Το Κυνοκομείο Λαμίας νοιάζεται

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Εδώ και καιρό ήθελα να σας γράψω σχετικά με το Κυνοκομείο Λαμίας. Βλέποντας σε φιλοζωικές σελίδες τις εξαιρετικά λυπηρές καταστάσεις σε διάφορα κυνοκομεία, όπου οι σκύλοι γίνονται κανίβαλοι και τρώνε τα πτώματα άλλων, αποφάσισα να γράψω.
Δύο φορές έτυχα μπροστά από ανυπεράσπιστα και πληγωμένα σκυλάκια (καθότι στο Πολύγωνο ποτέ δεν έχω δει σκύλο αδέσποτο). Και στις δύο περιπτώσεις ήμουν στην επαρχία, στο δήμο Στυλίδας, στην Πελασγία.Την πρώτη φορά τραυματισμένο σκυλάκι και δαγκωμένο. Εγώ χωρίς μέσο και ο κτηνίατρος πολύ μακριά. Ο δήμος Στυλίδας δεν έχει φιλοτιμηθεί να φτιάξει κυνοκομείο, μόνη ελπίδα αυτό της Λαμίας. Οι άνθρωποι διένυσαν μεγάλη απόσταση με δικά τους έξοδα και πήραν και περιέθαλψαν τη σκυλίτσα η οποία μένει στο κυνοκομείο και χαίρει άκρας υγείας.
Αυτό το καλοκαίρι όμως είχα μέσο και πήγα ένα άλλο σκυλάκι που δεν μπορούσε να κουνήσει τα πίσω του πόδια, πολύ χτυπημένο και εξαντλημένο. Η κα Χαρά, υπεύθυνη του κυνοκομείου, με πενιχρά μέσα όπως θα δείτε και στο βιντεάκι στο παρακάτω λινκ το δέχτηκε με αγάπη (να θυμίσω πως δεν είναι υποχρεωμένη καθώς πρόκειται για ζώο εκτός της δικαιοδοσίας του δήμου).
Είδα την κατάσταση, παιδιά υπάρχουν απίστευτα σκυλιά εκεί, πανέμορφα με τόση ανάγκη για αγάπη! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα φροντίζουν όσο μπορούν και παράγουν έργο.
Προτεραιότητα η κάλυψη του κυνοκομείου με φάρμακα.(video) | ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Και η σελίδα στο fb με τα απίστευτα σκυλούνια:
https://www.facebook.com/groups/187398004715506/

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ας βοηθήσουμε κι εμείς με προωθήσεις τουλάχιστον στο φβ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τετοιο κυνοκομείο να το βοηθησουμε, αρκει να μην γινει σαν της Πατρας... γιατι τελευταία φρικαρα.... Σκυλια να το "σκανε" από τις εγκαταστάσεις που εγώ για να φτάσω ηθελα gps και να διανύουν 20χλμ να ξαναβρεθουν στο χώρο από όπου δηθεν περιμαζεύτηκαν.... για να μην προχωρήσω και στα epic fails των γνώσεων της κτηνιατρου με κορυφαία την ατάκα εθελόντριας "αν ηθελα να πεθάνω δια βασανισμού θα πηγαινα να μου κάνει αυτή στείρωση"

Alex_Naomi

Well-Known Member
9 Μαϊου 2013
53
64
Αμπελόκηποι
Το Ναομάκι μου προέρχεται από το Κυνοκομείο Λαμίας. Έχω μόνο καλά λόγια να πω για την κα. Χαρά, η οποία τότε απάντησε με πολύ υπομονή σε όλες μου τις ερωτήσεις -χαζές και μη- είτε μέσω του fb είτε μέσω τηλεφώνου. Ακόμα και μετά την υιοθεσία της μικρής, η οποία έγινε τον Μάρτιο, έχουμε κρατήσει επικοινωνία αφού θέλει να μαθαίνει τα νέα της.
Σίγουρα πρόκειται για ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και προσπαθούν να το κάνουν όσο γίνεται καλύτερα.
Συμπληρωματικά στο αρχικό post παραθέτω το link του προφίλ του Κυνοκομείου https://www.facebook.com/kynokomeio.lamias