Το κουτάβι μου παρέα με 1 μηνός κουτάβι;

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Ένας φίλος μου απέκτησε ένα κουτάβι 4 εβδομάδων μικρόσωμης ράτσας (το βρήκε ). Εννοείται πως θα το επισκεφτούμε και θέλω να ρωτήσω αν θεωρείτε ασφαλές να πάρω και το buddy (7 μηνών - ολοκλήρωσε τα εμβόλια πριν 3 μήνες) μαζί για να το γνωρίσει κι αυτός. Ο buddy έχει εμπειρία με παιχνίδι με άλλα σκυλιά διαφόρων ηλικιών και μεγεθών στα σκυλοπάρκα που πηγαίνει αλλά δεν έχει βρεθεί ποτέ δίπλα σε κάτι τόσο μικρό. Μπορεί να κινδυνέψει η υγεία του μικρού την επαφή με το buddy?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Να πας οπωσδήποτε απλά τα αυτονόητα να προσέξεις, να μην ποδοπατήσει ο δικός σου τον μικρούλη (γκου χου γκου χου )..
Ο δικός μου κούταβος επειδή ήταν πάντα μπουνταλάς ενώ έκανε πάντα καλές πρώτες προσεγγίσεις μετά από λίγο ξεθάρευε και άρχιζε τις κατσικιές και είχε ποδοπατήσει μικρόσωμα κουταβάκια , βέβαια παρεμβαίναμε αμέσως και τα χωρίζαμε. Θέλει απλά προσοχή. :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
το θεμα δεν ειναι να εχει κανει εμβολια ο δικος σου, αλλα το κουταβακι.
αν δεν εχει ολοκληρωσει τα εμβολια (που προφανως ετσι ειναι αν ειναι τοσο μικρουλι) υπαρχει κινδυνος να του μεταφερετε καποιο μικροβιο που για τον buddy ειναι ακινδυνο αλλα για το κουταβι ισως οχι.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Ναι ναι, για το καινουριο κουταβάκι ανησυχώ. Ο buddy έχει ήδη κοινωνική ζωή. Τώρα όσο για το ποδοπάτημα αν και το σκυλάκι μου έιναι μόνο 13,3kg θα είμαστε πάντα σε απόσταση χειρός. Τα δαγκώματα με αγχώνουν περισσότερο. Ο δικός μου έιναι δαγκωνιάρης, θα έχει την κρίση να μην πληγώσει το μικροσκοπικό κουτάβι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ίσως όχι γιατί είναι κουτάβι και ο ίδιος..
Δες λίγο αυτό που λέει η ghostgirl με τα εμβόλια, δεν το είχα σκεφτεί, επειδή είναι μόνο 30 ημερών..αν και θεωρούσα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος με πλήρως εμβολιασμένο σκύλο, όταν έφερα τον δικό μου είχε την μεγάλη εμβολιασμένη και δεν υπήρχε κανένα θέμα, αλλά ήταν δύο μηνών και είχε κάνει ήδη το πρώτο εμβόλιο..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
τα εμβολια ειναι το θεμα.κατα τα αλλα,αφου εχει κοινωνικη ζωη ο πιτσιρικος,δεν νομιζω να κανει κατι αποτομο στο μικρακι.παντα ομως προσοχη κ σιγα σιγα τα βηματα.προσοχη κ στην ψυχολογια του νεου μπομπιρα.δεν ειναι καλο να τρομαξει.αν δειτε οτι εξιταρεται πολυ ο μεγαλος,κοφτε του την φορα.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Εεε, αν υπάρχει περίπτωση ο buddy να κουβαλάει βλαβερά μικρόβια για το μπόμπιρα, τότε δε θέλω να πάρω αυτό το ρίσκο. Δε θέλω να φταίω για κάτι τέτοιο. Ήλπιζα με τα εμβόλια που έχουμε κάνει να μας καθιστούν καθαρούς και ακίνδυνους προς πάσα κατεύθυνση.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Και άρα το κάθε επικύνδινο μικρόβιο μένει επάνω στο buddy μας και το πάμε βόλτες; Δεν φεύγει, δεν αποβάλλεται; Είμαστε φορείς βρε παιδί μου;!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
μπορει,απλα το εμβολιο, βοηθα τον οργανισμο του τζουτζουκου σου να το καταπολεμησει,οχι με καποια δικη του(του εμβολιου) αμεση δραση,αλλα με το να βοηθα τον οργανισμο του, να αναπτυξει τα καταλληλα αντισωματα για καποιες ασθενειες κ ετσι,να μην εκδηλωσει ποτε την ασθενεια.με πιανς?

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Λάουντ εντ κλήαρ. Αυτή η περιγραφή όμως δείχνει ότι πολύ άνθρωποι που έχουν και κουτάβι και μεγαλύτερο τζουτζούκο, με το να τα φέρνουν σε επαφή βάζουν σε κίνδυνο το σπόρο. Μιλάμε όμως για σκυλιά που μένουν στο ίδιο σπίτι, υπάρχει κανείς που δεν τα αφήνει να κάνουν παρέα;;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
οχι,ολοι τα αφηνουμε,αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν ειναι επικινδυνο.παρολα αυτα,μετα απο καποιο σημειο,ο χψ ιος που ειναι σε καποιον οργανισμο ,σκοτωνεται.δεν ειναι για παντα εκει.παρολα αυτα ομως,σκεψου...εχεις ενα σκυλι εμβολιασμενο για καλαζαρ κ εχεις κ στο σπιτι ενα κουταβο 2 μηνων.ερχεται το πετουμενο,τσουκ,βαραει μια στον μεγαλο σκυλο...το πετουμενο πιο πριν,την επεσε σε αγελη αδεσποτων ,τιγκα στην αρρωστια.μεσα στο σπιτι σου λοιπον,εχεις ενα αλλο πετουμενο,που τσιμπαει τον μεγαλο σου σκυλο,οποτε τραβαει κ λιγο αδεσποτοαρρωστια κ στο καπακι στοχευει κ τον κουταβο...ο μεγαλος σου σκυλος λοιπον,δεν θα παθει τιποτα,ο μικρος,ανεμβολιαστος κουταβος ομως?

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Τα τόσο κουταβάκια έχουν "ανώριμο" ανοσοποιητικό σύστημα και δεν είναι σε θέση να φτιάχνουν αντισώματα επαρκώς για να καταπολεμούν χ μικρόβια! Γι αυτό τα εμβολιάζουμε, ουσιαστικά για να τα προστατεύσουμε !
Κουτάβια σαν τα δικά μας Gazzy που έχουν ολοκληρώσει την σειρά των εμβολίων που έπρεπε, ουσιαστικά έχουν αρχίσει να δημιουργεί το ανοσοποιητικό τους αντισώματα πλέον και να μην είναι "απειλητικά" όλα τα μικρόβια :)

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Τελικά το μπομπιράκι αυτό πήγε στο γιατρό και εκείνος είπε πως είναι 2 μηνών και κάτι και του έριξε και το πρώτο του εμβόλιο. Μήπως τώρα θεωρείτε ότι δε θα το βλάψουμε με την παρεά μας; miminoula η Sabi κάτω από 3 μηνών δεν είναι, δε φοβάσαι ότι θα κολλήσει κάτι απο την Angie. Νομίζω ότι είναι μια αντίστοιχη περίπτωση

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Gazzy είναι το ίδιο όταν έφερα τον μικρό με ένΑ εμβόλιο και είχα την μεγάλη μου.δεν μας συνέβη κάτι αλλά δεν μπορώ να σου πω και με 100 τα 100 σιγουριά ότι είναι ακίνδυνο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Νταξη ρε, είναι υστερικο να προσεχείς τόσο! Απλα μην είμαστε κ φουλ απροσεκτοι. Τα χειρότερα γίνονται στο " έλα μωρε, δε τρέχει τίποτα.." καλο είναι να έχουμε το νου μας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