Τουαλέτα ενήλικου σκύλου

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα γνώμες για ένα θέμα που πραγματικά δε ξέρω πως να χειριστώ πλέον. Έχω υιοθετήσει ενα σκυλάκι εδώ και 8 χρόνια και τώρα είναι 10 χρονών. Όταν τον πήρα ήταν ήδη 2.5 και μετά από πολύ προσπάθεια καταφέραμε να τον εκπαιδεύσουμε στα βασικά. Πάντα είχαμε θέμα με τη τουαλέτα του, δε κρατιόταν πολύ και γενικά μόλις εμφανιζόταν φαγητό στο τοπίο πάθαινε κατι σαν ακράτεια.
Και παμε στο σήμερα. Μετακομίσαμε σε νέο σπίτι (κάτι το οποίο εχει ξαναγίνει και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα) και χωρίς να μπορώ να εντοπίσω την αιτία που ξεκίνησε όλο αυτό, άρχισε να κατουράει συνεχόμενα μέσα στο σπίτι (χωρις καμια προειδοποίηση) κςι να κάνει και τα κακα του (τα οποια και τρωει μετα). Μεχρι πρότινος το εκανε μόνο οταν εμενε μονος του. Εδω και μερικές μέρες εχει αρχισει κςι μπροστά μας. Χθες γυρίσαμε απο μεγάλη βόλτα και μια ώρα μετά έκανε κακα του στο διάδρομο. Ειναι πρώτη φορς που το αντιμετωπιζουμε αυτο και πραγματικά δε ξερω τι νς κανω. Βγαινει δυο φορες βολτα απο 45 λεπτα περίπου και άλλες δυο φορές μονο για κατούρημα.
Κάναμε εξετάσεις στον κτηνιατρο κλο και ολα βγήκαν καλά.
Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο??
Ευχαριστώ πολυ

tasioskis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2019
56
57
40

ενα πολυ ωραιο και καλογραμμενο αρθρο για την κοπροφαγια. Κατα την γνωμη μου το σκυλι θελει λιγο περισσοτερο χρονο να δεχτει το νεο σπιτι. Μαλλον πρεπει να ξεκινησετε την διαδικασια της τουαλετας απο την αρχη στο νεο σπιτι. Η νεα γειτονια ειναι ηδη μαρκαρισμενη με νεες μυρωδιες για τον σκυλο. Και για αυτο νιωθει πιο ανετα να τα κανει μεσα στο σπιτι.

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Ξαναπήγαμε στον κτηνίατρο και κάναμε καλλιέργειες ούρων, κοπράνων, τα πάντα. Βρέθηκε τελικά ένα μικρόβιο που δημιουργεί ουρολοίμωξη και ξεκίνησε ειδική αντιβίωση.

Επιπλέον τον πήγα για μερικές μέρες στο παλιό μου σπίτι (που τώρα μένει ο αδερφός μου με τη μητέρα μου) και η συμπεριφορά του επανήλθε πλήρως. Ούτε ξυπνήματα το βράδυ, μια χαρά έμενα μόνος του, όλα καλά. Άρα αποκλείσαμε και την πιθανότητα άνοιας (που είχε αναφέρει ο κτηνίατρος λόγω ηλικίας) και καταλήξαμε στο ότι μάλλον πάσχει από άγχος αποχωρισμού λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος κλπ.

Για το βράδυ που λέρωνε, ξεκίνησε να κλείνω τν πόρτα του δωματίου το βράδυ, οπότε ναι μεν ξυπναει (και ξυπνάει και μένα μαζί), αλλά σταμάτησε να λερώνει.

Το μεγάλο θέμα είναι όταν είναι να μείνει μόνος του. Κάθε πρωί μόλις αντιλαμβάνεται ότι θα φύγω για τη δουλειά, δεν πάει με τίποτα στο δωμάτιο του, δεν ηρεμεί και αρχίζει να κλαίει. Και μόλις μείνει μόνος του λερώνει. Δοκίμασα να του πάρω αυτά τα κόκαλα μακράς διαρκείας για μασούλημα αλλά τον πειράζουν στο στομάχι. Ξαναπιάσαμε εξαρχής την εκπάιδευση για να μη λερώνει μέσα, αλλά τίποτα. Τον πάω στο πάρκο πρωί πρωί μπας και κουραστεί, αλλά δε πτοείται.

Μετά τις γιορτές θα απευθυνθώ σε εκπαιδευτή. Μέχρι τότε, αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι, όλα ευπρόσδ3κτα.

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Κάνε μια προσπάθεια να εντοπισεις διαφόρες του νεου σπιτιου με το καινούργιο και στην καθημερινότητα του σκυλιου..αφού είχατε ξαναμετακομίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κάτι παίζει με το καινούργιο..πχ πολλά γαυγίσματα απέξω, κάποιος θόρυβος που τον τρομάζει,κτλ κτλ..στις βόλτες του η όταν είσαι μαζι του γενικότερα εχει αλλάξει συμπεριφορά?..

Θα μπορούσες να τον καταγράψεις και με καμερα τις ώρες που λείπεις για να δεις αν ξεκινάει αυτη την συμπεριφορά κατω απο συγκεκριμένες συνθήκες..

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Καλησπέρα ξανά,
τελικά κάναμε καλλιέργεια ούρων και αντιβιόγραμμα και βρέθηκε ενα μικρόβιο (σουρβίτης). Πήρε baytril για 15 μέρες και επανήλθε πλήρως. Η συμπεριφορά του είναι κανονική και μένει μόνος του μια χαρά πλέον.

• Like
Reactions: paliotspos and spyv