Μου θυμίζεις τον εαυτό μου, όταν μου μπήκε η ιδέα να πάρω σκύλο για να έχω συντροφιά στο σπίτι και σε όλες τις φιλοζωικές που επικοινωνούσα, τους έλεγα θέλω να είναι μικρόσωμο και κοντό, νομίζοντας ότι ένα μεσαίου μεγέθους πχ δεν θα αντέξει την διαμονή σε 17 τμ γκαρσονιέρα (την τύφλα μου την μαύρη!) Τίποτα άλλο. Μου έστειλαν φωτογραφίες απο ΑΠΕΙΡΑ σκυλιά , κουτάβια, ενήλικα, ημίαιμα, αδέσποτα, παρατημένα, ότι ήθελες διάλεγες!
Όταν όμως έκανα επίσκεψη σε κυνοκομείο και είδα τον Δία, τον υιοθέτησα στην στιγμή. Οχι δεν ήταν κοντός (μέχρι την γάμπα), όχι δεν ήταν μικρόσωμος (8 -9 κιλά σήμερα), και το σκεπτικό μου ότι μικρό σκυλί άρα λιγότερες βόλτες, δεν ίσχυε με τίποτα!
Ψάξε πρώτα σε κυνοκομεία, σε φιλοζωικές, να σε φέρουν σε επαφή με μέλη τους που φιλοξενούν σκυλιά, θα βρεις απίθανα και πανέμορφα σκυλάκια που το μόνο τους ελλάτωμα ήταν να γεννηθούν στον δρόμο ή να τα πετάξουν ασυνείδητοι στον δρόμο/στα χαντάκια/στα σκουπίδια...
Τέλος να το σκεφτείς πάρα πολύ καλά για την απόκτηση σκύλου, γιατί ακόμη κι αδέσποτο να ήταν, κάποια στιγμή που θα πάθει κάτι, πρέπει να το φροντίσεις, να το γιατρέψεις και χρειάζονται χρήματα για αυτό. Όπως και για την τροφή, τις εξετάσεις, τα εμβόλια, τις αμπούλες κουλουπού.
Αν δεν έχεις πολλά χρήματα , ούτε τρελλή διάθεση για να έχεις σκυλί, μπορείς να υιοθετήσεις ένα μέσω ίντερνετ απο φιλοζωική, να του πληρώνεις δηλαδή τα μηνιαία έξοδα και παράλληλα να πηγαίνεις όποτε θέλεις να το βλέπεις, να το κάνεις βόλτες, να παίζεις μαζί του.