Τι μου ταιριάζει;

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Λοιπόν, έχω καταλήξει στο μινι πιντσερ, αλλά θέλω μία δευτερη γνώμη!

Ψάχνω έναν σκύλο που να είναι μέχρι 40 εκ., να είναι ευκολος στην εκπαίδευση(γιατί δεν είχα ποτε σκύλο)και κατα προτημιση να μην ειναι πολυ ενεργητικος...:)confused:)!!! HELP!!!

Το αγγλικο κοκερ σπανιελ πως ειναι?

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Τα κόκερ απ όσο ξέρω και από μια μικρή εμπειρία που είχα με την φυλή δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι ενεργητικά αφού είναι κυνηγόσκυλα.Ένα poodle miniature ή ένα poodle toy ίσως;Μικρά καλόβολα σκυλάκια δεν μαδάνε,είναι δεκτικά στην εκπαίδευση και δεν έχουν τρελές απαιτήσεις για άσκηση.Ή ίσως ένα γαλλικό μπουλντογκ το οποίο θέλει όμως πολύ καλό ψάξιμο για καλό εκτροφείο γιατί η φυλή τα τελευταία χρόνια έχει σακατεφτεί.

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
είναι καλή επιλογή το πιντσεράκι σύμφωνα με τα κριτήρια σου..
επίσης άμα θες κοίτα και άλλες 2 ράτσες που είναι εξίσου εξαιρετικοί χαρακτήρες: Σιχ τσου (Shih Tzu) & Γουεστι Τεριε (West Highland Terrie)
και φυσικά τα κανισάκια που πρότεινε και ο purple παραπάνω..
εκτός και αν δεν προτιμάς μακρύτριχα:)

Πάντως μην αποκλείσεις ακόμη και την επιλογή να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο!

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
King Charles spaniel αλλα πρέπει να βρεις πολυ καλο εκτροφειο επειδή εχουν πολλα κληρονομικά προβλήματα!

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στα κοντότριχα, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρω μακρύτριχο! Θα σκευτώ όλες τις επιλογές. Αλλά νομίζω ότι θα καταλήξω πάλι στο μιν πιν, την έχω ερωτευτεί αυτήν την ράτσα!
*agapoylas*

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
είναι καλή επιλογή το πιντσεράκι σύμφωνα με τα κριτήρια σου..
Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει pinscher....

Αστείρευτη ενέργεια, μπορούν να τρέχουν όλη μέρα και να χοροπηδάνε σαν τα κατσίκια μέσα στο σπίτι.

Όχι και ο πιο εκπαιδεύσιμος σκύλος του κόσμου. Πάρα πολύ πείσμα και ξεροκέφαλα. Αν δεν τους φερθείς όπως πρέπει και χάσεις τον έλεγχο, θα έχεις πραγματικά έναν μικρό κέρβερο.

Όποια ράτσα και να διαλέξεις, ψάξ'το καλά πρώτα για χαρακτήρα, απαιτήσεις και κληρονομικές παθήσεις.

Καλή σου τύχη!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει pinscher....

Αστείρευτη ενέργεια, μπορούν να τρέχουν όλη μέρα και να χοροπηδάνε σαν τα κατσίκια μέσα στο σπίτι.

Όχι και ο πιο εκπαιδεύσιμος σκύλος του κόσμου. Πάρα πολύ πείσμα και ξεροκέφαλα. Αν δεν τους φερθείς όπως πρέπει και χάσεις τον έλεγχο, θα έχεις πραγματικά έναν μικρό κέρβερο.

Όποια ράτσα και να διαλέξεις, ψάξ'το καλά πρώτα για χαρακτήρα, απαιτήσεις και κληρονομικές παθήσεις.

Καλή σου τύχη!
Ακριβως τα ιδια ηθελα να γραψω για τα μινι πινσερ!!!

Δεν την ξερω τελεια την ρατσα αλλα οσα εχω γνωρισει δεν ηταν και τα πιο ευκολα σκυλια στην εκπαιδευση και πολυ μα παρα πολυ ενεργεια. Ειχαμε παει στο puppies park και ηταν ενα μιν πιν εκει που χοροπηδαγε σαν να ηταν σε τραμπολινο :p

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Το θέμα είναι τι ζητάει ο καθένας... εγώ ας πούμε την λάτρευα αυτή την διαολιά που είχε ο δικός μου! :p

