Τουμπάνιασμα λόγω πρωτεϊνης;

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλη την σκυλοπαρέα!!! Μετά από πολύ καιρό γράφω για να εκθέσω κάποιες απορίες μου..Τον Μπελούκο μου τον έχω όλη μέρα στην αυλή με ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού για να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει..εννοείται οτι 2,5-3 ώρες έχουμε τον καθημερινό μας περίπατο και το βράδυ ύπνο μαζί μου..ποτέ εξω. Τέλοσπάντων εκεί που μένω τον χειμώνα οι θερμοκρασίες πέφτουν και υπό του μηδενός αλλά ο Μπελούκος ακόμα και στις παγωνιές προτιμούσε να βρίσκεται στην αυλή παρά μεσα στο σπίτι..η κτηνίατρος είπε πως αφού το κουτάβι το περισσότερο της μέρας βρίσκεται έξω μπορώ να του πάρω μία τροφή με μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεϊνης..έτσι και έκανα..πήρα την acana sport and agility.Σημειοτέον ότι η γυναίκα δεν πουλάει σκυλοτροφές. Έχει σχεδόν 8 μήνες που την αλλάξαμε την τροφή του..ολα είναι καλα στα κόπρανα,στο τρίχωμα, στην όρεξη..αλλα σαν να τον βλέπω να τουμπανιάζει..σαν να φούσκωσε αρκετα..έχει πολύ μεγαλύτερες αντοχές..πολύ πιο ψηλό άλμα..και σκέφτομαι μήπως είναι κακό αυτο? μήπως τουμπανιάζεται το σκυλι λόγω πρωτεϊνης? συγνώμη για το σεντόνι!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οι αλλαγές που βλέπεις στον Bello είναι, νομίζω, λίγο συνδυαστικές. Σαφώς και η τροφή έχει παίξει το ρόλο της, αλλά και η ηλικία του σίγουρα. ο Bellos είναι στην εποχή που "δένει". Σε αυτήν περίπου την ηλικία εγώ είχα παρατηρήσει να ανοίγει το στέρνο, να σχηματίζονται οι μύες και να αλλάζει κάπως και η συμπεριφορά του..

(Η απάντησή μου είναι καθαρά απ'ότι είδα στον σκύλο μου, ελπίζω οι υπόλοιποι να σε διαφωτίσουν καλύτερα)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει αυτό, αλλά είναι το ελάχιστο που γνωρίζω τουλάχιστον. Σε ανθρώπινο οργανισμό η πτωτεϊνη ενδέχεται να προκαλέσει πρήξιμο και αυτό γιατί με την πρωτεϊνη χτίζεις μυς, οπότε αν αθλείται κιόλας (στην εκτόνωση κλπ) είναι κάπως λογικό. Ξέρω πως δεν είναι πολύ διαφωτιστικό όλο αυτό, αλλά αυτές τις πληροφορίες διαθέτω :)

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ημίαιμο είναι..παίζει κάπου ρόλο η ράτσα ως προς την τροφή που έχω διαλέξει?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog