Το κουταβι μου επιασε ποντικι!!

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Σημερα το βραδυ γυρισα σπιτι και εβγαλα τον κουταβο μου στην αυλη (για να κερδισουμε και καμια ωρα υπνου το πρωι:p). Ξαφνικα πεταχτηκε και αρχισε να τρεχει και να γαυγιζει. Τον ακολουθω για να δω τι συμβαινει και βλεπω εναν ποντικο να μασουλαει κατι και να με κοιταει αμεριμνος!! Ο Μιλου επειδη το σημειο ηταν στενο μαλλον φοβηθηκε να του ορμηξει κατευθειαν και αφου σταματησε λιγο τον προσπερασε. (εγω ετρεξα παλι μεσα στο σπιτι, φωναξα μαμαααα ενα ποντικιιιι και ο σκυλος το κυνηγαειιιιι αλλα δεν βοηθησε ιδιαιτερα:p:p οποτε ξαναβγηκα να τους βρω) Ο ποντικης ειχε φυγει απο το σημειο και ειχε κρυφτει κατω απο κατι καρεκλες πιο περα, μολις πηγα βγηκε και με κοιταξε αρκετα ανεμελα θα ελεγα:p Τον ειδε ομως και ο Μιλου και τον εστρωσε στο κυνηγι και τον βουτηξε λιγο πιο μακρια. Ευτυχως ο ρατατουης εβγαλε μια στριγγλια και μαλλον τον ξαφνιασε τον δικο μου και του ξεφυγε και κρυφτηκε πισω απο μια γλαστρα. Ο κουταβος του γαυγιζε, ειχε στηθει τεντωμενος και ετοιμαζοταν να χωθει στην γλαστρα αλλα τον πηρα αγκαλια και τον εβαλα στο σπιτι γιατι φοβηθηκα.
Τα ποντικια γενικα δεν ειναι φορεις διαφορων ασθενειων; Κινδυνευει ο σκυλος απο αυτες; (δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα εχει κανει ακομα μονο το πρωτο εμβολιο) Δεν θελω να συνηθισει να κυνηγαει ποντικια και αρουραιους και για τον κινδυνο αυτο αλλα και βεβαια γιατι δεν ξερω τι θα κανω αν μου φερει ενα ποντικι να παιξουμε η το κυκλοφορει νεκρο γυρω γυρω:-| (εχω ηδη τις γατες που μου αφηνουν πεθαμενα ποντικια στο χαλακι της πορτας κατα καιρους). Απο την αλλη δεν ξερω αν πρεπει να τον μαλωσω, το να κυνηγαει ποντικια και αλλα τετοια ζωακια ειναι στη φυση των westie δεν ειναι;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συχαρητήρια ο σκύλος σου θα ήταν ένας πολύ καλός ποντικοκυνηγος και για τι όχι και ασβοκυνηγος..:pP

Ναι γεννιμενα να κυνηγουν ασβούς και αλεπούδες και γενικά προοριζόνταν για κυνηγος.
Μικρός και μανιτζεβελος έτσι ώστε να χωράει στα λαγούμια των αγριων ζωων.

Ο δικός μου αν δει ποντίκι θα λέει (πιστεύω) ααααα ένα μικρό σκυλάκι με περίεργη ουρα..(δεν το έχει..).:D:maria:

Αν έχει κάνει όλα τα εμβόλια δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Δεν χάνεις όμως να τηλεφωνήσεις αύριο στον γιατρό σου μπας και πρέπει να κάνετε και κάτι παραπάνω.:):)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ελπιζω να μην σου απαντησει η Kango, θα σου βγαλει το σκυλι ''παρατριχα δολοφονο'':D:D

Kango φιλακια :D:p:D
Δεν ξερεις μπορει να ειχε το ποντικι καρκινο...:p:p:D:maria:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eννοείτε είναι για καλο σκοπό..:p:p

