Το έχετε ακούσει? (Υποχρεωτική πινακίδα "Προσοχή Σκύλος")

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Μου το μεταφέρανε, δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη:
Μπήκε ένας κλέφτης σε μια μονοκατοικία, τον ακινητοποίησαν 4 σκυλιά εκπαιδευμένα(δεν τον δάγκωσαν), ήρθε η αστυνομία και ρώτησε τον κλέφτη αν θέλει να κάνει μήνυση στον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή δεν είχε υπήρχε προειδοποίηση στη εξώπορτα για φύλαξη χώρου...Αυτός τελικά έκανε μήνυση και ο ιδιοκτήτης έφαγε 40 μέρες...:confused::confused::confused:
Το έχετε ακούσει κι εσείς ή ήταν πρωταπριλιάτικό???:confused:

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Αν ειναι αληθεια παμε να φυγουμε απο το ελλαδισταν...αλλα δεν νομιζω , ακουγεται τελειως ακυρο.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Και έμενα μου το είπαν, το έδειξε λέει στον Παπαδάκη το πρωί, τα σκυλιά δεν τον δάγκωσαν καθόλου, απλά τον είχαν ακινητοποιημένο κάτω, ο εισαγγελέας πρότεινε στον κλέφτη να κάνει μήνυση και έτσι την έκανε, ο λόγος είναι επειδή δεν είχε προειδοποητική ταμπέλα ότι έχει σκυλιά.

Δεν το βρήκα όμως πουθενά στο νετ, είχαμε ξανασυζητήσει παρόμοιο θέμα νομίζω, τελικά η ταμπέλα είναι υποχρεωτική ή μπορεί να γίνει και επιβαρυντική σε περίπτωση που γίνει το κακό....

Πάντως μου κάνει εντύπωση τέσσερα σκυλιά(αγέλη) πως δεν το ξέσκισαν. Θα ήταν καλά τα τσαμένα.

Last edited:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
το θέατρο του παραλόγου!!!! είναι αυτό που λένε... και κερατάς και δαρμένος!!!!

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Πολύ ζωόφιλος ο κυρ' εισαγγελέας.:mad:
Αφου πρότεινε στον κλεφτη να κάνει μύνηση, πως και ΔΕΝ ασχολήθηκε με το ότι τα σκυλιά στην μονοκατοικία είναι 4 (και όχι 2) ?

Blacktan

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2008
69
0
ειναι αληθεια παιδια ...

σε εναν πολυ καλο μου φιλο , ετυχε μια παρομοια περιπτωση ...

ο σκυλος του δαγκωσε τον κλεφτη , και μετα απο καποια διακαστηρια , ο κλεφτης ελαβε και αποζημιωση απο τον ιδιοκτητη της οικιας και αφεντικο του σκυλου ...

Οπως συμβουλεψαν τον φιλο μου μετα , ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να φερει ταμπελα σε εμφανες σημειο της οικιας " ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΣΕΡΧΣΘΑΙ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ"

ακουσον ακουσον .... " ΕΙΣΕΡΧΕΣΘΑΙ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ "

Ειναι 100% αληθινα ολα οσα σας περιγραφω ....

Rentina - Marley

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2009
133
1
Thessaloniki
Οι νομοι είναι έτσι Γραμμένοι
όπου προστατεύουν τους πάντες.
Όλοι έχουν δικαίωμα Απέναντι στο νομο.
Όχι βεβαια ότι στην προκειμενη περίπτωση συμφωνώ όμως σωστά
λέει ο Νομοθέτης πρέπει να ενημερώνεις τι έχεις.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
εγω που μενω σε διαμερισμα?που να την βαλω την πινακιδα?:confused:
να την βαλω στην εξωπορτα?:eek:και αμα μπει απο το μπαλκονι,που απο εκει εχουν μπει
μια φορα τι κανω?:Dδεν παμε καλα μου φιανεται.ο κυρ εισαγγελεας δεν ρωτησε τη δουλεια ειχε σε ξενο σπιτι?

Blacktan

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2008
69
0
φυσικα και δικαστηκε ο κλεφτης και για παρανομη εισοδο σε ιδιωτικο χωρο , αφου δεν προλαβε να αρπαξει κατι ....

παρ`ολα αυτα , δικαζονται σαν δυο διαφορετικες περιπτωσεις ...

Ενα δικαστηριο ο παθων κατα του κλεφτη , και αλλο δικαστηριο ο κλεφτης κατα του ιδιοκτητη του σκυλου ...

Οταν λοιπον ο δικαστης βρισκεται να δικαζει για την δευτερη περιπτωση , οφειλει να ερμνηευσει αντικειμενικα τον νομο ....

Ο ιδιοκτητης θα πρεπει να εχει αναρτημενη σε αρτια ορατο σημειο προειδοποιητικη ταμπελα ... ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ... παει και τελειωσε ...

(ο οποιος δεν βγηκε για να προστατευει βεβαιως , βεβαιως τους κλεφτες , αλλα γενικα τον καθε εναν -επισκεπτη προφανως- που μπορει να εισερχεται στο σπιτι ως καλεσμενος η "οχι")

Blacktan

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2008
69
0
Προσοχη ...

