Τι τροφή να πάρω για το Shar Pei μου

guardian

Member
20 Οκτωβρίου 2009
6
0
Καλησπέρα βρήκα αντίστοιχο θέμα αλλά δεν έβγαλα άκρη λόγο χρημάτων. Έδινα μέχρι τώρα Cibau ψάρι. Αλλά υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Όσοι έχετε Shar pei τι τα ταΐζετε? Ψάχνω απο 45-50 euro.
Ευχαριστώ.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Οπωσδήποτε grain free τροφή και όχι μεγάλη ποσότητα πρωτείνης.Άν είναι κουτάβι πρέπει να παίξεις γύρω στο 28-30%,όσο μεγαλώνει πρέπει να πέσεις γύρω στο 26 με 28% καλής ποιότητας πρωτείνη.Έχει μια σειρά από πράγματα που δεν πρέπει να έχει η τροφή για όλα τα σκυλάκια αλλά ιδιώς για τα shar pei που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες.Όχι σόγια στην ξηρά,όχι δημητριακά όπως είπαμε ήδη,όχι γλουτένη.

Υπάρχουν διάφορες τροφές αλλά ξεφεύγουν από το όριο που θέτεις εσύ,γύρω στο 50αρικο η καλλύτερη επιλογή σου μάλλον είναι η arden & grange (grain free).Δεν έχει βέβαια αρκετή ποσότητα κρέατος αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ'αυτό το εύρος τιμής.

Εγώ δίνω fish4dogs σολωμό.Υπάρχουν κ άλλες ποιοτικές (γύρω στο 65άρι)αλλά γενικά αν δε θες να έχεις προβλήματα πρέπει να δίνεις ποιοτική τροφή στο shar pei.
Για πες μας κ άλλα γι'αυτό,βάλε κ καμιά pic!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ingredients:
Salmon (21%), dehydrated salmon protein, corn gluten, corn, rice (11%), animal fat, autolysate, dried beet pulp, minerals.

Κοινώς απαράδεκτη τροφή,ιδίως για shar pei.Μη ψαρώνεις στις εικόνες της συσκευασίας,το marketing βλάπτει σοβαρά την υγεία του σκύλου :)

Να ψάχνεις λίστα όπως η παραπάνω με τα αναλυτικά χαρακτηριστικά,όχι με τα ποσοστά της πρωτείνης κ των άλλων στοιχείων μόνο!

edit: Τα λέει κ στο site που παρέθεσες τα αναλυτικά στοιχεία,στα ελληνικά.

Σολομός (20%), Αφυδατωμένη πρωτεΐνη σολομού, Αραβόσιτος, Γλουτένη αραβοσίτου, Ρύζι (11%), Σιμιγδάλι αραβοσίτου, Ζωϊκό λίπος, Υδρολυμένες πρωτεΐνες, Αποξηραμένος πολτός τεύτλου, Ανόργανα άλατα.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Η γλουτένη δεν έχει να κάνει με το ποσοστό με το οποίο υπάρχει μέσα στην τροφή;
Δηλαδή είτε υπάρχει σε 2% είτε σε 20% είναι το ίδιο; Ρωτάω επειδή δεν δείχνει ποσοστά σε γλουτένη..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καταρχας ετσι σκετο τι τροφη στο shar pei μου?? Βαλε καμια φωτο, πες μας λιγα
λογια για τον/την!

Καλυτερα να προτιμησεις καποια τροφη με οχι πολυ πρωτεινη maximum θα ελεγα 25 με 26%

Γυρω στο 45 με 50 ευρω μπορεις να παρεις την doglovers τα 15 κιλα! Αν θες να διαθεσεις γυρω στο 60 με 65 πας Acana με πολυ καλη την αρνι και μηλο η την παππια με αχλαδι. Αν θες να ανεβουμε τιμη υπαρχει και η pronature και η earthborn. καλες αλλα πανακριβες και 12κιλες αν δεν κανω λαθος.

Υπαρχει επισης και η σειρα της happy dog η super premium grain free με στρουθοκαμηλο γυρω το 40αρι αλλα δεν εχω προσωπικη αποψη μιας και δεν τους την εχω δωσει.

τελος θα σε συμβουλευα να βρεις καποια τροφη την οποια θα μπορεις να προμηθευεσαι και ευκολα μιας που υπαρχει τεραστια ελλειψη (και που σαι ακομα).

Υγ: πολυ παλια που εδινα proplan δεν ημουν ευχαριστημενη. καθεται στο δικο σου? τι τιμη την παιρνεις γιατι φανταζομαι οτι στα λεφτα της μπορεις να βρεις κατι καλυτερο!

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Με το τσιγγέλι ρε παιδί μου. Πες μας ολόκληρη την ιστορία του!

