Το λουράκι (κολάρο σε κουτάβι)

zRott

Active Member
17 Μαρτίου 2012
27
0
Γεια σας
Εχω ενα κουταβακι ροτβαιλερ 2,5 μηνων και εκανα την αποπειρα πριν 2μερεσ να του βαλω το λουαρακι με την επιβραβευσση παντα χρησιμοποιωντας τροφη..παρολα'αυτα βλεπω οτι τον ενοχλει και το ξινει με τα ποδια του ..τι κανω σε αυτην ν περιπτωση ..?

kyriakos21

Active Member
14 Αυγούστου 2011
37
0
Θεσσαλονίκη - Μακεδονία
Καταρχήν , καλησπέρα και καλώς ήρθες . Να φανταστώ πως τα εμβόλια έχουν γίνει . (???) Αν όχι , τότε θα ήταν καλό να παραμείνει για αρχή , τουλάχιστον μέχρι να γίνουν όλα του τα εμβόλια , στο σπίτι και οι βόλτες του έξω να είναι εαν όχι μηδαμινές , τουλάχιστον αρκετά περιορισμένες .

Όσο για το λουράκι . Καταρχήν , να χρησιμοποιήσεις ένα λουράκι το οποίο να μην φέρνει αλλεργία στο σκυλάκι σου και κατά δεύτερον μην φοβάσαι , απλά επειδή είναι μικρό και το φοράει πρώτη φορά , ξύνεται , άφηνε το εσύ επάνω του καθημερινά για καμιά ώρα ώστε να μάθει και θα δεις :) Είναι φυσιολογικό :) Να περνάς όμορφα με τον κούταβο σου . !!!

zRott

Active Member
17 Μαρτίου 2012
27
0
γεια !!!
exoune ginei ta 2 prwta emvolia .. to koutabi den to exw mesa stin poli , απλα θελω απο τωρα να αρχισει μια υπεια εκπεδευση στο να περπατα διπλα μου και να νιωθει ανετα με το λουρακι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
zRott καλώς ήρθες στο φόρουμ [πρόσεχε λίγο με τα greeklish γιατί απαγορεύονται]

Το κουτάβι σου από που το πήρες καταρχάς;

Προφανώς δεν μιλάς για αντιπαρασιτικό κολλάρο, αλλά για αυτό της βόλτας.
Οπου και να μένεις, αν δεν τελειώσει τα εμβόλιά του, είναι μεγάλο ρίσκο να το κυκλοφορείς έξω.
Παραμονεύουν θανατηφόρες κουταβοασθένειες.
Το λουράκι του...αφού βεβαιωθείς ότι δεν τον σφίγγει/πνίγει και δεν ξύνεται γιατί του έχει δημιουργήσει κάποια αλλεργία, άστο πάνω του. Θα το συνηθίσει σιγά-σιγά και θα σταματήσει να ξύνεται. Απλά, να είσαι απολύτως σίγουρος ότι δεν συντρέχει κάποιος από τους προηγούμενους λόγους.

Να σου ζήσει, να το χαίρεσαι, να το αγαπάς και να το προσέχεις περισσότερο από τον εαυτό σου.

zRott

Active Member
17 Μαρτίου 2012
27
0
σορι για τα greeklish δεν το ηξερα..
Το κουταβι το πειρα απο εκτροφεα .
εμ ενταξι για την βολτα ευχαριστω για την πληροφορια γιατι δεν τα ξερω αυτα ..το κουταβι δηλαδη μεχρι να γινει 4μηνων δεν θα βγαινει μεσα απο το σπιτι ?
ειμαι μικρος(16χρονων)και ειναι το πρωτο σκυλακι που ιοθετω και επειδη δεν εχω χρηματα για να το παω για εκπαιδευση θα ηθελα να με συμβουλευετε σχετικα με την εκπαιδευση ..:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Αν αντέχεις να το κουβαλάς, μπορείς να το παίρνεις αγκαλιά και να βολτάρετε.
Το ότι μένεις εκτός πόλης, είναι αρνητικό για την επαρκή κοινωνικοποίησή του. Δεν θα έχει να συναντήσει όλα αυτά τα ερεθίσματα που θα τον βοηθήσουν να μην εξελίξει φοβίες. Αν υπάρχει αυτοκίνητο στην οικογένεια, μπορείτε κάθε τόσο, να τον πηγαίνετε μια βόλτα στην πόλη. Να βλέπει και να ακούει.
Συγγνώμη που σε ρωτάω, αλλά εφόσον λες ότι δεν υπάρχουν χρήματα για εκπαίδευση, να μην αμφιβάλλω για το τι είδους εκτροφέας ήταν ε; Μιλάμε για κανονικόν εκτροφέα που θα σου δώσει και pedigree για τον σκύλο σου.
Διάβασε το φόρουμ στον τομέα της εκπαίδευσης. Θα βρεις πολλές δημοσιεύσεις που θα σε βοηθήσουν.
Το μέγεθος του σκύλου σου, χρειάζεται απαραίτητα σωστή κοινωνικοποίηση και ακόμη πιο σωστή εκπαίδευση. Θα πρέπει να βρεις τρόπο, να πετύχεις και τα δύο. Απαραιτήτως.

