Το αγριο κουταβι.βοήθεια!

alexis23

Member
24 Νοεμβρίου 2012
6
0
Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι μήπως και μπορέστε να με βοηθήσετε. έχω ένα κουτάβι σκύλο, 2μισή μηνών και τον τελευταίο καιρό οπότε πάω να τρέξω μαζί του για να παίξω αρχίζει και τρελαίνεται με δαγκώνει δεν με αφήνει να περπατήσω γιατί δαγκώνει τι φόρμα μου τις κάλτσες μου τα πάντα. εγώ πίστευω πως νομίζει ότι παίζουμε αλλά πως μπορώ να το κάνω να μην με δαγκώνει. μήπως ειναι άγριο και με δαγκώνει?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είναι κουτάβι
τα κουτάβια έτσι παίζανε μεταξύ τους μέχρι πρίν το πάρεις εσύ από εκεί που ήταν
επίσης τα κουτάβια επειδή αλλάζουν δόντια έχουν έντονη ενόχληση στα ούλα
τα κουτάβια θέλουν καταρχήν μασουλητήρια και κατά δεύτερον "εκπαίδευση για το δάγκωμα"

ψάξου και λίγο στο θέματα εδώ αλλά με λίγα λόγια σου είπα τους λόγους να ξέρεις ότι ΔΕΝ είναι άγριο.........

alexis23

Member
24 Νοεμβρίου 2012
6
0
σας ευχαριστώ πάρα πολύ. ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα, του έχω φτιάξει ένα πάρκο με κουτές και το βάζω εκεί τα βραδιά ή οπότε λείπω από το σπίτι και αυτό κάθε πρωί αρκετά νωρίς κλαίει και πηδάει πάνω στην κουτά μήπως και καταφέρει να τι ρίξει. πηγαίνω του φωνάζω αλλά τίποτα συνεχίζει έως ότου τελικά αναγκαστικά το βγάζω έξω. όλοι την ημέρα το έχω έξω από το πάρκο του αλλά τα βραδιά το βάζω μέσα μέχρι και κάποια στιγμή το πρωί. μπορώ να κάνω κάτι να μην καλεί και να μάθει πως θα βγαίνει από το σπίτι του πιο αργά?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
............καταρχάς να μην το βγάζεις
και κατά δεύτερον να μην θεωρείς ότι κλαίει για να βγεί
και κατά τρίτον να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι ανάγκη να βγεί (εφόσον δεν το αφήνεις εκεί πολλές ώρες)
τσίσα κακά που κάνει?

alexis23

Member
24 Νοεμβρίου 2012
6
0
ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντησει. του εχω βάλει μια πάνα εξω από το σπίτι του και εκεί τις περισσότερες φορές κάνει κακά του. τσίσα τα κάνει σε όλο το σπίτι. μέσα στο πάρκο του του έχω βάλει εφημερίδα και όταν είναι μέσα τα κάνει εκεί.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όταν το πρωί θέλει να βγεί-η εφημερίδα είναι κατουρημένη ή κακιασμένη :p ?

τσίσα κακώς κάνει σε όλο το σπίτι-κάθε φορά που το κάνει μαθαίνει κάτι που δεν θέλεις...
να πλένεις με ξύδι εκεί που τα κάνει

alexis23

Member
24 Νοεμβρίου 2012
6
0
για παράδειγμα σήμερα είχε κακά πάνω στην εφημερίδα χθες είχε τσίσα. του φωνάζω όποτε τα κάνει έξω από την πάνα άλλα ακόμα δεν τα έχει μάθει.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Ε,μην νομιζεις οτι δεν θελει και αυτος τον χρονο του μεχρι να μαθει καποια πραγματα...
Υπομονη,επιμονη και ηρεμια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για παράδειγμα σήμερα είχε κακά πάνω στην εφημερίδα χθες είχε τσίσα. του φωνάζω όποτε τα κάνει έξω από την πάνα άλλα ακόμα δεν τα έχει μάθει.
του φωνάζεις αφού τα έχει κάνει? αν ναι μην είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει για ποιό πράγμα του φωνάζεις....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Γενικά
ρίξε διάβασμα γιατί έχεις κενά που υπο ιδανικές συνθήκες δεν έπρεπε να έχεις πρωτού αποκτήσεις σκύλο

