Το μυστικό εκπαίδευσης Μουφ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όπως έχω ξαναγράψει, αποφάσισα να επανεκπαιδεύσω το Μουφ μπας και περάσουμε φέτος τις εξετάσεις για Καλός Πολίτης. Και αυτή τη φορά προοδεύουμε σε ραγδαίους ρυθμούς. Σε σημείο δηλαδή που το Μουφ προτιμάει εμένα να του δίνω τις εντολές παρά τον εκπαιδευτή του και έτσι και το μανουβράρει αυτός, κοιτάζει συνέχεια προς το μέρος μου. Λέτε να βάλαμε και οι δυο μυαλό;

Δεν είμαι σίγουρη γι' αυτό, αλλά ένα πράγμα που άλλαξε ήταν οι λιχουδιές του Μουφ. Παρατήρησα ότι έπαιρνε ανάποδες όταν του έδινε ο εκπαιδευτής του κάποιες συγκεκριμένες, σε σημείο που να μην πολυθέλει αυτές που του έπαιρνα εγώ και που του αρέσανε. Οπότε τον ρώτησα και τώρα τις αγόρασα κι εγώ. Είναι ένα προϊόν της Purina, το Moist & Meaty, Steak Flavor, και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φαΐ, δηλαδή σε αντικατάσταση του σκυλόφαγου έτσι και τον εκπαιδεύω ώστε να μην τρώει πολλές θερμίδες, και επιπλέον ως λιχουδιά:

Οι λιχουδιές είναι σε σακουλάκια και επομένως διατηρούνται φρέσκες και μαλακές. Πραγματικά το Μουφ παίρνει ανάποδες όταν του μυρίζουν και θολώνει το μάτι του! Στην αρχή πάλευα να τον κρατήσω να περπατάει ίσια διότι χτυπιότανε, με μερικές όμως διορθώσεις τώρα υπακούει και μάλιστα κάνει Ο,ΤΙ του ζητήσω!! Επίσης σταμάτησε να τις αρπάζει μαζί με κανα δάχτυλο δικό μου. :)

Το ωραιότερο δε είναι ότι είναι φτηνότερες από τις άλλες λιχουδιές που τις βάζουνε σε ωραίες συσκευασίες και πληρώνεις τελικά περιτύλιγμα.

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Εγώ στο Λούνο μου έφτιαξα μόνη μου λιχουδιές! Πήρα συκώτι (μοσχαρίσιο ή χοιρινό) κανένα κιλό, το άλεσα στο multi, έβαλα 3-4 καρότα τριμένα και 2 αβγα ωμά και νιφάδες βρώμης (quaker), και βγήκε ένας αηδιαστικός πολτός σα λάσπη. Αυτή τη λάσπη την άπλωσα σε λαδόκολλα και την έψησα στους 18ο. Δε θυμάμαι πόση ώρα...νομίζω σε κανενα μισάωρο θα έχει γίνει. Μετά αυτήν την "πίτα" την έκοψα σε κομματάκια τετράγωνα, και τα ξαναέβαλα στο φούρνο να γίνουν πιο μπισκοτένια. Αυτό ήταν! διατηρούνται στην κατάψυξη κανένα μήνα, και στη συντήρηση μια εβδομάδα.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Εγω δοκιμασα να φτιαξω μια φορα λιχουδιες με σολωμο(νομιζω καπου στο φορουμ ειδα την συνταγη) και ο σκυλος γυρνουσε το κεφαλι απο την αλλη...σκεψου τι τερατουργημα εφτιαξα..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ στο Λούνο μου έφτιαξα μόνη μου λιχουδιές! Πήρα συκώτι (μοσχαρίσιο ή χοιρινό) κανένα κιλό, το άλεσα στο multi, έβαλα 3-4 καρότα τριμένα και 2 αβγα ωμά και νιφάδες βρώμης (quaker), και βγήκε ένας αηδιαστικός πολτός σα λάσπη. Αυτή τη λάσπη την άπλωσα σε λαδόκολλα και την έψησα στους 18ο. Δε θυμάμαι πόση ώρα...νομίζω σε κανενα μισάωρο θα έχει γίνει. Μετά αυτήν την "πίτα" την έκοψα σε κομματάκια τετράγωνα, και τα ξαναέβαλα στο φούρνο να γίνουν πιο μπισκοτένια. Αυτό ήταν! διατηρούνται στην κατάψυξη κανένα μήνα, και στη συντήρηση μια εβδομάδα.
Δες εδώ εμπειρίες με την αντίστοιχη αμερικάνικη συνταγή: http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/αηδια.μπλιαχχχχχχ-5139/

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και αφού διαβασα τα περι συκωτομπισκότων (btw είσαι αδικη... φάε τηγανιτές κοιλιτσες κοτόπουλου σε μπουκιές... ονειρο), παίρνει το μουφ χειροτερο ύφος τρελού με αυτές τις purina?
Γιατι εχω και την ιδιότροπη γκιόσα που καθε φορά που παίρνω λιχουδιές, είναι ρισκο αν πανε χαμένα τα λεφτά!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είχε χρόνια να μου δαγκώσει δάχτυλο κατά λάθος, αλλά το έκανε με τις συγκεκριμένες λιχουδιές. Στην αρχή μάλιστα ήταν δύσκολο να τον περπατήσω με το λουρί διότι τον είχε πιάσει το αλλιώτικο και μου έβγαινε μπροστά και καθότανε, με μπλόκαρε και γενικώς συμπεριφερόταν λες και είχε στρώσει κεφάλα! Μόνο με διορθώσεις ξαναγύρισε στο ήσυχο, υπάκουο Μουφάκι που είχε γίνει τελευταία. Τα σηκωτομπίσκοτα είναι βέβαια φτηνότερα να τα φτιάξει κανείς.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγω δοκιμασα να φτιαξω μια φορα λιχουδιες με σολωμο(νομιζω καπου στο φορουμ ειδα την συνταγη) και ο σκυλος γυρνουσε το κεφαλι απο την αλλη...σκεψου τι τερατουργημα εφτιαξα..
χαχαχαχααααααα!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
:D \\:D/ :D

Τα δικά μου φτιάχνουν και διαστημόπλοιο για λίγο τυρί. Την ώρα του φαγητού που μυρίζουν το ωμό μπορούν να πάνε εως το φεγγάρι και να γυρίσουνε... 

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
ghelly, έχω ενα βιβλίο που λέγεται "Food pets die for".
Διαβασε το αν θες, είναι κάτι αντίστοιχο με το κείμενο που ανέβασες.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Αυτο το κειμενο ειναι για ολες τις λιχουδιες???? Αν ισχυει αυτο δεν της ξαναπερνω λιχουδιες απεξω μονο σπιτικες θα τις φτιαχνω..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μια φιλη μου είπε πως μια ουσία που αναφέρεται την εχουν οι περισσότερες τροφές σκύλων.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97