Τουαλέτα

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
παιδια βοηθεια....μου εχουν πει, καθοτι νεος σκυλομπαμπας,ενος γαλλικου ,οτι δεν κατουρανε τα σκυλια εκει που κοιμουνται...εμενα κατουραει εκει που κοιμαται καμια ιδεα κανεις?ειναι 3 μηνων,ειναι μικρος ακομα και ατυχηματα συμβαινουν?το χει κανει 4-5 φορες τι να κανω πως να το μαλωσω?

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
να τον χαίρεσαι :) μπορεί να ναι λίγο άκυρη η ερώτηση μου, αλλα τα κάνει εκεί που κοιμάται την ώρα του ύπνου ή κατα την διάρκεια της ημέρας? στη θέση σου κατα την διάρεκια της ημέρας θα μάζευα το κρεβατάκι του και θα το εμφάνιζα πάλι το βράδυ για να κοιμηθεί.. αυτό που μας έλεγε ο εκπαιδευτής πάντα ήταν οτι ενα βασικό στοιχείο στην εκπαίδευση είναι η πρόληψη... φιλικά πάντα :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πόσο καιρό το έχεις το μικρό...??? Παίζει να μην έχει μάθει ακόμη το κρεβάτι "του". Θα συμφωνήσω με τη magda ως προς την πρόληψη κατ' αρχήν.... πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τα "σημάδια" ότι θα λερώσει και να το παίρνεις να το πηγαίνεις στην πάνα πριν το κάνει... θα δεις τέλος πάντων και σε άλλα θέματα πως μαθαίνουμε την πάνα.

Εάν παρ' ελπίδα το έχεις πάρει από pet shop δυστυχώς τα κουτάβια στη "γυάλα" έχουν αναγκαστεί να ξεπεράσουν προ πολλού το ένστικτο του "δεν λερώνω εκεί που κοιμάμαι".

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
Πόσο καιρό το έχεις το μικρό...??? Παίζει να μην έχει μάθει ακόμη το κρεβάτι "του". Θα συμφωνήσω με τη magda ως προς την πρόληψη κατ' αρχήν.... πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τα "σημάδια" ότι θα λερώσει και να το παίρνεις να το πηγαίνεις στην πάνα πριν το κάνει... θα δεις τέλος πάντων και σε άλλα θέματα πως μαθαίνουμε την πάνα.

Εάν παρ' ελπίδα το έχεις πάρει από pet shop δυστυχώς τα κουτάβια στη "γυάλα" έχουν αναγκαστεί να ξεπεράσουν προ πολλού το ένστικτο του "δεν λερώνω εκεί που κοιμάμαι".
δεν το εχω παρει απο πετ σοπ αλλα απο εκτροφεα...λερωνει το βραδυ που κοιμαται την ημερα οχι 1 μηνα τον εχω

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τότε είναι απλά τα πράγματα...
καταρχήν ξεκινάμε ότι τα κουτάβια δεν μπορούν να κρατηθούν όλο το βράδυ.
Δεύτερον, πες μας λίγο τη διαμόρφωση του χώρου του και που κάνει την ανάγκη του.

Έχει διαθέσιμη πάνα το βράδυ...??
Ή είναι π.χ. στο crate??

Γενικά πάντως ατυχήμετα θα έχεις για πολύ καιρό ακόμη, ακόμα κι όταν θα ξέρει άψογα το που θα πάει.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ακομα κι εγω που απο την 1η βραδια που την πηρα σπιτι κρατηθηκε 6-7 ωρες, ειχα 2 ατυχηματα τις πρώτες μερες/νυχτες.
Οταν συμβει αυτο:
1.Πλένεις πολυ καλα το κρεβατακι για να μην εχει τη μυρωδια
2. Σηκώνεσαι το βραδυ τουλ. 1 φορά και τη πας εκει που θες να τα αφησει.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
μην γελας καθολου!τον βλεπω σαν τον γκαρφιλντ με λαζανια κ τηλεκοντρολ στο καναπε να μην μπορει να σηκωθει!!! :p

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
lawrence-gr @ γιατι τετοια επιθεση ρε φιλε ?

coocie @ Επειδη διαβασα ολα τα ποστ που εχεις ανοιξει κ επειδη ειναι κ απο εκτροφεα ο σκυλος σου και απο αλλες συζητήσεις εχει ειπωθεί οτι ειναι πολυ φιλικοί κ διαθέσιμοι να βοηθησουν γιατι δεν του ρωτας να σου πουνε αυτοι που σε ξερουν κ εσενα αλλα κ το σκυλο σου ?

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
χααχαχα, απλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι θα το παρει οπως εγω που εχω διαβασει κ 100ποστ σου !!!
ΣΟΖ- οφφ @ Βαζελος δλδ καναπε φραπε?(μηπως μιλας για ποδοσφαιρο? για μπασκετ?)

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
στανταρ βαριεται να σηκωθει!!!!αφησε του κ εναν φραπε εκει διπλα!!!
ναι συγουρα βαριεται...στο crate και κλειδωμενο τον εχω και οσο για φραπεδακι δεν χωραει γιατι ειναι μικρος ο χωρος

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ποσες ωρες μενει το βραδυ στο crate ο σκυλος ? Οπως και να χει ,εφοσον ειναι ακομα πολυ μικρουλης,μαλλον θα πρεπει να τον βγαζεις απο κει μεσα εστω και μια φορα κατα την διαρκεια της νυχτας.Υπομονη,αλλωστε δεν θα κρατησει για πολυ καιρο αυτο,αλλα οσο πιο συνεπης εισαι εσυ τωρα,τοσο πιο γρηγορα θα μαθει ο σκυλακος το σωστο μερος να τα κανει και εσυ θα χαρεις συντομα τους καρπους της προσπαθειας σου.
Θα σου πω απο την προσωπικη μου εμπειρια οτι αξιζει τον κοπο,οταν ο δικος μου εγινε 3 μηνων ειχε ηδη μαθει τα κακα του να τα κανει εξω και μεχρι 4 μηνων ειχε μαθει και τα τσισα.Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις και καπιοα ατυχηματακια μεχρι να φτασει 6-7 μηνων,αλλα θα ειναι πταισματα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τα κουτάβια σε αυτή την ηλικία δυστυχώς αδυνατούν να κουμαντάρουν την κύστη τους = δεν μπορούν να αντέξουν όλο το βράδυ στο crate 'οσο κι αν το θέλουν.

Προσπάθησε να σηκώνεσαι το βράδυ τουλάχιστον μία φορά ή πάρε ένα πάρκο στο οποίο θα τοποθετήσεις το crate ανοιχτό και την πάνα (αν χρησιμοποιείς).

Οι απαιτήσεις μας πρέπει να είναι ανάλογες της ηλικίας. Εκτός αυτού τον "απευαισθητοποιείς" στο να μη λερώνει το κρεβάτι του και ακυρώνεις τη χρήση του crate.

Δεν σε ειδοποιεί πριν λερώσει, ένα κλάμα ένα "νιαούρισμα" κάτι??

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
της αδερφης μου το σαμογεντ τα εκανε οχι μονο στο κρεβατι του αλλα παντου μεσα στο χωρο του και μετα καθοταν και πανω τους
ενας εκπαιδευτης που την ειδε μας ειπε οτι φοβατε πολυ και τα κανει για να τα μυριζει και να αισθανετε μεγαλυτερη ασφαλεια.
τωρα ειναι 7 μηνων και σιγα σιγα αποκτωντας αυτοπεπιθηση το κοβει.
υπομονη

οσο και να μην μπορει να κρατηθει ενα κουταβι εκαι που κοιμαται δεν τα κανει

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
σας ευχαριστω ολους με βοηθησατε παρα πολυ...τον βγαζω εξω τωρα πιο αργα και ετσι προς το παρον δεν μου τα κανει...αλλωστε ειναι μωρακι ακομα και δικαιολογειται και παλι ευχαριστω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μπράβο coocie :)
Κάτι που ήθελα να σου πω για την δική μου εμπειρία, ο εκτροφέας μου είχε πει ότι 11 θα είναι η τελευταία του φορά που θα παει για πιπί και μετά 7 το πρωί, εγώ με δική μου πρωτοβουλία και κούραση έβαζα ξυπνητήρι και τον πήγαινα και μια φορά ενδιάμεσα και ετσι αποφύγαμε τα ατυχήματα. Αλλοι κουταβογονείς όμως μου έλεγαν ότι κρατιόντουσαν όλη την νύχτα (όχι οι άνθρωποι) αλλά εμένα ο δικός μου είχε μάθει από εμάς να πηγαίνει και ενδιάμεσα. Τώρα έκανα καλό κακό δεν ξέρω, αλλά δεν θέλαμε να έχουμε ατυχήματα και στο τέλος να μάθει ότι είναι οκευ να τα κάνει και εκεί που κοιμάται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97