PEGASUS INTERNATIONAL
ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ
ΖΩΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΗΛ.: 6978 456008 - FAX : 210 8847722
[email protected]
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
στο όνομα της υγείας, για την οποία ουσιαστικά δεν δίνουν δεκάρα (Συνεχείς παραβιάσεις υγείας από την Διοίκηση).
Ανταπάντηση:
Λένε ότι νοιάζονται για την υγεία και τα ζώα είναι φορείς παρασίτων, μέσω των τσιμπουριών.
Τα παράσιτα πέφτουν απ’ τα δέντρα και τους θάμνους πάνω στα ζώα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους ανθρώπους, αν περπατήσουν κάτω από τα δέντρα.
Όμως οι περιοχές γύρω από το νοσοκομείο (Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ασπρόπυργος) είναι περιοχές αγροτικές αλλά και έντονα βιομηχανοποιημένες (δίπλα στο νοσοκομείο υπάρχει 1 μαντρί και λίγο παρά πέρα βιομηχανίες) και συχνά αντιμετωπίζουμε ασθενείς, που νόσησαν π.χ. από ποντίκια, που βρίθουν στην περιοχή.
Πώς νοιάζονται για την υγεία; Τα εφημερεία των γιατρών στο Ισόγειο είναι με ένα ελάχιστο εξαερισμό μέσω του μπάνιου, χωρίς φυσικό φως (μόνο ηλεκτρικό), έχουν τουαλέτες, που δεν λειτουργούν καλά και κυκλοφορούν σ’ αυτά κατσαρίδες και ποντίκια. Οι γιατροί δεν κινδυνεύουν ν’ αρρωστήσουν και μετά να κολλήσουν τους αρρώστους;
Το μπροστινό προαύλιο του νοσοκομείου είναι συνήθως γεμάτο από σκουπίδια (σακούλες φαγητών, αποτσίγαρα και σύριγγες ακόμα στο πίσω προαύλιο, που είναι απομονωμένο). Περνούν μέρες για να καθαριστεί το προαύλιο από τις καθαρίστριες, ενώ θα ‘πρεπε να καθαρίζεται καθημερινά. Ούτε κανείς επιτιμά ή βάζει στην τάξη αυτούς που πετούν κάτω σκουπίδια. Είναι αυτό ενδιαφέρον για την υγεία;
Οι τσιγγάνοι παραβιάζουν συστηματικά το ωράριο του επισκεπτηρίου, κυκλοφορούν κατά δεκάδες ανά άρρωστο μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και κατασκηνώνουν κυριολεκτικά στο προαύλιο. Για τις συνθήκες υγιεινής των τσιγγάνων δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι.
Το φρεάτιο αποβλήτων του νοσοκομείου είναι στο πίσω προαύλιο. Οι καθαριστές μπαίνουν σ’ αυτό χωρίς ειδικές στολές και μάσκες και μετά κυκλοφορούν στους χώρους του νοσοκομείου. Αυτοί δεν μπορούν ν’ αρρωστήσουν και μετά να κολλήσουν άλλους;
Το 2005 έγινε κινητοποίηση του προσωπικού για την αφαίρεση του αμίαντου, καρκινογόνου ουσίας, η οποία σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ, έπρεπε ήδη να έχει αφαιρεθεί (από ειδικά εκπαιδευμένα συνεργεία). ΄Όταν τελικά έγινε αυτό, έγινε με τελείως παράνομο και επικίνδυνο τρόπο, που εξέθετε σε κίνδυνο τους πάντες. Το νοσοκομείο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, ενώ θα έπρεπε να κλείνει τουλάχιστον κατά τμήματα, εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς. (Μάλιστα είχε γίνει σχετική κινητοποίηση από το προσωπικό, που δεν έφερε αποτέλεσμα). Επιπλέον το συνεργείο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν με τίποτε εκπαιδευμένο: ήταν όλοι αλλοδαποί και δεν φορούσαν ειδικές στολές ούτε και μάσκες (άρα εκτέθηκαν και αυτοί στον αμίαντο). Επιπλέον, ο αμίαντος αφαιρέθηκε μόνον από το εξωτερικό του νοσοκομείου. Στο εσωτερικό του νοσοκομείου εξακολουθεί να υπάρχει και τον αναπνέουμε από κάθε μικροβλάβη της εσωτερικής τοιχοποιίας.
΄Ετσι νοιάζονται για την υγεία; Γι’ αυτό θέλουν να σκοτώσουν τα ζώα ή γιατί είναι οι ίδιοι μικρόψυχοι και κακοί, και δεν είναι σε θέση να αγαπήσουν κανένα έμψυχο ον, άνθρωπο ή ζώο;
Τα ζώα είναι τα περισσότερα στειρωμένα από ανθρώπους του νοσοκομείου (γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους, που νοιάζονται γι’ αυτά). Επίσης πάλι συγκεκριμένα άτομα ταϊζουν τα ζώα με προσωπικά τους έξοδα κυρίως και συμπληρώνουν με υπολείμματα φαγητού, που θα πετιόντουσαν έτσι κι αλλιώς στα σκουπίδια.
Στα πλαίσια του πολέμου, που άνοιξε εδώ και ενάμισυ μήνα περίπου, απαγορεύτηκε να δίνονται αυτά τα υπολείμματα και το προσωπικό απειλήθηκε με κυρώσεις. ΄Ετσι τα ζώα πεινάνε (15-18 σκυλιά και 10-12 γατιά), αλλά και διψάνε. Μαζί τους διψάνε και όλα τα πουλιά στον περίβολο του νοσοκομείου, γιατί κλείνουν πλέον τις μάνικες του ποτίσματος και δεν γεμίζουν οι 2-3 γούρνες, που υπάρχουν στον περίβολο και από τις οποίες ξεδιψάνε ζώα και πουλιά.
Τα ζώα δεν είναι παραπεταμένα. Υπάρχουν άνθρωποι του προσωπικού, που τα νοιάζονται. Πολλές φορές μαζεύτηκαν χρήματα από εράνους για φάρμακα, χειρουργεία (από ατυχήματα, για στειρώσεις…) αλλά και άλλες ανάγκες των ζώων. Τώρα θα χειρουργηθεί μεγάλη σκύλα για κάταγμα δεξιού πίσω μηριαίου οστού (ήλος), με σύγχρονη βαρειά επιμόλυνση με έξοδα ατόμου του προσωπικού, που επιθυμεί να μείνει ανώνυμο.
Οι πιο πολλοί γιατροί αλλά και νοσηλευτές είναι υπέρ των ζώων και τα θέλουν. Ελάχιστοι, που δεν αγαπούν τα ζώα γενικώς, είναι κατά των ζώων . Και τώρα ξαφνικά ο υποδιοικητής Δ. Αντωνίου, κηρύσσει πόλεμο και θέλει να τα σκοτώσει δήθεν για λόγους υγείας. ΄Εχει κανονίσει στις 13-9-08 (μέρα εφημερίας) να μεταφερθούν τα ζώα με κλούβα του δήμου στο κρεματόριο του Σχιστού. (Οι φιλόζωοι ξέρουν τι σημαίνει Σχιστό).
Ο κ. Αντωνίου ξεχνά ότι διορίστηκε με πολιτικό μέσο της Ν.Δ. και μάλιστα από τον ίδιο τον κ. ΄Εβερτ, που είναι μεγάλος φιλόζωος. Και ο υποδιοικητής κ. Γεωργόπουλος, που μέχρι τώρα έκανε ότι ενδιαφέρεται για τα ζώα, τώρα λουφάρει και κάνει ότι δεν ξέρει τίποτε. Όμως τα ζώα δεν ζουν παρασιτικά στο νοσοκομείο:
1) Σκοτώνουν έντομα και ποντίκια (οι γάτες).
2) Δεν έχουν επιτεθεί ποτέ σε άνθρωπο. Αντίθετα έχουν προστατέψει άτομα από το προσωπικό από παρενοχλήσεις / επιθέσεις στο προαύλιο.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις σε γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία (Τ.Ε.Π.) ή τις κλινικές είναι συχνές, πολύ συχνά πέφτει ξύλο στα Τ.Ε.Π. και αρκετές φορές κλήθηκε και η αστυνομία από τους ίδιους τους γιατρούς για μηνύσεις και αγωγές. Επίσης πολλές φορές έχουν απειλήσει γιατρούς με την
ζωή τους (την κα Φρογουδάκη, πριν φύγει από το Θριάσιο, τον κ. Ρόδη, αλλά και πολλούς άλλους).
