α. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι:
Μπορείς να περιγράψεις ακριβώς τη διαδικασία ταϊσματος και τις ώρες που το επιχειρείς;
β. Δες τη δόση της Acana (από τις δοσολογίες στο πίσω μέρος) και αν για παράδειγμα λέει 300 γραμμάρια σύνολο ότι χρειάζεται ο σκύλος σου, κάνε το εξής:
ζύγισε το σκύλο, αν για παράδειγμα είναι 20 κιλά σε μαγειρευτό θα πρέπει να φάει το 2-3,5% του σωματικού της βάρους ανάλογα πάντα με την εποχή, το κλίμα, το ρυθμό ημερήσιας εκτόνωσης. Ας πούμε τώρα όπου είναι καλοκαίρι επιλέγεις να δώσεις 400 γραμμάρια. Απ' αυτά πολύ γενικά σου λέω ότι το 70% πρέπει να είναι κρεατικής προέλευσης και το 30% φυτικής ή δημητριακών.
Ανακάτεψε ένα μέρος απ' την τροφή (ζύγισε το όχι ό,τι να 'ναι) σε μικρό ποσοστό και δώσε για παράδειγμα το υπόλοιπο σε μαγειρευτό λόγου χάρην ψαχνό κοτόπουλο και υδαρές ρύζι (σχετικά υδαρές σαν το λαπά ούτως ώστε να καμουφλαριστεί η ξηρά). Κάντο κάθε μέρα αυτό αλλά με μια διαφορά, καθημερινά δίνε περισσότερη ξηρά και λιγότερο μαγειρευτό ώστε να τη συνηθίζει ώσπου η ποσότητα μαγειρευτού να είναι μηδαμινή.
γ. Θα μου κάνεις τη χάρη ν' ανεβάσεις μια φωτογραφία του σκύλου σου η οποία να είναι απ' το πλάι ώστε να φαίνεται και η μούρη και η λεκάνη και το στέρνο;
δ. Δεν το βρίσκω κακό ο σκύλος να τρώει μαγειρευτό (ΟΧΙ αποφάγια) αν έχεις το χρόνο να της το ετοιμάζεις, αρκεί να τηρείς τους βασικούς κανόνες. Εδώ στο site υπάρχουν πάρα πολλά θέματα σχετικά με το μαγειρευτό.