zRott

Active Member
17 Μαρτίου 2012
27
0
τον σκυλο δεν τον θελω για να βολταρω μεσα στην πολη και να τον χαιδευουν ολοι..οταν μεγαλωσει με το καλο θα ειναι ευλευθερος μεσα σε ενα φραγμενο χωραφι 8 στρεματων...δηλαδη τον θελω για φυλακα αλλα και για ενα σκυλι υπακουω που θα μπορω αργοτερα να τον παιρνω με το λουρι και να κανω τζοκινγκ (σε μερος χωρις ανθρωπους εξω απο την πολη)
οσο για το αυτοκινητο σκεφτομαι σε κανεναν μηνα ή και λιγοτερο να τον πηγαινω βολτα στην παραλια ,μου ειπαν πως ειναι πολυ καλο για ασκηση το να τρεχει στην αμμο..
ναι οντως το πηρα απο εκτροφεα-ιδιωτη αλλα ο πατερας του και μανα του εχουνε χαρτια γνησιοτητας και πριν παρω το κουταβι πηγα με κτηνιατρο και κοιταξα τους γονεια αλλα και το ιδιο του κουταβι . θα προσπαθησω λοιπον να του προσφερω οσο το δυνατον καλυτερη εκπαιδευση μπορω μονος μου και με τις συμβουλες που θα μου δινουν γνώστες που εχουν παει τα σκυλια τους δηλαδη για εκπαιδευση...κριτικοπουλα θενκσ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Μάλιστα...

Σκύλος λαχείο λοιπόν, από απαράδεκτη γέννα, μεγαλωμένος στην ερημιά σαν αγρίμι και θέλεις να γίνει και φύλακας...

Ok...καλή τύχη :|

zRott

Active Member
17 Μαρτίου 2012
27
0
πιστευω πως δεν ειναι και λαχειο ..τους γονεις του τους εχω δει μαζι με γνωστο κτηνιατρο και οπως ειπα εχουν και χαρτια πιστοποιησης ρατσας επισης και εκτροφειο να ειχε στην περιοχη που δεν εχει δεν εχω την οικονομικη δινατοτητα να αγορασω ενα τοσο ακριβο σκυλο :/ ....το κτημα ειναι ενα χιλιομετρο εξω απο την πολη απλα δεν εχει πολυ κοσμο εκει επειδη περναει ενα ποταμι που μας χοριζει απο την πολη...οσον αφορα για την κοινονικοποιηση το ξανασκευτικα και μολις τελιωσει τα εμβολια θα φερνοω που και που ενα μικροσωμο θυληκο σκυλακι ακριβως ιδιας ηλικιας !

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Να κανει τι το μικροσωμο σκυλακι? Να βαλει στην θεση του το σκυλο σου αν το παρακανει? Να τον κοινωνικοποιησει (1 μονο σκυλακι?)

Διαβασε αρκετα θεματα για εκπαιδευση και συμπεριφορα, για υγεια, για σωστο μεγαλωμα κουταβιου. Θα οφελειθεις απο ολα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
τον σκυλο δεν τον θελω για να βολταρω μεσα στην πολη και να τον χαιδευουν ολοι..οταν μεγαλωσει με το καλο θα ειναι ευλευθερος μεσα σε ενα φραγμενο χωραφι 8 στρεματων...δηλαδη τον θελω για φυλακα αλλα και για ενα σκυλι υπακουω που θα μπορω αργοτερα να τον παιρνω με το λουρι και να κανω τζοκινγκ (σε μερος χωρις ανθρωπους εξω απο την πολη)
οσο για το αυτοκινητο σκεφτομαι σε κανεναν μηνα ή και λιγοτερο να τον πηγαινω βολτα στην παραλια ,μου ειπαν πως ειναι πολυ καλο για ασκηση το να τρεχει στην αμμο..
ναι οντως το πηρα απο εκτροφεα-ιδιωτη αλλα ο πατερας του και μανα του εχουνε χαρτια γνησιοτητας και πριν παρω το κουταβι πηγα με κτηνιατρο και κοιταξα τους γονεια αλλα και το ιδιο του κουταβι . θα προσπαθησω λοιπον να του προσφερω οσο το δυνατον καλυτερη εκπαιδευση μπορω μονος μου και με τις συμβουλες που θα μου δινουν γνώστες που εχουν παει τα σκυλια τους δηλαδη για εκπαιδευση...κριτικοπουλα θενκσ
Για να κάνεις σωστά βήματα θα πρέπει να έχεις ενημερωθεί από σωστές πηγές και να έχεις διαβάσει!

Ο φύλακας και γενικά η φύλαξη δεν βγαίνει έχοντας τον σκύλο απομονωμένο σε ένα κτήμα αγαπητέ!
Προυπάρχει στον χαρακτήρα του ζώου(μέσω της εκτροφής) και καλλιεργείτε έπειτα από τον ιδιοκτήτη!
Η φύλαξη γενικά απαιτεί έναν σκύλο που είναι σε θέση να ξεχωρίζει καταστάσεις και να αναπτύξει σωστά τα ένστικτα και να τα βγάλει κιόλας!Γι'αυτό λοιπόν το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο φύλαξη δεν θα βγάλει αν τον έχεις στον κτήμα!
Η φύλαξη δεν είναι μόνο ένα γαβα γούβα!Η φύλαξη προυποθέτει ο σκύλος να εκτεθεί σε πολλές καταστάσεις από μικρός και να κατευθυνθεί σωστά στο πως να αντιδράει σε αυτές, άρα αυτό προυποθέτει αμέσως αμέσως ένα ισορροπημένο μυαλό που έχει δεχθεί πολλά ερεθίσματα και άρα ξέρει να τα αναλύει, φυσικά με την δική σου συγκατάθεση/κατεύθυνση και πιθανόν και του σωστού εκπαιδευτή!
Θα ήθελα να μου πεις σε αυτό το σημείο τι μπορεί να σου δώσει ο σκύλος όταν δεν έχει δεχθεί άπειρα ερεθίσματα και είναι απομονωμένος σε ένα κτήμα, καθώς και τι θα φυλάει και πως είσα σίγουρος στο πως θα την βγάλει την φύλαξη!
Ξέρεις η παροιμία "σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει" βγήκε για τέτοιες καταστάσεις!
Σκύλος που δεν έχει περάσει από καταστάσεις και περιβάλλοντα παρά μόνο μια κατάσταση -αυτή του μόνιμης παραμονής στο κτήμα για να γίνει και καλά φύλακας- είναι ένας νευρικός σκύλος, ένας σκύλος που δεν ξέρει να φερθεί, άσχετα αν γαβγίζει!

Γι'αυτό λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις για το χτίσιμο ενός σωστού σκύλου φύλακα είναι το λιγότερο να αρχίσεις σωστή κοινωνικοποίηση σε όλα τα περιβάλλοντα, πέρασμα πολλών καταστάσεων από τώρα που είναι μικρό!Αυτό προυποθέτει φίλτατε και βόλτες στην πόλη και χαιδέματα που τόσο τα υποτιμάς νομίζοντας ότι ο σκύλος θα γίνει μαλθακός!
Μη υποτιμάς τον σκύλο, ένας σκύλος φύλακας ξέρει να ξεχωρίζει τις καταστάσεις, θα πρέπει όμως για να τις ξεχωρίσει να "ψηθεί" μέσα σε αυτές!

Για να κτίσεις λοιπόν ένα σκύλο φύλακα σωστό σε όλα του θα πρέπει να έχεις την πρώτη ύλη, δηλαδή σωστό χαρακτήρα(άρα προυποθέτει σωστή εκτροφή που σημαίνει εκτροφή ενστίκτων)-σωστά ερεθίσματα(κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία, έκθεση σε περιβάλλοντα μέχρι αηδίας)-σωστή κατεύθυνση από σένα και από τον εκπαιδευτή(υπεύθυνη εύρεση εκπαιδετή μέσω σωστών βημάτων αναζήτησης και όχι μέσω των προκατειλλειμένων ιδεών από μέρους σου)!
Τα παραπάνω αν γίνουν σωστά μας φτιάχνουν έναν σκύλο με την πολυπόθητη Κριτική Ικανότητα, και σκύλος με σωστή κριτική ικανότητα είναι το μόνο σίγουρο ότι θα σου βγάλει και πραγματική φύλαξη και όχι την φύλαξη που νομίζες εσύ!

zRott

Active Member
17 Μαρτίου 2012
27
0
sas euxaristw polu...eixa sximatisi mia ali apo4i alla twra mou alla3ate gnwmi ...sto ktima den einai k oute tha einai monos tous kathe mera pigainw 3 fores apo ena 2wro makari na mporouse kai pio polu alla eimai mathitis ...oso gia tin koinwnikopoihsh tha frontisw na vrw kai alla sunomilika tou skylakia kai den paizei to megethos rolo matilda apla ετσι το ειπα ,επισης θα κοιτα3ς και για βολτες σε κοσμο..st3ilos μπορεις να μου πεις τι ενοεις εκει που λες οτι πρεπει να δεχτει πολλα ερεθισματα ? σορι για τα greeklish στο τελος θυμηθυκα οτι αποαγορευονται.