Τι ράτσα είναι;

xvipes

Member
20 Ιουνίου 2012
22
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Βρήκα ένα σκυλάκι έξω(θηλυκό) και είπα εν τέλη να το κρατήσω και να το έχω σαν δικό μου γιατί το λάτρεψα.

Το σκυλάκι ονόματι Κίρα είναι σχεδόν 4 μηνών 6-7 κιλά(ήταν 6 κιλά στους 3.5 μήνες) και προσπαθώ να καταλάβω τι διασταύρωση είναι.

Αν κάποιος έχει εμπειρία ας μου πει με βάση τις παρακάτω φωτογραφίες.

Attachments

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Για πιτ δε μου κάνει...τώρα ότι και να είναι,είναι τυχερό που βρήκε οικογένεια!Να το χαίρεσαι!

Sent from my iPhone using Tapatalk

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
εμενα λιγο λαμπραντολ μου φενετε και πιτμπουλ :p Μπραβο που το μαζεψες απο το δρομο :)

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Να κάνω μια ερώτηση ?Γιατί το έχεις δεμένο?
Και εγώ ακριβώς αυτό ήθελα να ρωτήσω........είναι πραγματικά κρίμα να κοιμάται δεμένο :(
Μπράβο για την κίνηση που έκανες και το πήρες.....καλή συμβίωση σας εύχομαι και να της φέρεσαι καλά. Πάντως είναι μια κούκλα!!!

xvipes

Member
20 Ιουνίου 2012
22
0
Ευχαριστώ και εγώ και η Κίρα μας για τις ευχές σας :)

δεμένο το έχω γιατί δε μένω μόνος μου άρα ο χώρος του σκύλου πρέπει με κάποιο τρόπο να περιοριστεί τις ώρες που δεν το επιβλέπω.(το μπαλκόνι επικοινωνεί με 2 δωμάτια εκ των οποίον στο ένα αυτός που το έχει δεν καταδέχεται να κλείσει το παράθυρο ώστε το σκυλάκι να μην μπει εκεί,δυστυχώς)

Την ράτσα την ψάχνω ενημερωτικά γιατί έχω διαβάσει, κυρίως στο ίντερνετ, για κάποιες ράτσες με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και για να ξέρω τι να λέω όταν με ρωτάει κάποιος τι ράτσα είναι :D

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και αν έχετε καμιά συμβουλή που θα πρέπει να ξέρω από τώρα μην ντραπείτε :D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
μην δένεις το σκυλί.....
υπάρχουν λύσεις για το πρόβλημά σου ...
πάρε του ένα crate ή ένα πάρκο κλειστό...

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Καλησπέρα, είναι πολύ όμορφο το σκυλάκι..! Απο τις φωτογραφίες και τα λεγόμενα σου κατι δεν κατάλαβα..Το σκυλί ζει στο μπαλκονι..?

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Το πάρκο είναι μία πολύ καλή λύση.
Και εγώ το ίδιο χρησιμοποιώ για το κουτάβι μου.
Προσοχή όμως να το κλείνεις μέσα μόνο όταν λείπεις από το σπίτι.
Το πάρκο για να καταλάβεις είναι σαν φράχτης σε 8 κομμάτια συνήθως, ο οποιος προσπαρμόζεται (πολύ εύκολα) και κλείνει με πιαστράκια. Μπορείς να του δώσεις ότι σχήμα σε βολεύει, από τετράγωνο μέχρι 8άγωνο. Γενικά είναι πολύ εύχρηστο.
Η τιμή του είναι γύρω στα 50 ευρώ (της Midwest ) και πραγματικά είναι ακρετά καλό.
Συγχαρητήρια και μπράβο σου για την κίνηση σου αυτή... ήρθε η ώρα να ενημερωθείς ε;
Τι λες;

Τα σκυλιά δεν πρέπει να ζουν σε μπαλκόνια.
Μην παραδειγματίζεσαι και επηρεάζεσαι από την ελληνική σαπίλα.
Από τη στιγμή που πήρες εσύ να μαζέψεις αυτό το σκυλάκι, τότε εσύ θα είσαι αυτός που θα φροντίσει να περάσει μία υπέροχη ζωή.
Άσχετα το τι λένε οι άλλοι μέσα στο σπίτι.

xvipes

Member
20 Ιουνίου 2012
22
0
Θεμιτές οι συμβουλές και μάλιστα τις χρειάζομαι αλλά νομίζω έχουν μέσα τους αρνητικότητα ίσως λόγο ελλιπών λεπτομεριών.