Αγαπάω ζάρες όμως

guardian

Member
20 Οκτωβρίου 2009
6
0
Λοιπόν λέω να πάω μέχρι 60 euro. Απλά δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο.
edit: Τον έφερα απο Αθήνα. Κατέβηκα απο Καβάλα με το αυτοκίνητο γιατί δεν ήθελα να τον στείλουν με λεωφορείο. Απο μωρό κοιμόταν πάνω μου. Τον έχω σαν παιδί μου.
256653_2235839099163_1343524880_32744123_4550286_o.jpg

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Τρελή φάτσα.
Καλά σου λένε,με το τσιγκέλι στα βγάζουμε ρε παιδάκι μου ..

Αρσενικό είναι?Πως τον/την λες?

Ψάξε τις τροφές που έχεις στα πετσοπαδικα κοντά στο σπίτι σου κ κοίτα τα χαρακτηριστικά ποθ σου γράφω ποιο πάνω.
Εγώ δίνω fish4dogs σολωμό στην παρούσα φάση,την παίρνω 65 αλλά τη βρίσκεις κ λίγο πιο κάτω 62-63(ίσως κ πιο κάτω).

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μοιαζει πολυ στον Φωντα μου! Πως μου αρεσουν τα κρεμ πατσαβουρια!
Τωρα ταιζεις proplan? Γιατι θες να την αλλαξεις? Ονομα? pedigree εχεις?
Τις 1000 ερωτησεις σου κανω sorry ;-)

Λοιπον γιατι δεν αρχιζεις απο Acana. Υπαρχουν δυο καλοι κωδικοι
- lamb and apple 13κιλα, με 25% πρωτεινη γυρω στα 62 με 67 ευρω την βρισκεις
- Chicken and potato 13κιλα με 28% πρωτεινη γυρω στα 60 ευρω.

Αν δεν σου κατσει και στελνουν την doglovers θα σου ελεγα να την δοκιμαζες και αυτην!
Γυρω στο 50αρικο τα 15 κιλα με 26% πρωτεινη.

guardian

Member
20 Οκτωβρίου 2009
6
0
Αρσενικός είναι και τον λέω Σούσα. Cibau ψάρι αλλά δεν υπάρχει πλέον λόγο προμηθευτή. Pedigree έχω κανονικά.
Στο τέλος θα πάω για Fish4dogs και θα τελειώνει η υπόθεση.
Απλά για γκάλοπ. Fish4dogs η Acana αρνι και μηλο?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτοι που ταιζουν Acana θα σου πουν Acana και αυτοι που ταιζουν fish4 dogs
το ιδιο. Οποτε. . . .εσυ αποφασιζεις. Οτι βρισκεις πιο ευκολα, μην ξεμεινει και
χωρις τροφη ο Σουσα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Πρόσφατα δοκίμασα και τις 2.
Πολύ καλές τροφές. Αν αληθεύει αυτό που λένε για τα Sharpei ότι έχουν διάφορα δερματικά θα πήγαινα για την lamp&apple της acana που είναι και υποαλλεργική!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλές είναι κ οι δύο,έδινα κ εγώ παλιότερα acana lamp&apple αλλά θεωρώ την fish4dogs ποιοτικότερη,μ'άρεσε κ το ψάρι γιατί βοηθάει το τρίχωμα κ την άλλαξα.

Έχει κ μια άλλη εξαιρετική τροφούλα,taste of the wild λέγεται.Έχει κ αυτή φόρμουλες με ψάρι.Άν τη βρεις ρίξτης μια ματιά!

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Πρόσφατα δοκίμασα και τις 2.
Πολύ καλές τροφές. Αν αληθεύει αυτό που λένε για τα Sharpei ότι έχουν διάφορα δερματικά θα πήγαινα για την lamp&apple της acana που είναι και υποαλλεργική!
Ακριβως, με το αρνι ειχα ξεγνοιασει απο τα δερματικα.

guardian

Member
20 Οκτωβρίου 2009
6
0
Καβάλα δεν έχει ούτε Acana ούτε Fish4dogs. Παρήγγειλα Fish4Dogs Finest Salmon 12kgr+ 65 euro απο alphapetshop Αθήνα. Τετάρτη θα την έχω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη για το πρήξιμο :p

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Άμα δεν πούλαγε σκύλους o Γιωργάκης θα συνέχιζα να ψωνίζω κ εγώ απ'αυτόν.Είναι super εξυπηρετικός,στα φέρνει μπαμ κ χωρίς μεταφορικά!

Άντε καλοφάγωτη κ έμπα να μας πεις πως του 'κατσε8-[

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Άμα δεν πούλαγε σκύλους o Γιωργάκης θα συνέχιζα να ψωνίζω κ εγώ απ'αυτόν.Είναι super εξυπηρετικός,στα φέρνει μπαμ κ χωρίς μεταφορικά!

Άντε καλοφάγωτη κ έμπα να μας πεις πως του 'κατσε8-[
Nαι δυστυχώς πουλάει..Όχι τίποτα άλλο και βρήκα και την Acana σε καλή τιμή εκεί, αλλά δεν..

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ε αφού έχουμε τη Βίκυ εμείς τώρα που είμαστε κ γειτόνοι κ γουστάρουμε να κάνουμε κ support σε δικά μας παιδιά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog