Τι ράτσα είναι το σκυλί μου;

aris_30

New Member
18 Φεβρουαρίου 2012
4
0
Καλησπέρα! Τις τελευταίες μέρες μου έδωσε ένας γνωστός μου από τα "κουτάβια" του γιατί δεν μπορούσε να τα κρατήσει όλα..Το θέμα είναι ότι αυτός δεν έχει ιδέα (όπως και εγώ) από ράτσες. Το σκυλί είναι 4 μηνών περίπου και παρακάτω σας έχω τις φωτογραφίες του. Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει στην αναγνώριση της ράτσας. Έχω την αίσθηση όμως απο διάφορες φωτογραφίες που έψαχνα ότι είναι διασταύρωση λαμπραντόρ με κάτι άλλο....

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
1. Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
2. Αυτός που ζευγάρωσε το σκυλί του, δεν ξέρει τι ράτσα σκυλί έχει; :confused:
3. Τι σε νοιάζει τι ράτσα είναι; :rolleyes:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες..
Το σκυλάκι είναι τυπικότατο ημίαιμο :)

Έχεις σκεφτεί να το βάλεις μέσα στο σπίτι?

aris_30

New Member
18 Φεβρουαρίου 2012
4
0
1. Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
2. Αυτός που ζευγάρωσε το σκυλί του, δεν ξέρει τι ράτσα σκυλί έχει; :confused:
3. Τι σε νοιάζει τι ράτσα είναι; :rolleyes:
1. Καλώς σας βρήκα!
2. Ιδέα δεν είχε
3. Για να ξέρω τι σκύλο έχω :)

Καλώς ήρθες..
Το σκυλάκι είναι τυπικότατο ημίαιμο :)

Έχεις σκεφτεί να το βάλεις μέσα στο σπίτι?
Εγώ το έχω σκεφτεί...η μητέρα μου απ την άλλη καθόλου!

bonus άλλες δύο φωτό:

Attachments

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Εχεις ένα ωραιότατο ημίαιμο, που ελπίζω να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου, να του προσφέρεις την ζωή που του αξίζει, ως μέλος της οικογένειάς σου και να μην σκεφτείς ποτέ, να το ζευγαρώσεις κι εσύ :(

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Eφ'όσον ο σκυλάκος ζει έξω, φρόντισε να του διαμορφώσεις τον χώρο, ώστε να είναι προστατευμένος από το κρύο τώρα, αλλά και την ζέστη το καλοκαίρι, πάρε αυστηρά μέτρα για σκνίπες, τσιμπούρια, όχι μόνο για τον σκύλο αλλά και για τον χώρο του, ώστε να προστατεύσεις τον σκύλο σου από αρρώστιες όπως λεισμανίαση και ερλιχίωση.
Επίσης ο σκύλος που ζει έξω είναι εκτεθειμένος σε φόλες από διάφορους υπανθρώπους, οπότε έχε και αυτό στο νου σου. (διάβασε στο forum για το φαρμακείο που πρέπει να έχουμε στο σπίτι μας, ώστε να είσαι προετοιμασμένος)

Εμβόλια του έχεις κάνει?

aris_30

New Member
18 Φεβρουαρίου 2012
4
0
Στο θέμα του χώρου σιγά σιγά το φτιάχνω όπως θέλω...αλλά ενώ στο σπιτάκι έχει τις κουβερτούλες του και τα σχετικά επιμένει να μην κοιμάται εκεί και δεν ξέρω το λόγο. Για να μπει απλά να κάτσει πηγαίνει...Αλλά εδώ και 8 μέρες δεν έχει κοιμηθεί ποτέ εκεί μέσα! Όσο για το θέμα φόλας το έχω στα υπόψιν μου γι αυτό και θέλω να του μάθω να μην τρώει από κάτω και από ξένους αλλά μόνο ότι του δίνουμε εμείς. Τις προάλλες που τον πήγα στον κτηνίατρο μου είπε ότι δεν χρειάζεται προς το παρών κάποιο εμβόλιο αλλά μου έδωσε κάτι χάπια..

Υ.Γ. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα μας με κολάρο και ήταν κάπως δύσκολη!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
4 μηνών και δεν χρειάζεται ακόμη εμβόλιο; :eek::confused::eek::confused:
Εκτός αν τα έχει ήδη κάνει.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όλοι οι σκύλοι χρειάζονται εμβόλια.
Μήπως σου είπε να πάρει πρώτα το χάπι για τα σκουλήκια, και μετά από μερικές μέρες να κάνει τα εμβόλια?
Μου το έχει πει κι εμένα κτηνίατρος παλαιότερα, διότι σε περίπτωση που ο σκύλος είχε σκουλήκια να μην το ταλαιπωρήσει επιπλέον με το εμβόλιο, κι έτσι περιμέναμε μερικές μέρες.

Πάντως τα εμβόλια πρέπει να γίνουν, κανόνισε να του τα κάνεις σύντομα, για να είναι προστατευμένος ο σκύλος.

Για το γεγονός ότι ένας σκύλος ζει έξω προσωπικά διαφωνώ,θεωρώ στις περισσότερες περιπτώσεις πως ο σκύλος πρέπει να ζει όπου και η αγέλη του (στην προκειμένη οι ιδιοκτήτες του),αλλά επειδή κάποιες φορές αυτό δεν είναι δυνατό, είτε λόγω καταστάσεων είτε λόγω επιλογής, οφείλουμε να του παρέχουμε καλές συνθήκες διαβίωσης.

Το ότι δεν κοιμάται στο σπιτάκι του, μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους, μην δίνεις σημασία, αν κρυώσει θα μπει.
Μόλις ζεστάνει ο καιρός, φρόντισε να φτιάξεις κάτι σαν στέγαστρο ώστε να μην είναι εκτεθειμέος στον ήλιο,και να μπορεί να κάθεται στην σκιά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.781
7.982
Kάτι άλλο σου είπε ο κτηνίατρος και παρανόησες. Η περίοδος που το κουτάβι έχει ανοσία από την μαμά του είναι όσο θηλάζει αν δεν κάνω λάθος. Πάλι καλά που την γλύτωσε ανεμβολίαστο ως τώρα, πρέπει να κάνει άμεσα τα εμβόλια.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
το σκυλί σου είναι ημίαιμο πάππου προς πάππου...
βγάλε το απο τα χώματα.....
αγάπησέ το και ζήσε μαζί του...

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Ο πιο σημαντικός λόγος να κοιμάται μέσα ο σκύλος είναι ότι μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να κολλήσει καλαζάρ.

Να το χαίρεσαι ;)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ειναι ενα απαιχτο ημιαιμο που το λατρεψα ηδη!
να το χαιρεσαι και να το προσεχεις σαν τα ματια σου!

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
εκει θα το εχεις το σκυλι σου?
Εσυ θα εμενες εκει?θα ησουν ευτιχισμενος??θα χαιροσουν με ενα χαδι μεσα απο τα συρματα/?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στο θέμα του χώρου σιγά σιγά το φτιάχνω όπως θέλω...αλλά ενώ στο σπιτάκι έχει τις κουβερτούλες του και τα σχετικά επιμένει να μην κοιμάται εκεί και δεν ξέρω το λόγο.Για να μπει απλά να κάτσει πηγαίνει...Αλλά εδώ και 8 μέρες δεν έχει κοιμηθεί ποτέ εκεί μέσα!
Μήπως έχει υγρασία μέσα?

Όσο για το θέμα φόλας το έχω στα υπόψιν μου γι αυτό και θέλω να του μάθω να μην τρώει από κάτω και από ξένους αλλά μόνο ότι του δίνουμε εμείς.
Αυτό ξέχασε το..αν δεν μεριμνήσεις εσύ η ίδια το σκυλάκι σου πάντα θα κινδυνεύει.. και την φόλα δεν θα του την δώσει στο χέρι θα την πετάξει μέσα..

Τις προάλλες που τον πήγα στον κτηνίατρο μου είπε ότι δεν χρειάζεται προς το παρών κάποιο εμβόλιο αλλά μου έδωσε κάτι χάπια..
Άλλαξε κτηνίατρο..

Υ.Γ. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα μας με κολάρο και ήταν κάπως δύσκολη!
Κολάρο για βόλτα ελπίζω να εννοείς..

Οι συνθήκες που βλέπουμε δεν είναι και ιδανικές..το σκυλί μην ξεχνάς χρειάζεται εμάς περισσότερο από όλα..!!
Αν δεν μπορείς να το βάλεις μέσα φρόντισε να του έχεις έναν αξιοπρεπές σκυλόσπιτο χωρίς υγρασία και ειδικό να προστατεύεται από όλες τις καιρικές συνθήκες..
Θα πρέπει να του αφιερώνεις πολύ ώρα κάθε μέρα για εκπαίδευση, βόλτα, παιχνίδι..!!

Και μην ξεχνάς το σκυλί δεν είναι ψάρι σε γυάλα.., είναι ο μικρός κόσμος του..μέσα στον δικό μας..!!!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
εγω δεν ειμαι κατα να κοιμαται εξω και σε καποιο χωρο σωστο και λειτουργικό ....
με ενα μεγαλο αλλά πρεπει να ειναι ελευθερο την μερα και οχι σε αυτον τον χωρο που το εχεις τωρα να μπορει να παιξει μαζι σου να μαθει το σπιτι να μπαινει και μεσα μερικες ωρες κτλκτλ

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ο σκύλος μιά ζωή στα δύσκολα είναι. Έχει μάθει να είναι μαχητής και να παλεύει για την επιβίωση του.
Εξάλλου πολλές φορές, ο "καλύτερός του φίλος" δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να του τύχει.
Θα τα βγάλει πέρα και με κρύο και με ζέστη.
Ο άνθρωπος άραγε έχει καταλάβει τι χάνει, αφήνοντας τον "καλύτερό του φίλο" έξω;
Για μένα, είναι ανεκτίμητη πλεόν η συνεχής επαφή μου με την σκύλα μου.
Χάρη μας κάνει που μένει μέσα στο σπίτι μαζί μας....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Βάλτο σκύλο μέσα, πήγαινε σ' ένα κτηνίατρο της προκοπής και μην έχεις προσδοκίες εμφάνισης ή συμπεριφοράς φυλής, έχεις ημίαιμο, πέρα απ' το να κερδίσεις την αγάπη και την αφοσίωση του. Καλώς ήρθες στο φόρουμ.