Το σκυλάκι ζει στο δωμάτιό μου και στο μπαλκόνι τις ώρες που δε το βγάζω έξω.(έχει κάνει τα εμβόλιά του όπως μου τα όρισε η κτηνίατρος).

Το να ακούω μπράβο που πήρα ένα σκυλάκι που το είχαν παρατήσει με το λουρί του στον δρόμο(έδωσα παντού τηλέφωνα στην περίπτωση που το είχε σκάσει) αλλά να κατακρίνεται τον τρόπο ζωής του νομίζω πως δεν αρμόζει γιατί σκέφτεται ιδανικά για το σκυλί και αγνοείτε την κατάσταση είτε θέλετε της Ελλάδας ή την δικιά μου στην προκειμένη.

Αν πιστεύεται πως έχω λεφτά ή χώρο και δεν τον δίνω στο σκυλάκι τότε να σας προλάβω και να σας πω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν μου πείτε ότι πρέπει να το δώσω αλλού σε μια πιο ευκατάστατη οικογένεια και πάλι θα σας προλάβω γιατί επί 2 εβδομάδες έψαχνα άτομα για να το δώσω(το σιτε αυτό δεν το ήξερα όταν το βρήκα) και όλοι μου λέγανε δεν έχω χώρο ή λεφτά.

Αν παρόλαυτα πιστεύετε πως το σκυλάκι θα ήταν καλύτερα εκεί έξω στον δρόμο που το βρήκα παρά σπίτι μου τότε οκ αν συμφωνήσουν και οι ειδικοί θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το παρατήσω έξω.

Αλλά προς θεού θέλω να το δηλώσω με πλήρη συνείδηση ότι το σκυλάκι μπορεί να μην έχει τις ανέσεις που του αρμόζουν ακόμα αλλά σίγουρα έχει κάτι βασικό.Εμένα σαν σύντροφό και αφεντικό του που το αγαπάω όσο τίποτε άλλο.
Δεν θέλω ούτε να του προκαλέσω ψυχολογικά ούτε να το βασανίσω και αν πιστεύετε πως το ζώο είναι δυστυχισμένο έτσι τότε ή που θα πρέπει να βρω άμεσα τα 50 ευρω που είπατε για το σπιτάκι ή να κάνω κάτι άλλο (έστω και δραστικό) ώστε να μην προσβάλω και καταστρέψω την ζωή της.

Και για να γίνω ακόμα πιο ξεκάθαρος, γιατί σίγουρα η εικόνα που θα έχετε για εμένα ίσως έχει βγει λάθος.Η Κίρα έχει ΠΑΝΤΑ:
νερό

ξηρά τροφή(αναγκαστικά φτηνή στην παρούσα φάση με την ελπίδα να γίνουν τα πράγματα καλύτερα στο μέλλον και για τους 2 μας)

λιχουδίτσες που μου έδωσε μια φίλη μου και ακόμα δεν έχουν τελειώσει ώστε να το μαθαίνω και να το εκπαιδεύω(πάντα με τις συμβουλές ανθρώπων που έχουν εμπειρία έστω και ερασιτεχνική)

του αγόρασα πάνες που τις βάζεις κάτω(μαλακισμένο έξοδο τελικά, αχρείαστες είναι νομίζω)

παιχνίδια για σκυλί για να μασουλάει(δώρο από φίλο πάλι)

καθαρό περιβάλλον (αναγκαστικά ακόμα το μπαλκόνι για τις ώρες που λείπω και τις ώρες που είμαι σπίτι το βάζω μέσα στο δωμάτιο ή το αφήνω να κοιμάται στα πόδια μου πάνω στο κρεβάτι)

αφιερώνω ανελλιπώς 2 ώρες τουλάχιστον την ημέρα για παιχνίδι ή βόλτα

και νομίζω το πιο βασικό απόλα ότι το αγαπάω το σέβομαι και το φροντίζω σαν να ήταν παιδί μου.

Δεν είμαι ούτε τραμπούκος ούτε βγάζω τα απωθημένα μου σε ένα ζώο ούτε το θέλω δυστυχισμένο.
Είμαι απλά ένας 27χρονος άνεργος τεχνικός υπολογιστών με ελάχιστες (τουλ. μέχρι να το βρω) γνώσεις για σκυλιά που προσπαθώ να ενημερωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο με ότι μέσο διαθέτω.

Αν πραγματικά πιστεύετε ότι για λίγες μέρες ακόμα το σκυλάκι δε μπορεί να μείνει με λουρί τις ώρες που κοιμάται ή δεν είμαι σπίτι(δε λείπω και συχνά) και ότι του κάνω μόνο κακό θα ήθελα την βοήθειά σας να του βρούμε ένα καλύτερο περιβάλλον από το δικό μου γιατί πραγματικά νοιάζομαι γι αυτό και θέλω μόνο το καλό του.

Φιλοδοξώ σε 10-15 μέρες να έχω καταφέρει να δώσω στο σκυλάκι την ζωή και την ελευθερία που του αξίζει, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σεβαστώ και την ίδια την μάνα μου που αναγκάζομαι ακόμα να ζω μαζί της ώστε να μην φρικάρει η γυναίκα όταν η Κίρα ανεβαίνει επάνω στο κρεβάτι της την ώρα που κοιμάται.

Ίσως σας ακούγονται ψεύτικα ή τραγικά αυτά που γράφω αλλά πρώτον χάριν ανωνυμίας δεν έχει νόημα να πω ψέματα και 2ον δε θα ήθελα να δώσω μια ψεύτικη εικόνα για το περιβάλλον που ζει το σκυλί με σκοπό απλά να βγω ο σωστός γιατί δεν έχει ουσία.

Πάντα μιλάω(γράφω) καλοπροαίρετα και θα ακούσω οποιαδήποτε (καλοπροαίρετη) συμβουλή μου δώσετε, απλά θα παρακαλούσα να γίνει διάλογος και όχι δικαστήριο και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έχετε ήδη δώσει.

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Xvipes, από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι νοιάζεσαι πραγματικά για το σκύλο:). Μην πελαγώνεις, με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλα γίνονται..!
Το σκυλί καλύτερα να μη μένει στο μπαλκόνι, εκτός απο αθέμιτο είναι και παράνομο. Μπορείς να πάρεις ένα crate, η έστω ένα box για αρχή, ή μπορεις να φτιάξεις μόνος σου έστω ενα σκυλοπάρκο στο δωμάτιό σου και να το αφήνεις εκεί όταν λείπεις. Εγώ είχα πάρει κάποια μέτρα κουνελόσυρμα, το έκοψα σε τέσσερα ίσα μέρη, το στερεοποιήσα με κάτι κοκοψόψαρα που βρήκα (με συγχωρείς δε θυμάμαι πως τα λένε, σε μαγαζί με σιδηρικά τα βρήκα πάντως) και έτοιμο το σκυλοπάρκο. Δεν είναι και ό,τι πιο σταθερό, αλλά είναι κι αυτό μια χαρά. Εκπαίδευσε στο σκυλο να μένει στο σπιτάκι του τις ώρες που χρειάζεται (όχι συνεχόμενα για πολλές ώρες μεσα στη μέρα, αλλά όταν δεν είσαι εκεί να το ελέγχεις και όταν κοιμάται) και έχεις απαλλαχτεί και από τα σκόρπια τσίσα, και απο τις γκρίνιες και από την παρανομία :)
Όσον αφορά την τροφή, καλύτερα να αποφύγεις τροφές απο σουπερ μάρκετ τύπου pedigree κλπ, είναι ό,τι χειρότερο για τον οργανισμό. Μπορείς να βρεις μια οικονομική τροφή που έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές, αν ψάξεις μέσα στο φόρουμ θα βρεις πολλά θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Το αγαπάς το σκυλάκι και είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο, να θυμάσαι όμως ότι τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι και έχουν διαφορετικά ένστικτα απο τους ανθρώπους. Το σκυλί δε συγκρίνει καταστάσεις, ζει το τώρα, δε σκέφεται ούτε το παρελθόν ούτε και το μέλλον. Στο χέρι σου είναι να του προσφέρεις με λίγη προσπάθεια και λίγα χρήματα (λιγότερα απ ό,τι φαντάζεσαι) μια όμορφη ζωή. Να είσαι σίγουρος ότι θα στο ανταποδώσει 100%.
Ελπίζω κάπως να βοήθησα.. Καλημέρα:)

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Καλώς ήρθες Xvipes με το κουκλί σου!
Αυτά που του προσφέρεις κατά την γνώμη μου είναι πολύ περισσότερα από την ζωή που θα είχε στο δρόμο, και είναι τόσο πολλά τα αδέσποτα εκεί έξω...
Σε ποιά πόλη βρίσκεσαι? Μπορεί κάποιος να μπορεί να σου δανείσει ένα πάρκο για την κουταβοπερίοδο.Εγώ έχω δανείσει ήδη το δικό μου, είμαι στο Ηράκλειο, αν δε ν βρίσκεις άλλη λύση και είσαι κοντά να ρωτήσω αν δεν χρησίμευσε μήπως το πάρεις.
Μπορείς να βρείς μια πατέντα να χωρίσεις το μπαλκόνι ,με πλαστικό προστατευτικό δίχτυ, είναι πολύ φτηνό και μπορεί να μην χρειάζεται ούτε το δέσιμο μετά.