και αν σκότωνε για καρκίνο πάλι καλο σκοπό θα είχε ...,αυτο του εξορκιστη...:p:p:p:p:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Συχαρητήρια ο σκύλος σου θα ήταν ένας πολύ καλός ποντικοκυνηγος και για τι όχι και ασβοκυνηγος..:pP
Καλέ, γιατί τον τρομάζετε τον άνθρωπο? Ένας συνάδελφος μου έρχεται κατά καιρούς και κλαίει γοερά διότι το δικό του ημίαιμο κυνηγόσκυλο πιάνεται με ασβούς και μετά βρωμοκοπά το σύμπαν!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εδω αλλοι παιρνουν και γατα για αυτη την δουλεια και εσυ που τα εχεις και τα δυο σε ενα παραπονιεσαι???:D

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ (που όμως είμαι και λίγο υπερβολική) μόνο για λεπτοσπείρωση θα είχα μια μικρή ανησυχία. Γίνεται βέβαια εμβόλιο, αλλά δεν ξέρω ποιό είναι κι αν είναι στο πρώτο.
Ρώτα τον κτηνίατρο σου για να σου φύγουν οι ιδέες.

Εμβόλιο κατά της Λεπτοσπείρωσης. Η Λεπτοσπείρωση είναι ένα λοιμώδες νόσημα των ζώων ικανό να προσβάλλει και τον άνθρωπο (ζωοανθρωπονόσος). Συνήθως ο σκύλος μολύνεται από ακάθαρτα νερά ή από τα ούρα άλλων μολυσμένων ζώων (συνήθως ποντικών). Τα συμπτώματα αρχίζουν ξαφνικά έπειτα από 4-12 ημέρες επώασης και περιλαμβάνουν πυρετό, κατάπτωση, εμετό, ανορεξία, ίκτερο και αιμορραγική γαστρεντερίτιδα. Τα ούρα του σκύλου χρωματίζονται βαθύ πορτοκαλί, επέρχεται αφυδάτωση και ουραιμία λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Κάποιες φορές η ασθένεια εμφανίζεται σε πιο ήπια μορφή, αλλά όχι και πιο ακίνδυνη, αφού προκαλεί μόνιμες βλάβες σε νεφρούς και ήπαρ. Το εμβόλιο πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ενώ σκύλοι που εκτίθενται σε περιβάλλον αυξημένου κινδύνου θα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε 6 μήνες.
http://www.vetimaging.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=4

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Πάντως πέρα από την πλάκα, κι επειδή το κουτάβι έχει κάνει μόνο το πρώτο εμβόλιο, ΔΕΝ κάνει να δαγκώνει ποντίκια.

Συζήτησε με το γιατρό σου το γεγονός ότι στο ευρύτερο περιβάλλον του σκυλιού υπάρχουν ποντίκια και ζήτησε να το εμβολιάσει συγκεκριμένα και για λεπτοσπείρωση (δεν θυμάμαι αν συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο των εμβολίων των κουταβιών).

Έχουμε κάνει και αυτή τη συζήτηση: Ποντίκια

Edit: Loukia γράφαμε παρέα :)

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Σας ευχαριστω πολυ παιδια! Δε νομιζω οτι εχει εμβολιαστει για λεπτοσπειρωση. Θα μιλησω με τον κτηνιατρο και γενικα το εχω τωρα υπο σχετικο περιορισμο, προσεχω τι μυριζει, τι παει να πιασει με το στομα του η να γλυψει και εννοειται οτι τερμα οι βραδυνες βολτες εκτος αν ελεγξω πρωτα ολες τις γωνιες εγω!;) Παντως χθες το επιασε για μια στιγμη μονο (πριν τσιριξει) και ευελπιστω οτι δεν προλαβε να το δαγκωσει τοσο ωστε να ματωσει ουτε προλαβε να το γλυψει..:-| Μετα του επλυνα και το στομα (κυριως βεβαια γιατι ειχα αηδιασει:p)

Ασβους δεν εχω συναντησει ποτε στην περιοχη και ελπιζω οτι δεν θα συναντησω και στο μελλον!:p Οσο για τα ποντικια εχουμε ηδη πολλεεες γατες δεν χρειαζεται να μας τα πιανει και ο σκυλος! Αν και ενιωσα μια μητρικη υπερηφανια για τα κυνηγετικα του ενστικτα :D μαλλον θα αποθαρρυνω τετοιες συναντησεις μεχρι τουλαχιστον να εμβολιαστει και να ειμαι σιγουρη!

