Τι τρώγανε οι αρχαίοι σκύλοι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τα καλά σκυλιά τρώγανε πάντα καλύτερα. Αν είχε ένας κυνηγός 4-5 σκυλιά αυτό που θα του έπιανε το δείπνο θα έπερνε ότι έμενε στο τραπέζι της οικογένειας ή ακόμα και κανα ποδαράκι,κεφάλη του θυράματος. Άθελα τους οι πρόγονοι μας απο τότε κάνανε εκτροφή. Αναπαραγωγή κάνανε αυτά που τρώγανε καλά, αυτά δηλαδή που δουλεύανε καλά, τα πραγματικά υγιές και υπάκουα στον άνθρωπο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, αλλά οι πρόγονοί μας δεν κάνανε εκτροφή τύπου παπυμιλλά και ο λόγος ήταν μάλλον διότι τα σκυλιά γι' αυτούς έπαιζαν ρόλο, εκτός από συντρόφου, και πρακτικό. Ακόμα και τα μικρόσωμα κυνηγούσανε μικρά ζώα για τ' αφεντικά τους. Και δεν είχανε μουρλούς και μουρλές να λένε "εγώ πάντα ήθελα ένα [συμπληρώστε το κενό], διότι μοιάζει με ζουζουνάκι, κούτσου-κούτσου το μικρούλι μου, και μετά να ζευγαρώνουν ή/και να εγκαταλείπουν τα ζώα τους.

Αντίθετα, λόγω των συνθηκών των μοντέρνων αναζητώντων ζουζουνίων, άτομα όπως οι Άμις στην Αμερική, που είναι οι πιο κοντινοί στην τεχνολογία με τους αρχαίου ημών, είναι πατέρες του παπυμιλλάδικου... :(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι όμως... Έχω την εντύπωση ότι ο αστός είναι πιο κοντά στην περιγραφή
μουρλούς και μουρλές να λένε "εγώ πάντα ήθελα ένα [συμπληρώστε το κενό], διότι μοιάζει με ζουζουνάκι, κούτσου-κούτσου το μικρούλι μου
ενώ οι Άμις, λόγω τρόπου ζωής, θεωρώ πιθανό να χρησιμοποιούν τα σκυλιά τους περισσότερο για εργασία παρά για συντροφικότητα χωρίς απαραίτητα τα σκυλιά να χάνουν το συντροφικό τους ρόλο. Υποθέτω (απλά υπόθεση, δεν το γνωρίζω καθώς οι άμις είναι εκτός των ενδιαφερόντων μου) ότι "εκτρέφουν" περίπου με τον τρόπο που περιγράφει ο BiggBilly. Κι αν όχι έτσι, απλά γίνονται τυχαία κι απρογραμμάτιστα ζευγαρώματα. Πάντως σε καμία περίπτωση η λέξη Άμις δεν μου φέρνει (εμένα) στο μυαλό κλουβιά, στοιβαγμένα, για αναπαραγωγή σκύλων.

Βέβαια, σε μια, δυτική, αστική κοινωνία υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να υπάρχει κυνοφιλικη παιδεία, οπότε αποφεύγονται, συνήθως, τέτοια φαινόμενα.

Πάντως, Σάρα μου κάνει εντύπωση που η πρώτη φράση του παραπάνω πόστ σου
Ναι, αλλά οι πρόγονοί μας δεν κάνανε εκτροφή τύπου παπυμιλλά και ο λόγος ήταν μάλλον διότι τα σκυλιά γι' αυτούς έπαιζαν ρόλο, εκτός από συντρόφου, και πρακτικό.
έρχεται σε αντίθεση με την φράση που γράφεις παρακάτω
Αντίθετα, λόγω των συνθηκών των μοντέρνων αναζητώντων ζουζουνίων, άτομα όπως οι Άμις στην Αμερική, που είναι οι πιο κοντινοί στην τεχνολογία με τους αρχαίου ημών, είναι πατέρες του παπυμιλλάδικου
Η σκέψη σου θυμίζει λίγο αιτιολόγηση του στυλ α) Ο αστυνομικός είναι όργανο β) το μπουζούκι είναι όργανο ΑΡΑ ο αστυνομικός είναι μπουζούκι…

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κι όμως... Έχω την εντύπωση ότι ο αστός είναι πιο κοντά στην περιγραφή
Ουχί, διότι δεν υπάρχει αστική τάξη στην Ελλάδα. Μιλάω τώρα από πλευράς πολιτικής επιστήμης. Υπάρχει ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ τάξη, στην οποία φυσικά ανήκω κι εγώ και το καυχιέμαι. Για να υπάρξει αστική τάξη, θα πρέπει να υπάρξει Διαφωτισμός και η Ελλάδα το 18ο αιώνα ήταν οθωμανική επαρχία.