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Φίλε Xvipes,
σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν μου μιλάς για τα έξοδα , για την έλλειψη χώρου και φυσικά για την φρίικη της μαμάς.
Να αρχίσω από το τελευταίο γιατί αυτό είναι που με απασχολεί και εμένα.
Τον Ιούλιο γυρίζω στο πατρικό μου, μαζί με το σκύλο.
Εκει φυσικά θα είναι και η μάνα μου, η οποία δεν θέλει να βλέπει σκυλιά μέσα στο σπίτι.
''Τα σκυλιά είναι σκυλιά, είναι ζώα, και πρέπει να ζουν έξω''..αυτή είναι η ατάκα της.
Τι να πω, εν μέρη μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά εγώ την απόφασή μου την έχω πάρει.
Δικός μου είναι ο σκύλος, δικές μου και οι ευθύνες.
Φροντίζω από τώρα, να μαθαίνω να συμπεριφέρεται σωστά μέσα στο σπίτι, ώστε να μην δημιουργήσει προβλήματα (ή τουλάχιστον να μειωθούν οι πιθανότητες) όπως είναι η τουαλέτα, τα χοροπηδήματα, τα δαγκώματα σε ρούχα και έπιπλα και και και.
Αυτό που θέλω να σου πω , είναι πως έχοντας το σκυλάκι έξω στο μπαλκόνι, ουσιαστικά δεν μαθαίνει κάτι, απλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.
Και όταν το λύνεις , τσουπ, να 'σου πάνω στο κρεβάτι.
Για να μάθει ένας σκύλος να συμπεριφέρεται μέσα στο σπίτι πρέπει να μείνει ή έστω να εκπαιδευτεί πολλές ώρες μέσα σε αυτό. Όταν ανεβαίνει στο κρεβάτι το κατεβάζεις, όταν δαγκώνει ότι βρει το διώχνεις.
Ο σκύλος αντιλαμβάνεται τι θες να του περάσεις . Αρκεί να περνάτε πολλές ώρες μαζί, και δεν μιλάω μόνο για το παιχνίδι ή την βόλτα. Και την στιγμή ,που λέει ο λόγος, που εσύ βλέπεις τηλεόραση θα πρέπει να μάθει να μην σε πειράζει ή να θέλει παιχνίδια, αλλά να κάθεται ήρεμο.
Ειλικρινά έχω πολύ φιλική στάση απέναντι σου, γιατί ο τρόπος που γράφεις αυτό μου δίνει από σένα.
Συγνώμη αν φαίνομαι επιθετικός ε; Ξέρεις ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα.
Με συγκινεί το ότι ανέφερες ότι σου λείπουν γνώσεις. Είναι πολύ καλό ξέρουμε ποιοι είμαστε.
Αυτό ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να σου προσφέρουμε εγώ και τα άλλα μέλη. Γνώση..(όση έχουμε και εμείς τέλοσπάντων έ; δεν είμαστε δα εγκυκλοπαίδειες! )
Μην στραβώνεις.
Και εφόσον υπάρχει αγάπη γι αυτό το σκυλί, τότε σίγουρα θα έχει μία υπέροχη ζωή.

Last edited:

14 Νοεμβρίου 2011
20
0
Xvipes καλώς ήρθες, η μικρή είναι μια κούλα, λογικά έχει κάτι από πιτμπουλ αλλά τα αυτιά είναι αρκετά μεγάλα, είμαι σίγουρος ότι θα σε λατρέψει και εσύ θα λατρέψεις αυτήν.

Για το θέμα αλυσίδας εφόσον είναι προσωρινό δεν θα υπάρχει θέμα

Το θέμα τροφής είναι όμως πιο σημαντικό αν μπορείς αγόραζε από πετ-σοπ , υπάρχουν αρκετά φθηνές τροφές για κουτάβια.

Καλή αρχή φίλε