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως κόπρανα και λοιπά σωματικά υγρά ποντικών και αρουραίων κτλ, υπάρχουν σε ολα τα δασάκια, παρκάκια, κήπους, βουναλάκια που βγάζουμε τα καμάρια μας βόλτα..... καθως και πάνω στα χορταράκια και λοιπές μ@λ@κιούλες που καταπίνουν και οπου χώνουν τη μύτη τους....

Είναι απλώς θέμα συγκέντρωσης..... μη φρικάρουμε πάρα πολύ.

marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Η δικιά μου έχει σκοτώσει κι εχει φαει 6 μηνών (πριν την προλάβω γιατί ήμασταν στην αυλή του εξοχικού) σαμιαμήδι και ακρίδα. Και όχι από πείνα βέβαια... Της αρέσει να τα κυνηγάει για παιχνίδι και να τα γραπώνει με τα πόδια της. Όταν βέβαια τα γραπώσει... άσπρο πάτο... Δεν έπαθε τίποτα ευτυχώς! Αλλά μιλάμε καμία σχέση η βρωμιά της ακρίδας και του σαμιαμηδιού με αυτή του ποντικού!!!
Όταν σου πει ο κτηνίατρος γράψε μας νεότερα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λεπτοσπείρωση κάνουνε όταν κάνουνε και τα κανονικά εμβόλια, πρέπει όμως να το ζητήσεις. Εγώ το έκανα στο Μουφ διότι του αρέσει να δοκιμάζει τα πάντα και θα αρπάξει καμιά ιστορία. Γενικά θα έλεγα ό,τι είναι μολυσματικό και έχει εμβόλιο να του το κάνεις. Δε θα σας πω ΚΑΝ τι το έπιασα να δαγκώνει χτες το απαίσιο βρωμό-Μουφο διότι θα κάνετε να φάτε μια βδομάδα! %$^#**%&#*%&#* Βρωμό-Μουφο!! ^&^^%^#^$^#&&$$^

Όσο για τον τρόμο του ασβού, ο δυστυχής δεν ξέρει τι του ανθίζεται η μοίρα, οπότε, ας τον αφήσουμε στην άγνοια για λίγο διότι ο ασβός είναι.....:D:D:D:D:D:D

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Καλημερα! Μιλησα με το γιατρο και σημερα τον πηγα και απο κει για να ειμαι σιγουρη. Το εμβολιο της λεπτοσπειρωσης τελικα το εχει κανει (ηταν το L. icterohaermorrhagiae και το L. canicola που τα διαβασα στο βιβλιαριο απλως δεν τα καταλαβαινα:D) αλλα μου ειπε να προσεχω και μεσα στην επομενη βδομαδα για σημαδια αν και το θεωρει πολυ δυσκολο να εχει μολυνθει.:)

Σαρα σταματα με τους ασβους θα αρχισω να βλεπω εφιαλτες:p Πες παντως τι εφαγε το Μουφ γιατι αρχισε η νηστεια και πειναω ηδη:p:maria::D

elenaki

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
37
0
ειχαμε σκυλο που το ειχε χομπυ να τρωει ολοκληρο κιολας τον ποντικο. Οταν το ανακαλυψαμε φρικαραμε αλλα μας ειπε ο κτηνιατρος πως ειναι ενα ωραιοτατο μεζεδακι εκ φυσεως για το σκυλο μας οσο απαισιο κι αν ακουγεται. Να εχει κανει βεβαια παντα το εμβολιο οπως κι εμεις πρεπει να προσεχουμε για λεπτοσπειρωση. Ποτε με τραυματισμενα χερια εργασιες στον κηπο οπως και να μην πινουμε αναψυκτικα που ηταν αποθηκευμενα σε υποπτες αποθηκες χωρις καλαμακι αλλα με το στομα. ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog