Το "μωρό" καταλαβαίνει?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Το "μωρό" είναι ο Μάρλευ, ετσι τον φωνάζει η γυναίκα μου.

Τελευταία έχω αρχίσει να φρικάρω γιατί ακούει τι συζητάμε και πράτει ανάλογα, δηλαδή λέει η γυναίκα μου "βάλε τα ρότι μέσα" και το μωρό τρέχει χωρίς να του δώσουμε εντολή στο σπίτι του.

Καταλαβαίνει πολλές προτάσεις, αυτό είναι μόνο ένα απο τα τα πολλά παραδείγματα, έχω την εντύπωση οτι καταλαβαίνει τα περισσότερα απο όσα λέμε που τον αφορούν, είναι φυσιολογικό, ή άρχισα να τα χάνω?

είναι δυνατόν να καταλαβαίνει ολόκληρες προτάσεις? :confused:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
για ολοκληρες προτασεις δεν ξερω και καταποσο.. παντως και εμεις οσες φορες τυχει συζηταμε για δαυτα.. ερχονται και μας κοιτανε με ανασηκωμενα τα αυτια, και καλα "τι λετε για εμας??"... και καμαρωνω εγω!!! ειναι πανεξυπνα τα παιδια μου!!!!!!

α! και φυσικα υποβαλω τα σεβη μου στην ομορφια του σκυλου σου!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μου έχουν τύχει σκύλοι που έδειχναν να καταλαβαίνουν περισσότερα κι απο ολόκληρες προτάσεις και όχι μόνο που τους αφορούσαν άμεσα
αλλά δεν θα τα έλεγες μωρά...μάλλον προς το γέρος έτειναν....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ω ναι, καταλαβαίνει...
Μόλις τώρα μιλουσα στο τηλ. με μια φίλη και της είπα ότι θα ετοιμαστώ να πάω.
Και στήθηκε στην πόρτα....

Και δεν είναι μόνο αυτό, καταλαβαίνει τα πάντα....
Έχε υπόψη σου ότι τα σκυλιά μαθαίνουν περίπου 250-300 λέξεις. Αν η πρόταση περιέχει τουλάχιστον 2-3 από αυτές που ξέρουν, έχουν καταλάβει και την πρόταση.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αυτός πάντα ήταν έξυπνος αλλά τελευταία μόνο η ομιλία του λείπει για να γίνει άνθρωπος (το προσπαθεί η γυναίκα μου πάντως τουλάχιστον να πει ¨μπάλα", η ¨μαμά"

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αυτός πάντα ήταν έξυπνος αλλά τελευταία μόνο η ομιλία του λείπει για να γίνει άνθρωπος (το προσπαθεί η γυναίκα μου πάντως τουλάχιστον να πει ¨μπάλα", η ¨μαμά"
χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! καλο!!....... κι ομως κοιτα εδω! http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM δειχτο στην γυναικα σου!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Ωραίος σκύλος! Πέρα από "τσακάλι"!!! Να τον χαίρεστε!

Ο πατέρας μου, όταν φεύγει από το σπίτι... του λέει "Εγώ τώρα μικρέ θα φύγω, δε θα αργήσω... εσύ θα κάτσεις εδώ και μετά, μόλις γυρίσω, θα πάμε βόλτα!"
Λογικά, αφού βλέπει τον πατέρα μου να ντύνεται κι ακούει και τη λέξη "βόλτα", θα έπρεπε να κάνει τις αντίστοιχες χαρές της βόλτας!
Κι όμως, πριν ακόμα φύγει, πάει ο κόπρος και στήνεται στο μπαλκόνι, για να τον αποχαιρετήσει και να φοβερίσει τον κόσμο από κάτω... ότι κατεβαίνει ο "μπαμπάς" του!!!

Δεν ξέρουν κι όλα τα μέλη της οικογένειας με το όνομά τους; Τα ξέρουν...
τα δωμάτια του σπιτιού; Το μπαλκόνι, τον κήπο, την ταράτσα κλπ...
Όσο πιο πολύ μας προσέχει και μας παρατηρεί... τόσο πιο πολλά καταλαβαίνει!
Εγώ το πιστεύω! Καταλαβαίνουν, αν όχι όλη την πρόταση, κάποιες λέξεις κλειδιά μέσα σε αυτή σίγουρα! και τσουπ! βγήκε το νόημα!

Μόνο όταν πρόκειται για σκανταλιά... δεν ξέρει "ελληνικά"!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι κύριε Γιώργο δεν τα χάνετε!Μια χαρά 400 τα χετε!

Ξέρετε περισσότερο από μένα ότι καταλαβαίνουν από την στάση του σώματος,από την ένταση της φωνής,από τον τόνο της,από το τελείωμα μιας πρότασης και γενικά καταλαβαίνουν το ηχόχρωμα της φωνής μας!Επίσης μπορούν να καταλάβουν την στάση του σώματος,τον άνθρωπο που μιλάμε,ποιον άνθρωπο και με με τι τόνο του μιλάμε!Αν αναλογιστείτε ότι είναι και ζώα ρουτίνας και ξέρουν και λέξεις τότε καταλαβαίνετε ότι αυτό το πλάσμα καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από ότι μπορεί να πει!

Όταν ο Αδαμ κάθεται στην γωνία του και μόνο μας βλέπει η μάνα μου λέει "ότι αγοράζει τους πάντες έτσι όπως βλέπει"!Μερικές φορές μας μιλάει κιόλας ειδικά όταν εκεί που μιλάμε γυρίσουμε και τον ρίξουμε έστω μια ματιά ασυναίσθητα!

Πόσο μάλλον σκυλιά με πολύ ωραίο χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασία!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ καταλαβαίνουν. Εδώ ο σκύλος του πρώην μου, ένα μποξεροειδές που είχε σώσει από τον μπόγια, όχι μόνον καταλάβαινε τι κουβεντιάζαμε, αλλά καταλάβαινε μέχρι και συλλαβισμούς ή όποια κόλπα χρησιμοποιούσαμε για να τον μπερδέψουμε. Π.χ. όταν ήταν να πάμε βόλτα στο σκυλόπαρκο, έτσι και λέγαμε "park" τον έπιανε αμόκ. Λέει κι ο δικός μου στο εξής, άντε να λέμε "p-a-r-k" (πι-έι-αρ-κέι). Να δείτε πόσο αμόκ τον έπιανε το σκύλο και τότε...:rolleyes::rolleyes:

Δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνεις με το Μάρλεϋ, αν είσαι δηλαδή εκτροφέας του, αν όμως σκόπευες να τον πουλήσεις μην το κάνεις, κράτα τον να χ@στείς ενδεχομένως στο τάλληρο!!:p:D:D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
καλά τα χάσκυ τα καταφέρνουν στην ομιλία, τα ροτι δυσκολευονται λίγο, βγαίνει κάτι σε μουγκρητό :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ετσι ειναι η Ζηνα. Καταλαβαινει τα παντα και ειδικα τις προθεσεις μας, ασχετα αν μιλαμε ή οχι. Ειναι βεβαια μαζι μας κοντα 4 χρονια.
Η Ηρα το παλευει κι αυτη αλλά απεχει πολυ ακομα...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ξέρετε περισσότερο από μένα ότι καταλαβαίνουν από την στάση του σώματος,από την ένταση της φωνής,από τον τόνο της,από το τελείωμα μιας πρότασης και γενικά καταλαβαίνουν το ηχόχρωμα της φωνής μας!Επίσης μπορούν να καταλάβουν την στάση του σώματος,τον άνθρωπο που μιλάμε,ποιον άνθρωπο και με με τι τόνο του μιλάμε!Αν αναλογιστείτε ότι είναι και ζώα ρουτίνας και ξέρουν και λέξεις τότε καταλαβαίνετε ότι αυτό το πλάσμα καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από ότι μπορεί να πει!
όλα σωστά όσα είπες, αυτός όμως δείχνει να καταλαβαίνει πολλά περισσότερα απο ότι οι άλλοι σκύλοι, ίσως παρατηρεί περισσότερο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
H Cindy μας καταλαβαινει πολλααααααααααααα!
Πολλες φορες μιλαμε αγγλικα, οταν δεν θελουμε να καταλαβει- επειδη ελληνικα και γερμανικα ξερει πια!

Και γενικος ειναι πολυ εξυπνη- κανει πραξεις που εχουν συνεπειες, οπος για παραδειγμα- να στεκεται και να παταει κατω το φουσκοτο "δαχτιλιδι" της πισινουλας τους το καλοκαιρι για να βγει ολο το νερο- για να πιασει κατι που της ειχε πεσει στον πατο της πισινας ( συχαινεται να βαλει το κεφαλι της στο νερο).

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
@ George A
Τι του κάνεις και είναι τόσο τούμπανο??:eek:
Πάντως πρέπει να είναι τρομερός.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
@ George A
Κάνει μια σειρά από σωστές κινήσεις για να βγει αυτό ο σκύλος!Η απλά...σωστή και υπεύθυνη εκτροφή!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω ποιος είπε πως τα σκυλιά είναι χαζά. Καταλαβαίνουν και με το παραπάνω! Θυμάμαι που είπα για πρώτη φορά στον Κούκη (επειδή με νευρίασε) "Πάνε για ύπνο!" και γύρισε και πήγε κάτω από το κρεβάτι! Και κάθε φορά που του λέω να πάει για ύπνο, κάτω από το κρεβάτι πάει :D Πώς να το κατάλαβε άραγε; :confused:

Είναι πανέξυπνα και μόνο όταν δεν τους συμφέρει κάνουν τους Κινέζους :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
@ George A
Δεν είναι τούμπανο, γυμνασμένος είναι, τρέχει σπριντ και κάνει άλματα επι ώρες καθημερινά, δεν έχει ίχνος λίπος επάνω του.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλημέρα
είναι τόσο καλοσχηματισμένος απο την γυμναστική που συνηθίζεται να το λέμε "τουμπανο" αυτό :)
απ το τέντωμα !!!