Και τα κόκερ ως κυνηγόσκυλα, είναι σκυλιά που χρειάζονται αρκετή εκτόνωση... Θα σου πρότεινα ή pug ή γαλλικό μπουλντόγκ. Είναι συνήθως πιο "τεμπέλικα" σκυλιά. Απλά αν τελικά καταλήξεις σε μία από τις αυτές τις δύο φυλές θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο εκτροφέας που έχεις επιλέξει είναι πολύ υπεύθυνος και ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μισό για να συνεννοηθούμε.. όταν λες οτι δε θες να έχουν πολλη ενέργεια, τι ακριβώς εννοείς; πόση ώρα έχεις υπολογίσει να αφιερώνεις στις βόλτες και πόση ώρα/πόσες φορές θα το αφήνεις να τρέχει κάθε εβδομάδα;
Για την ακρίβεια μάλλον θα έπρεπε να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος/η, το μικρόσωμο και όχι ενεργητικό δε μου λέει κάτι.. δεν έχεις άλλες απαιτήσεις; θες να είναι ανθρωποκεντρικό ή κάπως πιο αυτόνομο; να είναι ανεκτικό;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν σε ενδιαφερει να υιοθετησεις εν πρωην αδεσποτο. . .
σου εχω ενα παιδι που ψαχνει σπιτι. . . . το καλυτερο! Οτι ζητας!
ενος χρονου ο Dean, φιλοξενειτε απο μια κοπελα, ειναι καλος με τα
σκυλια, απλα φοβαται λιγο τις αποτομες κινησεις φαινεται θα εχει φαει
αρκετες μπατσες, ειναι πολυ δυσκολο να επιβιωνεις στους δρομους.

Κοιτα εναν κουκλο!
IMG_0127.jpg

IMG_0124.jpg

Που να τον δεις και απο κοντα θα ξετρελαθεις!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Φαινεται ψηλος αλλα δεν ειναι! Το πολυ 40 εκατοστα, πιο κατω απο το γονατο.
και οντως φερνει λιγο! καλο και χαδιαρικο το μωρο, γαβγιζει και τους ξενους,
του αρεσει πολυ η παρεα τοσο ανθρωπινη οσο και σκυλισια!

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Είναι όντως πανέμορφος, και θα τον προωθήσω, όμως δυστυχώς δεν μπορώ αυτή την στιγμή να αποκτήσω σκύλο. Ρώτησα για να το ψάξω και να είμαι πια σίγουρη στο μέλλον... Όταν λέω όχι πολύ ενεργητικός, εννοώ ότι είμαι διατεθειμένη να τον βγάζω 2-3 φορές την μέρα για να εκτονωθεί, αλλά να ηρεμεί και λίγο στο σπίτι! Να μπορώ, π. χ. να κάτσω κανα μισάωρο να ξεκουραστώ το μεσημέρι ή να τον παίρνω αγκαλιά να τον χαϊδέψω χωρίς να θέλει να παίζει συνέχεια... Μπορεί αυτό βέβαια να το κάνει και κάποιος ενεργητικός σκύλος.. Δεν ξέρω! Δεν έχω καμία εμπειρία με σκυλιά! Αλλά είμαι πρόθυμη να μάθω. :roll:

fotini1987

Member
3 Αυγούστου 2012
16
3
37
Έχω ένα πινσερ 9 μηνών ζωή να χει είναι μέσα στην τρέλα!!!!! Έχει πολύ ενέργεια είναι ξεροκέφαλος και άμα ακούσει ή δει κάτι περίεργο δε σταματάει να γαυγίζει με τίποτα… γενικά είναι υπερκινητικός…. Αν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο για μια μεγάλη βόλτα κάθε μέρα δε θα είναι τόσο δύσκολος στο σπίτι μετά… εγώ προσωπικά έχω κάνει ένα πρόγραμμα και τον πηγαίνω κάνα 2ωρο κάθε βράδυ με 3-4 φίλους μου που έχουν σκυλάκια και τα αφήνουμε ελεύθερα σε έναν χώρο και παίζουν, τρέχουν….. έχω δει τρελή αλλαγή στη συμπεριφορά του από τότε και στο σπίτι όλη μέρα κοιμάται μέχρι να φτάσει η ώρα της βόλτας του που μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα από το κλαψούρισμα του!!!!!!!!

2 Απριλίου 2013
6
0
Επιλογή σκυλου

Εγώ θέλω να πάρω σκύλο.ειμαι φοιτήτρια,δεν είμαι και ο πιο ενεργητική κος άνθρωπος του κόσμου.ειμαι ανάμεσα σε κοκερ σπανιελ, μποξερ,καβαλιερ πουντλ του,και γαλλικο μπουλντογκεχω τρελαθεί με όλες αυτές τις ρατσες που υπάρχουν!.:-|

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειναι πολυ διαφορετικες αυτες οι ρατσες μεταξυ τους.Καλυτερα να ψαξεις για τις αναγκες της καθεμιας ξεχωριστα καθως και τα προβληματα υγειας που μπορουν να εμφανιστουν στις ρατσες αυτες.Επισης,να να αναλογιστεις και τον χρονο που μπορεις να αφιερωσεις.Οσο για γαλλικο μπουλντογκ,εχω εγω,και θα σε απετρεπα να το αποκλεισεις απο τις επιλογες σου απευθειας!Αν και ειναι πολυ βολικο μιας και δεν εισαι ουτε το πιο ενεργητικο ατομο, και δεν εχεις και τον απεριοριστο χρονο,αλλα γιατι εμφανιζουν ΑΠΕΙΡΑ προβληματα υγειας!