Το Ακίτα μου είναι Αγρίμι!!

ElenaP

Member
26 Ιανουαρίου 2011
22
0
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος και πήρα πρόσφατα ένα αμερικάνικο ακίτα. Είναι 50 ημ., θηλυκό και σκέτο αγρίμι. Σκέφτομαι να την περιορίσω, όσες ώρες λείπω, στο μπάνιο, για να μην κινδυνέψουν τα έπιπλα του σπιτιού. Είναι πολύ ζωηρή και δαγκώνει (για να παίξει) συνέχεια. Το θεωρείτε σωστή τακτική; διαφορετικά θα μου φάει το σπίτι. Ήδη ξεκίνησε από τις κουρτίνες..!!:(

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καλά σου έκανε! 50 ημερών είναι τώρα... Αρά το πήρες , 40 ; ; ; ; Ετοιμάσου για ακόμα περισσότερες κακές συμπεριφορές. Δεν το παίρνουμε το κουταβάκι από τη μάνα του πριν από τις 60 μέρες. Και , ok , 55 , 50 τρώγεται... Αλλά και πριν τις 50!!??? Φαντάζομαι ότι δεν το πείρες από εκτροφείο όποτε καλή τύχη.... Αν λείπεις με τις ώωωωωωωωωωωωρες, τώρα που είναι μωρό - επίσης μέγα λάθος. Πρέπει να περνάς χρόνο με το κουτάβι για να νιώθει ασφάλεια, να δέσετε τη σχέση σας και να εκτονώνεται ώστε να μην ξεσπάει το stress και την ενέργεια του στις κουρτίνες σου και σε ότι... Επίσης να το περιορίσεις ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Μπορεί να φάει πρίζες, απορρυπαντικά ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο. Αυτά... Σε φρίκαρα??? Δεν πειράζει.

ElenaP

Member
26 Ιανουαρίου 2011
22
0
Αθήνα
Βρε παιδιά έχετε δίκιο, αλλά τι να κάνω;; Από εκτροφείο το πήρα και είχε ήδη απογαλακτιστεί από τη μάνα του...Επίσης, δε γίνεται να μη δουλεύω για να περνάω ώρες μαζί της. Ο άντρας μου, όμως γυρνάει αρκετά νωρίς και έχει πολύ μεγαλύτερο περιθώρειο χρόνου. Οπότε συμφωνείτε με τον περιορισμό στο μπάνιο..Κατά τα άλλα, όταν γυρνάω είμαστε αρκετές ώρες μαζί και παίζουμε συνέχεια. Φαίνεται πως έχει αρχίσει να δένεται μαζί μου. Απλά στο μπάνιο κλαίει και τη λυπάμαι...Λάθος έτσι?

Last edited by a moderator:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Απο ποιο εκτροφείο? Επιτρέπεται να πεις.
Μη τη λυπάσει οταν κλαιει .. μην υποκυπτεις... μετα θα ειναι ακόμα πιο δύσκολο να μαθει να μενει μονη της περιορισμένη.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
ElenaP,
οι λόγοι που δεν παίρνουμε τα κουτάβια τόσο νωρίς,
δεν είναι μόνο το γάλα..
Οπότε είναι μέγα λάθος.

Επίσης είναι κουτάβι, και μάλιστα Ακίτα,
τι περίμενες ότι θα κοιμάται σε μια ακρούλα;

Πρέπει να το προσέχετε, να το περιορίζεται σε ένα crate όσο λείπετε,
και μεγαλώνοντας να το εκπαιδεύσετε.

Όμως τι ζημίες μπορεί να κάνε ένα μωρό ακίτα ούτε 2 μηνών, ώστε να το χαρακτηρίζεις αγρίμι;
Δεν καταλαβαίνω..

ElenaP

Member
26 Ιανουαρίου 2011
22
0
Αθήνα
Προφανώς και έχετε δίκιο. Αλλά τώρα το πήρα, επομένως εφεξής έχει σημασία τι θα κάνω. Το crate τι είναι?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάρκο ή κλουβί σαν κι αυτά:

Πρέπει όμως να το κάνεις να το θεωρεί σπίτι του και να μην το περιορίζεις υπερβολικά πολλές ώρες. Υπάρχουν πληροφορίες στο φόρουμ για το πώς χρησιμοποιείς το crate. Α και καλωσήρθες στο φόρουμ και να σου ζήσει το ακίτα σου! :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Καλό θα ήταν να ζητήσεις και βοήθεια από τον εκτροφέα του σκύλου. Μέσα σε όλα, και αυτό είναι κομμάτι της "δουλειάς" του (να σε συμβουλέψει).

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
doc τα λες ωραια ομως..εδω της εδωσε το κουταβι 40 ημερων θα της δωσει και πληροφοριες και συμβουλες?πολλα δεν ζηταμε??:Ρ:Ρ:Ρ να σ ζησει το τερατινι και καλη συμβιωση!!υγειες και τυχερο να ειναι παντα!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
H ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Όπως και να έχει, θέλω να μαθαίνει ο κόσμος πως όταν έχει επιλέξει σωστό και ηθικό εκτροφέα έχει και μεγάλη βοήθεια και μέτά την πώληση.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Θα σου πρότεινα να πάρεις αυτό το τελευταίο της φωτογραφίας το πτυσόμενο. Βάλε το στο δωμάτιο απο κάτω βάλε χοντρό χαρτόνι από αυτό που έχουν οι μπογιατζήδες όταν κάνουν βαψίματα. Επειδή όταν θα λειπεις ενδέχεται να λερώνει κάποιες φορες μέχρι να μάθει να συγκρατείται το χαρτόνι το αλλάζεις κάθε φορά που λερώνει. Θα σου πρότεινα να το βάλεις στο δωμάτιο σου για να αισθάνεται την παρουσία τη μυρωδιά σου και να είναι ασφαλής.Στο μπάνιο είναι σαν τιμωρία. Και πέρα απτην πλάκα μπορεί να χρησιμευσει σαν τιμωρία. Αν κάνει κάτι κακό τη βάζεις για λίγο (αντι να χειροδικήσεις) Αυτό την απομονώνει από εσένα και της δείχνει οτι ειναι μη αποδεκτή συμπεριφορά. Τώρα για το μωράκι το μπάνιο είναι σαν εξορία. Αυτό το πτυσομενο κλουβάκι πάντως θα σε βολέψει πάρα πολύ μέχρι να μάθει βασική συμπεριφορά μέσα στο σπίτι

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
ολα τα παρκα θα τα περναει αμπαριζα μπορει κ απο τωρα..ειναι να μη τους μπει κατι στο μυαλο!!οποτε crate!!

ElenaP

Member
26 Ιανουαρίου 2011
22
0
Αθήνα
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για τις συμβουλές και για το καλοσώρισμα! !!!Την έχω ήδη αγαπήσει πάρα πολύ και είμαι διαθετημένη να κάνω τα πάντα για να γίνει περάσει καλά και να γίνει ένα φρόνιμο σκυλάκι. Είναι μία κούκλα...
Όσον αφορά το crate, είμαι επιφυλακτική γιατί μου φαίνεται σαν κλουβί και δεν θα ήθελα να την κλείσω μέσα. Το πάρκο είναι καλύτερη ιδέα. Πιο ψηλά υπάρχουν?
Επίσης, πώς μπορώ να περάσω φώτο στο προφίλ μου για να έχω τη Μάγια?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97