Τι χαρτια πρεπει να συνοδευουν το κουταβι?

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Επειδη μαζι με το κουταβι μου δεν ηρθαν και τα χαρτια του (μην ρωτατε πως και τι γιατι ειναι ολοκληρη ιστορια!) αλλα τα περιμενω, μπορειτε να μου πειτε ποια χαρτια πρεπει να μου δωσουν απαραιτητα?

Να πω οτι το αγορασα μεσω pet shop επαρχιας που το παρηγγειλε απο εξωτερικο.

Ευχαριστω

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά..αν σου έρθουν ποτε τα χαρτια..σφύρα μας!!!!
Σου είπαν από το pet shop...ότι θα σου δ'ωσουν χαρτιά?
Τα χαρτιά που χρειάζεται να 'εχεις είναι το export pedigree του σκύλου....(τώρα αν θα είναι μούφα η όχι...ο θεός μαζί σου!!)..
Το βιβλιαριο υγείας με τα εμβόλια που έχει κάνει..
Το πιό βασικό είναι το pedigree (πιστοποιητικο καθαροαιμίας), όπου αναγράφεται το επίσημο όνομα του σκύλου...οι γονεις, γιαγιαδες/παπούδες και οι προ..
Το όνομα του εκτροφειου...η χώρα προέλευσης...και λοιπα΄στοιχεια..
Αλλά από pet shop...χλωμό το βλεπω!!!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ποια χαρτια πρεπει να μου δωσουν απαραιτητα?
Το βιβλιαριο υγειας νομιζω ειναι το μονο υποχρεωτικο...τα αλλα δεν ειναι απαραιτητα (να στα δωσουν) :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Και κάπου εδώ θα έχεις σκεφτεί γιατί δεν είσουν σε κάποιο φόρουμ (στις επάλξεις της ενημέρωσης:)) πρίν πάς στο πέτ σοπ άοπλος...

Πόσα έδωσες και τι χαρτιά σου τάξανε?
έχεις διαβάσει περι byb / πψς διαλέγουμε εκτροφέα κλπ κλπ κλπ?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
από πετ σοπ θα παρεις.....
passport kai microchip και βιβλιάριο υγειας.....
πήγαινε τον σκυλακο στον κτηνιατρο και νομιζω θα θεωρήσει τα εμβολια ως μη γενομενα και θα ξεκινησετε από την αρχή....
pedigree δεν νομιζω να παρεις ποτέ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ακόμα και να σου φέρουνε χαρτιά θα είναι οπωσδήποτε ψεύτικα και θα τα πληρώσεις κι από πάνω. Επιπλέον ο ΚΟΕ δε θα τα δεχτεί, αν προσπαθήσεις να τα καταθέσεις. Αληθινά χαρτιά έχουν μόνο τα σκυλιά αληθινών εκτροφείων τα οποία δεν πουλάνε ποτέ σε πετ σοπ. Δυστυχώς το σκυλάκι σου προέρχεται μάλλον από παπυμιλλά της Ανατολικής Ευρώπης όπως γίνεται με τα κουτάβια των πετσοπάδων.

Θα σε συμβούλευα να το παρακολουθείς στενά για τυχόν ιατρικά προβλήματα εκτός από τα εμβόλια. Επιπλέον όταν θα μεγαλώσει λίγο, θα πρέπει να επενδύσεις σε εξετάσεις για δυσπλασία του ισχύου και των αγκώνων ώστε να λάβεις τα μέτρα σου από την αρχή για να μην επιδεινωθεί τυχόν κατάσταση.

Εύχομαι πραγματικά να σου ζήσει και να μην υπάρξουν προβλήματα. Αν προνοήσεις πάντως από την αρχή, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα αργότερα. Και αν, ο μη γένοιτο, το κουτάβι σου εμφανίσει δυσπλασία σε κάποια φάση, θα σε συμβούλευα να αρχίσεις να βάζεις στην άκρη κάποιο ποσό το μήνα για πιθανή εγχείριση αργότερα. Εγώ έχω ξεκινήσει ήδη διότι το σκύλο μου τον πήρα από καταφύγιο, μάλλον προέρχεται από Backyard Breeder (BYB) και έχει ελαφρά δυσπλασία.

Τέλος συμφωνώ με τους παραπάνω ότι καλό είναι να ξεκινήσεις τα εμβόλια από την αρχή, εκτός αν υπάρχει τρόπος να ανιχνεύσεις αντισώματα, διότι οι πετσοπάδες και οι παπυμιλλάδες που τους προμηθεύουν τα κουταβάκια ψεύδονται ασυστόλως περί εμβολίων, εξετάσεων και ηλικίας σκύλου.

Τι φυλή είναι το σκυλάκι σου?

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
basset hound ειναι Sara, απαντω εγω,χοχοχο! Αλλα οπως κ να το κανεις...στο Ελλαντα εκτροφεας για μπασσετακι γιοκ...αρα η εξωτερικο η...:(:(:(

Μα ΓΙΑΤΙ ουτε ΕΝΑΣ εκτροφεας για τα απιστευτα αυτα φατσονια;;;:(:mad:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Και καλύτερα που δεν υπάρχουν για ορισμένες φυλές. Διότι φαντάζεστε τι θα γίνει έτσι και ανακαλύψουν οι μουρλοί στην Ελλάδα τους Αυστραλέζους Ποιμενικούς? Θα γεμίσει ο κόσμος από αδέσποτα ξεβιδωμένα (λόγω δυσπλασίας), θα πεθάνουν πάρα πολλά άλλα διότι δε θα τους έχουν κάνει DNA test για τη μετάλλαξη MDR1, άρα θα εμφανίσουν θανατηφόρα αλλεργία σε πάρα πολλά φάρμακα και το κυριότερο: πολλοί βλαμένοι θα ζευγαρώνουν μερλ με μερλ και θα γεμίσουμε κουφά και/ή τυφλά "θανατηφόρα λευκά" διότι οι ανισόρροποι ιδιοκτήτες των γονέων τους θα λένε "αχ καλέ, τι ωραίο χρωματάκι βγήκε, άσπρο-άσπρο και ροζ-ροζ!" (εγγύηση για το τυφλό γονίδιο) ή "καλέ τι ωραία μερλάκια, κάτσε να τα βάλουμε να γνωρίσουν τον έρωτα να δούμε τι θα βγει!" (25% τουλάχιστον "θανατηφόρα λευκά")!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ενώ τώρα που δεν έχουμε ανακαλύψει αυτή τη φυλή και κάμποσες ακόμα την έχουν γλυτώσει?

καλά τα λές
αλλά τα μποξερ και η επιληψία -τα τρελλαμένα κόκερ (χρώματος λαίδης του ντίσνευ) και πόσες ακόμα φυλές με κακές στατιστικές στα γονιδιακά προβλήματα δεν οφείλονται στους ομολογουμένος απαράδεκτους κυνολογικά αλλά και αλλιώς συμπατριώτες μας

λείπεις και χάνεις την επαφή με την μαμά πατρίδα-ντροπή σ;):)

και είμαστε και λίγοι-
όλοι οι αμις πόσοι είναι άραγε?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ορίστε τι βρήκα για τα γενετικά και άλλα προβλήατα των basset hounds τα οποία καλό είναι να τα παρακολουθείς για την περίπτωση που πρέπει να προλάβεις τίποτα, πράγμα που φυσικά απεύχομαι:

Although he is generally healthy, the Basset is susceptible to several genetic conditions and to glaucoma, obesity, gastric torsion, panosteitis, and allergies. His long back predisposes him to disc problems and can cause problems if he is overweight, out of condition, or jumps on and off furniture. He is also subject to von Willebrand's disease, a genetic blood disease similar to hemophilia, and to elbow dysplasia. Panosteitis is a wandering lameness of unknown cause and cure. Puppies generally outgrow the condition by two years of age.
Like other deep-chested breeds, Bassets should be fed twice a day throughout their lives to minimize chances of bloat and torsion. They should also have a daily walk and a moderate diet to avoid the problems that can come with overweight

Επίσης κοίταξε τις παρακάτω σελίδες, κυρίως την πρώτη:

http://www.basset-bhca.org/Health/healthpolicy.htm

http://www.just-basset-hounds.com/basset-hound-diseases.html

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
ενώ τώρα που δεν έχουμε ανακαλύψει αυτή τη φυλή και κάμποσες ακόμα την έχουν γλυτώσει?

καλά τα λές
αλλά τα μποξερ και η επιληψία -τα τρελλαμένα κόκερ (χρώματος λαίδης του ντίσνευ) και πόσες ακόμα φυλές με κακές στατιστικές στα γονιδιακά προβλήματα δεν οφείλονται στους ομολογουμένος απαράδεκτους κυνολογικά αλλά και αλλιώς συμπατριώτες μας

λείπεις και χάνεις την επαφή με την μαμά πατρίδα-ντροπή σ;):)

και είμαστε και λίγοι-
όλοι οι αμις πόσοι είναι άραγε?
Προφανώς αναφέρομαι στους βλαμένους από τους οποίους έχουμε δυστυχώς κάμποσους στην Ελλάδα. Εξ ου φυσικά και το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Εμείς εδώ στο φόρουμ είμαστε κυρίως η μειονότητα των μη βλαμένων.:)

Όσο για τους ανισορρόπους πανύβλακες Άμις, δυστυχώς είναι κάμποσοι.:(:( Πρέπει να τους δεις το καλοκαίρι να οργώνουν το χωράφι με ντάλα ήλιο και ντυμένοι από την κορφή μέχρι τα νύχια, μακρυά πουκάμισα, γενειάδες και έτσι, που να αναρωτιέσαι αν θα βγάλουν τελικά την μπέμπελη ή όχι!!:D:D Α ναι, πρόσφατα πουλάγανε στο Ebay ένα μεγάλο μίξερ Kenwood που πήρε ένας από τους Άμις και λειτουργούσε με αέρα!!:eek::eek: Δεν έχω ιδέα πώς το μετατρέψανε αλλά είχε τρομερή πλάκα!!:D:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μου την σπάνε οι μειονότητες-
εγώ είμαι βλαμμένος-οκ?

Παρόλα αυτά
ακόμα και οι πιό βλαμμένοι κι απο μένα δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τις εμπορικές φυλές με τα σοβαρά κληρονομικά προβλήματα

άρα ή υπάρχουν βλαμμένοι παντού ή πολύ απλά η εμπορικότητα μιάς φυλής μαζευει βλαμμένους απο όλη την γή και την χαντακώνουν με τα "ότι να ναι με ότι να ναι /όποτε να ναι "
:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Γιατί, ρε Κοκόνι? Παπυμιλλάς είσαι και μας το 'κρυβες τόσον καιρό?!:eek::eek::eek::eek::eek::p:p:D:D:D Αμέσως στο πυρ το εξώτερον!:D:D:D:D:D