οχι απλη ταμπελα του τυπου "ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ"

ταμπελα δηλωσης αποποιησης ευθυνων του τυπου " ΕΙΣΕΡΧΕΣΘΑΙ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ"

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Νόμος 3170/2003:
Ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 924 του αστικού κώδικα.

Άρθρο 924 του Αστικού κώδικα:
Ο κάτοχος ζώου ευθύνεται για τη ζημία που προξενήθηκε απ' αυτό σε τρίτον.
Αν η ζημία έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου του, αυτός δεν ευθύνεται, αν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς τη φύλαξη και την εποπτεία του ζώου.

Ευρωοπαϊκός Νόμος:
Ο ιδιοκτήτης και/ή ο κάτοχος και/ή ο φύλακας σκύλου υποχρεούται να έχει αναρτημένη πινακίδα με προειδοποίηση "Προσοχή σκύλος" στην είσοδο της κατοικίας και/ή των υποστατικών του.

Νομικά λοιπόν ευσταθεί, αλλά για το σουρρεαλιστικό της κατάστασης (4 σκυλιά που δεν επιτέθηκαν, αλλά απλώς ακινητοποίησαν) μάλλον πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...Νομικά λοιπόν ευσταθεί, αλλά για το σουρρεαλιστικό της κατάστασης (4 σκυλιά που δεν επιτέθηκαν, αλλά απλώς ακινητοποίησαν) μάλλον πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Η είδηση παίχτηκε όντως στον Παπαδάκη το πρωΐ μια μέρα πριν την πρώτη Απριλίου. Άρα δε μιλάμε για ψέμα. Εκτός και είναι από τις γνωστές "ιστορίες" των δημοσιογράφων.....

insanity

Well-Known Member
1 Απριλίου 2009
48
0
Γερακας Αττικης
Eκει που μας χρωστουσανε,μας πηραν και το βοδι λεει μια παροιμια....αν ειναι δυνατον!!Ο εισαγγελεας δεν προτεινε στον ιδιοκτητη να κανει μηνυση στον κλεφτη γιατι μπηκε στο διαμερισμα του?Ο νομος δεν αναφερει πουθενα οτι μπορουμε να εναντιωθουμε νομικα σε καποιον που μπαινει σε ξενη ιδιοκτησια?Την δικη μας ιδιοκτησια εν προκειμενω,πως θα την προστατεψουμε?Τι νομοι ειναι αυτοι που εχουμε ρε #@%$@^@#$#@!%

(Παντως δεν το ηξερα αυτο για την υποχρεωτικη ταμπελα.....βρε θα γεμισω ολα τα καγκελα γυρω απο το σπιτι ταμπελες!)
Ηλιθιοι.....:mad:

zouzounos:
Εσυ (και οσοι μενουν σε διαμερισμα)θα βαλεις μια μεγαλη στην εξωπορτα,και απο ενα αυτοκολλητο σε καθε παραθυρο/μπαλκονοπορτα για να εισαι καλυμενος:D

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Εχει τυχει σε δικο μου γνωστο πολλα χρονια πριν... 4 σκυλοι εκπαιδευμενοι να βγαινουν απο το κλουβι τους μεσω buzzer και ηλεκτρικα ανοιγομενων θυρων κλουβιου, να τοποθετουνται περιμετρικα του χωρου και ενα στην κυρια εισοδο/κρεββατοκαμαρα. 2 αλοδαποι πηδησαν 3 μετρα μαντρα για .......να πιουν νερο.Η εκπαιδευση δεν περιειχε ακινητοποιηση για δικους μας λογους. Στην Αμερικη λενε"Stand off dog= Dead dog". Οι σκυλοι ηταν ασφαλισμενοι για αστικη ευθυνη και ετσι τη γλυτωσε φτηνα(σχετικα).Ειχε και ταμπελες αλλα οι αλοδαποι δεν ηξεραν ελληνικα!!!Παντως σας το λεω εκ πειρας, 4 Γ.Π σε δαγκωμα δεν αντεχεται με τιποτα.:):):):):)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Είναι τελείως παράλογο. Πώς είναι δυνατόν να φέρεις ευθύνη για το τι θα πάθει κάποιος σε περίπτωση που παρανόμως εισβάλει σπίτι σου. Κι όταν μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση λέτε ότι δεν τον δάγκωσαν καν. Υποθέτω ότι μπορείς να κάνεις ανταγωγή γιατί (πέραν του θέματος της διάρρηξης) έχεις υποστεί ψυχολογικό σοκ κι εσύ και οι σκύλοι σου...
Όταν αρχίσαν να μπαινοβγαίνουν εργάτες στο σπίτι που έμενα, πήγα κι έβαλα ταμπέλα στην πόρτα πάντως για να είμαι κατωχυρωμένη.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Ειχε και ταμπελες αλλα οι αλοδαποι δεν ηξεραν ελληνικα!!!:):):):):)
Aυτο ακουσα και εγω!!!
Απο εδω και περα, ταμπελα και στα Αγγλικα, Αλβανικα, Ρουμανικα, Ινδικα, Σουαχιλι .....
Αν γραψεις στην πορτα "προσοχη εχω δικανο" σε ολες τις παραπανω γλωσσες εισαι καλυμενος?