Τι μπορώ να κάνω;

Status
Κλειδωμένο θέμα

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
να πω κάτι που με προβληματίζει εδώ και ώρες και θέλω να το μοιραστώ.
γνώρισα (δυστυχώς) χθες μια μεγάλη κυρία (παλαιών μυαλών) στην βόλτα μας της οποίας η σκυλίτσα της ήταν έγκυος. όταν την ρώτησα απο ενδιαφέρον τι σκοπεύουν να τα κάνουν, μου λέει το πολύ πολύ να κρατήσουμε 1-2 και τα άλλα θα τα πετάξουμε. έμεινα ειλικρινά:( και δεν σας κρύβω ότι στην αρχή νόμιζα πως για πλάκα το λέει.
την ρωτάω γιατί την ζευγαρώσατε τότε; και μου λέει απο μόνη της έμεινε έγκυος, δεν ξέρουμε ποιος την άφησε.
την ρώτησα μετά γιατί τόσα χρόνια δεν την στείρωναν και μου απάντησε ότι παίρνουν πολλά λεφτά και αυτοί οι κτηνίατροι.
της είπα κιόλας στο τέλος ότι αυτό που πάτε να κάνετε είναι λάθος και να το ξανασκεφτείτε.
εγώ τι μπορώ να κάνω για αυτά τα σκυλάκια απο μεριά μου?? στην πόλη μου σε όποιο καταφύγιο, σωματείο κτλ. αν απευθυνθώ κατα 99% θα μου πουν ότι είναι γεμάτα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
δεν ξέρω και ποια μέρα θα γεννήσει:( το μόνο που ξέρω είναι σε ποιο σπίτι μένουν. οπότε το μόνο που γνωρίζω είναι κοντά σε ποιον κάδο θα καταλήξουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Να της κάνεις καταγγελία, βάσει του νέου νόμου;

Αρθρο 5, παράγραφος 1ζ:

ζ) να μεριμνά για τη στείρωσή τους, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί
να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες.

Giorgos1998

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
127
0
Aν μπορείς να πας να της μιλήσεις και αν δείς ότι είναι ανένδοτη και θα τα πετάξει πάρτα εσύ σπίτι σου εάν φυσικά μπορείς έστω και για λίγο καιρό.Αν πείς σε ποια πόλη μένεις μπορεί να σε βοηθήσει κάποιο παιδί από το φόρουμ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παιδιά δεν είναι εύκολο να παίρνουμε σπίτι μας κάθε φουρνιά κουταβιών που ο κάθε αχαρακτήριστος πετάει σε ένα κάδο ... Αφού πολλές φορές περπατάω στο δρόμο και εύχομαι να μη μου τύχει ποτέ τέτοιο περιστατικό γιατί την έβαψα κυριολεκτικά..
Ότι είπε η mareco καταγγελία άμεσα, στο είπε ευθέως και το θεωρεί και φυσιολογικό.

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
με τι αποδείξεις όμως μπορώ να την καταγγείλω; αν όντως αποφασίσει να τα πετάξει, με τα χαράς μου θα το έκανα.
σπίτι μου δυστυχώς είναι η χειρότερη εποχή αυτή την στιγμή να τα πάρω και για αυτό έχω και τύψεις, γιατί εκτός απ το ότι είμαι 17, γυρνάει και η μάνα μου ράκος απο την δουλειά κάθε μέρα και θα είναι πρόβλημα και για αυτή. ωστόσο αν τύχει 1 στο εκατομμύριο να τα πετύχω στον κάδο καμια μέρα, εννοείται πως δεν θα τα αφήσω εκεί.
με την κυρία προσπάθησα εννοείται να την πείσω χθες να βρει τρόπο να βολέψει κάπου τα κουτάβια, αλλα δυστυχώς τα σκουπίδια για αυτήν και για τον άντρα της ήταν μονόδρομος. είναι και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι και δεν ξέρω αν μπορώ να συζητήσω περι νόμους μαζί τους μιας και θα μου πουν τα γνωστά περι "ζώα είναι μωρέ σιγά, δεν καταλαβαίνουν" και θα εκνευριστώ περισσότερο. άσε που στα μάτια τους είμαι αρκετά μικρός για αυτούς και δεν βλέπω να με πήρε πολύ στα σοβαρά.
δεν ξέρω και σε ποιον κτηνίατρο την πάει. γιατί αν την πήγαινε στον δικό μου και ήξερε που θα καταλήξουν τα κουτάβια δεν θα της τα έδινε πιστεύω. οπότε την παρασκευή που θα πάω, θα τον ρωτήσω μήπως την ξέρει.
ευχαριστώ πάντως

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Στα δικά σου μάτια, πως φαίνεσαι;
Μικρός ή μεγάλος;
Εσύ, σε παίρνεις στα σοβαρά;

Με τι αποδείξεις;
Δεν είναι η σκύλα της έγκυος;
Πόσες άλλες αποδείξεις χρειάζεσαι; :?

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
φυσικά με παίρνω στα σοβαρά, τι είδους ερώτηση είναι αυτή. και τα πιστεύω αυτά που λέω αλλιώς δεν θα τα έλεγα.
αποδείξεις εννοώντας: πάω στην αστυνομία ή στον δήμο. θα μου πουν, πως γνωρίζεις εσύ ότι θα τα πετάξει; μου το είπε η ίδια. και θα μου πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς αποδείξεις.
με λίγα λόγια επειδή δεν έχω ξανα κάνει κάτι τέτοιο όπως φαίνεται, αμα κάνω τώρα κάποιου είδους καταγγελίας, υπάρχει περίπτωση να μην τα αρνηθεί όλα αυτά που μου είπε??
αν λέω βλακείες σόρρυ αλλα διαφωτίστε με. παρεμπιπτόντως Γιώργο Λάρισα μένω δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Είναι ήδη παράνομη και μόνη που δεν μερίμνησε να στειρώσει την σκύλα της...

Τόσο απλό :)

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