατί ήθελε να παίξει και με έριχνε μόνιμα κάτω :D
Τώρα ζούμε στην επαρχία και στο σπίτι έχουμε μεγάλο κήπο όπου το boxeraki μου θα μπορεί να τρέχει και να παίζει ελέυθερο :) !
Θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για τις πρώτες ''δύσκολες'' μέρες του μικρού στον νέο του χώρου.
Καλημέρες!:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Να το χαίρεσαι και καλώς ήρθες!!!

σιγά τις δύσκολες μέρες-ακολούθησε κατα γράμμα τις οδηγίες του εκτροφέα σου και μην ανησυχείς για τίποτα

έχεις αγοράσει crate πιατάκια κρεβατάκι κλπ κλπ?
έχεις στρώσει το σπίτι μοκέτες απο τώρα?

στο λευκό πως και οδηγήθηκες-συνήθως τα αποφεύγουν λόγο πιθανοτήτων να είναι κουφά,πράγμα όχι και τόσο άσχημο για σκύλο ,που ζεί κυρίως μέσω της όσφρησης

Gioventu

Member
17 Σεπτεμβρίου 2011
14
0
Ναι αγοράζω σιγά σιγά τα πραγματάκια του,μέχρι να έρθει θα είναι όλα έτοιμα!
Διάβασα αυτό που λές σχετικά με τα λευκά μπόξερ και συζήτησα και με τον εκτροφέα.Απο όσο ξέρω τις περισσότερες πιθανότητες να είναι κουφά τις έχουν τα ολόλευκα μπόξερ!το δικό μου έχει ένα καφέ αυτάκι!
Οδηγήθηκα στο λευκό μπόξερ γιατί τα είχα λατρέψει πριν βρώ το δικό μου!Ήθελα δηλαδή ενα λευκό Boxeraki απο την αρχή

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για κατοικίδια δεν τα χαλάει σε τίποτα το ελάττωμα αποκλεισμού-ακόμα και σε εργασία μιά χαρά μπορούν να τα πάνε(όσο και τα έγχρωμα)
απλά αν τυχών είναι κουφό θα είναι ζόρικη επιλογή

:) αλλά δεν θα είναι !!!! :)

Gioventu

Member
17 Σεπτεμβρίου 2011
14
0
και εγώ ελπίζω να μην είναι :)
και έχω αγχωθεί λίγο με το που θα τον βάλω γιατί το σπίτι είναι γεμάτο σκαλιά και αφού θα μένει μέσα θα ανεβο-κατεβαίνει τα σκαλιά

Gioventu

Member
17 Σεπτεμβρίου 2011
14
0
:D:D:D:D:D
χαρακτηριστικό παράδειγμα τησ φράσης λαλακίες γονέων παιδεύουσι τέκνα....και μποξεράκια τέκνων :D:D:D:D

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Διάβασα αυτό που λές σχετικά με τα λευκά μπόξερ και συζήτησα και με τον εκτροφέα
για κατοικίδια δεν τα χαλάει σε τίποτα το ελάττωμα αποκλεισμού-ακόμα και σε εργασία μιά χαρά μπορούν να τα πάνε(όσο και τα έγχρωμα)
κ φυσικα να ειναι πληρωμενο για πετ κ λευκο και οχι υπερεκτιμημενο ως λευκο κ σπανιο

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Δεν ξερω καν αν του βγαζουν πεντιγκρι και φυσικα συμφωνω και επαυξανω με αυτο που λεει ο oscar.
Τα λευκά μπόξερ, δεν είναι σπάνια, ούτε έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι κουφά, απ' όποιαδήποτε άλλη φυλή με πολύ λευκό χρώμα, όπως τα Dogo ή τα Δαλματίας. Στατιστικά κουφά είναι το 14% των λευκών και φυσικά τα λευκά δεν είναι αλμπίνοι. Σε κάθε ζευγάρωμα flashy X flashy boxer, υπάρχουν 25% πιθανότητες για κάθε κουτάβι να είναι λευκό.