3) Προστατεύουν την περιουσία του προσωπικού (αυτοκίνητα και ότι άλλο υπάρχει μέσα σ’ αυτά). Παλαιότερα πριν μαζευτούν τα σκυλιά στο Θριάσιο, τα αμάξια ακόμα και μέσα στο προαύλιο, ήταν αφύλαχτα. Το 2005 ή 2006 κλάπηκε από το προαύλιο του νοσοκομείου το αμάξι του Αλεξ. Πατσιλινάκου, γυιού του βουλευτή του ΚΚΕ, που δούλευε τότε στο νοσοκομείο. Μέσα στο νοσοκομείο συνεχίζονται συστηματικά οι κλοπές, ακόμα και από τα δωμάτια των γιατρών, που κλειδώνονται. Η τωρινή security (ασφάλεια) δεν κάνει τίποτα σχεδόν (εκτός από μεμονωμένες εξαιρέσεις), ενώ η παλιά ήταν πολύ καλύτερη, όμως πιο ακριβή (γι’ αυτό την έδιωξαν). Τα αυτοκίνητα του προσωπικού όμως, είναι ασφαλή χάρις στα σκυλιά. Δεν έγινε άλλη κλοπή αυτοκινήτου στο Θριάσιο, από τότε που μαζεύτηκαν τα σκυλιά.
4) Τα σκυλιά ήταν σκορπισμένα παντού στον περίβολο του νοσοκομείου. Μόλις τα έδιωξαν από τον χώρο γύρω από την εκκλησία αυτό το καλοκαίρι, αμέσως κλάπηκαν 4 εικόνες και 2 χρυσά μανουάλια.
Τα σκυλιά και τα γατιά δεν αποτελούν κίνδυνο για κανένα, αφού δεν επιτέθηκαν ποτέ σε κανένα. Αντίθετα οι άνθρωποι αποτελούν κίνδυνο γι’ αυτά – μικρά σκυλιά χτυπήθηκαν από αμάξια (συνοδών αρρώστων) μέσα στο προαύλιο και πέθαναν.
Τα παράσιτα μπορούν να μεταφερθούν και από τους ανθρώπους. Τα έντομα που τα μεταφέρουν τσιμπούν ανθρώπους και ζώα. Τα ζώα όμως αποπαρασιτώνονται. Οι άνθρωποι;
Και δεν μπορούν να λένε ότι νοιάζονται για την υγεία μας, γι’ αυτό και θα ξεφορτωθούν (σκοτώσουν) τα ζώα. ΄Οσα κατέγραψα δείχνουν ότι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για την υγεία μας. Ούτε η ασφάλεια μας τους ενδιαφέρει. ΄Αλλαξαν την καλή security, γιατί ήταν ακριβότερη. Οι οδηγοί στα λεωφορεία του προσωπικού καπνίζουν στην διάρκεια της διαδρομής ενάντια στις οδηγίες της Ε.Ο.Κ. και ενάντια στις συμβάσεις, που έχουν υπογράψει οι εταιρείες τους και η διοίκηση αγνοεί τις καταγγελίες. Εμείς παίζουμε ξύλο στα Τ.Ε.Π. Εμείς καλούμε την αστυνομία. Εμείς δεχόμαστε απειλές για την ζωή μας και κατάρες, επειδή κάνουμε ιατρική και όχι, ότι θά ‘θελε ο καθένας. Κανείς δεν μας προστατεύει εκτός από τα ζώα!!
ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ !!!
ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΣΤΙΣ 13-9-08 !!!
Αυτά στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ή της εξαθλίωσης, της διαφθοράς και του εγκλήματος;
Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη τα ζώα συμμετέχουν στην θεραπεία των ασθενών και μέσα στις κλινικές Σκυλιά και γάτες χρησιμοποιούνται ευρέως σε παιδιατρικές και ογκολογικές κλινικές, αλλά και στην ψυχιατρική στα τμήματα ημερήσιας φροντίδας για την θεραπεία ατόμων με αυτισμό ή άλλες διαταραχές συμπεριφοράς, καταθλιπτικών αλλά και σχιζοφρενικών. Εκτός κλινικών χρησιμοποιούνται άλογα ή δελφίνια για την προώθηση της θεραπείας ατόμων με ειδικές ανάγκες (αυτισμό ή άλλες διαταραχές συμπεριφοράς, κινητικά προβλήματα/αναπηρίες). Και τα οικόσιτα ζώα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Τα σκυλιά βοηθούν ηλικιωμένους στην κινητοποίησή τους και καταθλιπτικούς, οι γάτες ρίχνουν την πίεση.
Ας τους δώσουμε την θέση, που τους ανήκει στην ζωή μας.
Και πρωτίστως ας σώσουμε τα ζώα του Θριασίου από την κλούβα στις 13-9-08 και τον επαπειλούμενο θάνατο !!!
Σόνια Αλούπη
Πρόεδρο της Οργάνωσης
Αθήνα 8-9-2008