Το αντίθετο ακριβώς...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
..απο αυτά που διαβάζω τελευταία στο φόρουμ..καλώς μακάρι - κακώς ελπίζω όχι.

Γυρίσαμε απο τις διακοπές (δε λεω καλό χειμώνα - αρνούμαι) και πλέον με σιγουριά συνειδητοποιώ ότι έχω ένα σκύλο ο οποίος έχει..χμ.."αλλάξει". Δηλαδή έχει ηρεμήσει..πολύ..υπερβολικά πολύ..ανησυχητικά πολύ. Μιλάμε για ένα σκυλί υπερκίνηση! Πέραν του ότι ακούει πολύ περισσότερο (καλό αυτό). η γενικότερη συμπεριφορά της είναι πιο..υποτονική. Και αναρωτιέμαι αν απλώς "ηρέμησε" ή αν όλα οφείλονται στο ότι είχε συνηθίσει να έχει σκυλοσυγκάτοικο και τώρα πια είναι μόνη της. Όταν είναι έξω συνήθως όλα καλά. Στις διακοπές κολύμπησε, έπαιξε, έτρεξε, δεν είδα κάτι περίεργο, Άκουγε παρατήρησα περισσότερο. Μετά το κολύμπι ας πούμε, ερχόταν και ξάπλωνε στην πετσέτα και δεν κουνιόταν. Μέχρι πέρυσι, δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω χύμα. Έτρεχε πάνω κάτω διαρκώς. Δεν τραβάει επίσης στη βόλτα όπως παλιά. Πολλές φορές δεν τραβάει καθόλου. Μερικές φορές παίρνει απλώς το χρόνο της να μυρίσει εδω κι εκεί κι εγώ την περιμένω. Παρατηρώ πως όταν ετοιμάζω το λουρί για βόλτα σα να μη θέλει να το πώ; Δε ξέρω. Μετά ενθουσιάζεται όταν βγαίνουμε. Το λουρί το αποφεύγει. Ίσως επειδή την ψεκάζω πριν βγούμε; Δε ξέρω..Στο σπίτι πάντως είναι λες και έχω σκυλί του καναπέ. Ξαπλωμένη και ήσυχη. Ακόμα και όταν έρχεται κόσμος ή όταν επιστρέφουμε εμείς στο σπίτι δεν κάνει σα μουρλή όπως παλιά. Κάνει χαρές αλλά με μέτρο - δε σε σκοτώνει. Για ζημιές ούτε λόγος. Ούτε να λερώσει ούτε τίποτα. Ξυπνάμε το πρωί, πάμε βόλτα και μέχρι να φύγω για δουλειά κάθεται ξαπλωμένη και ήσυχη. Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτή η αλλαγή. Είχε ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες. Τον Απρίλιο έκλεισε τα 2 να πώ ότι έκλεισε τα 6 ας πούμε..Είναι νορμάλ τώρα αυτό;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μήπως τώρα απλά δεν έχει την "ανάγκη" να κάνει αισθητη την παρουσία της, με ζημιές ή αλλον τρόπο που ως τώρα τραβούσε την προσοχη... Οπότε ηρεμησε και η ίδια και ήρθε στα ίσα της?
Συν ότι το ότι έγινε 2 ετών παίζει το ρόλο του.
Το ανησυχητικό θα ήταν να είναι υποτονική και έξω, κατ εμέ.
Αλλά αυτά είναι απλά δική μου εντύπωση....

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Μια χαρά νορμάλ μου φαίνεται.
Και η δικιά μου (5 και κάτι πλέον) πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία άρχισε να ηρεμεί εντός σπιτιού. Από την στιγμή που έξω όπως λες είναι ζωηρή, μην το σκέπτεσαι καν.
Καλό χειμώνα :)...

• Like
Reactions: Orilis

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Το να είναι μελαγχολική δεν παίζει σαν ενδεχόμενο λέτε; Μου κάνει εντύπωση συνεχώς ξάπλα και να κοιμάται. Επίσης έχει γίνει και πιο τρυφερή.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σκέψου όμως πριν, αν φερόταν πιο "τρυφερα" απεναντι σου, μήπως στρίτζωνε η Μίλβα? Οπότε τώρα η Ώντρεϋ μπορεί να εκδηλωθεί?

• Like
Reactions: Orilis

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Η Ωντρευ γενικά ήταν πιο ανεξάρτητη ας πούμε. Το κόλλημά της ήταν η Μίλβα. Ήθελε να είναι όπου είναι η Μίλβα. Ίσως να παίζει ρόλο και αυτό. Να προσκολλήθηκε σε μας περισσότερο..ποιος ξέρει. Με ανησυχεί λίγο αυτή η τόσο ριζική αλλαγή πάντως για να είμαι ειλικρινής. Επίσης @ghelly το να κάτσει η Ωντρευ τόση ώρα σε καφετέρια ήσυχη με τόσα ερεθίσματα, είναι κοσμοϊστορικό συμβάν.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
μπορει απλά να ενηλικιωθηκε;
και εγω αν εχω φιλοξενουμενο σκυλί στο σπιτι βλεπω την μικρη να γινεται πιο δραστηρια, ακόμα και αν το φιλοξενουμενο ειναι σε απομόνωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Τις έχω για Οκτώβριο προγραμματισμένες. Οι τελευταίες (Φεβρουάριο είχαμε κάνει) ήταν μια χαρά.
Αν δεις και συνεχίζει, κάντης έστω μία ερλίχεια.
Τα ούλα της, τα έχεις τσεκάρει. Ρίξε μια ματιά.

• Like
Reactions: vek and l.Kyveli

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
χαχα ε εντάξει δεν είπα ότι είναι ΤΟΣΟ μεγάλη αλλαγή. Η γάτα είναι εχθρός! Είναι πιο ήσυχη και πιο υπάκουη είπα. Απλώς όλα αυτά το τελευταίο τρίμηνο έγιναν. Καλά μου φαίνονται και τα ούλα. Γενικά υγιής μου φαίνεται ο σκύλος. Στη συμπεριφορά το εντοπίζω περισσότερο. Επίσης σαβούριαζε τα πάντα μέχρι πρότινος. Τώρα σαβουριάζει επιλεκτικά. Έτρωγε φρούτα, τώρα δε τα θέλει. Ούτε τα περισσότερα λαχανικά θέλει. Και την τροφή της έρχονται στιγμές που την αφήνει και της την παίρνω και αργότερα το μεσημέρι την τρώει κανονικά. Όλα τ' άλλα τα τρώει με μανία, όσο πιο ανθυγιεινά τόσο καλύτερα..Πολλές αλλαγές...(n)

• Like
Reactions: ghelly

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
χαχαχαχα λες; Απο την άλλη κολυμπούσε 2 ώρες τη μέρα με το ρολόι! Νόμιζα θα πάθει κανένα κακό.

Ναι στειρωμένη είναι απο τον Ιούνιο του '14.

• Like
Reactions: mareco

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Καλώς τους, σας είχαμε χάσει.. :D
Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός ενηλικίωσης (να ηρέμησε και από την στείρωση), διαμόρφωσης, ξεδίπλωμα χαρακτήρα - ωριμότητα και το γεγονός οτι είναι number 1 τώρα στο σπίτι και δεν είναι στην σκιά της Μίλβας..
Εσύ ξέρεις το σκύλο σου καλύτερα, ψάξτο και ιατρικά για να είσαι ήσυχη αλλά και εγώ νορμάλ την "βλεπω".. :love:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
εεε ήμασταν διακοπές μανδάμ! :D

πολλά μπορεί και σίγουρα θα το κοιτάξω ιατρικά γιατί όταν έχεις καεί απο το χυλό...για παν ενδεχόμενο - άλλωστε όπου να ναι θα τις έκανε τις εξετάσεις έτσι κι αλλιώς.

Μακάρι να είναι απλώς αλλαγή χαρακτήρα τι να πω.

• Like
Reactions: Pitsinaki

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι αυτό που λέει το @Pitsinaki - συνδυασμός, και δε θ' ανησυχούσα. Προσωπικά, και όπως την είδα (!), νιώθω ότι και έχει μεγαλώσει/ωριμάσει περισσότερο, αλλά χορταίνει πολύ-πολύ περισσότερο την προσοχή σας. Η δική μου αίσθηση είναι ότι είναι πολύ πιο ήρεμη, όχι απαραίτητα υποτονική. Επίσης λογικό να την έχει επηρεάσει το ότι δεν υπάρχει η Μίλβα, με την έννοια ότι ξαναπροσδιορίζει το ποια είναι η σύνθεση της αγέλης της. Κατά τ' άλλα, μην ανησυχείς καθόλου!! Πιστεύω είστε σε πολύ καλή φάση :love:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
τα λες αυτά γιατί πέσαμε θύμα γι αυτό τα λες...ιδιοκτήτρια σκύλου-δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο :p

ουφ δε ξέρω. Μακάρι. Χθες στη μεγάλη βόλτα ήταν κατά 90% άψογη πάντως. Ακόμα και γατιά που είδε, τα προσπεράσαμε σύντομα σχετικά.

• Like
Reactions: Pitsinaki

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Η κατι εχασα η κατι δεν βρηκα να διαβασω....
Ο αλλος σου σκυλος;
Ενα σκυλι που εχει ζησει παρεα με αλλο σκυλο κ ξαφνικα μενει μονο του ΦΥΣΙΚΑ και αλλαζει, αλλες φορες προς το καλυτερο αλλες προς το χειροτερο.
Σιγουρα ομως θα αλλαζει......

• Like
Reactions: vek