Είναι το ίδιο καλοί σύντροφοι, το ίδιο σωστά μπόξερ με το χαρακτήρα και τις εργασιακές ικανότητες που πρέπει να έχει η φυλή. Εκτροφικά, πολύ σωστά βρίσκονται εκτός προτύπου, για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Όσον αφορά το pedigree των λευκών μπόξερ, ο ΚΟΕ θα πρέπει να εκδίδει pedigree κανονικά, και φυσικά οι εκτροφείς να τα δηλώνουν στις γέννες, απλά θα πρέπει να αναφέρεται ότι αποκλείεται απο την αναπαραγωγή.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα westie ή τα λευκά κανίς?
τα κοκόνια που είναι κυρίως λευκά?
έχουν ίδιες πιθανότητες να ειναι κουφά με τις φυλές που αναφέρεις?

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
τα westie ή τα λευκά κανίς?
τα κοκόνια που είναι κυρίως λευκά?
έχουν ίδιες πιθανότητες να ειναι κουφά με τις φυλές που αναφέρεις?
Δεν έχω στοιχεία για να απαντήσω με σιγουριά. Οι μόνες μελέτες που έχω δει αφορούν συγκριτικές μετρήσεις λευκών μπόξερ μόνο, ή με δαλματίας και σε ένα άρθρο μόνο αναφορές σε Dogo. Οι φίλοι που ασχολούνται με τα dogo θα ξέρουν καλύτερα.

Για τα κοκόνια θα έλεγα ότι δε νομίζω ότι αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, όπως άλλωστε και άλλες φυλές, όπως τα πομεράνιαν ή τα σάμογιετ. Δε σημαίνει ότι κάθε λευκό σκυλί έχει πιθανότητες κώφωσης.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η κώφωση έχει σχέση με τα γονίδια W και sw. Το λευκό των westie εξαρτάται από το γονίδιο ce.

Πρόβλημα έχουν συνήθως λευκοί σκύλοι με ροζ αυτιά και μύτη

Gioventu

Member
17 Σεπτεμβρίου 2011
14
0
Καλημέρα σε όλους!
Το μόνο μου πρόβλημα στην αρχή σε σχέση με τα λευκά μποξέρ ήταν μήπως έχουν διαφορετικές ικανότητες και χαρακτηριστικά σε σχέση με την υπόλοιπη φυλή.Μετά ψάχνοντας είδα οτι ούτε διαφορετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι ούτε και σπάνια αφου το 1/4 κουταβια μπορεί να είναι λευκό.
George K τα λευκά μπόξερ γιατί αποκλέιονται απο την αναπαραγωγή?

AnnaKol

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2011
26
0
Athens
www.facebook.com
Καλημέρα!! ξέρω δεν σας έχω συστηθεί ακόμα αλλά έχω και εγώ ένα αρσενικό λευκό boxeraki περίπου 6 μηνών, τον Ερμή! Όταν τον πήραμε σπίτι, δεν ήμασταν σίγουροι ότι άκουγε οπότε αρχίσαμε και του μαθαίναμε εντολές με την φωνή αλλά και με χειρονομίες! Υπακούει μια χαρά και στους δύο τρόπους χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα! Όσο μεγαλώνει δείχνει όλο και περισσότερα σημάδια ότι ακούει απλά μερικές φορές είναι πολύ απασχολημένος με τα παιχνίδια του για να μας δώσει σημασία εκείνη την στιγμή!
Θέλω να πω ότι και κούφο να είναι ένα σκυλί, αν το μάθεις σωστά από την αρχή, θα δεις ελάχιστες διαφορές σε σχέση με κάποιο άλλο σκυλί που η ακοή του σκίζει!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλημέρα σε όλους!
τα λευκά μπόξερ γιατί αποκλέιονται απο την αναπαραγωγή?
α) ειναι εκτός προτύπου
β) είναι ομοζυγώτες ως προς το γονίδιο extreme piebald spotting (swsw), το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες κώφωσης

Gioventu

Member
17 Σεπτεμβρίου 2011
14
0
Κατάλαβα.....ούτως η άλλως δεν είχα σκοπό τίποτα σε σχέση με αναπαραγωγή....απλά ενημερωτικά ρώτησα για να ξέρω τι παίζει

Gioventu

Member
17 Σεπτεμβρίου 2011
14
0
το δωματιο που κοιμαμαι ειναι στον κατω οροφο του σπιτιου και ο χωρος ποθ καθομαστε στον πανω...σκεφτομαι να του βαλωενα κρεβατακι κατω για να κοιμαται διπλα μου το βραδυ και ενα πανω για να ξεκουραζεται...απλα δεν θελω νβα μαθει πανω και το βραδυ....λετε να υπαρξει προβλημα?