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Λογικό είναι να σε δαγκώνει κουτάβι είναι και βγάζει δοντάκια,μπορείς να του πάρεις παιχνίδια να μασουλάει και κάθε φορά που θα σε δαγκώνει του δίνεις ένα παιχνίδι η του δείχνεις πώς δεν σου αρέσει αυτό που κάνει και δεν χρειάζεται να του φωνάζεις κάθε φορά και να τους δημιουργείς αρνητικό κλίμα.Όσον αφορά την πάνα θα μάθει γιατί είναι μικρό ακόμα και δεν μπορεί να κρατηθεί αλλά θα το διορθώνεις εκείνη την στιγμή(πηγαίνοντας στο σημείο που θέλεις)και όχι μετά απο πολύ ώρα γιατί δεν θα καταλάβει τι έκανε.Έχεις πολύ διάβασμα να κάνεις και συμφωνώ με αποπάνω πώς για νέος ιδοκτήτης έχεις κάποια κενά και ενημερωτικά να ξέρεις ποτέ δεν βαράμε τον σκύλο μας αν κανένας σου έχιε πεί κάτι τέτοιο.

Last edited:

alexis23

Member
24 Νοεμβρίου 2012
6
0
ναι πάντα του φωνάζω και του δείχνω που πρέπει να πάει να τα κάνει.. αλλά απ'ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνει..

alexis23

Member
24 Νοεμβρίου 2012
6
0
σας ευχαριστώ και πάλι. με την τουαλέτα δεν εχω τοσο μεγάλο πρόβλημα γιατι μέρα με τη μέρα βελτιώνεται συνέχεια. εγώ ανησυχώ πιο πολυ για το δάγκωμα γιατι ειναι ο πρώτος μου σκύλος και δεν γνωρίζα τι πρέπει να κάνω και φοβομουν πιο πολυ μην ειναι αγριος και τα κανει αυτα. παιχνιδια του εχω και του τα δινω οταν με δαγκωνει για να ηρεμισει και αυτο εχει αποτελεσμα. πριν αποκτησω το κουταβακι ειχα διαβασει τα παντα τι πρεπει να κανω, το πως και το γιατι αλλα τελικα μετα στην πραξη ηταν το δυσκολο. και ποτε δεν υπηρχε περιπτωση να το βαρεσω ακομα και οταν του φωναζω και μετα με κοιταει με αυτη τη φατσουλα στεναχωριεμαι που του φωναξα!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτα τα κολπα με τα δαγκωματα θα συνεχισει να τα κανει, αλλα οσο θα βλεπει εσενα οτι δεν θελεις σιγα σιγα θα τα κοψει. Ολα τα κουταβια το κανουν μεχρι 4-5 μηνων πολλες φορες. Δεν εχει μαθει αλλον τροπο να παιζει. Να του δινεις άλλα πραγματα να δαγκωνει και να παιζει. Και διαλεξε μια λεξη αποτροπης που θα την χρησιμοποιεις σε ολη την ζωη του πχ: ''ΜΗ'', ''ΟΧΙ'', κλπ...Οπως με ολα τα θεματα, ετσι και σε αυτο ΥΠΟΜΟΝΗ λιγους μηνες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όταν σε δαγκώνει εσένα,γνώμη μου είναι να μην του δίνεις κάτι άλλο ,ωσάν να επιβραβεύεται που σε δάγκωνε
δηλαδή ,αν θέλει κάτι να του δώσεις,εσύ θα τον μαθαίνεις ότι "για-να-σου-δώσω-κάτι-δάγκωσέ-με-για-να-το-καταλάβω"
όταν δαγκώνει άλλα πράγματα που δεν εγκρίνεις θα λές ΜΗ και μετά θα του δίνεις κάτι άλλο που επιτρέπεται και όταν θα το παίρνει θα του λές ΜΠΡΑΒΟ

όταν δαγκώνει εσένα θα κάνεις ΑΑααααΟΥ και θα τον εγκαταλείπες ολικά
μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα του δίνεις κάτι άλλο να μασουλήσει (εφόσον προφανώς τον τρώνε και τα δοντάκια του)