ενώ οι Άμις, λόγω τρόπου ζωής, θεωρώ πιθανό να χρησιμοποιούν τα σκυλιά τους περισσότερο για εργασία παρά για συντροφικότητα χωρίς απαραίτητα τα σκυλιά να χάνουν το συντροφικό τους ρόλο.
Δε μιλάω για τους Άμις ως έχοντες σκύλο. Μιλάω για τους Άμις που κρύβονται πίσω από τον αμερικανικό νόμο για την προστασία μειονοτήτων και που έχουν εξελιχθεί στους πιο σιχαμερούς παπυμιλλάδες που πουλάνε στα πετσοπάδικα. Και ναι, να δεις και στοιβαγμένα κλουβιά και δυστυχισμένα σκυλιά, απ' όλα έχει ο μπαχτσές δυστυχώς. :( Μεγάλο μέρος δυστυχώς του εμπορίου σκύλων το έχουνε οι Άμις, εξ ου και το Μουφ δηλαδή, κι αυτό διότι μπορούνε και τα κάνουνε και δύσκολα να τους κυνηγήσει ο νόμος. Άντε βρέστους κιόλας μέσα στους λαβύρινθους που ζούνε. Εδώ εγώ έψαχνα να πάρω ερμάρι από Άμις μια φορά και μου βγήκε η πίστη να βρω να πάρω.

Πάρε και τα σχετικό βίντεο:

[video=youtube;RaNelTLw4f4]http://www.youtube.com/watch?v=RaNelTLw4f4[/video]

[video=youtube;Nce-dNjYt5I]http://www.youtube.com/watch?v=Nce-dNjYt5I[/video]

'Οσο για την ερώτηση του Λαυρέντη, ναι, οι αρχαίοι ταΐζανε μπιφτέκια τους σκύλους τους. Και το Μουφ Ελληνάρας ήτανε στην προηγούμενη ζωή του διότι κάθε φορά που βγάζω να φτιάξω έστω και λαχανικά Μπαρμπα-Στάθη, που τα προμηθεύομαι από το Σικάγο, όχι μόνον ζητιανεύει να τα φάει, αλλά κλαίει, οδύρεται, χτυπιέται και γαυγίζει! Να το έβλεπες πώς έκανε σήμερα με τις αγκινάρες και την περασμένη βδομάδα με τις μπάμιες!!

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σε μια άλλη εποχή ένας Γρίφος χωμένος σε εφτακόσια μπουφάν, μάσαγε ταμπάκο αβέρτα στο έλκηθρο ενώ τα πενήντα χάσκι ψαρεύανε για να φάνε με το μπαμπά. Ενίοτε τις πολύ ζεστές νύχτες του χειμώνα που τα σκυλιά κοιμόντουσαν ξέπνοα απ' την κουφόβραση, ο μπαμπάς έβραζε τα παλιά δερμάτινα παπούτσια του φτιάχνοντας έναν ωραίο χυλό με αστράκι και πατατούλα

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σε μια άλλη εποχή ένας Γρίφος χωμένος σε εφτακόσια μπουφάν, μάσαγε ταμπάκο αβέρτα στο έλκηθρο ενώ τα πενήντα χάσκι ψαρεύανε για να φάνε με το μπαμπά. Ενίοτε τις πολύ ζεστές νύχτες του χειμώνα που τα σκυλιά κοιμόντουσαν ξέπνοα απ' την κουφόβραση, ο μπαμπάς έβραζε τα παλιά δερμάτινα παπούτσια του φτιάχνοντας έναν ωραίο χυλό με αστράκι και πατατούλα
Η ιδέα του να μασάς ταμπακο κ να μαγειρευεις τις μποτες σου με πέθανε! Υποκλινομαι! Χαχα!
Χαίρομαι που η ιστορία της Τσιλι φτάνει ως την Αγγλία κ όχι Σιβηρία ή Αλάσκα πάντως! ;)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Εχω την εντυπωση οτι οι αρχαιοι σκυλοι δεν ειχαν πολλους να τους ετοιμαζουν φαγητα.
Επρεπε να φροντισουν μονοι τους για το πιατο ημερας.
Το Barf φαινεται οτι ηταν αναγκαστικη λυση για τα τοτε σκυλια , κυνηγωντας και τρωγοντας μικρα θηραματα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εχω την εντυπωση οτι οι αρχαιοι σκυλοι δεν ειχαν πολλους να τους ετοιμαζουν φαγητα.
Επρεπε να φροντισουν μονοι τους για το πιατο ημερας.
Το Barf φαινεται οτι ηταν αναγκαστικη λυση για τα τοτε σκυλια , κυνηγωντας και τρωγοντας μικρα θηραματα.
πόσο στοίχημα πας ότι κάποτε το barf ήταν αναγκαστικό και για 'μας;

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Αν και ειμαι οπαδος του well done , σιγουρα θα ηταν και για εμας , δεν διαφωνω καθολου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog