Τι σκύλο να πάρω ?

Status
Κλειδωμένο θέμα

costas_sifnos

Member
28 Μαϊου 2013
15
0
Rodos
Γειά σας παιδιά είμαι νέος χρήστης και ακόμα δεν ξέρω πως να αποφασίσω για το ποιάς ράτσας σκύλο θέλω να πάρω ..Θέλω ενα σκυλο σχετικά μικρό γιατί δεν εχω μεγάλο μπαλκόνι ή σπίτι .Επίσης θέλω να είναι καλός με παιδιά και να μην χρειάζεται ιδιαιτερη φροντιδα , δηλαδή να μήν αρρωσταινει εύκολα και να μην χρειάζεται να του ξεμπλέκω το τρίχωμα ..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Oι φιλοζωικές είναι γεμάτες από πανέμορφα ημιαιμάκια με τις προδιαγραφές που θέλεις.
Τώρα το να μην αρρωσταίνει εύκολα είναι κάτι που όλοι το θέλουμε αλλά κανείς δεν μπορεί να μας το διασφαλίσει απόλυτα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός και το αν θα αρρωστήσει ή όχι εξαρτάται από την φροντίδα που του προσφέρουμε αλλά και τις καταβολές του.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχουν σκυλιά, καθαρόαιμα και ημίαιμα για όλους τους χαρακτήρες, γούστα και παραξενιές. Εμείς, που δεν σε ξέρουμε, δεν θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε στο τι σκύλος σου ταιριάζει, η κάθε φυλή, και το κάθε ημίαιμο έχει το δικό του χαρακτήρα και συμπεριφορά... Καλό θα είναι να γράψεις σε ένα χαρτί τι είναι αυτό που ζητάς: πόση ώρα μπορείς να ασχοληθείς με τις βόλτες και το παιχνίδι μαζί του, τι μέγεθος θα το ήθελες, να είναι "προσκολλημενο" στον άνθρωπό του ή πιο ανεξάρτητο, εύκολα εκπαιδευσιμο ή πιο ξεροκέφαλο, να τα πηγαίνει καλά με παιδιά/άλλα κατοικίδια, κλπ. Μετά που θα έχεις τελειώσει αυτή τη γραπτή λίστα, είτε επισκέπτεσαι φιλοζωικές και συζητάς με τους εκεί υπεύθυνους ή διαβάζεις τα χαρακτηριστικά των φυλών (των καθαρόαιμων) χωρις να κοιτάς εμφάνιση. Μόλις βρεις αυτό/α που οι λίστες συμπίπτουν, κοιτάς και την εμφάνιση. Μετά παίρνεις σβάρνα τους εκτροφείς και βρίσκεις αυτό που θέλεις. (Τους εκτροφείς μπορείς να τους μάθεις με ένα τηλεφώνημα στον ΚΟΕ-κυνολογικό όμιλο Ελλάδας)

Το μέγεθος του μπαλκονιού δεν κατάλαβα γιατί παίζει ρόλο...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Αν δεν έχεις ήδη αποφασίσει τι σκύλο θέλεις, τότε μάλλον δεν θέλεις.

spyrval

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2013
75
0
Γειά σας παιδιά είμαι νέος χρήστης και ακόμα δεν ξέρω πως να αποφασίσω για το ποιάς ράτσας σκύλο θέλω να πάρω ..Θέλω ενα σκυλο σχετικά μικρό γιατί δεν εχω μεγάλο μπαλκόνι ή σπίτι .Επίσης θέλω να είναι καλός με παιδιά και να μην χρειάζεται ιδιαιτερη φροντιδα , δηλαδή να μήν αρρωσταινει εύκολα και να μην χρειάζεται να του ξεμπλέκω το τρίχωμα ..
Αυτή η ερώτηση δείχνει ότι μάλλον θεωρείς την απόκτηση και συμβίωση με σκύλο εύκολη.Ζωντανός οργανισμός είναι, θα αρρωστήσει και θα σε χρειαστεί. Ο Μητσοτάκης σε σκύλο ακόμα δεν υπάρχει (τουλάχιστον αναγνωρισμένος από τον ΚΟΕ).

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Μου θυμίζεις τον εαυτό μου, όταν μου μπήκε η ιδέα να πάρω σκύλο για να έχω συντροφιά στο σπίτι και σε όλες τις φιλοζωικές που επικοινωνούσα, τους έλεγα θέλω να είναι μικρόσωμο και κοντό, νομίζοντας ότι ένα μεσαίου μεγέθους πχ δεν θα αντέξει την διαμονή σε 17 τμ γκαρσονιέρα (την τύφλα μου την μαύρη!) Τίποτα άλλο. Μου έστειλαν φωτογραφίες απο ΑΠΕΙΡΑ σκυλιά , κουτάβια, ενήλικα, ημίαιμα, αδέσποτα, παρατημένα, ότι ήθελες διάλεγες!
Όταν όμως έκανα επίσκεψη σε κυνοκομείο και είδα τον Δία, τον υιοθέτησα στην στιγμή. Οχι δεν ήταν κοντός (μέχρι την γάμπα), όχι δεν ήταν μικρόσωμος (8 -9 κιλά σήμερα), και το σκεπτικό μου ότι μικρό σκυλί άρα λιγότερες βόλτες, δεν ίσχυε με τίποτα!
Ψάξε πρώτα σε κυνοκομεία, σε φιλοζωικές, να σε φέρουν σε επαφή με μέλη τους που φιλοξενούν σκυλιά, θα βρεις απίθανα και πανέμορφα σκυλάκια που το μόνο τους ελλάτωμα ήταν να γεννηθούν στον δρόμο ή να τα πετάξουν ασυνείδητοι στον δρόμο/στα χαντάκια/στα σκουπίδια...
Τέλος να το σκεφτείς πάρα πολύ καλά για την απόκτηση σκύλου, γιατί ακόμη κι αδέσποτο να ήταν, κάποια στιγμή που θα πάθει κάτι, πρέπει να το φροντίσεις, να το γιατρέψεις και χρειάζονται χρήματα για αυτό. Όπως και για την τροφή, τις εξετάσεις, τα εμβόλια, τις αμπούλες κουλουπού.
Αν δεν έχεις πολλά χρήματα , ούτε τρελλή διάθεση για να έχεις σκυλί, μπορείς να υιοθετήσεις ένα μέσω ίντερνετ απο φιλοζωική, να του πληρώνεις δηλαδή τα μηνιαία έξοδα και παράλληλα να πηγαίνεις όποτε θέλεις να το βλέπεις, να το κάνεις βόλτες, να παίζεις μαζί του.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Διάκος, δεν διαφωνώ στα περισσότερα, αλλά έχω μια ένσταση.

Οχι δεν ήταν κοντός (μέχρι την γάμπα), όχι δεν ήταν μικρόσωμος (8 -9 κιλά σήμερα)
Με 8-9 κιλά άνετα λέγεται μικρόσωμος σκύλος. Μικρόσωμα δεν είναι μόνο τα 2-4 κιλά.

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
παρε beagle ή jack russel ειναι καλα με τα παιδια εχουν κοντο τριχωμα αλλα και αρρωσταινουν(οπως ολα τα σκυλια) και θελουν πολυ ασκηση επισης ειναι σχετικα μικροσωμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
παρε beagle ή jack russel ειναι καλα με τα παιδια εχουν κοντο τριχωμα αλλα και αρρωσταινουν(οπως ολα τα σκυλια) και θελουν πολυ ασκηση επισης ειναι σχετικα μικροσωμα
Κάνεις πλάκα έτσι;
Έχεις εμπειρία από jack russel και του λες έτσι με ελαφριά καρδιά να πάρει; Kαι είσαι τόσο σίγουρος ότι με τέτοιο drive που έχουν τα πάνε καλά με τα παιδιά;

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
Κάνεις πλάκα έτσι;
Έχεις εμπειρία από jack russel και του λες έτσι με ελαφριά καρδιά να πάρει; Kαι είσαι τόσο σίγουρος ότι με τέτοιο drive που έχουν τα πάνε καλά με τα παιδιά;
εχω εμπειρια με ημιαιο jack russel

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Δεν υπάρχουν τεστ και ξε-τεστ λέω εγώ.
Η ξέρεις τι θέλεις, ή το αφήνεις στην ησυχία του.

Οπως και να 'χει, αφήστε καλύτερα να ξαναμπεί ο costas_sifnos, να απαντήσει στα μέχρι στιγμής σχόλια και να δούμε, πως θα εξελιχθεί η συζήτηση.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κάνεις πλάκα έτσι;
Ενω τα beagle?? Κυριαρχικα, πεισματαρικα, γαυγιζουν πολυ, εκπαιδευονται δυσκολα, τραβανε παρα πολυ στην βολτα γιατι βαζουν μυτη κατω και τρεχουν.... κλπ κλπ

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ενω τα beagle?? Κυριαρχικα, πεισματαρικα, γαυγιζουν πολυ, εκπαιδευονται δυσκολα, τραβανε παρα πολυ στην βολτα γιατι βαζουν μυτη κατω και τρεχουν.... κλπ κλπ
Θα συμφωνήσω στα Beagle, όσον αφορά το (πάρα πολύ) έντονο χαρακτηριστικό τους να "βάζουν τη μύτη κάτω"... αν ανακαλύψουν κάποια ενδιαφέρουσα μυρωδιά, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν πίσω, στον αιώνα τον άπαντα!

Από εκεί και πέρα, συγγνώμη, αλλά "ναι σε όλα" σε ότι σκέφτηκε (και δεν τα έγραψε όλα) η l.kyveli...

Θεωρώ (και όχι μόνο εγώ) ότι το Jack Russel είναι το πιο "τσαμπουκαλεμένο" σκυλί που υπάρχει... μακράν!

Θυμηθείτε τι ρωτάνε τα νέα μέλη, όταν μπαίνουν για αναζήτηση σκύλου - φύλακα, ή, εν γένει, "δυνατής" φυλής... αν είναι "άγριο", αν "θα τους φάει όλους", πόσο δυνατή "μασέλα" έχει, πόσο "κυριαρχικό" είναι, πόσο "stamina" και "defense drive" ή "prey drive" έχει κλπ...

Λοιπόν, πιστεύω ότι το Jack Russel είναι μακράν το πρώτο, σε όλα τα παραπάνω "χαρακτηριστικά"... ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΒΑΡΟΥΣ !!!:cool:
έχετε παραστεί σε τσαμπουκά μεταξύ 2 αρσενικών Jack Russel? Νομίζεις ότι τα Presa Canario είναι μαθητές του δημοτικού, μπροστά τους...:D
Και, μεταξύ μας, η μόνη φυλή που τα Jack Russel τα "κοιτάει στα ίσια", είναι τα Yorkshire... πάλι, ανά κιλό βάρους...

Last edited:

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
δεν ειπε αν θελει το σκυλι να εχει ενεργεια κλπ..οποτε πρεπει να αναντησει και να μας πει τι χαρακτηριστικα περιπου θελει να εχει ο σκυλος του

Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
Καλησπέρα μια χαζή ερώτηση, έχουμε όλοι αναλωθεί γράφοντας 2 σελίδες + απαντήσεις σε ένα post, και ο «φίλος» δεν έχει μιλήσει καν… μήπως μας τρολλάρουν πάλι! Μακάρι να έχω άδικο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Καλησπέρα μια χαζή ερώτηση, έχουμε όλοι αναλωθεί γράφοντας 2 σελίδες + απαντήσεις σε ένα post, και ο «φίλος» δεν έχει μιλήσει καν… μήπως μας τρολλάρουν πάλι! Μακάρι να έχω άδικο.
Το πιο πιθανό αυτό είναι! :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν πειράζει... καλή καρδιά να υπάρχει!
Εχουμε ξαναπεί: Τα posts που γράφονται, γενικότερα, μπορούν να διαβαστούν και από "κανονικούς" ανθρώπους που ψάχνουν πληροφορία...

Ας πούμε, αυτό που έγραψα παραπάνω για το Jack Russel (και το Beagle), με αστείο και γλαφυρό τρόπο, όλο και κάποιος άλλος μπορεί να μπει και να αρχίσει να "ψυλιάζεται"...
Λέμε, τώρα...

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn